Великотърновски университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Великотърновски университет
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1905 пъти
Здравейте, май ще се наложи да уча във ВТУ и ми е притеснено. За първи път ще се отделя от нашите. От Пловдив съм. Същевременно обаче, съм развълнувана.
Има ли някой който ще учи там, или в момента учи, или е учил?
Какви са впечатленията ви от града?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 43ee1c95e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом ще учиш във великотърновския вероятно си с военна специалност, и аз също кандидятствах там. Велико Търново не е чак такъв голям град колкото Пловдив, вероятно ще ми липсва нощния живот, гребната база и главната.

Все пак трябва да се примирим с някои факти, за да можем да си подковем бъдещето

М 19

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 923b8bcb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей. Аз учех в Търново, бях приета английска филология и честно да ти кажа бях ходила в града само като малка, но все пак имах тази фикс идея да съм там, не исках никъде другаде. Та, в началото всичко беше добре, разглеждаш града, запознаваш се с нови хора, НО при мен вълнението изчезна след втория месец. Не искам да те отчайвам, просто споделям. Търново е доста малък град, интересните неща стават само в студентските общежития(аз бях на квартира). Центъра е една огромна главна улица и мола не е нищо впечатляващо. Хазяите живеят на гърба на студентите и единствените хубави и евтини квартири са в квартал Бузлужда, което е още по-далеч от мола и освен ако нямаш кола и пари за нея просто забрави. Хората първоначално ти изглеждат изключително груби и студени, но с времето се свиква. Живея на два часа път от града и ми беше толкова скучно там, че всеки петък се връщах в родния си град. Има един хубав парк до центъра, Марно поле, но там целия град се събира. Срещнах много хора, които живеят там, но родом са от други градове и всичките сме на едно мнение, че Търново не е град в който да се живее, а само да го посетиш за 2-3 седмици примерно. А когато исках просто да си взема дипломата не можеш да си представиш какъв ужас беше. Тези които отговарят за нещата на студентите вдигнаха едва ли не скандал, изпратиха ме при един декан, той обратно при тях и така в продължение на 30 минути обикалях сградата от точка А до точка Б защото те решили, че искам на момента да се отпиша и накрая заявиха, че не знам какво искам, въпреки че поисках само дипломата. На всички други дипломите им бяха раздадени на следващия ден. Повечето ми колеги преписваха на изпити без капка срам, но на тези които не можеше имаше масово двойки. Преди да запиша там срещнах едно момиче, което като мен също е учила година и се е отказала. Не искам да те отказвам колкото и негативно и песимистично да звуча в момента, това е опита ми с този град, но на теб може да ти хареса, зависи от това какъв човек си. :D

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b79fdc8cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз също искам да уча там, много добри отзиви съм чувал за университета, най-вече за филологиите. Успех ти желая :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 61a8a255ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пет години учих във ВТУ. Най- хубавите години от живота ми. Сменял съм общежития и квартири през годините. Даже единият ми съквартирант и все още един от най- добрите ми приятели е от Пловдив.
Града много ми харесва, повечето хора са читави, заради студентите ще виждаш само млади и амбициозни хора. Можеби се изхвърлям малко, но родом съм от Сливен и като го сравня с Търново, виждам огромни разлики.
Ти щом си от Пловдив, можеби Търново ще ти се види доста малко... не знам.
Не се притеснявай, в реда на нещата е да се отделиш от родителите си, да се запознаеш с нови хора, да се образоваш и тн.
Пожелавам ти късмет.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f5041c6a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   не знам как си успяла да влезеш в университет, като не можеш да сложиш една тема в правилен раздел.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2e7008b629
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Града лично за мен е един от любимите ми. Спокоен, живописен, хората са някак по-спокойни, по-ведри. Кандидатствах там преди години, но гръмна страшен скандал след кандидатстудентските изпити, че учители са продавали отговорите на поразия и макар, че бях сигурна, че ще съм приета първо желание - не стана и на онзи акъл се ядосах, не изчаках следващите класирания и се записах другаде. Но имам познати, които завършиха там, някои в момента карат магистратура и са много доволни. Спахме една вечер в общежитията, бяха ремонтирани, обстановката беше прилична. Ако ти допадат по-малките и спокойни градчета - няма да сбъркаш. Имай предвид, че зимата там е доста по-студена и снежна от Пловдивската :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2a99676b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички коментари освен на №5 /дано негативизма ти се връща/.
За щастие си ме приеха в Пловдив. Бях се притеснила, че няма да стане заради голямата навалица, но се оказа, че оценките са ми достатъчно добри.
Успех на всички!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dddd89ce6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При мен ситуацията е същата и аз също ще уча във ВТУ и имам същите притеснения с адаптацията, разликата е че съм от много по-малък град и предпочитам спокойните градове, точно какъвто е и Велико Търново. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker