Нямам приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нямам приятели
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1756 пъти
Здравейте, аз съм момиче на около 25 и често се питам защо нямам приятелки и знам някои от причините това да е така. Проблема е, че колкото и да се мъча да го променя, не ми се получава. Аз нямам приятели, дори познати, с които да изляза. Дори нямам с кой да напиша две думи. Имам си страхотен приятел, който е до мен, но никое момиче не може да ме изтърпи, а явно и аз също.
Ще ме питате защо след като не мога да изрърпя някого искам изобщо да имам приятели? Защото ми се иска "приятелка" да не означава това, което аз познавам. Искам чувствата ни да са взаимни и да не се търсим само за изгода.
Всичките ми приятелки са ме търсили винаги с някаква причина, или да има с кой са излязат, на кой да се оплачат и тн. Не разбирайте, че имам нещо против, само че мен никога никой не ме слуша. Аз обичам всеки човек, който ми стане близък и преживявам неговите истории като свои. Само че на никой не му пука за мен. Когаго започна да говоря за нещо започват да въртят глава и да се правят на разсеяни, сменят темата и пак на техните проблеми. Разбирам, че всеки го вълнува неговото си, аз не съм незаинтересована, но много ми се иска някой да ме изслуша с разбиране и да се почувствам разбрана.
Когато видя, че това държание продължи дълго си заминавам и спирам да ги търся и така сега сама си го направих и няма кого да потърся изобщо.
Знам, че е така но когато видя някой да ме пренебрегва постоянно правя същото отново и отново и не мога да се контролирам :Х

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4b69d63a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми във фб има мн групи. Помисли какви интереси имаш..примерно готвене , маникюр , планина , аеробика и се включи в такава група и обсъждайте там идеите си. Все ще си допаднеш с някой. Пиши им на лични уж че се интересуваш по дадена тема и така ще се сближите.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ade696569d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък съм момче в твоята ситуация и напълно те разбирам! Съвета ми е да излизаш било то с приятели на някой твой близък или пък на приятеля ти и все ще се поучи казвам го защото смятам че трябва да се отпуснеш въпреки че аз не мога поздрави!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d9f1d86b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм 19-годишно момче и също като теб нямам много приятели(... абе направо нямам никакви)
Бих се радвал да се запознаем :)
Без никакви лоши мисли го казвам това, намеренията са ми съвсем чисти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fa6594261e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам чувството, че това е някаква нова мода. Може да се каже, че по същата причина съм се отказал от почти всичките си приятелства. Имах много такива и съм сигурен, че преди не се отнасяха така. Понеже така често се стига до изкривена информация (а това го мразя много), се хващам, че вдигам децибелите. Това също не никак приятно, та направо предпочитам да не общувам.
М50

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 95845dff5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирам те и аз съм така. Имах една приятелка от детските години, израснахме заедно, но когато бяхме по 14/15 години родителите и се разведоха и тя отиде с майка си в друг град. А по онова време нямаше мобилни телефони, фейсбуци и т. н. коренсподирахме с писма, но се отчуждихме с времето и така и не можах да създам приятелство с друга жена. Много се измъчвах повярвай, момичетата с които завързват познанство ме използваха като кош за душевни отпадъци, но ако аз искам да споделя нещо ми обръщаха гръб. Сега не страдам даже нямам желание да се запознавам, говоря и общувам с никой-нито нови, нито стари познати

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1bee00fa4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:
Не очаквах такова разбиране, благодаря на всички ви
До номер 1: Аз участвам в групи и са ми писали, но обикновено разговора не върви да кажа "хайде на кафе", не знам как да го направя дори да ми стане интересно да си говорим. Иначе звучи супер, ако е възможно и знам как да подходя. Да не си помислят "тази досадница какво иска"
До номер 2: Проблем е, че няма с кой да изляза изобщо вече, до скоро имах, но пак ми писна. Още повече, че накой-близката ми приятелка постоянно коментира някой, което ме дразни. Преди не беше така, имахме какво да си кажем, освен този и онзи е такъв. Изобщо не останаха приятни теми на разговор с нея.
До номер 3: Много бих се радвала, но приятелят ми ревнува доста от приятелство с момчета и не би ме разбрал.
До номер 4: Правя същото за жалост и не мога да го контролирам. Мислих, че имам някакъв самоконтрол и за много неща мога да се въздържа, но за приятелите нещата се променят :Х Просто ме дразни как може толкова нагло и открито да го правят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3917af5d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте. Направете следното. Бъдете директна с тях. След като излезете с някой такива хора, които започнат да Ви занимават с техните проблеми и Ви предават негативна енергия. Направо или им кажете, че тази тема не Ви харесва и искате да говорите за нещо друго. Или си сложете слушалките от телефона и си пуснете музика. Като Ви попитат, защо сте го направили им обяснете обстановката, а ако не Ви разберат, направо ги зарежете и си намерете нови. Като например да се запишете на някой спорт или хоби, което Ви харесва. Ще се запознаете с нови хора, което води до нови приятелства.
Пожелавам Ви много здраве и късмет!!!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ac2da50d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз пък откакто имам сериозна приятелка изобщо не изпитвам нужда от други приятели - тя никога не ме е ограничавала с кого и за колко време да се виждам, но аз не изпитвам нужда да споделям и общувам с други.
Не виждам какъв ти е на теб проблема, по-точно виждам, че нещо във взаимоотношенията с приятеля ти не върви, да не кажа, че се оглеждаш не за приятелка, а за приятел, но не смееш да си го признеш и пред самата себе си.
Има и друг вариант (въпрос на хипотеза), хората по природа са завистливи, ако всичко с приятелят ти е по конец е твърде възможно приятелките ти да ти завиждат и за това да странят.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 927ecc5abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7 говори пълни глупости. Първо дайте да дадем дефиниция за "приятелство" че то в днешно време е много криворазбрано. Приятелството е като любовта, щом можеш да задържиш един мъж до себе си, значи и приятел ще можеш. В днешно време хората мислят твърде много за удоволствия и с това темите по кафетата се изчерпват. Разговорите се с свеждат до клюки или оплакване. Хваленето е рядко.

За мен приятелство е да вършим неща заедно с моите приятели. Да градим заедно планове. Да си философстваме. Да имаме едни и същи хобита. Да скитосваме и пътуваме заедно. Да си помагаме физически или финансово.
Имам неколцина приятели, които са ми такива от поне 27 години и с които редовно си ходим на гости дори по други държави. При такова приятелство няма дори разстояния или време, което да ни разделя.

При момичетата е друго. Особено в днешно време. Проблема е глобален, но не искам да се нахвърлям върху дамите тук.

Братовчедка ми, дори и приятелката ми също се оплакват от това. Всеки ги търсел да ги използва и разни празни приказки. Ами аз си казах, как аз го правя, ти си помисли.

И още нещо, приятелството е ДАВАНЕ, цял живот. А по думите ти виждам, че очакваш нещо от тях. Първо се научи да ги и изслушваш, а те след като се наговорят (понякога и месеци отнема), ще почнат да те слушат. Просто ти никога не си навлизала толкова надълбоко. Това се нарича повърхностност. Замисли се
Разбира се, хабиш се, но се научи да намираш енергия от другаде. Но в никакъв случай не от приятеля си. Просто си намери хоби което да те зарежда

Пожелавам ти много търпение!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 45fbf1aa6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен пък номер8 говори мега големите глупости.

Иначе съм съгласна с номер9, с изключение на това 'при момичета е друго'. Няма такова нещо като 'при момичетата', 'при момчетата', е освен ако не се гледа от гледната точка на хора, влиящи се в разсъжденията си основно от това с какви полови органи е човек, което е доста нисше, елементарно...
А номер7, е пасивно-агресивна (агресивен).

ж30

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker