Размисли за изневярата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Размисли за изневярата
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1906 пъти
Едва ли постовете на тема изневяра ще спрат и може би това е естествено - изневярата сигрно е заложена в природата. Някой път води до трагедии, друг път до вълнуваща екзотика, не се наемам да я препоръчвам или забранявам. Искам само да споделя някои лични наблюдения, как да я предотвратим, когато явно би довела до неприятни последствия.

Препоръката ми е проста: целенасочено да си създадем навик, когато сме вкъщи, до партньора си, да обърнем нагласата "вкъщи" към нагласа "за пред хората".

Свикнали сме "за пред хората", да се обличаме с хубави дрехи, да се къпем и парфюмираме, да си чистим обувките и т. н. А защо същото да не го правим у дома, пред и за партньора си - нали той е нашия специален човек? Защо външните хора да са по-специални от него/ нея?

Да, домът е мястото, където човек да се отпусне и да бъде себе си. И тогава, защо да не бъде (или превърне) себе си именно този специален човек, който се старае да изглежда по най-добрия начин, както в началото на връзката?

Примерно, ако сте жена, защо не обърнете обичайното поведение по следния начин: когато излизате навън, да не мислите как изглеждате повече от нивото на "прилично", а когато се приберете вкъщи, при мъжа си, да отделяте цялото онова внимание и време, как точно да се нагласите, как точно да се облечете, как точно да се гримирате, специално за него и това да не еднократна приятна изненада, а обичайния ви подход в домашна обстановка? Защо, когато излизате с компания в заведение да не се обличате чак толкова добре, колкото бихте на специална вечеря само със съпруга ви? Защо не запазите енергията на съзнанието за търсене на най- сладострастния, провокативен, свръх-елегантен външен вид точно за него, а не за масовата публика?

По същия начин, замисляли ли сте се, как говорите на шефа си на работа и как говорите на мъжа си в къщи? Ако всеки път, когато ви идва отвътре да му закрещите и мърморите, се замисляте как бихте реагирали в подобна ситуация спрямо шефа си и съответно, говорите точно по този начин, дали няма отношенията ви да имат една много по-добра основа?

Същото разбира се важи и за мъжете - защо у дома да не сте толкова "изтупан" и изискан, както на делова среща или когато се запознавате със симпатична нова колежка на работа? Защо да не подхождате със същата трезва преценка и емоционална стабилност в домашните конфликти, с каквито бихте подходили в едни професионални преговори, за които сте се подготвяли специално? (И т. н., нека дамите допълнят, понеже съм мъж и нямам тяхната гледна точка. )

Занемареното отношение към партньора, независимо дали говорим за външен вид или за комуникация, създава предпоставки за изневяра, точно както занемареното отношение към тялото създава предпоставки за болести. За да не се случва това може да стъпим на готово изградения ни навик как да се държим пред външни хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5091f7c3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много правилно. Аз не бих изневерила,защото уважавам човека до себе си,а и нямам желание. Също не бих отмъстила на някой с изневяра,ако той го направи,защото това е неуважение към мен самата. Хората не разбират,че се обичат силно,докато не изгубят човека до тях. И не е вярно,че любовта си отива с времето,това го казват хората,които не обичат истински. Аз имам любов от 5 години и съм все още влюбена,и има тръпка. Когато двама души говорят помежду си всяко нещо може да се реши. Изневярата за мен не е нормално нещо,но има всякакви хора. Най,красивото нещо на света е истинската и чистата любов.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bcb6977e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Впечатлена съм от вашето мнение и начини за предотвратяване! Тези неща, по принцип, трябва да са ни ясни, но често живеем "по течението", или пък позволяваме ежедневието да ни "погълне", все се стараем за 'пред хората' (познати, колеги и тн. ) и пренебрегваме партньора си... жалко, но факт
С желание и усилие всичко се постига, стига да държиш на човека.
И още нещо "Насила хубост не става! "

Ж, 20

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c0fb6882c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Изневерява се заради лоши емоционални отношения, не заради хигиена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 17bb805082
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако обичаш човека до себе си никога няма да ти мине мисълта да му изневериш една връзка се крепи на любов, разбирателство, Доверие неща който не се потъпкват никога

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2e0746df82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Точно така. Трябва да се разбият тези 'принципи', да се заменят с остарелият начин на мислене на хората и погледа им за нещата.
Много пъти ми се е случвало да питам приятелката ми за какво и за кого толкова се приготвя по цял час преди да излезе. А, когато е с мен... слага някаква блуза, дънки и айде.

Не, че нещо против. Харесвам с всякак, обичам я! Но гледайки от страни вниманието, което полага за разни непознати и колеги, шефове. Ми става едно такова чудно... защо е цялото това внимание за да впечатлиш хора ксоито утре може да не работиш, да не се познаваш, да не сте приятели и т. н.

Но видиш ли, така мислят днешните девойки. Не, че при мъжете не е същото. Но мисля, че когато един мъж иска жената до себе си то той се облича така, както ТЯ му каже, хаха. За да може той да е такъв - какъвто тя иска.
Докато, когато един мъж иска да впечатели друга се облича както той си знае.

Сложна тема. Ама на който, докъдето му стига акъла, нали така?

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2322ffb0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пълни глупости дрънкаш, че и намери хора да ти ръкопляскат. Защо няма да се развикаш на шефа си ли? Защото след 5 минути ще си събираш нещата. Защото пред него, както и пред всички непознати и хора, които не са ти близки, носиш маска. Хората сами си я поставят под натиска на обществото и е различна в зависимост кой стои срещу тебе. Това приятелката ти да е с никаква прическа, без грим, да пърди като слон, това е тя (до голяма степен, каква е наистина само тя си знае)
А това защо не се преструва пред теб, както се преструва с непознати - защото ти си и партньор, предполага се, че пред теб може да бъде свободна, да бъде себе си. Колкото повече опознаваш човек, по-свободно се държиш покрай него. Ако искаш гримирани мацета, които се сдържат да си кажат мнението, сменяй ги постоянно да не свикват с теб, или намери някоя страшно комплексирана.
Ако си мислиш, че си открил топлата вода или, че ще промениш общество градено с хиляди години...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fe4589ff5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Случва се между хора, които не се обичат

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7793be3e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз винаги се обличам добре само, заради гаджето ми. Като съм навън с приятели или на работа изобщо не ми пука как ще изглеждам. Обличам се набързо и излизам. И докато бях ученичка пак правих така, само, за да ме видят момчетата. А не като другите момичета от суета или и аз не разбирам защо. Опитах се да набия това в главата на едни проятелки ама нищо не разбират.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: eb8beff5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Изневярата е като скалпела на хирурга-в умели ръце лекува, а в неопитни е трагедия. Бъдете хирурзи!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7191a31a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да се съглася, че в основата на изневярата е неглижирания външен вид. Моят мъж например с дънки и тениска изглежда в пъти по-секси, отколкото с костюм. Но наистина подкрепям идеята и у дома да се стараем да сме привлекателни. В това отношение съм си научила урока. Принципът ми е: луксът не винаги е скъп, луксът е въпрос на култура. Какво имам предвид? Масата за вечеря всеки ден е сервирана така, както бих я сервирала за гости: изгладена бяла покривка, подходящи чаши за всяка напитка, хубави съдове и прибори, ленени салфетки, вазичка с цветя. Закон! Без значение чорба от леща ли ще ядем или сьомга. Не мога да си представя да трясна тенджерата на масата или пък да застеля мушама. Съпругът ми обожава да ме вижда в черна рокля и високи обувки. По тази причина имам поне 10 различни черни модела и често обличам просто, за да му доставя удоволствие. Така и на мен ми е приятно, и на него му е приятно. Той на свой ред винаги се преоблича за вечеря, след като си е взел душ. Дрехите за офиса са си дрехи за офиса, у дома има друг дрескод - по-меки материи, по-свободни кройки, което не означава, разбира се, анцунг. Такова правило сме си изработили и пак казвам - правим го, защото е приятно и за двамата. Това не е скъпо, не е "само за богатите", абсолютно по възможностите на всеки човек е.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6c7f2ae48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В общи линии съм съгласен с номер 10. Като цяло изневярата е въпрос на усещане. Ако не харесваш един човек в анцуг, значи не го харесваш и в скъп костюм. Доста голяма част от хората поставят секса на първо място, а и това им се втълпява от разни малоумни сериали, реалитита и тем подобни. Естествено, връзка, основана на единия секс бързо отмира и човек започва да търси следващ обект.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: eb29772f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм против изневярата, защото това е лъжа!
Когато човек иска да си легне с друг ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се раздели с настоящия си партньор, за да му даде възможност да си търси някоя/й, дето ще иска да е само с него/нея.
Гадно е да се възползваш от наивността на някого и да го вкарваш в заблуди относно себе си, та само и само да ти осигурява домашен комфорт, уют, семейна атмосфера вкъщи и. т. н.

Иначе за крещенето и отношението към партньора конкретно при конфликти съм съгласна с авторката. Който му идва да крещи да ходи да живее в гората или да почне да пие успокоителни. Или да ходи да крещи на баща си и майка си поне - след като те са го/я създали следва, че те са единтвените хора на света, които са длъжни да му/ѝ търпят истерийките.

Весели празници :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7e52ad8d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много пъти съм я чел тази статия и се учудвам за каква утопия се говори.За какви черни рокли,обувки и тн говорите?Ако човека до теб не те харесва и обича по анцуг...какво правим?Да направиш нещо за мъжа си...трябва да е единствено да си се облекла екстравагантно,за мен една мила дума е повече от скъпи поли.На мен ми харесват жените натурални,не омацани с грим.И какво постоянно се дъвче това за изневерите,никога няма да спрат,ако ти е интересно как става има цвл раздел.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker