Вашият партньор е вашето отражение. Вие как мислите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вашият партньор е вашето отражение. Вие как мислите?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1369 пъти
Здравейте читатели на spodeli. В тази хубава неделна сутрин ще ви споделя някои размишления и нови за мен знания в сферата на отношенията между мъжа и жената. Иска ми се, ако ги намирате близки до вас, или просто интересни да ги обсъдим и евентуално да си бъдем взаимно полезни. През последните месеци семейството ни преживява криза в отношенията. Това ме подтикна да прочета няколко книги, разни материали, относно отношенията между мъжа и жената. Няма да разказвам подробно личната си история, тук има много подобни истории. Но ще давам примери със себе си.

Ето и първият ми въпрос. Какво мислите за теорията, че вашият настоящ партньор е ваше огледално отражение. За това, че отношението му към вас е абсолютно копие на вашето отношение съм себе си? И, че нещата, които най-много ви смущават в характера му са всъщност нещата, които трябва да отработите в себе си?
Срещнах тази теория в твърде много източници, за да я подмина. В един от тях имаше упражнение. Трябваше да направя списък с тези неща и после да го обърна към себе си. Ето пример:
Той е работохолик = В този период от живота си не съм особено амбициозна, страхувам се от рискове, дори евентуалното връщане към работната среда малко ме плаши, понеже не се чувствам съвсем в час с реалния живот, покрай майчинството.
Той е егоист, аз съм последна дупка на кавала = Скоро ходих на сватба сама. В последния момент мъжът ми ми каза, че не му се ходи, не му пука за приятелката ми и е адска жега. Присъствала съм на много негови ангажименти, без никакво желание. Просто, защото "така трябва". И може би тайно му завиждам, че той няма такива предрасъдъци. Аз дори не съм сигурна, дали съм изказвала на глас нежеланието си да отида някъде с него. Или просто съм отивала, защото така е прието.
Истината, е че аз съм последна дупка на кавала и в собствената си глава. Първо е детето, после мъжа ми, после дома и ако остане време...
Мисля, че разбрахте смисъла на упражнението.
Другият начин да определите дали партньорът ви просто отразява отношението ви към себе си е като обърнете внимание дали предишните ви партньори не са отразявали същото.
Аз осъзнах, че съм напускала всяка връзка заради недостатъчно внимание, време и любов. Била съм с човек, който учи 3то висше и няма време за мен, със спортист, отдаден на себе си, с човек, които живее в друга държава и сега с работохолик. Ще кажете "тази как ги е избирала", влюбвах се. Влюбвах се в съвсем различни хора през живота си, а проблема оставаше същия. Недостатъчно време, внимание и любов. Аз така и не си дадох тези неща, предпочитах да се грижа за другите. По-лесно е, те ти казват точно какво искат, ти чувстваш някаква значимост и очакваш от своя страна някой да се погрижи за теб, защото сам не го правиш. Хора, това не е ли чист егоизъм, маскиран в грижа? ! Не знам, дали не оставих безотговорно щастието си в ръцете на мъжа си. Кой ли би поел такава голяма отговорност? !
Ето я и хубавата новина. Според теорията, не е нужно да си блъскаме главите, да се чудим как да оправяме отношенията с партньора. А да променим отношението към себе си. Аз започнах да спортувам, записах шофьорски курс, започнах да уведомявам мъжа си в колко часа трябва да се прибере, за да изляза да пия едно уиски с приятелка. Това са, може би нищожни неща, но за мен е много. Определено се чувствам по-добре. Мъжът ми започва да цени времето ми, пита "свободна ли си", преди нямаше смисъл, бях винаги на разположение. Спряха и коментарите "Кво толкова има, да гледаш дете? ", вече е наясно, че не толкова лесно. Отношенията ни не са станали розови, но спрях да чакам да ме прави щастлива. Сама се заех с тази задача и той взе, че започна да помага. Може би е редно да споделя, че първите ми опити да си открадна време и внимание, доведоха мъжа ми до решението да се изнесе. Аз не го потърсих и след седмица сам се прибра с желание да оправим нещата.
И така, исках да споделя тази теория, която ме накара да поема отговорност за себе си и ме направи малко по-щастив човек. Нека завърша така:
"Скъпи дами, никой мъж не може да направи една нещастна жена щастлива и никой мъж не може да направи една щастлива жена нещастна. "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 477c123991
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят партньор е почти моя противоположност,казвам почти,защото все пак имаме общи теми и се обичаме:).Така или иначе идеята ми е,че според мен няма идеални връзки,а ако има,както се казва-"Много хубаво не е на хубаво" :).

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a9402d2c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво, много хубава тема, смислена и полезна. Мисля, че тази теория е вярна, по същия начин винаги съм била с партньори, които губят интерес и ме изоставят. Не е лесно да промениш нещата, поздравления, че ти си успяла. Това е правилния път. :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e4771ecd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много ми хареса историята ти и съм напълно съгласна с новото ти мислене! Човек се отнася с теб така, както ти му позволиш. Освен това партньорите ни наистина са наше отражение, може би не всеки път това личи от пръв поглед, но една уважаваща себе си жена никога не би търпяла човек, който се държи непочтително с нея. Бих добавила и че при избора ни на приятели, това правило също важи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 05caf6b656
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм в майчинство и съпругът ми е работохолик, НО не се заблуждавам, че всичко в този живот зависи от мен. Зависило е от мен като съм си избирала мъж, а иначе си зависи от него какъв ще е. Ти продължаваш да поставяш себе си на последно място за удоволствията, но по задължения/отговорности/вина си номер 1.
Не си родител на мъжа си, за да го възпитаваш, а и първите 6 години са минало. Той е такъв какъвто е, научи се да живееш с хората с техните недостатаци.
Според мен също правиш лошо в ранг листата.
Номер е трябва да си ТИ
2. Съпругът ти, защото децата все някога порастват и ще се чупят. Гледай си мъжа в добро и лошо, той ти е подкрепата
3. Децата
Като бебета е нормално да им обръщаш много внимание, защото са зависими от теб по всякакъв начин, но не бива въпреки това да изместват теб и съпруга ти по важност. Вие трябва да сте добре, за да са добре и децата ти.
Подкрепям те в усилията си да работиш за брака си, но в един брак сте двама. Ако съпругът ти не иска да се старае, няма как да се получи, но всяко старание от твоя страна ще бъде възнаградено, така че не чети само книги, а действай.

П. П. Не чакай НИКОГА на мъж, деца, родители, приятели, познати, държава, Космос да те правят щастлива. Глези се, обичай се, защото ти си си най-добрата приятелка. Раждаме се сами и умираме сами.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker