Не мога да съм щастлив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да съм щастлив
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1784 пъти
Здравейте,

Аз съм мъж на 29 години и както съм написал в заглавието - не мога да съм щастлив.

Предистория: Преди около година приключих първата си сериозна и доста продължителна връзка. Не го приех толкова зле колкото очаквах, успях да преодолея раздялата някак, но след това останах напълно сам и се изолирах в продължение на месеци. Още в момента в който останах сам си поставих като цел да вляза отново във форма и да намеря любовта отново с някоя друга. През цялото това време единствената ми мотивация беше да съм щастлив отново и отново да почуствам тръпката от първата любов.
През тази 1 година бях с 3 момичета, но така и не почуствах същото... винаги ги сравнявах с бившата ми или намирах някакви недостатъци в тях като в крайна сметка приключвах и с връзката рано или късно с извинението, че изглежда не са били за мен и за това не се чуствам като преди. След всяка раздяла ми олекваше страшно много, но в същото време отново се чуствах самотен.

Сега: От няколко месеца излизам с момиче, което ми харесва много и виждам че и тя е хлътнала по мен и всичко се развива перфектно между нас. Но тръпката отново я няма... имаше я може би в самото начало, но всичко се разви толкова бързо и лесно че почти веднага изчезна.
Вече не мисля, че проблема е в момичета с които излизам а по-скоро в мен. Усещам колко безчувствен съм станал и как започвам да мисля само за себе си... а въобще не бях такъв. Усещам се как се заглеждам по други момичета и ми е гузно знаейки че вече си имам някой и не трябва да го правя. Дали никога няма да почуствам същото отново? Дали да продължавам да търся или просто да се примиря с това което имам? Дали просто не съм достигнал фаза до която стигаме всички след толкова разочарования и спира да ни пука толкова?
Дори не помня кога последно бях щастлив. Не искам да се връщам и с бившата ми. Искам да съм с момичето с което съм в момента, но ме е страх от това, че не чуствам същото като преди. Много съм объркан вече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5c4f99746c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално е да чувстваш различно от преди. Сега не си на 19г., порастнал си, зрял мъж си. Би трябвало да знаеш какво искаш от живота. И то не е първата любов. Би трябвало да преценяваш коя жена е добра за семейство, коя ще бъде добра майка и пр.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a3bed857f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо не си дадеш почивка, ако нещата не се получават, както ти се иска? На 29 си, не си престарял. Щом не се чувстваш щастлив в тази връзка, поискай раздяла. Жената за теб ще дойде, когато най - малко очакваш и ще забравиш напълно какво е било усещането с предишните.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c1e91a2478
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Много хора се чувстваме така, както ти. И мъже и жени.
Само че вие мъжете някак си получавата повече разбиране и съпричастие в това отношение. Поне аз съм останала с такова впечатление. Което някак си не е справедливо.
(само си представи ако тема като твоята е пусната от жена на 29 колко много критични коментари биха последвали)

Иначе моя съвет е да не се примиряваш. С човек, който не ти носи чувствата, емоциите, от които имаш нужда. А и с каквото и да било друго нещо по принцип.
Номер1 звучи така, сякаш те съветва да си намериш нещо като крава за разплод.
(не че не е важно жената до теб да има качества да бъде добра майка, както и за една жена е супер важно приятеля ѝ да има качества да бъде добър баща, но това изобщо, ама изобщо не е достатъчно за да са щастливи двама души заедно.. и да са щастливи и децата им след време.)
По - простичко устроение хора наистна така разсъждават. Но това напред във времето води до много негативи.. И двамата партьори страдат.. Децата им страдат. И на всичко това масите казват- нормалани (семейни) неща. Еми не, не са нормални. Нищо, че са масово срещани.

Иначе конкретно за това момиче, с което си в момента ще ти кажа, че истината е, че реално не искаш да си с нея. Ако наистина искаш да си с нея хич няма и да те интересуват другите жени. И не защото така трябва, а защото щеше така да ти идва отвътре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 523a26d28c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така. Момиче съм, преди година и половината приключих 2-годишна връзка, била съм с две момчета след това, но няма тръпка. Отвратително е това чувство на самота, дано някога намерим "нашите" хора :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8b17234dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма как да се чувстваш по същия начин. И аз съм на 29 и имам най-скъпи спомени с първата ми сериозна приятелка, въпреки че имах още гаджета след нея. Просто приеми, че нещата не са като по филмите и продължавай напред.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 06e4e422c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Без тръпка не става, аз лично не давам шанс на такава връзка, защото именно пеперудите в стомаха са физическият показател за съвместимост. Не разбирам хората, влизащи от връзка във връзка и после се чудят защо не им се получава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: db70f58065
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Остани с последната от посочените! Тя нали държи на теб. Това че сте си паснали е много добре. Следващият път като я видиш се открий малко повече и се старай да не се вглеждаш толсова в нещата. Няма съвършени, приемай я малко по-леко този връзка. От написаното от теб си мисля, че с тази жена ще стане, защото вече си осъзнал едно много по-важно нещо-не искаш бившата и харесваш настоящата. Не се хаби да ги сменяш, защото ще те унищожат като личност. Просто се отпусни и трупай хубави спомени с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 33365b6aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Човече, тръпката е до време, все някога двойките улягат и не усещат пеперуди в стомаха, някои дори спират да се вълнуват, че се прибират при половинката. Станало е лесно и затова бързо е минала тръпката, но когато започнете да имате проблеми, да има какво да те чека отвътре, отново ще се появи вълнението, според мен. Няма да забравиш бившата напълно, прекарал си доста време с нея, имате всякакви спомени, тя се е превърнала в някакъв вид образ, който ти допада и искаш. Може би си избързал с връзките, защото наистина е хубаво човек да си даде почивка и да се справи с товара си преди да започне нещо ново. Още повече, че всеки един човек усеща, когато не е достатъчен и желан напълно. Или поработи да върнеш искрата, или остави момичето да намери нещо друго, вместо да си губи времето. И не се притеснявай и на теб времето ще ти дойде, ще почувстваш силно влечение и ще създадеш прекрасно семейство.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ddd930b43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дръж я колкото за секс, а ако и секса ти е писнал я отсвири, да се оправя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c0bf38ce47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моят съвет може да прозвучи странно, но аз съм напът да се впусна в подобна на твоята история. На 28 съм и живея с едно момиче от година и половина, бих казал че е любовта на живота ми, но има много други фактори, които тласкат връзката ни към края си, но това е друга тема. За времето си с нея научих че любовта от филмите е много по-различна от реалността, не е вечна и мога да кажа само че любовта може да се превърне в омраза с времето. За това ако с един човек се уважавате и разбирате - уважението между двама души може да остане за цял живот. Сега се замисли кое може да сплоти двама души повече - любовта, която е до време или уважението?

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7beae2aef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ''Преди около година приключих първата си сериозна и доста продължителна връзка. ''
По това, което си написал, се вижда че не ти си приключил тази връзка. Ако е така, е съвсем нормално да се чувстваш не-особено добре.
По думите ти си личи, че обичаш бившата си приятелка, все още.
Време трябва, година е малко...
Пък ти си пиши, че си безчувствен, не си.
Не зараства раничката отляво, още е с лека коричка само.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 36e4526c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помисли за първопричината да се заглеждаш по други момичета. Дали е липса на физическо привличане към настоящата ти приятелка или нещо друго.
Според мен си влагал повече чувства в първата си връзка отколкото въпросната ти приятелка.Това създава една особена динамика която за теб се е превърнала в навик. Впоследствие сега след като лесно си получил еквивалентна по сила обич ти липсва въпросния навик. Нещо като преследвачески инстинкт или желание да доказваш себе си пред приятелката си, което ти липсва в момента защото настоящата те обича безрезервно.
Опитай да се фокусираш върху приятелката си, продължавай да я опознаваш, организирайте си някакви общи забавления, пътувания и т.н. Може би просто сте изпаднали в рутина която е охладила страстта във връзката ви, съответно е нужно малко разнообразие за да се възпламени отново.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 06e4e422c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Насила хубост не става, а ти точно това се опитваш да направиш. Да, не хубаво човек да е сам, но е много по-лошо да си с някой, който ги е безразличен. Ти избираш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker