Ако приятелката ми си позволява да ми посяга, време ли е да я напусна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ако приятелката ми си позволява да ми посяга, време ли е да я напусна?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2560 пъти
Веднага тук някои ще ми се насмеят, но да ви кажа - не ми дреме. Както има жени в неугодно положение, така има и мъже. С моята приятелка живеем заедно от 2014 година, когато бяхме и двамата на 18 и заедно отидохме да учим и живеем на квартира в София.
Тя от тогава си имаше проблеми с техните, разказвала ми е, че цялото семейство си имат проблеми с нервите и са си налитали на бой. Майка и баща й, брат й и тя, брат й и баща й, дори веднъж тя и баща й, както и брат й с майка й са се били. Общо взето - всеки с всеки. Заможни хора са, което е странното, но явно са си нерваци и нямат много ценности. От там и на нея й е останала травма и е свикнала със скандали да се разправя с хората. Вика и обижда. Но никога не е посягала на приятел/ка или на мен. Дълбоко в себе си е много добър човек - помага на хората и животните (филантроп бих я нарекъл), много е щедра и работлива, природно интелигентна. Наистина малко са жените като нея. Но пък си има и един отвратителен минус, който омазва всичките й добри качества. Вече го казах - избухлива, обижда и се държи отвратително грубо, пали се за малки неща. Аз винаги съм я балансирал и никога не съм я оставял именно заради тежкото минало, но нещата деградират. При нашите спорове тя започна да ми посяга, аз едва и удържам ръцете. Това нейното си е тантрум (внезапно избухване, поведение на малко дете). Като й отправя критика, тя тръгва да ми налети изненадващо, за да успее да ме удари и аз да не мога да я хвана. И мога да ви кажа, че удря като мъж. Обичам я и ми е жал, но и аз си имам чест и достойнство. Не съм селяндур, който планира да води физически битки с жена. Удачният вариант да я напусна ли е? След почти 5 години връзка...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: ebb28e202a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, такъв човек няма оправия. Днес тръгва теб да те бие, но ти като мъж винаги ще имаш превъзходство и ще можеш да я контролираш, но утре ще пребие детето или дори бебето ви и най-лошото - и децата ти могат да станат като нея.
В 21 век нямаме право на такива грешки. Избираш една жена за майка на децата си и ако си направил грешния избор си чукаш цял живот главата.
Такъв човек за съжаление имам в семейството. Сестра ми е с 4 г. по-голяма от мен и ме е пребивала буквално като малка. Посягала е и на родителите ни и то в центъра на града наскоро, а мен тръгна да ме бие буквално в центъра на голям европейски град с камери навсякъде. Стъпваш покрай нея на пръсти, защото не знаеш кога ще избухне. Това не е живот в спокойствие с партньорка, а мъчение.
Колкото и хубави качества да има един човек ако е такъв примитив просто не може да имаш семейство с него. Аз със сестра си никаква връзка не бих поддържала ако не ми беше сестра. И го казвам това, след като съм я познавала цял живот, а ти за 5 г. говориш. Аз съм живяла с нея 16 години заедно, ти за 5 години. Днес е майка и все още не е почнала да бие детето си, но забележи - то ѝ посяга и посяга на други деца и затова не може да го пусне на градина. Смятай. Не знам дали е генетично или просто детето е наблюдавало такова поведение вкъщи между родителите си, но определено и нейното дете има същия проблем, а няма още 3 годинки.
Внимавай, защото после ще гледаш децата си пребити или ще те пребиват като порастнат, защото тя е жена, а ако имаш такъв син???? . И лошото е, че ако се разделиш с такава майка децата ще останат пак при нея и не можеш да ги защитиш. Тоест рискуваш собствената ти кръв и плът да бъде пребивана ежедневно от тази жена и да отгледаш побойници на твой ред. Някой ден и теб ще те пребие ако те изненада, защото в нервната си криза такава истеричка придобива огромна енергия. Ти като мъж би могъл да я нокалтираш, разбира се, но ти ще излезнеш виновен. Аз като 16-17 годишна един път успях да надвия сестра си, но съм планирала точно как да го сторя и съм се готвила. Проблемът е, че като я надвиеш тя не се успокоява, а продължава да беснее. Мразя такова поведение, а в обществото дори може да доведе до полиция и обяснения. Асоциално и грозно!

Защо ти е всичко това?
Да не говорим за семейството ѝ. Ти ставаш рода с тях. Ами честито.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1eb19b1fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо не е зa смях, товa е сериозен проблем и те поздрaвявaм зa товa, че търсиш помощ.
Aко со склонен/желaеш дa опитaш дa и помогнеш зa дa се "излекувa" и продължите зaедно, трябвa дa си крaен.
Изнaсяш се когaто я нямa, остaвяш и съобщение с обяснение зa кaкво и че aко искa връзкaтa ви дa продължи, зaдължително трябвa дa посещaвa психотерaпевт. A евентуaлно и зaедно дa ходите.
Aз със сигурност бих си тръгнaлa, не бих простилa нещо подобно, но... ти си знaеш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b44c25dd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Тая е много зле. Явно има хормонални проблеми. Тази агресия е недопустима и ненормална. Явно, че не те харесва и уважава.
Има два варианта: Или я гониш като мръсно коте, на мига. Или я спукваш от бой. Щом не може да се сдържа, се държи като животно затова отговаря инстинктивно, и е решила да те нарани, само това е решението. От опит ти казвам, такива само от това разбират. Даже им е кеф.
Но най-добре не и падай на нивото ами я разкарай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9a535df6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори с нея, ако не желае да си осъзнае проблема и най-вече да се промени, знаеш логичното решение...
Умен и добър човек си, разбира се по писането. Бих искал да познавам повече такива хора.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e020973d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Извинявай, обаче ми стана смешно, като си я представих как те напада в гръб. Иначе никак не е смешно. Казваш, че много обичала да помага на хората и животните, обаче в същото време бие близките си. Тези две неща някак взаимно се изключват. Номер 1 е прав. Представи си, когато имате бебе, тя ще му посяга и на него. И ако наистина избухва така за някакви дреболии, ще си травмира детето и ще му създаде комплекси. Решението за нея е психолог, а за теб не знам... Ако мислиш, че усилията ти нямат и няма да имат и в бъдеще резултат, по-добре всеки да си търси щастието сам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e08cee7cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1 - Или си наемаш добър адвокат и си намираш втора и трета жена - 21 век сме. Половината деца са със братя и сестри от други родители.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 53fb716bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ако я напуснеш ще направиш голяма беля на следващия й. Така че си стой и кротувай докато смъртта ви раздели. Ако някой в тази зала е против да възрази или да замълчи завинаги!!!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 41c95e2ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Единственият вариант да останете заедно, според мен, е тя да работи над проблема си. Може да започне да посещава психолог например.
Иначе не виждам смисъл. В крайна сметка не ви свързват деца или общи отговорности, така че нещата се свеждат до това да ви е приятно един с друг.
Тя не е виновна, че е отрасла в такова семейство или че е наследила избухлив характер, но ти си още по-малко виновен за това...
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d7191340ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Вълкът козината си мени, но нрава не хората неслучайно са го казали! Няма как тепърва да превъзпиташ някой на 21 години правилно са ти казали по - нагоре да я зарежеш, защото иначе рискуваш да малтретира бъдещите ви деца или да им предаде агресивния си характер по наследство! Ако пък толкова държиш да и дадеш още един шанс и заяви, че или ще отиде на психолог или довиждане и всеки да си търси другаде щастието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c27345dd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Ти сериозно ли питаш това? Ще се оставиш да те бие една пръдла, защото имала тежко детство? !!! Ти си вече готова жертва.!
А след време като те бие пред децата ви? а като разберат вашите и приятелите ти, колегите?
Бягай с 2000!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b57c842f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Сериозен и откровен разговор по въпроса с нея и след това посещение при психолог психотерапевт. Момичето има нужда от когнитивно-поведенческа терапия най-вероятно. Ако няма желание за промяна обаче, ти не можеш да направиш нищо и раздялата е единственото решение за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a6ab3fa78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   По принцип на тази възраст е безсмислено да имаш сериозна връзка, пък камоли за точно такъв човек.

Естествено, че е проблем, че ти посяга и се карате за глупости. Я си представи за нещо по-сериозно, ако се сдърпате, какво ще стане... И ако вземеш и ти да я удариш в изблик на емоции, после става страшно...

Ако толкова държиш да имаш сериозна връзка (което е безсмислено, повтарям) - защо не потърсиш друг човек, който ще ти допада повече? Пълно е с момичета, не се филмирай с тази любов и подобни глупости - това са женски думички.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 567f56591b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Заведи я на добър психолог! Той ще и помогне да контролира агресията и тя да не избива върху теб. Друго не можеш да направиш, но ако държиш на нея ще и помогнеш, тя не е виновна за състоянието и реакциите си, просто и трябва квалифицирана помощ. И много любов и разбиране!
Алек

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1eb19b1fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Н 3, ти си много по-зле от приятелкaтa нa aвторa! Съветвaш хо дa отговори нa aгресиятa с aгресия, че дaже можело дa и е кеф? !
Aми тези с животински инстинкти сте дa ви изолирaт някъде извън човечеството и сaми дa си се довършите!
Тя очевидно имa психологически проблем който имa вероятност и дa излекувa. Ти обaче си психопaт! Ти се нaслaждaвaш нa идеятa дa пребиеш някое МОМИЧЕ, тоест, по-слaб от теб човек. Но не си вярвaй толковa, aз съм женa и определено могa дa те нaпрaвя смешен aко тръгнеш нa мен дa нaлитaш нa бой.
Aвторе, не слушaй подобни съвети от много по-болни от приятелкaтa ти хорa. Тя имa нуждa от професионaлнa помощ, със или без теб! Но не следвaй и ти подобен модел нa поведение! Мъжко момче си, до сегa си реaгирaл aдеквaтно, не пaдaй нa животинско ниво.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bc7243e6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Да бе виж как като е жена и веднага я оправдават не била виновна. То и мъжете побойници не са виновни, но не ги оправдавате.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 173c4fb60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   1. Не виждам защо някой може да се присмива. Това е проблем и похвално, че го изкарваш на масата, а не се самозаблуждаваш.
2. Ако една жена ти посяга, тя не те уважава- не коментирам дали е права или не, но...факт е. Приеми го. Не те уважава. Защо?
3. Иска ли да си реши проблема, или това само на теб пречи - някои хора могат да си пропилеят целия живот. Явно ти не от тях. Но....имаш ли наистина дилема, ако човекът не желае промяна? Насила хубост не става. Какви мерки е взела тя, че да си помогне? Какво мисли по въпроса? Какъв й е планът?
4. Ти си жертва - не е хубава мисъл, но е истина. Дълбоко в себе си си бил привлечен от агресор. Дали имаш синдром на спасител или е нещо друго, тези отношения не са нормални, знаеш го. Но притеснителното е, че ти си ги привлякъл в живота си и си ги избрал... Имаш дилема, което означава, че все още тези отношения са близки за теб и са приложими. Партньорът до нас е огледало, а твоето огледало е доста.... Използвай го. Вгледай се в себе си. Не защото нещо не ти е наред или ти си виновен, а защото , ако поработиш върху себе си ( грешни модели, нещо от детството, грешни убеждения), можеш да промениш себе си и да привлечеш друг вид жена. Иначе следващата връзка пак ще е увредена изначално.
7. Това връзка на зависимост ли е или е любов? Изясни си го.

Дано помогнах с нещо....

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 33f332ce53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Предложи й да отидете на психолог...според мен само такъв човек би помогнал (на някои сигурно ще прозвучи глупаво, но мисля, че е хубаво вече да се научим да се обръщаме към такива лица). Самата аз не един път съм се обръщала към тях особено в тинейджърските си години и смело мога да заявя, че помагат разбира се ако искаш да ти се помогне. От нея зависи дали е готова да говори за този проблем, но и би трябвало да я предразположат...Не знам обаче как точно трябва да подходиш с предложението...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8a357ae74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Следващият път, в който ти посегне, ѝ върни удара. Против съм насилието и над мъже, и над жени, но ако бях мъж, в твоята ситуация бих я ударила. Не може някой да посяга на някого, просто така! Детството е причина за нейното неконтролируемо поведение, но не и оправдание.
Както са ти казали по- горе - проведи сериозен разговор с нея и потърсете добър специалист и ако тя няма желание да се промени, си тръгни. Дано поне това я накара да се замисли.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0ee91f31fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Малко смешно, но има вариант и да се обадиш на онези анимус ли бяха, които се занимават с домашното насилие и да поискаш съвет от тях. Въпреки, че е голям срам мъж да го шамаросва жена. Аз не бих разгласявал лични данни. Най-добре изчезни, смени града. Тази както я описваш ще те преследва да те бие. Да беше мъж - да и отвъртиш два шамара и кой когото, а то жена..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c1fed44d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Как няма да удря като мъж като се е била с баща си, все нещо е научила. Изследвайте я може да е наистина нещо хормонално, както е споменал н3 или се посъветвайте с психотерапевт. Успех.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2c831c2a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   За разлика от всички коментирали съм момиче със същия проблем като приятелката ти. И аз съм избухлива с много проблемно детство.
Бих искала да дам един съвет - тя няма да се оправи. Аз имам приятел от почти четири години и никога не съм му посягала, защото той ме успокоява и ми помага да се оправя. Случвало се е да му налетя шеговито, но той ме хваща и се успокоявам и ми минава.
Някак си покрай него ставам като малко дете и съм по-спокойна.
Приятелката ти трябва да отиде на психолог, защото това може най-добре да й помогне. Друг вариант е да избива агресията си някъде другаде както аз правя - бокс или някакво друго изкуство. Най-вече трябва тя да си помогне. Казвам го като човек, страдащ от това. Тя не осъзнава какво ти причинява ни най-малко, но ти можеш да й помогнеш.
Аз лично бих ти препоръчала даже да я оставиш, ако не иска да отиде на психолог. Аз имам това и знам какво е. Наистина е много трудно за хората около нас, но аз съм намерила начин да се справям и приятелят ми много ми помага и не съм го пребила, нито има някакви тежни телесни повреди от мен, но е трудно психически. Всичко е на психическа основа. Могат да й предпишат някакви успокойтелни, но няма стопроцентова гаранция, че ще й помогнат, нито че тя ще ги пие.
Късмет, авторе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker