Всичко се връща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всичко се връща
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 5136 пъти
Здравейте, бих искала на кратко да споделя какво ме тревожи напоследък. Наскоро бях изпаднала в ситуация, в която никога не мислех, че мога да изпадна. Имам приятел от доста време, не съм мислела, че някога някой може да застане между нас, но се влюбих в друг.

Последваха моменти на колебание, бях толкова хлътнала, че вече обмислях как да кажа на приятеля си, че смятам да го напусна. Но в последствие се отказах. Другият човек беше наранен от променливото ми отношение и ми изсипа куп обиди и закани, че всичко се връща.

Напоследък се измъчвам от тази мисъл, дали ще ми се върне същото, което причиних. Никога не съм имала намерение да наранявам някого. Била съм и от другата страна (повечето пъти) и знам какво е да се озлобиш срещу някой и да му желаеш злото. Винаги се е случвало нещо лошо на тези, които съм искала да страдат, за това което са ми причинили. Никога не съм си представяла, че аз мога да съм на тяхно място. Но каточели за пръв път аз наранявам някого, на който всъщност не желая злото, просто така се развиха нещата. И сега просто не мога да спра да мисля дали някога ще ми се върне това да се влюбя в някой, който трябва да избира и впоследствие избере не мен а другата или дали няма да ми изневерят. Направо се побърквам от тези страхове.
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0e12ce50cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естествено това е закона за причина и следствие (карма).
http://www.diamondway.bg/bg/faq/buddhist-terminology/what-karma-is.html

Който иска да има смислен живот пълен с възможности е разумно, да се оптива да го спазва.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: daee4ebac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   май много навлязохме в будизма

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4dbd1bc2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пожелаеш ли на някой да страда, това рано или късно се връща. Не мисли лошо, за да не сполети и теб. Бъди позитивна занапред,

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ec34c4120b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я не се напрягай да мислиш в тази насока, а първо изясни за себе си с кого искаш да бъдеш. Ама наистина изясни към кого са чувствата ти, кой предизвиква у теб страст, желание. Кой глас кара сърцето ти да се разтуптява? И все в този порядък. И след това се изясни с човека. Ако е отблъснатия - не го изпускай, не го оставяй да си тръгне. Но побързай, защото може да съжаляваш по-късно. Любовта често е егоистична и жестока, идва при един, а наранява друг. Но без любов връзката ще загине и винаги ще се чувстваш неудовлетворена и ще съжаляваш, че си пропуснала шанса си да си с човъкът, когото наистина обичаш.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f494164da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   С мислите си и действията, като техен резултат, ние предизвикваме съдбата си. С този страх ти точно това правиш. Този страх ще те кара да постъпваш по такъв начин, че да получиш това, от което се страхуваш. Спри да мислиш за това, ако искаш да не го предизвикаш. Съвсем сериозна съм.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: cb72e67780
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мисля, че си се вманиачила. Пресилено е да се каже, че има какво да ти се връща в случая. Имала си две опции и си избрала приятеля си. Колкото до това, че другият е бил наранен бих казала, че нито ще е първият, нито последният с подобни любовни терзания. Всички сме били наранявани по един или друг начин, което не означава, че онези, които са ни наранили са на 100% лоши хора, които трябва да бъдат наказани :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 07135975a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля си, че малко преувеличаваш. Била си объркана, което е нормално в тази ситуация и според мен не си правила целенасочено зло към този човек. Дай по тази логика да си хванеш с някой, да разбереш, че не е за теб и да седиш с него въпреки това, за да не ти се върне ако го зарежеш, а през това време да страдаш с него. В крайна сметка не можеш да угодиш на всички и ако непрекъснато се съобразяваш с това да си мила и любезна с всеки за да не ти се върне един ден ако си лоша, значи ще си нещастна. Прекалено много го мислиш. Освен това ти пак може съвсем несъзнателно да си наранила някой с нещо и да не знаеш- какво цел живот ще седиш и ще си пресмяташ постъпките ли? За мен правилното е да не правиш съзнателно зло и т. н, но когато ти самата си объркана и страдаш мисля, че трябва да помислиш за себе си, защото не може да мислиш за всички други винаги. Винаги ще има разсърдени и недоволни във всяка една ситуация, така че и да искаш няма да можеш да угодиш на всички, за да не ти се върнело един ден.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 95c0bd1705
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да, всичко се връща. Наранила си човек с безмислената си постъпка, използвала си го като вещ за моментно разведряване и забавление и после си го зарязала. Хубаво е човек да мисли и за последствията от действиетята си, и за това как те рефлектират върху другите.
Не прави на друг това, което не искаш да ти се случи на теб.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e89f4b7bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз също нараних друг човек и много скоро съдбата ми го върна, дори доста жестоко от това което заслужавах. Но това е живота, не причинявай на другите това, което не искаш да ти причинят на теб. Помисли си с кой искаш да бъдеш, защото връзките без любов са безмислени!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8d0935fe13
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оределено се връща! Може да не е от същия човек, но все някой ден се случва. Мой познат ходеше с едно момиче повече от 4 години, негов близък му казал че тя не е за него, пълна била. И той я изостави. Втурна се да гони красавици, а момичето го преживя много тежко. Само че си запази самочувствието и не се унижи да го моли. Сега обаче тя се възстанови, излиза с приятели и е готина, такава каквато си беше и преди. А той не спира да мисли за нея, търси я, но тя вече е безразлична към него. Така че не си мислете че има случайност, няма случайни неща. Всичко, което ви се случва в живота е в резултат на това, което сте направили преди. Или както е казал някой - на каквото си постелеш, на това ще поседнеш.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1dfa569bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Истината е, че каквото и да бях направила, все щях да имам тази параноя, различното е към кой от двамата щяха да са насочени самообвиненията ми
авторката

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9c7f3b41e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Да, връща се и то с тройно по-голяма сила...
Винаги мисли преди да направиш каквато и да е било крачка..
Аз съм точния пример за това, че няма ненаказано зло:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 76c82fd736
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не се упреквай и не го мисли. Колкото повече го мислиш, толкова повече има вероятност да ти се върне. Не защото някой е седнал там и ни "връща"... а защото ти с мислите си, с тази ти нагласа, ще привлечеш именно това.
Няма за какво да се упрекваш и да мислиш, че ще ти се върне. Човека не е собственост и притежание на никого. Този твой приятел, който ти е изсипал упреци, че "ще ти се върне", много е сгрешил по отношение на тебе... Той на тебе, а не ти на него. Той ти е пожелал злото... много е възможно именно на него да му се върне.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a0b63b7689
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Към №12 - всъщност мисълта е, че няма ненаказано добро, а колко лоши неща правят някои хора и възмездие поне за тях и в този живот няма. Всеки има някаква съдба, върху която до някъде може да влияе. Така, че каквото е писано ще стане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker