Да му дам ли шанс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да му дам ли шанс?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1459 пъти
Всеки от нас си има тип. Признайте си го. Търсим под дърво и камък и във всеки подминаващ ни следим за него. Всяка вечер напоследък обаче все повече и повече се отвращавам от себе си. Защото и аз си имам тип. Висок, поне метър и деведесет, артистичен, ако може да свири на цигулка. Все банални, банални неща. Но ги търся. И ето.. Изключително мил и щедър човек се появява пред мен и казва: "Харесвам те и всяка част от теб", а аз.. а аз чувам екото в главата ми: "Не е мой тип", "нисък е", "не е красив". Когато бившето ми гадже ме заряза, си обещах, че мога повече от този боклук. И явно наистина искам повече. Много повече. Прекалено повече. Живея в идилията на американски филм в главните роли на който е перфектната двойка- красиво момче и момиче. Идеални един до дриг, един за друг. Но аз пак си лежа, и гледам тавана, а на тавана няма нищо, няма отговор, няма нищо. Да му дам ли шанс? Не знам! Кажете, споделете. Слушам ви. Сцената е ваша.
Бива ли шепа недостатъци, някои външни, да ме спират да хвана ръката му, когато искам да го прегърна. Толкова ли лош човек съм. Залейте ме с отрова, чакам българската искреност. Кажете, че съм повърхностна кучка и не заслужавам неговата любов. Извикайте го, ще ви чуя. Отвратете се, ядосайте се. Но когато привършите, моля, прошепнете: " Да му дам ли шанс? ".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: a5b197ed72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре, не е твой тип ама те привлича. И аз си казвах, че никога няма да тръгна с нисък и плешив ама баш такъв ми завъртя главата. Около мен в момента е пълно с "мои типове", обаче аз си го харесвам него. Стигне ли се до химия, външният вид и стереотипите не са от значение. Ако ти е приятен един човек - действаш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1a57d616fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дилемата на всяка жена: любовта или привличането. Ще те разочаровам, и аз съм жена и не знам отговора.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 073de09c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако искаше да му дадеш шанс, нямаше да питаш за такива банални неща по сайтовете. Не те привлича истински и затова му търсиш недостатъци. За любовта няма критерии като ръст, тегло, възраст и т. н. Остави човека да намери правилната жена за себе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 30a1814344
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не му давай шанс да е с теб. Дай му шанс да намери момиче, което го цени и обича такъв, какъвто е.
В подобна ситуация съм. Имам мой тип, не като външност, а по-скоро като отношение. Винаги съм си падала по по-екстравертни, доминиращи, дори груби мъже. Сега в мен е влюбен човек, който е пълната противоположност и имам чувството, че аз се превръщам в мъжа във връзката. Прекрасен е - мил, търпелив, нежен, приема ме такава, каквато съм, а аз още не мога да се науча да го обичам и да му отговарям със същото отношение. Все забравям да го ценя и не знам дали ще започна. Наистина мисля, че заслужава много повече, но едва ли аз мога да му го дам. Предполагам, че след време и ти ще стигнеш до тези размисли.
Успех!
Ж29

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6cc5c2f90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не виждам защо трябва да те залива някой с отрова... Защо го искаш толкова много?

Екото в главата ти е показало някога 190 сантиметровия „цигулар”, когото сега наричаш „боклук”. Сигурно е бил доста мил и артистичен... но боклук.
Живота не е холивудска проекция на идеално красиви, мили и забавни личности... Нали?

Красотата е нещо субективно и преходно... характера и постъпките са нещо далеч по-важно.

Казваш, тип? Да, много е важно привличането. Чисто физическото привличане, погледа, усмивката... Без това не може и не става, но не ходи с рулетка и линийка да мериш ръста, крайниците и органите... не е сериозно някак си... :)

Помисли, колко мъже биха се осмелили да ти кажат - „Харесвам те и всяка част от теб”?
Мнозина биха ти казали - Искам те. Искам да ти се насладя 1, 2, 3... 100 пъти, но по моите правила и докато ми изнася...

Живота не е Холивуд. Красотата е важна, но не е решаваща. Помисли, когато си в труден момент, човека който те избавя колко е красив? Разбираш ли?

Винаги като теб съм се чудил, как хората си създават свой личен „тип”. Някои се разхождат с шивашки метър, рулерка, линия, ъгломер, шублер... или с плакати на холивудски звезди в джоба и налагат, сравняват, калибрират, дали отговаряш на „критериите”...

Лично мое мнение е, че това е несериозно.
Самото отношение е несериозно... Някакъв душевно-емоционален битак... айде МОЛ... :)
Разбира се, ясно е че не можеш да си привлечен от слон или крокодил... Красотата е важна. Но ако вниманието ти е само там... пропускаш и някои други важни неща, които в последствие, в крайна сметка ще се установиш, че са „боклук”.

Много малко са наистина хубавите хора. Хубави, красиви, както физически, така и душевно. Сега, как да кажа, сега е царството на егоизма. Някакъв Златен век на егоизма и консуматорството... Мимикрия, лъжа и манипулация. Връзките са нетрайни, повърхностни, драматични и... кратки. Хората се сменят като автомобили или перални... Всички са „секънд хенд” сравняват с предишния партньор и се оглеждат за нещо „по-изгодно”...
Шаблониране на идеали. Създаване на стереотипи за красота, успех, щастие, отношения...

„Трябва да е... Много (красив? ), финансово независим (богат? ), забавен (нон стоп? ), отзивчив (24/7), талантлив (да танцува като Джон Траволта, да свири на цигулка, пиано, китара, да знае имената на поне 200-300 изпълнители от всички жанрове музика последните 30-40 години, биографиите им, всичките им парчета ), да има жилище, кола, поне седемцифрени спестявания... (Всичко? Най-добре. Живота е кратък тепърва да се мъча, по-добре е друг да е свършил вече тая работа... )

Абе... Искам! :)
Тъй де, ама не се получава. Странно нали?

Моят житейски опит, още от ученическите години, ми е показал, че страшно красивите момчета и момичета са наранили доста хора. Привличат, правят каквото правят, после сменят човека... Не знам защо. Явно уверени във външноста си, смятат че им се „полага” да се „забавляват” с когото им хрумне. Някаква своеобразна „жажда” за живот, удоволствия и приятни преживявания... Знам ли. Винаги съм бил резервиран към хора, които гледат на другите като на номенклатура в менюто. Даже имаше такава приказка, че човек не можело да яде само боб, от време на време трябвало и леща да хапне, пък и кебапчета и там... каквото дойде. :)
Такива хора ми се струват доста повърхностни, ненадеждни и в крайна сметка лоши.

Та, да се върнем на въпроса ти, авторке. ДА! Дай си шанс ;)
Не си вирвай носа мила :) Този който има нужда от шанс си ти. Загряваш ли? :)
До сега системата ти се е провалила. Кой знае, човека който ти дава шанс в момента, може да те изненада приятно. Колко шанса идват в живота?

Успех ;)

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a1578d5add
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много зависи от това дали ти можеш да се влюбваш във всекиго като мен или не, ако той не ти привлече вниманието още в началото. Въпросът е обаче, ако не изпитваш чувства към него и нито сте много добри приятели, защо ще излизаш с него? Само защото е възможност да не си сама ли? Едно е човекът всъщност да е прекрасен и добър и единствено външният вид да е проблема, друго е да ти е безразличен. В първия случай винаги има решение - от опит знам, че обичаш ли човек дори и платонично, той ще изглежда за теб добре, колкото и да е грозен. Вярвай, ако щеш. Но ако с нищо не те привлича освен с щедростта си, то недей да се насилваш. Не е егоистично да искаш човекът до теб да ти харесва как изглежда. Разбира се, не трябва да се прекалява, но аз знам, че влюбиш ли се в някого, външният вид губи значение. Това не значи обаче че трябва да сме влюбени във всеки възможен. Ако не те привлича по никакъв начин и ще те е срам да го наречеш твое гадже, то не не му давай шанс.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0bc329e480
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, наскоро разбрах нещо - това желание да бъдем перфекти и да търсим перфектните отблъсква. Хората се привличат на база общи интереси, общи проблеми, дори и недостатъци. Ние не обичаме някого, защото е такъв и такъв, ние го обичаме заедно с недостатъците му. И в един момент осъзнаваш, че при "перфектните" хора няма за какво да се закачиш и ти стават скучни. Не си струва да се отказваме от добри възможности заради някакъв измислен образ в главата ни, който реално я съществува, я не.
За конкретния човек не мога да ти кажа, ти си реши. Според мен, ако те привлича сексуално, приятно ти е да си говорите и се държи добре с теб - дай му шанс. В един момент може да се окаже, че твоят човек, заедно с всичките му кусури, е за предпочитане пред някой "перфектен".

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1454b96b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако го харесваш - да, ако е за да не си сама - не. Ти си едва на 22. Ще имаш още шансове, но един съвет от една кака - търси минимума, за да получиш максимума.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 386f32823a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен (както виждам, че са ти написали вече и в предните коментари) той просто не те привлича. Когато имаш тръпка към един човек, не са от значение ръста, теглото, цвета на косата/очите и т. н., особено пък при нас жените. Не му давай шанс, защото такава връзка е обречена. И не защото някой изглежда по определен начин, а защото ако в началото няма химия, няма да излезе нищо добро. Не виждам защо някой трябва, , да те залива с отрова''. Ти не си виновна, че не отвръщаш на чувствата му. Когато се появи правилният, ще забравиш всички изградени типове. До тогава по-добре да си сама, отколкото с някой, към който не изпитваш нищо повече от приятелски симпатии. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 765658e226
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дай му шанс. Защото доста мило звучи това, което ти е казал, ако е искрен, разбира се, а не пуска някакъв демо-режим, с който сваля всяка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker