Последен шанс, добро измъкване или да си гледат работата и двете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Последен шанс, добро измъкване или да си гледат работата и двете?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1807 пъти
Преди десет години се забих с колежка. Имахме връзка над година. Бешее откачена любов, много силни чувства, но и с много емоционални скандали. И двамата много се променихме от тогава, но тогава бяхме 20-25 годишни младежи. Работехме и в един отдел. Още на втората седмица заживяхме заедно и може би това 24/7 заедно изигра лоша шега във взаимоотношенията ни. След година бяхме пред уволнение и двамата заради многократните междуличностни скандали на работното място. Заради ревостта ни. Заради това че развалихме екипа по някакъв начин. Шефът ни каза "не че искам да се меся в личния ви живот ама или се разделяте, или двамата заедно в моята фирма не може да работите". Даде ни срок от месец да си помислим какво правим. Последваха още повече скандали, много откровени разговори и още повече емоции, планове, кроежи. Накрая решихме, че не заради работата, а заради нас самите е редно да се разделим. Съсипвахме нещо, което трябваше да е красиво.
След раздялата настъпи преорганизация във фирмата и аз бях назначен като отговорник на друг отдел, а тя също си смени поста, така че да имаме минимален брой допирни точки, по които да комуникираме. Първите сигурно поне две години беше доста смахната ситуацията. Хем не бяхме заедно, хем се случваха някакви неща. Нали знаете, все едно да имаш връзка със съседката. Чувствата не загасват. Винаги ги има. И когато ти или тя имате нужда един от друг винаги сте там, на една крачка разстояние. И ние бяхме така. Докато не се хванах с една друга госпожица и си казах, че с бившата повече нищо няма да става. Отритнах я няколко пъти. Тя ми отвърна навярно като се хвана с някакъв. Започнахме едно лудешко препускане през различни гаджета.
Сега от година и половина съм с приятелката си. Това, което ми хареса и харесва в нея е безгрижието. Тя е тооооолкова спокойнааа. Ама не можете да си представите по-спокоен човек. Тя няма да отиде в бар с готина музика и да се развихри, тя определено не е човека с който ще карам ски, нито пък с който ще ходим на фитнес. С нея допирни точки много много нямаме, ако трябва да бъда честен. Но това блажено спокойствие в нея е най-якото качество, което съм срещал. Тя не вика - нито от ярост, нито от щастие. Тя е уникална в това отношение. И е много красива. А не ми дава и никакъв тон в живота. Най-много да ме помоли да хвърля боклука, но ако не го изхвърля два дена на третия просто ще се сети за него и ще го изхвърли. После няма мрънкане, няма тръшкане. Това е една жена, която би могла да поддържа хармонията в дома си, защото не внася никаква негативна енергия в себе си. Аз дори нарочно опитвайки се не мога да я ядосам, нито да я накарам да каже нещо лошо.
До тук добре. Но в началото на месеца шефът ми ми възложи един проект. И аз мислейки само и единствено за работа реших че ми трябва и бившата, за да свършим всичко качествено, отлично и в посочения срок. С още двама колеги и нея заминахме на едно друго място и почнахме да действаме. Две седмици бяхме там. И на мен ми се приискча пак да бъда с нея. Не сме се целували, не сме се прегръщали дори. И тя си има приятел, и аз си имам приятелка. Но от много време не бяхме говорили. Не бяхме говорили за миналото, за бъдещето, за изминалото време.
И двамата сме пораснали. Гледаме с други очи на света, на себе си и на околните. Нещо се е изгубило, но е заместено от нещо по-добро. И знаете ли какво беше и е хубавото с нея? Говорим си. Не общи приказки, не случайни думи. С нея си говорим пряко и за всичко. Говорим си за чувства, за мисли, за възприятия. С нея хубавото беше, че отивах и й казвах "Ей, момиче, много ме ядосваш" и тя ми отговаряше с нещо честно. Изразяваше си емоциите. Не само образно, но и с думи. Не е скрила ревността си, не е скрила някакви тайни или лъжи. Бяхме прями, честни, откровени. Аз знаех тя какво чувства, тя знаеше аз какво чувствам. Знаехме си мислите, емоциите, вълненията. И сега в командировката като си говорихме това си е останало. Разбира се, че се върнахме назад. И си разказахме от-до връзките. Кой какво. И тя ми каза, че не мисли, че някога ще спре да ме обича, защото просто се е влюбила. И каза, че приятелят й не е по-лош от мен, но просто не е мен. И да ви кажа честно, не че и на нея не й казах, но аз също няма как да спра да я обичам.
Но се чудя. Тали обич, тази любов. Тя в миналото ли трябва да остане? Дали сега като пораснахме няма да е много по-различно? Дали след тази 7-8-9 годишна пауза няма да е по-добре?
Всичко ме тегли към нея и ако бяхме с пет години по-млад нямаще и да му мисля ами директно щях да се хвърля върху нея. Но сега. Сега вече ми се иска да създам дом и семейство. И искам правилната. Искам точния избор. Искам да е за последно. Не мога да реша. Не искам да решавате вместо мен. Просто искам да ми кажете. Има ли шанс за любовчии, оцелели години един без друг и събрали се все пак? Знам че към нея ме теглят спомени, страсти ако щете, мечти. Но към настоящата... нищо не ме тегли като чувства. И това е проблем, не е ли? Супер ми е драга, много е приятна ама сякаш не е моето момиче. Вие на над 30 години бихте ли рискували със стара любов? Ръжда не хващала чух.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 267d82c935
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Получил си уюта на домашното огнище, а гледаш назад към пожара, мисля, че ми разбираш идеята.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 15767b9fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вътре в себе си ти знаеш отговора на тая дилема. Постъпи според интуицията си, но не избързвай, имаш време да се убедиш в правотата на чувствата си. Решението , което вземеш е съдбоносно. Дано не съжаляваш един ден. Всичко хубаво!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1dc96b4bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уникална история !!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 343b19f25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имах подобна история,едно бивше гадже сума ти пъти се разделяхме,събирахме тръгвахме с други и след нейна порядна раздяла пак се засили към мен,но събрах сили и я отрязах.Понякога има силни чувства,но взаимно се нараняваш.Продължете напред и това е.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 56cee8f0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе, моето скромно мнение е да бъдеш с жената, която обичаш и която всъщност си обичал истински! И ще ти кажа защо.... Преди 10 години имах връзка с мъж, по когото бях луда... не просто луда, обожавах го с цялото си сърце... За мен този човек си остана любовта на живота ми и до днес!
Но тогава бях на 18, той на 24 - сещаш се млади, спонтанни, глупави дори...
Разделихме се и всеки пое живота си както сметне за добре.
Аз живях в чужбина, завърших там и когато си дойдох - бях на 24. Съвсем случайно се видяхме и възобновихме връзката си. Да ти кажа честно- през цялото време, в което не сме били заедно, въпреки че съм имала и други връзки... винаги се сещах за въпросния човек... все се питах защо не се получи.
Та да се върна на темата - след като възобновихме контакт - последва годеж, сватба и детенце... Моята приказка се осъществи! Затова заставам зад думите си - ако това е любовта ти - действай!
Пожелавам ти да вземеш правилното решение и да бъдеш щастлив!
Успех.
Мила, 29год.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5907f667be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дори да не се съберете със старата ти любов, не е справедливо спрямо настоящата ти приятелка да оставаш с нея. Още по-малко ако създадете семейство вече ще започнат проблемите покрай деца и т. н.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 76239a9854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хах все едно описа мен и приятеля ми. 1 към 1. За това и решшх да пиша. С тази разлика, че бяхме разделени напълно 7 години и сме заедно сега от 4 с едно прекъсване от 1. И не мислим да се разделяме отново. Бяхме ва 19 аз, а той на 26. Сега аз на 31, а той на 38. Аз имам и дете от друг на 6. А той се ожени и разведе 2 г е бил женен и не е успял да има децаЗаедно сме си, но не живеем заедно. Плануваме го, ако всичко е наред до 2 г. да заживеем заедно. Какво да ти кажа. Незнам. За нас тази връзка се оказа много уморителна. И за това и се раздиляхме няколко пъти, защото той много ме ревнува. Сега почнах и дрега работа придимно с мъже работя, та сега му тренирам ревността. Виждам го, че се е поосъзнал и разбирам, че се старае да се промени. За мен хората се променят, израстват в жшвота. Ако има друго което те интересува питай. Но историята много ме трогна изчетох я на един дъх, заради това, че е същата като моята. Късмет каквото и да решиш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 75a4f65cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бившата любов не съществува, тя е в миналото и трудно ще се повтори. Никога не можеш да влезеш 2 пъти в една и съща река. Не, че хора не са се събирали по -този начин.
Това, че новото момиче не ти е тръпка, определено не е добре.
Май, с нито една от двете ще продължиш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 186ed40edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен заглавието видях първите думи: 'Преди десет години' и веднага след това 'бяхме 20-25 годишни'. И то надолу няма какво да се чете, щото е ясно, че ще е с инфантилен привкус...

Иначе - да си гледат работата и двете, защото имат това право да си я гледат - всяка от тях, да си търси човек, който наистина ще я цени на 100%, ти определно не си точния човек нито за едната нито за другата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c46177d001
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Опичай си акъла! Жените често са хитри. Можеш ли да си сигурен, че не го казва, за да ви развали връзката или да си начеше егото, че е нещо повече от настоящата ти? Според мен се колебаеш, защото тя ти е пуснала мухата. Размисли добре сам.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c66d5ca86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   по-скоро не бих се върнала назад. ясно, там те влече нещо недоизживяно, страстта на младостта (не че сега си стар), опиянението на чувствата... не съм оптимистка обаче ако се съберете заедно дали ще мелите брашно. най-вероятно след началния светъл период емоционалните скандали ще се завърнат и нещата пак ще тръгнат надолу. така че по-скоро не си го причинявай.
за сегашната ти приятелка не знам, щом не е твоят човек, просто се разделете. най-добре и двете ги разкарай и потърси правилната, с която ще гледате в една посока, ще имате общи цели и стремежи, ще се разбирате и подкрепяте. защото чувствата и лудата любов са прекрасни, но не градят семейство. а ако почти нищо не те свързва със сегашната, също не е добро начало. най-добре започни начисто
Ж46

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 02169c0e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако се ожениш за сегашната си приятелка ще имаш всичко - свястна жена, семеен уют, цялото спокойствие на света, но няма да имаш любов. А любовта, приятелю, е всичко в този свят...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5dc0b30201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Според мен настоящето ти гадже е безлично, а предишното е жена с характер. И двете имат позитиви и негативна. Аз с безлична като втората ще изтрещя. Но за семейство тя ще е по добра.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b9a1c0fa6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Жената трябва да е въглен, да те пари и гори, да те вълнува, и всеки божи ден да те вълнува... сега може да те изкара извън нерви и да ти се иска врата да и извиеш, а след час дрехите да си късате от желание. С две думи, искам да кажа, че колкото и да е хубава и лесна и безпроблемна една връзка, нема ли тръпка и да ти е на сърце-вятър работа. Жена на 47г.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6a56413754
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Всички филми ни казват, че трябва да се върнеш към "пламенното" момиче, а спокойното и разбрано момиче от сега ще те разбере перфектно и ще останете много добри приятели, но това само филмите ни го казват.. В реалността дали е така?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6669b6c190
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   С едно летящо бебе вкъщи ще видим как ще се чувстваш с бившата. И не си прави експерименти с новата жена до теб, ядосвяш я, провокираш я с цел, да си начешеш егото. Изборът е твой. Но освен всичко друго огледай себе си, направи си няколко срещи с психолог за да си подредиш пъзела в главата и да вземеш най-правилното решение. Милиони хора се прибират с нежелание вкъщи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b49b8c35f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Жена - 30 г. :
Знаеш ли... В подобна дилема съм и аз. Чудя се има ли шанс старата любов, след като и двамата сме пораснали....
За твоята история... Първо ми направи впечатление, че вие някак изкуствено сте се разделили, не сте си доизживели, каквото е имало и да прекратите, а насила. Защо шефът не е преструктурирал фирмата и без да се разделяте, а ви е разделил така да се каже (не че вината е в него) и тогава го е направил? Но пък това може и да ви е помогнало в израстването. Постигнали сте неща, които заедно можеше да постигнете, но можеше и да не успеете. Бъди благодарен за ситуацията.
Така или иначе станалото - станало. Миналото не можем да променим - можем само бъдещето!
За сегашната ти приятелка - както я описваш, е прекрасна! Но прекрасното за едни, не винаги е подходящо за други. Помисли дали е твоят човек, защото и двамата заслужавате да ви обичат и оценяват напълно такива, каквито сте. Не бързай, не захвърляй всичко с лека ръка, помисли, почувствай. И знай, че каквото и да избереш - ще боли. Но кое е правилното за теб?
Другата любов вероятно има шанс, вероятно - не, но знаеш ли... "В края на живота си човек съжалява не за това, което е направил, а за това, което не е! "
Пожелавам всичко да се нареди по възможно най-добрия за всички ви начин!
Остави чувствата да те изпълнят, за да ги усетиш и помисли добре!
Късмет и успех! Бъдете щастливи и удовлетворени! :) <3

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e55ed1aa4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Като я няма тръпката, майната й на връзката. Трябва да имаш общи теми и общи занимания с човека, с когото смятащ да прекараш живота си. Ако отсега нямаш какво да си кажеш сприятелката си, какво ли ще е след 5, 10, 15, 20 години? Бракът е сделка. Съпругата трябва да ти е равностоен партньор, да ти пази гърба, ако се наложи, да пази децата ви, ако щеш, понякога и от самия теб. Ти и тя - срещу целия останал свят. И не на последно място, трябва да ви е забавно, когато сте заедно. След работа да бързаш да се прибереш в къщи, за да я видиш, дори и след 20 години. Може би Жената е бившата ти приятелка, а може би просто още не си я срещнал. Но настоящата ти приятелка не е подходяща за теб, мисля аз. Може би би била идеална за някой друг мъж, но не и за теб. Не създавай семейство с нея, особено докато си още влюбен в друга - постоянно ще си задаваш въпроса - Какво ли би било, ако...? Всички ще бъдете нещастни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7e20791b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Човек, прецакан си малко.

Не съм изпадал в точно такава ситуация, като теб, но познавайки себе си, не бих допуснал такъв проблем да ми виси дълго на главата. Открит човек съм, обичам да говоря за чувствата си с подходящата партньорка. Спомена, че и ти си така.

Затова ти казвам - на твое място бих говорил с първата мацка, дали е съгласна да започнете нещо (този път) сериозно заедно, и ако каже „да” - хвърляй се в живота, защото е кратък, и един. Освен това спомена, че усещанията са взаимни. Само намери начин максимално уважително да подходиш с настоящата, и в никакъв случай не я прави на глупачка. Голям грях ще си сложиш на душата.
В случай, че каже „не”, или „не знам”, значи, че всичко е останало в миналото....

И в двата случая трябва да освободиш второто момиче, за да си намери човек, дето да я обича страстно и горещо, както тя заслужава.

За да приключа по-свинско - има си ред на действията. Говориш с първата мацка, после с втората, за да не се окажеш от двата стола на земята. Освен това никога не изхвърляй старата самобръсначка, преди да си си купил нова.

Една сутрин просто ще се събудиш, и ще знаеш какво трябва да направиш. Успех! Стискам палци всичко да мине гладко. Ако изиграеш картите както трябва, няма да има наранени.

Но не отлагай. Имаш проблем и само ти можеш да си го решиш
Това смятам аз ( М/28 г)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker