Приятелят ми иска да се разделим, защото искам да работя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми иска да се разделим, защото искам да работя
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2429 пъти
Здравейте, читатели, от заглавието на темата става ясно за какво пиша. Приятелят ми неведнъж ми е заявявал открито, че ще се раздели с мен на момента, в който започна работа някъде. Говорим за почасова работа (на 4 часа), понеже съм студентка и нямам възможност да работя на повече часове. Той също е студент. И двамата сме издържани към момента от родителите си, само че разликата във финансовото положение на двамата ни е огромна - на мен ми пращат доста малка сума месечно, която едва достига за най-необходимите ми неща, а на него поне тройно повече. Той съвсем спокойно може да си позволява доста неща, без да е необходимо да се лишава в същото време от други. Докато при мен това не е така - за да си позволя нещо, трябва да се лиша от доста други неща. Стигала съм до там да не мога да си позволя нови евтини обувки, когато старите се скъсат или да нямам пари да си копирам учебник. Просто не стигат за нищо, винаги трябва да пазарувам на промоция. Приятелят ми обича да ходим често на кафе, кино, но на мен едно кино ми коства всичките средства за деня и нерядко се е случвало да нямам пари за храна след посещение на прожекция. Дайте ми съвет как да го убедя, че няма нищо лошо в това да работя, и че няма какво да се случи на работното място.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: a5c53d166a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Я му бий шута на тоя готованец! Намери си работа и да не ти пука, той е комплексар и мамино синче, което не знае и един лев как се изкарва, нито пък знае какво е да нямаш пари! От къде на къде ще ти забранява да работиш?! Започни си работа и ако те зареже заради това - РАДВАЙ СЕ, оттървала си се! Помисли колко държи на теб и колко те обича и дали си заслужава да мизеруваш заради комплексираните му прищявки.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 93f836352b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Дайте ми съвет как да го убедя, че няма нищо лошо в това да работя, и че няма какво да се случи на работното място."

Защо изобщо трабва да го убеждаваш в очевидни неща и неща, за които трябва да ти се възхищава? Мъж съм, но няма да го защитя. Той или е супер разглезен и смята работата за нещо, което само баламурниците правят, или е ревнив и си мисли, че там ще си намериш друг, или просто си търси повод да те разкара.

И в трите случая не мисля, че си струва да си губиш времето с него, защото това не говори никак, ама никак добре за него.

Да не говорим, че той като мъж и като по-заможен, можеше поне да плаща разходите по излизанията ви, като знае, че за теб това е сериозно перо и ти коства лишения. Това означава и че е несъобразителен освен всичко друго, което е още по-зле.

И между другото трябва да се радва, че не искаш от него да ти помага финансово, нито плюеш родителите си, че са бедни, а искаш да си самостоятелна. Това е достойно за уважение и трябва най-малкото да те подкрепи.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b58381945b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Според мен не иска да работиш, за да може да си изцяло зависима от него. Днес ще те кара да не работиш, утре ако заживеете заедно току виж те накарал и да спреш социалните си контакти заради него. Не му мисли повече зарежи го веднага и това е трябва ти по -свясно и земно момче не мамин глезльо!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d5b695b38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами като не ти дава да работиш, да ти беше купил обувки. Това дали да работиш или не си е твой бизнес, а не негов. Като не иска да работиш да ти дава някаква сума месечно тогава. Не се занимавай да го убеждаваш. Намери си работа, гледай себе си. Ако той наистина се раздели с теб заради това значи не те обича, нито те уважава. Трябва да уважава твоите решения. Иначе не си струва да си губиш времето с този човек.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 50ac1923b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Момче съм, но и аз няма да го защитя, бахти калъфа майна.Къде го намери тва мамино синче дето гъза не може да си избърше сам па тръгнал приятелка да има и да забранява.Бас държа че е някой бастун дето една храчка по лицето го праща по гръб.Нищо лично, не го считай като обида към теб, просто такава е истината-ходиш с принцеса.Успех с работата, сигурен съм че ще я избереш пред принцесата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d3a83b1470
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много е странно определението за любов при днешните младежи. Любовта е подкрепата, доверието и т. н. Какво ви задължава да оставате във връзка, която ви дърпа назад?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 497d6e46a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ще ти обърна внимание върху мнение 3 - този човек изглежда не се радва на твоята независимост и готовност да си проправяш път в живота сама. В един по-далечен план това означава, че той ще насърчава твоята зависимост и ще те дърпа назад в развитието ти.

За теб в тази възраст (разбирам, че си студентка) най-важната задача е да изградиш умения да се включиш в социалния живот на тази... планета (да не казвам страна). Да намериш таланта и попрището си, да намериш партньори, които да те подкрепят (ментори, бъдещи колеги), да се научиш на трудова етика и навици.

Приятелят ти пречи на това твое развитие. Ако го послушаш, това ще те превърне в млада жена, чиито единствени възможности ще са да гледа деца и семейство. Това е чудесно, но само ако е въпрос на избор и си способна и на друго.

Така че не се отказвай от желанието си за работа, то ще ти се отплати стократно в бъдеще. Ако приятелят ти не разбира това - кажи му го, ако пък не иска да го разбере, кажи му, че си съгласна да се разделите, но не и да се разделиш с възможностите си да си самостоятелна. Ако той има проблем с това - нека се лекува, но да не те кара да се отказваш от важни неща заради неговите проблеми.

Дано намериш характера и куража да отстоиш себе си! Искрено ти го желая.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f68b80f0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Той има ли представа какво е финансовото ти положение? Не си казала от колко време си с този човек, но независимо дали е малко, или от много, никой не може да ти се меси за почасова работа. Тук става въпрос за кратки смени, неангажиращи занимания и ниска заплата, която е достатъчна на студент, който получава помощ от родителите си. Обясни му, че ти имаш нужда от тази работа и тя няма да ти пречи да учиш, да се виждаш с него и няма да залитнеш в посока друг мъж. Или никога не се е сблъсквал с нищета, или мисли, че да работиш нещо просто е срамно, или дефакто се къса по шевовете от ревност. Поговори с него, поне да разбереш какво лошо вижда в почасовата работа и му кажи защо искаш да я започнеш. Разговорите са важна част от връзката, вие трябва да имате представа какво се върти в главата на другия, но е хубаво и всеки сам да взима личните си решения и да среща подкрепа за това.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dd9d9d0b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здрасти,

Аз съм мъж на 24 и честно казано съм лееко шокиран от това, което прочетох хаха.
Добре, вашите ви издържат и е нормално да имате различни средства, тъй като не всяко семейство е богато.
Обаче извинявай приятелят ти е абсолютен идиот.
Що за мъж е това, че се налага да ходиш с него навън и да цепите стотинката на две. Не му ли намекна поне веднъж, че като мъж може да плати сметката, както в киното, така и да осигури вечерята и за двамата.
И знаеш ли. Мисля си, че не иска да работиш, защото може да завържеш много нови контакти, а това ще доведе до ревност от негова страна, която до този момент не е показал.
Аз също, като студент се издържам и то вече много време и наистина се запознах с десетки хора, така че мисля че го е страх.
Не знам все си мисля, че като мъж не е редно да допуска такова нещо. Като заживеете заедно какво ще прави ще си делите пак разходите ли?
Смятай що за мъж е и колко наистина държи на теб щом би се разделил с теб за такова нещо.
Спрях си образованието заради работата, карал съм по 4 дни без да ям, защото нямах пари и се скъсвам от работа, но въпреки това никога не съм показвал пред жените моментното ми състояние и това, че нямам пари.
Взимал съм пари на заем, за да изляза на среща, но не съм искал от нашите.
Разкарай го. Подкрепям номер 1. Абсолютно мамино синче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e4281602b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо държи приятелката му да не работи, ако той те издържа да има претенции, едно кафе дори не те черпи, не се интересува от желанията ти, такъв мъж ли търсиш? Това не е повод да скъса с теб, човек трябва да се учи на труд.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4d8f70b3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката:
Не съм от никак бедно семейство, но сумата, която ми пращат не желаят да я коментират. Може да се каже, че спадаме към "средната работническа" класа. И според мен са в правото си - от достатъчно време съм пълнолетна и с нищо не са длъжни. Лошото е, че докато бях при родителите си бях свикнала да не се лишавам от почти нищо, а сега ми е много трудно да покривам всичките си нужди - още повече, че съм момиче.

Допреди месеци успешно взимах стипендии и ми беше супер, не натоварвах никого с прищявките си. В момента влача няколко изпита поради кофти случка, заради която няколко месеца не бях работоспособна, но ще направя всичко възможно да ги изчистя. Важно е да спомена, че приятелят ми пое някои разходи за първоначалното лечение!

Приятелят ми работи винаги, когато се приберем в родния ни град по 12ч на ден, наскоро се "запознах" с работния процес и се оказа, че никак не е лесен, дори да си умен. Т. е. знае как се изкарват пари, но не и какво е да останеш без никакви. Живеем заедно вече 2г., но когато сме там, всеки си плаща поотделно кафетата, сякаш се познаваме от вчера. Уговарят се с приятел за кино, съответно ме кани и мен, без да се интересува, че това ще има някакви последствия за мен.

Подала съм онлайн кандидатура за желаното работно място, надявам се да ме вземат, той засега си мълчи. Не е ясно обаче докога ще е така.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0837c81486
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво ще го убеждаваш. Той сега ти са прави на "мъж", представям си ако се задълбочава нещата. Това е твое ПРАВО, ИЗБОР.... , защо някой трябва са те командва? Ти нямаш ри мнение, защо трябва да угаждаш????

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 588b50055b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Е като е толкова голем гъзар и родителите му са некакви големи паралии - нека той да ти плаща кафетата и обувките!
Е това не мога да го разбера - да имаш кешовица, а да гледаш гаджето ти да ходи със скъсани обувки. Я му бий два шамара на това говедо! Да се опамети малко къде се намира!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aa5916dd23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Жалко, че свестни момичета като теб попадат на такива, които не ги заслужават. Това просто е смешно да ти забранява и то да работиш.... Друг е въпроса, че хич не ти и помага, като му се излиза на кино да го плати той, знае какво е положението ти и отново не ти помага. Определено има късмет, че е с теб, но не те заслужава, бягай от него.

М25

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2f654b934a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вземи мен за гадже. Аз съм на 26. Ще ти давам пълна свобода. Щом иска да те напуска настоящото гадже като започнеш работа, значи си е хванал друго гадже и това му е основанието да те напусне. Желая ти успехи в учението и в бъдещата ти работа.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f8cdacb9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Колкото и странно да звучи, според мен той иска да е човека с повече пари и едва ли не ако ти почнеш работа ти ще можеш да си позволяваш повече неща. Също така си мисля, че ако един ден заживеете заедно и сте зависими от него, той нарочно ще ти го натяква когато решиш да пробегнеш на някъде.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: be78965c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Какъв ти съвет. Ако уважаваш себе си, направо го разкарай този комплексар. Ако от сега ти забранява елемнтарни неща, то какво ще стане, ако се ожените, имате деца и т. н.? Не знам дали си даваш сметка, но такъв човек може да ти стъжни и провали целия живот. Нима мислиш да прекараш целия си живот като домакиня, безгласна буква и почти без социални контакти? Сериозно ти казва, ако не го разкараш, ще береш ядове.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2582ddc45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не иска да работиш, но не се сеща да ти плати билета за киното! Толкова ли е сляп да не вижда, че финансовото ти положение не е добро? Аз мислех, че в темата ще разкажеш как той не ти дава да работиш, защото ти казва, че ще покрива разходите ти, а то съвсем не е така...
Почни си работа и го разкарай!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e792472150
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Кажи му, че няма да почваш работа а той да започ е да изкарва пари като нормален мъж и да те издържа. Кажи му го най сериозно. Не мога да си представя да нямам пари, гаджето ми да ме покани на кино и да не ми плати билета. А аз да дам всичките си пари и да нямам за ядене.
По. принцип, тази негова постъпка със забраната и като цяло това, че не ти плаща нищо означава ДА СИ ПРАВИШ ИЗВОДИ що за мъж е и какво бъдеще би имала с такъв мухльо. Той какви мотиви има да не те пусне да работиш, ревнува най вероятно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: af1a1c548d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Харесвам те дори и с онези старите розови обувки! Сещаш се нали?

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 095e1e04c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   С този направо се разделяй. Независимо дали ще започнеш работа или не. Съвсем сериозна съм!
Ж29

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a26ffb9d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До авторката:
Мило момиче, ако все още следиш темата си, усещаш ли се колко безумия си написала и как сама се оборваш? !! Да беше написала историята си на лист, след което дописала коментара си под номер 11, а не да занимаваш аудиторията. В крайна сметка си преживяла заболяване, за което той е платил и най-вероятно все още не си напълно възстановена и той те жали, за това не иска да работиш към днешна дата. Щом казваш, че работи по 12ч., момчето не есъм хрантутник на родителите си. Описваш нещата по един начин, после сама ги оборваш. Дължиш му извинения, за начина по който го накара да изглежда. Явно е свястно момче.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8c8f0cb1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Правото на труд е част от свободите в демократичните държави заедно с правото за свободно слово, изповядането на религия, сдружаване по интереси, членуване в партии и т. н. Като ти отнема това права, все едно ти отнема правото на живот, защото без пари не можеш да си купиш основни неща. За тези свободи е измрял сума ти народ, само до преди 30 нямахме право на много от тези свободи.
Правилни съвети са ти дали по-горе. Не те виждам как ще живееш с този човек, ако вземете да се ожените. Един мъж трябва да е джентълмен и ако няма очи за проблемите ти, за какво ти е тогава?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker