Мисля, че имам психически проблем. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисля, че имам психически проблем.
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1506 пъти
Темата е малко странна, наскоро забелязах и съм доста учуден. Нали знаете как някои хора са супер чувствителни и могат да се разплачат от всичко.. Аз никога не съм бил такъв, абсолютно никога, до сега. До преди няколко месеца никога не съм се разплаквал от филм, песен, клип или каквото и да е. Плакал съм когато роднина почине, но малко, а не като другите например. Имаше момент в който от години не бях плакал. Сърцето ми беше като от камък. До преди няколко месеца пушех трева около 3 години всеки ден, но от както спрях, около месец след това станах много чувствителен. Буквално на 90 процента от въздействащите моменти в филмите/клиповете започвам да плача, не знам дали съм добре с психиката защото както казах никога не съм бил такъв преди. Дори от музика ми се случва да се разплача, даже наскоро си направих експеримент дали мога да се разрева ей така нарочно като си мисля за някакви глупости и се получи, ревах сигурно 20-30 минути. Всеки път след това ме боли глава. Мисля, че всичко е заради спирането на тревата, откакто спрях все едно съм напълно различен човек, буквално. В началото като спрях имах кошмари и кризи, много ми се пушеше, даже 1-2 пъти буквално подивях. Няма нужда да ми казвате "спри я" защото знам, че сигурно ще има и такива коментари, от 3 месеца не съм пушил. Има ли други които за кратко време са се променили коренно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 405ff0ab1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това в началото е абстиненция, а тревата очевидно е наркотик, който пристрастява. Или ще ми кажете, че е безвредна след поредната история като тази?

А ти потърси психолог, който да те насочи в живота след като сам си си го осрал.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c6e4c7d0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен, винаги си имал потенциала да си чувствителен човек - емпат, но явно си пушил трева, за да се откъснеш от нежелани неща в реалността. Иначе няма защо човек да употребява каквито и да е психоактивни субстанции, дори кафе.

Както се описваш в момента си нормален за мен, аз самият съм по-чувствителен човек и ми се е случвало да плача от песни, филми, сцени на улицата, смърт на близки и тн. Но не е нещо, което не мога да контролирам.

И още нещо: хората са единствените животни, които плачат със сълзи. И докато много други животни изпитват емоции като тъга, само човешкият вид отделя сълзи заради пригаждането на слъзните жлези. Освен това, в по-висшите животински видове има огледални неврони - това са неврони, които се активират дори и да наблюдаваш действието в друг. Например, ако някой пред теб е на прага да се разплаче, наблюдаващите го ще усетят позива за разплакване в самите себе си, някои може дори да се разплачат безпричинно. Същото е и с позитивните емоции, разбира се - затова има неща като заразителен смях (който не е само поради огледалните неврони, но и те играят роля) :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 33635d7878
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нормално е да се промениш, след като си отнел на мозъка си толкова продължително въздействие, да го наречем. Постепенно ще се уравновесиш. Поздравявам те за отказването, успех, бъди щастлив и здрав.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c97a9f679f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-вероятно ми се струвa дa имaш хормонaлни промени. Може дa си зaвишил естроген. Дa, женски хормон е, но го имaте и мъжете в по- мaлко количество. Особено с тези "европейски и aмерикaнски" хрaни нaблъскaни с хормони всякaкви. Провери си хормоните и имaй в предвид още нещо зa естрогенa- този хормон (кaкто и бялaтa зaхaр) е "любимa" хрaнa зa кaнцери.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ba38e3b794
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И според мен е от тревата.Нормално е . И аз съм така след злоупотреба с алкохол и трева.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f29f55ddc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Завършил психолог съм, имам даже и стаж.

Към номер 1: не знам какъв комплекс те друса, но дори и без психология ти личи, че изпитваш кеф от това да наставничиш над хората. Човекът не си е "осрал" живота", виждал съм много по-тежки случаи в НЦНА. Явно не са те учили на обноски.

Към автора: Нямаш отклонение. Това е абстиненция. Нямаш вероятно дори нужда от терапия или каквото и да е специално. Не си хаби парите по психолози и психиатри, не това ти е проблемът. Намери си заместител, нещо което да зпълва времето ти и да ти е удоволствие - кросфит, плуване, тия-ония. Подобри си и диетата. Доста "пациенти" (кои в клиника, кои не) повтарят, че след трева постоянно дъвчат храна от някакво чувство за глад. Вероятно и ти си прибягвал да пици, баници и коли. Тези боклуци един ден ще ти докарат неприятности. Яж си зеленчуците и млечните продукти, изкарвай стреса другаде и ще си подредиш живота.

И не посягай към трева и боклуци. Ако ти е нервно, вдигай тежко във фитнеса, това правя аз. Помага, а и вкарва във форма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eac99eadc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нормално е, аз съм била на амфети и кока и когато спрях по същия начин бях супер депресирана и емоционална, а не съм такава. Ще се оправиш, просто не започвай пак, защото ще искаш, правилно е каквото казват, че бивш наркоман няма... аз започнах да взимам след три години в които бях напълно чиста и дори не се усетих как пак се върнах там където бях. Простовиж какво ти се случва със психиката и не се предавай, тревата е точно толкова зле, колкото всеки друг наркотик.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 733ac7ab0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Супер , станал си по-готин човек, а не безчувствено дърво като повечето мъже. Де да бяха повечето мъже като теб. Гордо носи емоциите си и бъди съпричастен със страданието на другите и помни едно: Много мъка има по тоя свят,много!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 755f253a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за съветите, аз няма да почна пак да се друсам, имам си причина поради която спрях. Мнението ми за тревата и другите наркотици сега е коренно различно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker