Не мога да я зарежа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да я зарежа
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2368 пъти
Здравейте,
Ето, че дойде време и за моята изповед, която дълго обмислях да напиша, защото ми тежи ужасно, но нямам с кого да споделя.
Аз съм на 29 години от малък град в провинцията. Преди около седем години заживяхме с настоящата ми приятелка на семейни начала. В началото живеехме на квартира и след това се преместихме в къщата на техните, където ни беше предоставена една стая, коридор и баня. Понеже беше необзаведено ми се наложи да изтегля заем и обзаведохме колкото можем, ремонтирахме козметично и т. н.
Напоследък обаче нашата връзка върви на никъде. Тя не може да има деца, каквото и да опитвахме, започна да прекалява с алкохола и се караме почти всяка вечер. Сексуалният ни живот е пълна гротеска- 1 път в седмицата, в най- добрия случай. Тя се прибира уморена от работа и започва да пие, а като сръбне повечко започват и скандалите. Отначало не обръщах толкова внимание, но работата ми е свързана с огромно психическо напрежение и започнах доста да се изнервям.
Оптитах хиляди пъти да поговоря с нея за тези неща, но тя започва да се кара с мен. Никога не е доволна, винаги ме обвинява и постоянно настоява нещата да стават по начина по който иска тя.
Случвало ми се е дори да е направила планове за уикенда без да ме попита дали нямам нещо предвид.
Чуствам се като затворник- от една страна на работа, от друга дори като се прибера не ми е спокойно. Престанах да спя добре, започнах да прекалявам с марихуаната. Тя не обича да излиза никъде, колкото и пъти да съм опитвал да я заведа някъде. Гледа биг брадъри и някакви други глупости, дори не мога да стигна до телевизора, камо ли да си пусна нещо.
Все още я обичам и ми е мъчно за нея, защото ако не беше така досега да съм си тръгнал отдавна.
Не знам какво да направя и дали има смисъл изобщо да продължавам с мъките си по тази връзка.
За капак наскоро срещнах едно момиче, прояваващо нескрит интерес към мен. Авантюристична, забавна, умееща да се справя в живота... един вид противоположност на сегашната ми приятелка. Много лесно мога да стъпя на криво, но не искам това да се случва зад гърба на приятелката ми.
Просто самият аз не съм наясно какво искам, защото отдавна решенията в личен план не се взимат от мен и като че ли съм отвикнал да решавам аз.
Не ми пука за заема който имам да връщам, не искам дори и уредите и мебелите, които съм купил. Искам да имам право на глас и да съм спокоен с любимия човек, но изглежда за толкова години пътищата ни бавно, но сигурно започнаха да се разделят.
Всеки съвет от вас ще ми бъде от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 53b1924c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, в 21 век има много начини да има човек деца и ако е искала е щяла да прави опити за инвитро - не се плаща дори. Имам приятелка, която в момента прави опити пак с инвитро и е решила да прави докато се получи, позитивен човек е и изобщо не се е променила заради това
Твоята приятелка има проблеми с алкохола, но явно няма и интереси, антисоциална е - няма приятели и не иска да предприема нищо. По-добре е дори, че нямате деца.
Да, жалко е, че си инвестирал толкова в нейния апартамент и си загубил толкова години с нея, но е време да продължиш напред.
Събери си само личните вещи и се изнасяй. Вещи се купуват, но ти здравето ще си разбиеш.
Да, жал ме е за нея, но в крайна сметка самосъхранението е по-важно за теб.
Избирай - или ти, или тя.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7c45ecd0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прекарал си 6-7 хубави години с нея, не е нужно да прекараш още толкова лоши за да компенсираш. Ако момичето имаше желание за промяна към по-добро би имало смисъл да останеш, но е факт че тя вече не те обича и е с теб просто от навик и защото няма други перспективи особено в алкохолизираното си състояние. Време е да прекратиш агонията и да вземеш себе си и живота си в ръце. Твоето не е мъж под чехъл, ами направо не знам какво. Стягай се и действай, защото никой няма да ти върне изгубено време.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fc03ad3f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ако вие да речем - сте приятелката на автора, и сте ''в дупка'', депресирани и в безизходица - бихте ли пожелали да получите помощ от най-близкия си човек, и бихте ли се засегнали, ако не я получите?
Морално и етично ли е да се самосъхраним, оставяйки близък човек да се саморазруши?
Пишеш, че обичаш, но дали действително е така? М-м-м?
Чувство за вина, привързаност, дълг, отговорност, навик?
По-вероятно.
Освен, че ти е скучна с нейните депресии и меланхолии, нищо, с което те е наранила чак толкова, че да й биеш шута, не си споделил, авторе.
Заслужава ли го този шут в задника, или заслужава да й подадеш ръка, понеже ако не си забелязал е в ДЕПРЕСИЯ.
Тази твоя другарка, която наскоро си срещнал, може след шест месеца да реши, че ти си скучен, нервен или пък грозен и да те замени.
Погрижи се за жена си и не се хващай за новата мома, все едно ти е последният билет за влака към вкъщи, понеже както знаем, ако нещо е твърде хубаво, ич не е на хубаво това.
Утре ти ще се пропиеш, ще се депресираш и няма да има кой да те погледне. Животът е колелце.
Затова градим отношения и сме двойки, за да го живеем заедно тоя живот, и в добро и в лошо.
Ти се скапваш стане ли лошо.
Всяка жена в твоя живот ЩЕ има скапани периоди.
Няма вечно позитивни и хиперактивни люде. Няма за жалост.
Затова, хващайте гората още утре, събота е.
Почвай да я водиш из баирите, да се зареди с енергия.
Няма да не иска! Отиде ли няколко пъти, ще се запали и ще й се прииска да живее отново, ще се витализира и регенерира постепенно от досега с природата.
Сега вегетира, понеже, пак повтарям - е в депресия.
Бързо, бързооооо! Действай. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7c9c4bcc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №3 е поредната която чете през пръсти и пропуска параграфа където автора е обяснил че всеки опит да помогне на приятелката си се посреща на нож. Истината е че не на всички може да се помогне, особено ако нямат желание за промяна. Понякога най-правилното решение е да ги оставим сами, защото тогава ще разберат че някъде бъркат и само ще поискат да се променят. Продължаването на настоящата ситуация, покрай всичко останало също поддържа проблема на девойката.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 632f9592fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според мен връзката ви е изчерпана. Тя не те обича. Може да е в депресия или всичко, но щом се държи така и не ти харесва отношвниеята ви, чувстваш се притиснат - тръгни си. Но не за да скочиш при другата, а да дадеш време и пространство на нещата. Кажи на другпто момиче че такъв е периодът и първо трябва да се разберете със сегашното момиче. Ще е трудно.
Иначе - веднъж седмично не е малко за толкоз годишна връзка. 2ро -марихуана? Not good. И за тебе и за сперматозоидите ти, бъдещитие ти деца. И за това да изглеждаш надежден. Лично аз никога не бих имала връзка с някой, който си взема. Без значение колко е сериозен. Жените искат сигурност, а не потенциално податливи хора. Просто казвам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 74ed721858
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3 нема да изкефи повечето, понеже е прав. То най-лесно - късай и толкоз. Не им се мисли на коментиращите. Тука посевместно секи реже и отсича да се къса, което обезмисля сайта.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0efbc5dc78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи тя прекалявала с алкохола, а той с марихуаната. Като не ти е изгодно - вратата.
Ж

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9e88b07c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В този ад не виждам как изобщо си издържал толкова време. Ти си типичния заврян зет, вечно крив на всички и никой не го има за нищо. Възможно е н.3 да е прав/а до някъде и приятелката ти да страда от някаква депресия. Правил си достатъчно опити да и помогнеш и да говориш с нея, които обаче очевидно не се приемат добре. Явно е, че тя деградира все повече с времето и ако продължаваш така ще потъваш и ти с нея. Можеш да направиш последен опит да я измъкнеш от тази къща и да отидете на квартира, като я накараш да избира - или тръгва с тебе или остава сама при техните си. Няма никакъв смисъл да продължаваш така, с времето каквото е останало от любовта ви ще се изпари напълно и ще ти стане все по-противно всичко това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker