Защо сме такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо сме такива?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1334 пъти
Повечето хора, да не казвам всички, искаме да намерим любов, човек, който ще ни обича и ние ще обичаме. Защо е така? Опитвам се да разбера защо аз толкова много искам, изгарям, да открия човек, на когото мога да дам всичко от себе си, за да направя щастлив. Защо сме устроени така, защо искаме точно любов, която дори не зависи от нас самите. Какво ни кара да игаряме от желание да бъдем желани. Защо не можем да сме щастливи само с близките и приятелите ни, дори ако много ги обичаме?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 156d29dfe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо на първо искам да кажа, че не всички хора търсят любов. Света за жалост е пълен с жени, които биха сменили партньора си за някой друг поради причини като красота, по-добро финансово състояние и т. н. Също така има и мъже, които се интересуват само от външния вид на жената и биха сменили гаджето си стига някоя по-красива да им даде "сигнал". НО това НЕ означава, че в днешно време човек не може да намери човек, с когото да прекара последните си дни.

Според ме причината, поради която копнеем за любов толкова силно е, че желаем да имаме деца. В природата има нещо наречено r/K selection theory, това е теория според която организмите избират партньорите си спрямо r или К.
r са животни, които се нуждаят от малко или почти никакви родителски грижи (зайци, гущери, насекоми и т. н. ) К са животни, които се нуждаят от много родителски грижи, най-добрият пример за това е човекът разбира се :). Тъй като за максимално качественото отглеждане на едно дете са нужни двама родители е нормално да изпитваме тази изпепеляваща нужда да си намерим партньор, с когото да искаме да изградим тази любовна връзка.

Също така искам да спомена, че в много случаи, това което наричаме "любов" е просто телесно привличане, а не истинска любов. За намирането на истинска любов е нужно, човек да се концентрира най-вече върху вътрешните качества и добродетелите на човека, а не върху външни качества като красота или пари.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6dd4498739
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам какво грешно е мозъка ти, но не всички са такива. Аз примерно от години нямам " приятели " и не търся сериозни връзки, осъзнавам че почти всички са предатели. От сигурно 7-8 годишен съм си сам и смея да ти кажа че успеха ми е стабилен без излишни глупави връзки с хора с които знам какво ще стане :Д

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7dbd305dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   За да се осигури размножаване то на вида.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f0cf20472c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1 - Томи аз си сменям партньорките, когато някое по-хубаво се покаже. Само най-доброто за мен.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 49423f744a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защото любовта ни кара да летим, има тръпка, имаме стимул да живеем и сме щастливи, че някой друг мисли за нас. Ще говоря за себе си. Преди време моите приятелки имаха дълги връзки, а аз ги гледах отстрани и мечтаех да съм на тяхно място. Е, вече съм и може да се каже, че човек забравя за себе си от любов по друг човек. Искаме любов, защото така сме устроени, важно е да я запазим. Ние сме щастливи с близките си и приятелите си, но искаме да изпитаме нещо уникално. Много мечтаех за такава любов и се сбъдна. Все още продължава и съм щастлива от този факт, но сега разбирам, че не е толкова лесно да имаш дълга връзка. Тогава започват скандалите, недоверието и препятствията. От толкова много любов към другия човек, забравяш за себе си без да го осъзнаеш. Прощаваш от любов, забравяш от любов и т. н. Ще ти отговоря на въпроса защо сме такива - Защото трябва да се научим да ценим себе си, да не лъжем любимите ни хора и да разберем, че всяко нещо изисква жертви. Любовта показва характера ни.
Г. 18г.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3293cafbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С номер 2 съм абсолютно съгласен, но за съжаление го разбрах след години по трудния начин. Толкова поражения ми нанесоха и приятели, и роднини, че още не мога да стъпя на краката си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker