Влошени отношения с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Влошени отношения с майка ми
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1688 пъти
Дъщеря ми роди наскоро. На изписването присъстваха майка ми и дъщерята на сестра ми, която е младо момиче. Отношенията със сестра ми са влошени от години. Не поддържаме контакти, тя е в чужбина. Майка ми каза, че е необходимо родилката да се обади на леля си, че е родила, за да й честити тя. Аз обаче се запънах като магаре на мост и казах, че това е пълна глупост! Къде се е чуло и видяло родилка да се обажда и да информира, че да й честитят! Сестра ми не се обажда нито за рождени дни, нито по каквито и да било други поводи. И като се тръшна нейното дете - припада и какво ли още не, че дъщеря ми не иска да се обади. Изписването на бебето беше помрачено. И сега с майка ми и племенницата ми не си говорим, не се обаждат. Не знам кой е крив и кой е прав. Много ми е гадно от цялата тази история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0ffa54b477
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Сигурна съм, че племенничката е казала на майка си, че дъщеря ти е родила, и тя добре го знае. Останалото са просто номера, да не й падне капата и да се унижи да се обади първа, без да прави сметка, че с тези циркове ще помрачат прекрасния иначе ден за семейството. Права си да не им говориш, не се поддавай на припадъци и сълзи. Ако те уважават истински-добре, ако не, такива роднини не са ти нужни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d6f34c963f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора:
Не знам какво да направя, за да възтържествува мир. Сега ми е криво, че реагирах така, но не може все някой да те гази и да възтържествува.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d15a75bdf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ми надуй се и ти бе, авторке, от къде на къде ще се държат с теб по тоя начин. И аз за пръв път чувам да се обажда родилка и то, значи не бащата, не някой друг, а родилката - АХХАХАХАХАХХА. На родилката и на бащата се обаждат :).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3d86b5f70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Къде се е чуло и видяло родилка да се обажда и да информира, че да й честитят!

А КОЙ друг да се обажда!??

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6728817623
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В тази тема се разискват няколко въпроса за семейните отношения.
Трябва ли родилка да се обажда на когото и да било? Отговора е не, родилката трябва да е заета с своето си и на детето здраве и щастие. Роднините ако се интересуваха щяха да знаят че имат бременна роднина щяха да знаят кога очакват бебе, щяха да се интересуват могат ли да помогнат с нещо, щяха с радост да очакват новия член на семейството си.
Да се обади родилка на роднини е същото все едно да се обадиш да кажеш че имаш рожден ден, тоест да се молиш за поздрави и подаръци. Разбира се не е правилно.
В случая на това семейство ако не бяха скарани авторката трябваше да се обади на сестра си, че е станала баба, след като са скарани зетят таткото трябва да се обади, ако и той не иска майка й /новата пра баба/ трябва да се обади на другата си дъщеря. Обаче щом пра бабата прави такива номера да иска родилката да се обажда следователно смята че в спора на децата й, авторката е виновната и тя и дъщеря й трябва да преклонят главица и едва ли не да се молят за благословена прошка.
Припадъците на братовчедката на родилката няма какво да ги коментираме, освен като добра актьорска игра.
За помрачаването на изписването и авторката има голяма вина, скандал и скарване от един човек не става, казала бабата да се обадят, авторката е трябвало просто да премълчи и да продължи да си изписва внучето с усмивка. Там най-вероятно са присъствали зет й и свекърите на дъщеря й нужно ли е било да се правят такива сцени пред тях, това ще се отрази на отношението снаха-свекърва в семейството на дъщеря й, все ще дойде ден те да имат търкания и свекървата ще има този коз пред дъщерята на авторката. Ако имат търкания свекървата с право ще каже че родилката прилича на жените скандалджийки от нейното семейство и ще припомни случката.

Мила авторке дано разбираш че ти си помрачила деня ви, можело ли е да премълчиш, или да отклониш темата, можело е, с това си действие си щяла да предотвратиш и цирка с припадъците.
Не знаем за какво сте скарани със сестра си, но щом майка ти е на нейна страна и щом ти така скорострелно си се вързала на репликата й по вероятно е ти да си по виновна в вашите отношения. Майка ти като майка иска децата й да са заедно да се разбират да си помагат и изглежда използва всеки повод да ви накара да се сдобрите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 388dc2c12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Скъпа госпожо! Има такива властни майки! И моята беше такава, бог да я прости, но аз живеех отделно, което не й пречеше пак да се меси, е разбира се много по-малко! Веднаж, дори за да влияе на семейството ми, си направи електрокардиограма, която показваше на близки и се оплакваше от нас! Така, че това с припадъците не е нищо ново под слънцето! Властните майки си мислят, че като са родили едно дете и са го отгледали, това им дава право да се бъркат в живота му, без да се съобразяват, с това, че детето е вече голям човек и в дадената ситуация може да се справи много по-добре от тях! Моето поведение беше да гледам да я избягвам или да си говорим за нещо друго, тъй като и аз не исках да се карам с нея, защото ако се скарам с нея и й покажа, какво представлява, трябваше да се скарам и с баща си и пр! Изобщо неудобна ситуация, в която си изпаднал не по своя вина! А моята майка ми отгледа децата, така, че й дължах това уважение, колкото и да беше трудно да балансирам! А, сега казвам-Благодаря ти майко, че си грешила, за да не греша аз по този начин, защото видях колко много дразни, Бог да те прости!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b71fad541b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Това не е ваша работа. Нито твоя, нито на майка ти, нито на племеницата ти. Дъщеря ти е зрял човек, вече и майка и има независими отношения с хората около себе си, дори и с тези, които са ти роднини. Ако тя се чувства, достатъчно близка с леля си и иска да сподели с нея това важно житейско събитие, тя ще реши да го направи. Ако пък смята, че след толкова години липса на комуникация, не дължи никому нищо, тя ще реши да не се обажда (всъщност нищо няма и да решава, защото на човек хич и не му хрумва да звъни на куцо и сакато, че има дете. )
Така че айде по-леко с провинциалната семейственост и оставете хората да си регулират отношенията както те си решат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker