Скучно ми е с гаджето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скучно ми е с гаджето
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 4578 пъти
Здравейте,

Имам проблем. Постоянно изпитвам скука с приятеля ми. Опитвам се да разнообразявам, поканих го с мои приятели в компания. Изкарахме си супер, но реално с него съм си казала пет приказки тогава и все едно не сме били заедно. Скучно ми е, когато останем само двамата. Постоянно излизаме някъде на заведение само двамата. Цял живот съм си търсила сериозен приятел, а накрая като намерих такъв, който да ме обича, цени и да иска постоянно да сме заедно, се чувствам не на място. Понеже нямам много опит със сериозните връзки, не мога да преценя дали при всички по-улегнали отношения не идва такъв момент и не е нормално. Проблемът е, че сме заедно прекалено от скоро, за да си омръзнем, от 2 месеца. Може би ако не се виждахме 6 дни в седмицата, щях да се чувствам добре. В момента имам доста по-малко свободно и лично време от преди. Не съм свикнала много на такъв начин на живот. Понякога предпочитам да си седя сама вкъщи и нищо смислено да не правя, вместо да сме заедно. Интелигентен е, може да приказва на всякъкви теми. Но то като сме се видели и вчера и онзи ден, какво ново да стане, което да обсъждаме. Говорим си и за теми от обща култура, политика например, обсъждаме някакви новини, които дават по телевизията. Но не ми е много интересно. Аз съм свикнала, като се видя с някой, да не сме се виждали поне седмица или две, тогава винаги има нови теми. А сега си обсъждаме всякакви ежедневни глупости - някой колега кво ми казал, аз кво съм отвърнала, той как погледнал, пълни глупости. Тези битовизми буквално ме побъркват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 054e1ef287
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен или не го обичаш достатъчно и ти дотяга ,макар че то не е нормално все да говорите за едно и също. А другото, което може да е наистина такъв да обича да обсебва някое момиче . Поговорете за това, не си губи времето с човек, когото не можеш да търпиш

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 50c49f413e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ти е скучно скъсайте и до там! Когато го няма гаджето ти трябва да ти е скучно, а не когато си с него! Или късате или си намаляте излизанията

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4ac5965a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Като се омъжиш ще констатираш, че е още по-зле.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: cd1a56482a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И тук ще отговоря по същия начин, както в една друга сходна тема. Не го ОБИЧАШ, това не е твоя човек, пълен абсурд е да ти е скучно с човека, който обичаш. Повярвай ми, с човека, който обичах ми беше по - забавно в ''скуката'' с него, отколкото комапанията на всичките ''забавни'' жени, с които съм излизал, а те никак не са малко... Ако беше казала, че сте заедно от 40 години, щях леко да се замисля, но от два месеца...
Хора, търсете ЛЮБОВ, не се опитвайте да я създавате, като се насилвате със някой или някоя - няма да стане никога, пробвано е.
Не може да обичате всеки следващ, който сте срещнали, съжалявам. Може да се привържете, но не и да го обичате. Дори и да минат 20 години и връзката ви да улегне доста, да се позагуби романтиката и страстта в нея, то един спомен може да ви влюби обратно и всичко пак да запламти. Но там, където не е имало пламъци, няма да има никога.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5008c991fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здравей, нищо не става без причина на този свят и това, че сте заедно не е никаква случайност. Ако се виждахте веднъж в месеца, сигурно щяха да ти липсват разговорите с него. Не насилвай нищо в живота, нека реката да тече и сама да изрови пътя си. Основното нещо са изискванията, колкото повече изисквания имаш към нещо, толкова по-неудовлетворена ще се чувстваш. Ако имаш нужда от промяна е достатъчно да покажеш това, вместо да обсъждате поредната изтъркана за теб тема. Най-добре да му споделиш, че ти е скучно, щом е интелигентен ще те разбере. Добра идея е да намерите обща цел, нещо интересно и за двама ви за което можете да си говорите почти до безкрай. Ако няма такива теми, можеш да си намериш занимание и най-важното - не се фокусирай върху скуката. Човешката природа винаги е жадна за още, това се среща често в най-различни отношения като работа, спорт, лични отношения и др. Ние просто искаме повече и така до безкрай. Най-вероятно ако приятелят ти създаде по-разнообразна атмосфера и направи така, че да не ти е скучно, ще се появи второ, трето и четвърто нещо от което няма да си удовлетворена. Намери корена на нещата :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ec12b6a9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

7.   Хе-хе, много знаеш ти какво са "битовизми" :)
Ето няколко примерчета: 2 деца, всяка сутрин и вечер трябва да бъдат нахранени, а за това трябва да се сготви, понеже не може постоянно да се поръчва (хем е вредно, хем излиза скъпо). След това пак всяка сутрин и вечер трябва да бъдат заведени и взети от училище или детска градина, в зависимост на кое ходят в момента. Отделно мияланта трябва да се зареди, пусне и ратовари поне веднъж дневно, пералнята - поне 2 пъти седмично. Трябва да се пазарува 1-2 пъти седмично ако имате кола, ако ли не 3-4-5 пъти. Случва се някой уред да се повреди вкъщи, да се запуши канал или се налага да се направи малък ремонт - материали, време неудобства, ако викаш майстори - пари, разправии, нерви. Входът, в който живееш има нужда от 'социална дейност" - я си домоуправите, я някакви други неща движиш и уреждаш (примерно протекъл покривът, домофонната система или асансьорът се развалили, някой разбил входната брава... ). Ако имате автомобил трябва да се кара на ГТП, да се сменят гуми, на автомивка, повреди по него, акумулатори, чудеса... Пък в детската градина или училището на чести родителски срещи постоянно те изнудват за пари - кога шкафчетата трябвало да се поправят, бравички да се поставят, стаята да се боядиса, еднократни чашки за вода и тоалетна хартия да се осигурят... Вкъщи да провериш как са децата с образованието, някой нарок да научите, друг да преговорите, стихотворение, песен...
И какво си мислиш, че през останалото време ще си почиваш ли? Не позна - на работа си :) А когато не си на работа, и приключиш с всичко това - единствената ти мечта ще е да захапеш възглавницата...
Та да ти има и проблемите, и "битовизмите"!
Почакай още малко, и ще видиш къде зимуват раците...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ebdd74f380
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Правете секс

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 40a4ec249f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7 - Не е чак толкова лошо, колкото го изкарваш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3a6fe5e4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 7, а някой насила да те е карал да правиш тези неща? Семейство, деца, апартамент, работа, кола? Или просто да има за какво да се оплакваме викаш... Спокойно може да просиш някъде до казаните - ни работа, ни кола, ни семейство, ни деца, ни апартамент.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: cd42b13151
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извън темата искам да се обърна към номер7 и 7те /засега/ гласували одобрително за коментара ѝ/му:
Абе хора, какво да направим ние, че имате деца, на които трябва да готвите, и детската градина нещо си, и не знам си какво още там - това вие сами! сте си го избрали по собствено желание, чрез собствената си воля! Гледайте си там раците и не спамете за това колко ви е натоварен живота, защото както казах и както сами си знаете - сами сте си го избрали.

Всеки има право да си споделя за каквото си иска, но изказването на номер7 изобщо не е намясто - цивилизованото щеше да е да си пусне една темичка за супер гадния или супер готиния си живот /както си го определя нали, не знам аз и не ме интересува/ в раздел 'семейство' и там с подобните в неговото положение да си пишат за детски градини, закуски, обяди и вечери, запушени канали и раци.

Сега само да не ги хване жал модераторите за 7ми и подръжниците му и поради това да не ми публикуват иначе доста нормалния, полезен (от гледна точка на това, че трябва да се спазва някакъв ред, дори и в сподели. нет) и смислен коментар.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 758a821e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това значи, че си много за него и те обича. По-ли ще ти е добре да си самотна и да нямаш никой до себе си, на когото да разчиташ? ! Замисли се. Нека мине време, все пак човек променя мнението си с времето.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 06569ab959
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Леле, не мисля, че номер 7 се е оплакала или "съжалява за избора си". Даже не знам как някой може толкова погрешно да разбере това изказване. Просто е искала да каже, че когато заживееш с човека до теб, работиш и имаш деца тогава виждаш какъв е истинският живот и какво означават битовизми. Защо да съжалява? Това, че и е трудно, не означава, че не е щастлива.
Съжалявам, не можах да се въздържа. А до авторката.. Не го обичаш това момче, за два месеца и вече ти е досадно едва ли не да си с него. Преди да се разделиш с него обаче помисли дали не го приемаш за даденост и дали същност няма да загубиш нещо много по-ценно отколкото предполагаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2225fc5b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   14, те щастливите наистина хора не се обясняват много-много, особено пък като номер7...
А лошото е, че 7 освен че не е щастлив/а, което нас не ни бърка изобщо, няма и възпитание. Няма такова нещо като истински и неистински живот - всеки сам за себе си избира какво е 'истинския живот'.

Всеки има право на избор да изживее живота си както желае, стига да не пречи на други хора. Всеки има свободния избор да устрои живота си така, както иска. Ако някой е избрал път, който днеска нещичко му е по - трънлив от на други хора, то тези други хора не сме длъжни да му слушаме, в случая четем излиянията, Непоисканите поучения и мъдрости' и. т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d4ed7010bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката: номер 7 е типична средностатистическа жена. На повечето им е такъв животът, че и по-натоварен. Моят не е, радвам се и не завиждам подсъзнателно на другите, както тя прави. А по темата, ако имах две деца и мъж, щях да правя нещо смислено и градивно и не, нямаше да ми е скучно.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: ec12b6a9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   От номер 7.
Клети заблудени сирачета, бедни агънца, нито съм жена, нито съм средностатистическа, още по-малкото пък - нещастна или оплакваща се...
Предположенията ви относно мен, и начинът, по който тълкувате мнението ми, пък издават на вас колко ви е акълът.
Просто с жена ми сме преминали през всичко това, за разлика от вас, и ми е жал за инфантилните ви представи за живота, и как някой на ръце ще ви носи и на тепсия ще ви поднася през него. Върхът на което е представата и изказването на авторката за "битовизмите", от които и хабер си няма (нито като значение на понятието, нито като познаването им всъщност).
За какво да съм нещастен? За един пълноценно живян живот с човек до себе си ли? Всичките тези битовизми са вече зад гърба ми, и за тях се грижат хора, на които им се плаща. Децата ни вече са големи (чакаме внуци), а с жена ми сме все още относително млади и съвършено здрави, въпреки битовизмите, и сме се отдали на пътувания по света, установяване на контакти, наука и бизнес.
Номер 14 единствено се е докоснал/а до истината за изказването ми.
А вие си се оплаквайте, като авторката, колко са ви скучни и отегчителни гаджетата, как са ви затрупали "битовизми", като дори не знаете какво е това. И като другите умници (като номер 12) разсъждавайте как няма да имате семейства и деца, и автомобили и работа, защото "това не е ваш избор". Ходете по проститутки или си стойте девствени, понеже ви мързи да гледате, страх ви е да не ви отрежат и да не ви заболи, или пък понеже за нищо на света не бихте признали (дори пред себе си) собствните си грешки...
Така се върви напред! Така се създава силна нация и държава! С гьонсуратлък, с претенции. Ето вижте си - цялата тази тема, от авторката до последния коментар (с изкл. на номер 14) ви показва какви сте и какво е бъдещето си.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 26 дни
hash: ba71ac3036
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Какво реално тази авторка има в предвид, използвайки думичката 'битовизми'...

Авторката е допуснала смислова грешка, употребявайки тази дума в случая (си). Тя всъщност е искала да каже:'Тези ОБЩИ ПРИКАЗКИ буквално ме побъркват', защото преди това изброява: 'сега си обсъждаме всякакви ежедневни глупости - някой колега кво ми казал, аз кво съм отвърнала, той как погледнал, пълни глупости' - реално, тя се оплава от разговорите, които водят с приятеля ѝ, а не от това, че например ѝ е неприятелно, че трябва да се чисти, готви, пере и плаща(т) сметки... нали битовизми(те).
Объркала е значението на израза 'общи приказки' със значението на думата 'битовизми'.
И въпреки това аз лично считам, че всеки грамотен човек е способен да схване това нещо, което аз сега си направих труда специално да обясня. И го правя, защото съм провокирана от поредния възрастен човек, който най - вероятно много добре си схваща, че не става въпрос за никакви битовизми, но въпреки това най - нагло изля личната си помия (н7).. човек ще си помисли, че сякаш специално дебне в мрежата къде да си пробута Аз-а, и то чрез тотално евтиния похват на мазен популизъм, който е така типичен за доста хора от неговото поколение...

Иначе по темата на авторката: Подкрепям е. Един мъдър човек е казал: 'Великите обсъждат идеи, средните обсъждат събития, а малките обсъждат хората. ', а и всеки нормален човек ще се съгласи, че за мъж си е доста смешно и жалко да се интересува от неща тип 'кой колега какво казал, какво отвърнал, как погледнал' и. т. н. типично женски клюки, ама за най - ниския клас жени.

от номер12

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker