Безсъние - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Безсъние
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1317 пъти
Здравейте.

Първо ще помоля да запазите добрия тон и дори проблемът ми да ви се стори смешен - въздържайте се от заядливи коментари.

Та.... естеството на работата ми изисква да давам както дневни, така и нощни смени. Проблемът обаче е с приятеля ми. Попринцип живеем заедно и сме свикнали да заспиваме заедно. Съответно, когато сме разделени, на мен ми е неприятно и спя неспокойно, но СПЯ. Обаче той... изобщо не може и да мигне. Когато ме няма се върти по цели нощи и не заспива, а когато се върна в ранни зори от смяна - вече е време да тръгва за работа и познайте как е денят му после.

Възможно ли е това да е някакъв емоционален или психически проблем? Че не е здравословен е ясно.

Предварително благодаря на отговорилите. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: c084ee4b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чак психически,едва ли ,но като че ли има някаква тревожност.Нека си взима билкови таблетки мента-глог и валериан.
Да не би нещо да те ревнува и за това да не го свърта?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aec23a6a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това със сигурност не е здравословен проблем. Мисля, че просто много сте се обвързали и сте си свикнали двамата заедно да спите. Ти най-добре си знаеш, но питай и него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2abca8c071
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Ами не ме ревнува, говорили сме по въпроса. Естеството на работата ми е пряко свързано с хора и неминуемо все се появява някой, койтп се опитва да се закача с мен, но приятелят ми като цяло го приема мъдро и даже с хумор. За него (и за двама ни всъщност) важното е, че аз не отвръщам на тези закачки. Не вярвам това да го мъчи.
То вярно, че сме свикнали заеднонда спим, н9 по цели нощи да се върти е притеснително....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2317e4433c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И при нас е същото. Само че с обратен знак. Приятелят ми работи с дневни и нощни смени. Едната седмица е само нощем и се прибира в 5 сутринта, а другата - само денем и в 18 часа си е у дома. В седмицата, в която си лягаме заедно, спим като бебета и двамата. Щом го няма него обаче, или сънувам кошмари, или въобще не мога да заспя, или ми е тревожно и бродя по цяла нощ из къщата. Често ме е заварвал, когато се прибере сутринта, да гледам телевизия. Щом ме гушне обаче, заспивам като убита. Аз зная защо е така. Просто прегръдката му ме успокоява. Щом не я усещам, се чувствам несигурна. Като бебе съм в това отношение. За себе си съм намерила следното решение. В нощите, в които го няма, гледам да си легна колкото се може по-късно. Работата ми е такава, че мога да си позволя да отида и по обяд. Преди сън пия чаша червено вино, успокояващ билков чай или вземам една-две таблетки мента, глог и валериан. В леглото чета нещо леко, това приспива. И въпреки това са ми кошмарни тези седмици. Той вече обмисля да сменя работата си, че така не се живее.
Не се шашкай, авторке. Просто връзката ви е много емоционално наситена. Предполагам това ще се успокои с годините, но трябва да намерим разрешение сега, нали така? Нищо друго не мога да предложа като идея, освен някакви релаксиращи процедури преди лягане. На мен ми помага и това, че към полунощ той задължително ми се обажда и казва: "Колкото по-бързо заспиш, толкова по-бързо ще усетиш как се промъквам в леглото и те гушвам". Това при мен поне работи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f56d2e964c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Проблемите със съня са ОСНОВНИЯ симптом на проблеми с психиката на човека.. така че да.. явно има някакви емоционални проблеми..

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2284609da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто сте привикнали към спането заедно, ти се справяш по-добре, за разлика от него. Съня е изключително важен, а за да е пълноценен, трябва да е комфортен, някои хора не могат да спят с неудобна възглавница, на други въобще не им трябва. Твоя прител, няма здравословни и психични проблеми, просто му липсваш.

Намери начин да си промениш работното време, няма по-сигурен начин, да си разбичкаш здравето, от работата на нощни и дневни смени, в момента може да не ти пречи, но с времето, ще ти навреди сериозно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker