Не мога да контролирам ревността си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да контролирам ревността си.
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1798 пъти
Здравейте!
Имам проблем, който не мога да си разреша.
С приятеля ми сме заедно от 2 години, претърпяхме 3 малки раздели, които не бяха поради големи причини, а просто се карахме и в един момент слагахме край.
Последната раздяла беше 6 месеца, но ние си поддържахме контакт. Той започна отново университета, запозна се с нови хора, но постоянно напук на мен говореше за една своя колежка.
С течение на времето се сприятелиха, което е нещо нормално, пък и той има доста приятелки от женски пол. Аз смятах, че между тях има нещо повече, но той един ден дойде и каза, че е обмислил всичко и иска отново да опитаме. Сега сме заедно, продължаваме от там, където бяхме спрели. Аз познавам това момиче - на външен вид не е нещо особено, макар че съм на ясно, че не винаги външният вид е предпоставка за влюбване.
С няколко думи - те се запознаха, когато ние бяхме разделени, но нищо не се случи, а и той ме пожела отново. Но някак аз ужасно много ревнувам от нея - все пак учат заедно, по цял ден са заедно, няма как да не си комуникира с нея, от друга страна няколко пъти, без да вдигам скандали, просто му казвах, ако има интерес към нея или друга, да си тръгне, да ми каже, без да се лъжем и да си губим времето.
Всеки път, когато съм започвала да полудявам заради нея, той ясно ми казваше, че тя му е просто колежка, приятен събеседник е, разбира от шеги, но по никакъв начин няма друг интерес към нея.
Иска ми се да му вярвам, пък и за 2 години не ми е дал основание да се съмнявам и всеки път, когато съм ревнувала от негова приятелка, с времето виждах, че всички притеснения са плод на въображението ми.
Когато ми откаже нещо, когато не е в настроение и иска да е сам, аз все го приемам, че това е свързано с нея.
Иска ми се да спра да вдигам скандали, да се успокоя някак. Знам, че каквото е писано, ще се случи. И да ревнувам, нищо не мога да спра или да променя, ако е тръгнало нещо да става.
Пък и той първоначално ми споделяше кога са си писали и за какво, просто аз не го приемах нормално, а веднага откачах, заради което и той започна да ми спестява кога какво са писали и са си казали, за да си спести поредното мърморене.
От една страна се успокоявам, че ако имаше нещо към нея, нямаше изобщо да се съгласи отново да се съберем, пък и нямаше да се занимава с мен, но от друга страна очаквам всичко.
Дайте ми някакъв съвет или изкажете някакво мнение. Как да се успокоя, как да спра да го мисля дали се случва нещо между тях, дали има нещо. Не искам краят на връзката ни отново да е свързан с ревност, тъй като 2 пъти сме се разделяли именно поради подобна причина.
Искам този човек, той знае моите желания. По цял ден си комуникира с много приятелки, аз също имам предимно момчета за приятели.
Той не е от тези, които просто искат гадже - 1 милион пъти ми е казвал и доказвал, че гадже не му е нужно и ако не е с мен, ще е сам дълго време. Не би се хванал с всяка, която му обърне внимание, не би и преспал с някоя ей така за спорта. Знам от него, че не е готов и не желае супер задълбочена връзка, от сорта на съвместно съжителство и го приемам, но и много пъти ми е казвал, че връзката ни е сериозна и в нея няма и не трябва да има трети човек.
Не искам да си разруша връзката заради ревността ми, но и не знам как да я контролирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2ccff49127
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aми ,ти самата казваш,че и ти имаш предимно приятели момчета.След като за себе си го приемаш за нормално и за него трябва да го приемеш.
От друга страна,от собствен опит знам,че един мъж ако няма секс интерес към някоя жена ,няма да седне да си говори или пише непрекъснато с нея. Освен,ако младите не са се феминизирали съвсем.Да,може каже 2-3 приказки ,но не и да виси непрекъснато в нета или кафенета.
Освен това,от приятелство лесно се минава към любовна история.
Утешителното при него е ,че ти е обяснил как стоят нещата между вас.Т.е поема някакъв ангажимент.Колко можеш да му вярваш,само ти можеш да прецениш.
Би могла директно да му кажеш ,че точно с тази не ти е приятно да си другарува.Ако си от значение за него,ще си свие перките малко.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7dabfe4cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си ревнива. Подозренията ти са основателни. Той тази колежка я има за втори стол, на който да седне, ако стане нещо като раздяла между вас без значение дали ще е инициирано от теб или от него самия. Този човек е с теб просто да не е сам. Явно умее да манипулира щом те е накарал да си мислиш, че ще е сам дълго време, ако се разделите.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f52a11d0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти Си я разрушила вече, няма какво да се залъгваш. Това връзка ли е като той обръща внимание по цял ден на друга, а за теб се сеща след 6 месеца? Може много неща да искаш, но реалността е важна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c23191e138
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колкото повече обръщаш внимание на ревността и съмненията, толкова по-силни стават те. Колкото по бързо си преместваш вниманието от съмненията към нещо по-ползотворно ще забележиш как силата им намалява. Другата стратегия е да опознаеш момичето, ще се увериш че и тя си има своите недостатъци. Аз с тези две практики се справих почти напълно с моята ревност.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5bf157001d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Обръщам се не само към авторката на историята, а към всички млади дами, които ще попаднат тук и се надявам повечето да разберат същността на нещата. Ревността е защитна реакция от някаква опасност. Тоест всяка друга жена, от която изревнувате, вие приемате като опасност, защото виждате, че или е красива и има нещо, което вие нямате, или на външен вид може да не е нищо особено, но си има собствен чар, а и не я познавате като човек, за да знаете дали приятелят ви би се влюбил в нещо от характера й например. Ами, той приятелят ти, ако те обича истински, ще има очи само за теб. а.Ако ревнуваш толкова много, явно нямаш достатъчно висока самооценка. Приел те е такава, каквато си и ти, но ако продължаваш с тази болна ревност, на него в един момент ще му омръзне.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8c189e6ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моето мнение може и да не ти хареса много, но щом държиш да чуеш всякакви мнения, ще ти пиша. Аз мисля, че не ревнуваш напразно, мисля, че женската интуиция никога не лъже а и да ти кажа откровено много не вярвам в чистото приятелство между мъж и жена. Може и да има изключения, но те просто потвърждават правилото. Урока си научих от живия живот. Мъжът ми през вечер, през два се прибираше от работа заедно със своя колежка. И мен ме гризеше и подозрението, и ревността, но си налагах да мисля като съвременна жена, отхвърлях това, което ми казваше разума. Приятелките ми се опитваха да ми отворят очите, но аз борейки се със себе си заявявах самоуверено"И какво като я кара, на гръб ли я носи, защо да върви пеш жената? А и той казваше-ние сме просто колеги и ме гледаше толкова честно... "Просто колегите" са се отбивали за един бърз секс в едно затънтено място извън града, но докато има балъци, винаги ще има тарикати. От сърце ти пожелавам да не си от отбора на балъците...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2d4926ede2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има нещо подозрително в това приятелство с друго момиче. Може и да са били заедно по време на скарванията ви. Опитай се да го накараш той да те ревнива. Стани близка приятелка с момче, обръщай му много внимание. Тоест прави това, което гаджето ти прави. И виж той как ще реагира.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1a184eb2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Слушай номер 6, авторке, и няма да сбъркаш.

За мен тоя тип не струва - манипулира те, даже мисля, че умишлено подклажда ревността ти, за да си чеше егото. Искаш ли мъж, който умишлено те дразни, мачка те и те кара да страдаш? А дали е чукал мацето или не, няма особено значение. Тия писаници и криеници не са на добре, така или иначе.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 88cbd0918c
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

9.   Авторката.
Здравейте и благодаря на всички за изказаните мнения.
Всъщност откакто го написах, се случиха някои неща.
Няма трети човек, не е намесен, просто той вече не усеща нещата или по-скоро знае, че няма как да ми даде това, което искам, и реално смята, че ми губи времето.
Общо взето не сме прекратили всичко, но натам отиват нещата, защото имаме доста различно виждане какво е сериозна връзка и кое е правилно.
За колежката... не знам, след този разговор спрях да се интересувам, да подпитвам. В крайна сметка и да има нещо, ще се разбере, пък и да няма, едва ли не нещата между нас са си тръгнали към своя край и не вярвам да се случи нещо, което да промени ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 98d657b304
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ревността е болест, която ти вкарва отрова в тялото и бавно, но сигурно те убива. Моя мъж също е ревнив, а аз не съм. Той е красив, със страхотно твло и работата му е такава, че се среща с много хора всеки ден. Аз мога да се контролирам и не го ревнувам, защото знам че ако си отпусна юздите на фантазията ще се побъркам, което е глупаво. Ако някой иска да ходи, никой не може да го спре! Аз се лъская от ревнпстта му, въпреки че е супер дразнеща. Работя в офис и той постоянно ме разпитва дали шефа ми е там или колеги и какви са ни отношенията. Днес ме пита дали офиса на шефа се затваря с врата, а аз му отговорих, че не само се затваря, а също има спалня, пилон, белезници и камшици!

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dce1adc2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката: до номер 10 - Моят приятел ми отговаря по подобни начини, ако го тормозя с такива въпроси.
Знам, че е болест и се старая вече да я контролирам. В крайна сметка със страх и вдигане на скандали мога да го загубя и без да има друга.
Благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker