Любовта и родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовта и родителите
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1546 пъти
Здравейте на всички.
Аз съм на 20 години. От 8 месеца имам връзка с 27 годишно момче. Това е най-истинската ми връзка до сега. Обичаме се, подкрепяме се и никой не дава крачка назад относно другия. В други връзки приятеля ми е бил лъган и предаван. Срещнахме се и всичко се промени и за двамата. Говорим за общо бъдеще, правим си планове. Аз съм студентка вече втора година, а той работи дистрибутор на хранителни стоки.
Ето тук вече в нашата история се появяват родителите ми или по-точно-по властната ми майка. В началото, когато се запознаха всичко беше доста добре. Разговаряха, опознаха се и нямаше никакви конфликти. От няколко месеца наблюдавам промяна в майка ми, която ме накара да поговоря с нея относно промяната в нейното държание към него. Изведнъж тя излезе с тезата, че след още няколко години аз ще изляза от университета с престижна професия, а видиш ли той ще остане шофьор. Много ме обидиха думите и. Категорично си отстоих мнението пред нея, като и казах че в този свят не всичко е пари и луксозен живот. Че все още в този свят са останали хора, които имат ценности, чувста и емоции. Мнението и за него като цяло е добро. Каза, че е видяла че наистина е къдърно и работливо момче. Че си отиваме.. но за напред това различие в професиите щяло да ме накара "да си блъскам главата".
Споделих с него всичко. Той застава твърдо зад мен, а едни от думите му бяха: " Аз не ти обещавам, че с мен ще живееш като принцеса, но ти обещавам, че ще си обичана и уважавана. "
Относно парите, които получава не са никак малко и не мога да си обясня думите на майка ми. Нима има срамна работа. Както са казали хората-"пари се изкарват. "
Моля ви дайде ми съвет и как бихте постъпили вие в подобна ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 611018e451
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилно си постъпила. На този свят има "душа и енергия". Важно е да има баланс и хармония между Вас и душите Ви!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 98ecb75762
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   За съжаление майка ти е права, и един ден ще го разбереш. За сега не бързай да се жениш и да кроиш големи планове.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6a9df812d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aз не могa дa рaзберa кaквa е тaя "новa модa" дa се циври след всяко мнение рaзлично от собственото ви. Aми кaзaлa ти е собственото си мнение, е и?! Aко не можеш дa приемеш, че рaзлични глaви мислят по рaзличен нaчин, зaщо питaш сегa и тук? Или просто си търсиш зaнимaние?
Мaйкa ти рaзсъждaвa според собствен опит в животa, мироглед, тя е с поне 20 г повече опит от теб, предполaгaм. И сaмо ти е отговорилa нa въпросa който ТИ си зaдaлa.
И сегa "Aйaйaйaaaaй, пък мaмa мисли рaзлично от мен, сегa ще си сложa ореолa зa пред дрaгите читaтели и некa ми го лъскaт"
Смешни сте вече с товa елементaрно мислене.
Aз пък се рaдвaм много, че родителите ми сa винaги откровени с мен, без знaчение дaли ше съм съглaснa с тяхнто мнение или не. Те имaт свободaтa дa изрaзят своето, aз имaм свободaтa дa не споделям същото. Товa се нaричa ДОВЕРИЕ и откровеност чежду увaжaвaщи се хорa. Дaже слaвa Богу, имaм и тaкивa приятели. Не е зaдължително един дa е повече прaв от друг, достaтъчно е особено когaто СAМИ питaме, дa получим откровен отговор не aромaтизирaн с кило лицемерие и розови петaлки, видиш ли дa не се обидим.
Не питaй никогa никого! Не си от хорaтa които искaт чуждо мнение, сaмо искaш дa се потвърждaвa твоето си инaче ще цивриш сърдито и ще питaш други докaто някой ти избърше сълзичките и потвърди кaквото искaш дa чуеш.
Сегa и тукa дойде дa поспориш с които ще имaт собствено мнение предполaгaм. Буaх...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9e27d5bfe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мисля си, че майка ти я е срам "какво ще кажат хората", разбирай приятелките ѝ, съседките, колежките, когато разберат че бъдещия зет е шофьор, което е супер повърхностно според мен. Друго си е да кажеш, "О, ами зет ми е завършил в Харвард (примерно) и сега е банкер/адвокат, лекар, полицай".
Чудесно е това, което ти е казал: " Аз не ти обещавам, че с мен ще живееш като принцеса, но ти обещавам, че ще си обичана и уважавана. "
и не трябва да се влияеш от мнението на майка си.
Може точно това да ѝ кажеш - че ако ще и бездомник да е, не те интересува какво ще си помислят приятелките ѝ за него. Стига ти това, че с него се чувстваш щастлива, обичана и уважавана.
Напомни ѝ, че ТИ не си ТЯ и имаш различни виждания за човека до теб и я молиш да уважава изборите ти, както ти уважаваш нейните (предполагам го правиш).
Ако е разбрана и готина майка, ще те разбере и няма да ти досажда повече. Ще види че дъщеря ѝ е щастлива, а в крайна сметка за един родител това е важното - детето му да е щастливо.

А на вас двамата с тоя човек ви пожелавам много любов и дано стигнете и до сватба някой ден

жена, 25г.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2c4f87ec59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   АВТОРКАТА
Искренно благодаря на номер 5.
Относно номер 4 не съм дошла тук " да ми лъскат ореола". И не съм седнала да цивря за това, че някой има различно мнение от моето. Уважавам и приемам различното мнение и не мисля, че съм тук да се отчитам точно на теб защо съм си "губила времето" да пиша.
Не съм ти сложила въжето на шията да ми отговаряш-можеше просто да подминеш след като не ти се понрави написаното.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cba83ff664
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Въпреки че майка ти ти мисли доброто, тя няма представа какво наистина изпитваш и не може да вижда бъдещето. Няма право да се меси в твоята връзка и отношенията с твоя приятел, още по-малко да те настройва срещу него по такъв повърхностен начин.
Кажи ѝ че уважаваш мнението ѝ, но то не е абсолютно и тя няма как да знае какво ще се случи. Ако продължи да настоява - забраняваш ѝ да говори за приятеля ти и други мъже изобщо. Подозирам че би опитала да те сватоса с друг, ако пряката критика не сработи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e0879ca93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Винаги са ми били интересни снобарските разсъждания у някои хора.... Първо, в България висшето образование в никакъв случай не ти гарантира "престижна професия".... но дори и да предположим, че се добереш до "престижна работа", то определено в материално отношение няма да си много по-добре от някой "прост дистрибутор". Сред моите познати има учители, счетоводители, лекар от спешна помощ.... че дори и адвокат (за които уж се предполага, че печелят добре), но няма някой, за който да се каже, че е много добре материално и едва ли не е много по-напред от "бачкаторите". Дори е налице парадокса 17-годишната дъщеря на познатата ми учителка да изкарва два пъти повече от нея през лятната ваканция като сервитьорка на морето.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c403c30399
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Свалям ти шапка! Не позволявай на абсолютно никой, абсолютно никой да клати щастието ти, дори ако става дума за твоя родител. Аз направих подобна грешка и сам факнах живота си, а сега роня крокодилски сълзи. Това, че е шофьор няма никакво значение, ако той е амбициозен, непримирим, развиващ се и те обича - всичко ще бъде наред!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6a9df812d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оф, я не се лигaви тaкaвa, че си супер трaнспaрентнa, нямaш дори кaпaцитетa дa си поднесеш измисленaтa "дрaмa" тaкa, че дa изглеждa поне половин дрaмa.
Искaш мнения-имaш ги!
Знaм точно кaквa ти беше идеятa и зaтовa писaх кaквото писaх горе, н 4 съм.
Искaше бурни aплaузи зa товa, че се ПРЕДПОЛAГA дa излезеш с "престижнa" професия след някоя годинa от универститетa (дaли ще ти послужи дипломaтa зa нещо повече от товa дa скриеш някоя дупкa в стенaтa зaкaчaйки я кaто кaртинa изобрaзявaщa голямото постижение нa животa ти вече е под въпрос зa сегa) пък той видите ли е "просто" шофьорче. Взелa си идейкaтa от момичето с мечтaещият дa е тирaджия. Видя aтaките срещу нея тaм и зaе обрaтнa позиция. Aз евентуaлнaтa престижнa някогa може би (aмa нaдaли, мaлко сa ти невроните) ще "клекнa" ( тук влизa в роля мaмa която дa смъкне нa по-ниско стъпaлце гaджето) от любов и ще бъдa с който е под нивото ми (между другото, не те виждaм кaто нещо повече от сaнитaркa някъде). И чaкaщa дa те видим облянa в бялa светлинa, злaтен ореол, aaaх, тя престижнaтa ще си бъде с шофьорче (тук рaзбирa се подчертaвaме зa крехкото ти его, че дa, зaвaлийкaтa е по-низш, но ти пък си толковa духовно извисенa и любовтa пръскa през мaлкото ти неврони, тa чaк зaрaзявa) и aплодисменти, и вълнaтa ще ти нaпрaвим.
Толковa ск елементaрнa, че нямa нa къде повече. Жaлкa рaботa си.
Другото момиче което писa, че не искa дa бъде с бъдещият тирaджия поне е момиче с ясни идеи зa животa, хaрaктер, посочи мотиви и реaлни бъдещи негaтиви.
A ти си просто скучaещa женa без цел...
Е, сегa имaш и остaтъкa от мнението ми. Който питa, рискувa дa му отговорят!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2c4f87ec59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   АВТОРКАТА
Номер 10, не знам само как прецени, че не можеш да ме видиш като нищо повече от санитарка. Нито познаваш самата мен, нито характера ми, че да ме прецениш за слабохарактерна.
Не съм взела идеята от никакво друго момиче.. но явно ти си напред с материала и пишем там където дори не ти се търси мнението.
След като ти беше неприятна темата ми и след като ме сметка за толкова "елементарна" защо не подмина просто и да не се занимаваш с "глупави хора" като мен? Напразно си развали деня.. изобщо не се впрягай толкова. Не съм искала да направя драма или някой да ме съжали.
Благодаря на останалите коментари. Аз съм тук и за окуражаващи съвети и за критики... но не и за хора, които само гледат да си излеят злобата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2c4f87ec59
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   АВТОРКАТА
Умолям номер 9 ако има желание да сподели през какво е минал и за това,че сега съжалява ?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: de3beede27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   често страничните наблюдатели виждат по-добре нещата и чак им е чудно как участниците в историята не виждат очевидното. особено на млади години човек е склонен да се самозалъгва. не казвам, че няма изключения и е напълно възможно вие да сте такова, факт е обаче, че всеки трябва да си поблъска главата, за да се научи. малко хора умеят истински да се учат от грешките на другите
хора със сериозна разлика в интелект, образование и интереси трудно могат да живеят дългосрочно в стабилна връзка, защото не вярвам, че противоположностите се привличат. вчера говорих с 1 позната, на която едната дъщеря (завършила висше, работи в ИТ) се омъжи за човек без средно, но работлив и предприемчив. той не е виновен, израснал е само с психично болна майка, без баща. докато е била жива баба му, горе-долу го е стимулирала, след смъртта й си остава дотам. сега се е заел да завърши средно, дори говори за висше. положително въздействие на средата, но и човек с желание да се развива. винаги нещата изглеждат по-добре ако хората са поне горе-долу равностойни

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker