Различия в моралните ценности ли е това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Различия в моралните ценности ли е това?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2263 пъти
Ще се опитам да напиша разбираемо и последователно нещата, разликата в историята ми, е че ще споделя за посещението си при психолог. На 22 год съм и съм във връзка с момче, мъж на 23год. Заедно сме от близо 3 години, винаги сме живели заедно. Нещата са в рамките на нормалното - понякога излизаме, понякога не; имаме общи неща, и същевременно се различаваме.
Първата година от връзката той ме е лъгал на дребно, наранявал ме е като ме е карал да ревнувам и съответно аз избухвах, ревнувах на моменти и прекалено, мрънках, упреквах и не му вярвах. Общо взето, реагирах на отношението му. За него това бил много хубав период, а за мен беше много тежък. И двамата прохождахме във връзката си и до момента смея да твърдя, че се научихме на много неща. Той отдавна не лъже на дребно като преди, или поне така изглежда, не знам дали е възможно. Но си е все така повърхностен и не можем да водим нормални разговори по принцип. Е, сега не ме кара да ревнувам с истински причини като еднократен флирт с мои колежки от университета, брутални заглеждания, при които само дето не се надхвърли върху момичето, или погледа-аа върху задника на бивша негова съквартирантка, с която не е имал 'нищо', съответно е имал.
А, пропуснах, че и секса беше много зле, вероятно заради чекиджийския си живот не можеше да му стане първите месеци. Сега нещата са Ок, отучих го, а и той е казвал, че е имал нужда да се откъсне от този навик. Ок са, въпреки че аз имам нужда от повече, просто съм по - сексуална от него. Никога не съм си служила с порнография, излизах с момчета преди да се запозная с него. Другото нещо е, че нещата, които искам да ми ги прави като орални ласки са огромна рядкост, а и не го прави като хората. Колкото и да обяснявам, да се опитвам да говорим. А той винаги е доволен от мен.
Когато прекаля с мрънкането като цяло, ме обижда.. ше, даже и брутално, поне до скоро. Имаше нужда от промени. Досега сме изгладили много неща, но едно което не успях аз е ревността ми например от порнографски кадри във видеоклипове на любимата му черна музика, един път в колата му следващата песен беше запис на порно от негов любим изпълнител на черна музика. Накратко, имам ценностите на поколението на нашите родители, но същевременно на моменти прекалявам с ревността си, с мрънкането и упреците. Последната ни раздяла беше съвсем скоро за около седмица. Причина за избухването беше.. Обложка на албум, която си седи на големия плазмен тв - нарисувана гола жена, главата и захлупена, а в задника и пъхната пръчка. Търпях, но в един момент не си сдържах устата затворена и поисках да го изтрие. Той ме заплаши, че това е края, да се изнеса от у тях, където живея в родния му град. След това се оправихме, с условие да не мрънкам и ревнувам за глупости.
Аз бях посетила психолог за 1 час, през цялото време изтъквах своите си погрешки, защото искам да възпитам в себе си да не съм с толкова остър език. Исках да спре той да ме нарича ненормална и подобни. Имам страх да не се разделим с него и всички мои роднини и приятелки знаят знаят това. Почти всички казват, че не е за мен. Казват, че мога да бъда с много 'по - добър'.
Психоложката ми каза, че нямам проблем, но ще трябва да се поправя с тези забележки. Каза ми, че съм най - интелигентното момиче, което е срещала за възрастта ми. Че той не е на нивото ми и го комплексирам. Пита ме неведнъж защо искам да съм с него и отговора беше, заради чувствата. Да, взаимни са, и от друга страна сме много сплотени. Той се гордее с мен пред роднините и приятелите си. Аз обичам да чета, до готвя, да пиша, да спортувам, мога да рисувам, и ако се занимавам професионално с поне едно от изброените, ще имам успех. Отделно се грижа добре за 'гнездото' ни. Имаме сериозни планове, той иска дете, но може би няма да стане скоро, че имам проблеми. Той знае всеки ден цигари, трева и алкохол, игри и приятели след работа, и мен разбира се. Толкова сме различни, но не бих се разделила с него заради това. Само изневяра не бих простила, и побоища, не дай Господи, и такива брутални неща. Както казах, имаме и общи интереси донякъде. Жената ми каза да започна да й говоря за мои хубави черти и навици, защото прекалено много се обвинявам. Стигна до извода, че се държа така едва ли не от перфекционизъм. Все пак съм жена, която всеки би заговорил. Изглеждам добре в лице и тяло, имам и излъчване, доста съм естествена - спортно - елегантно се обличам, никога с маникюр, понякога слагам спирала. С трапчинки, естествено изписани черни вежди, но светла коса, мека кожа с приятен тен.. И не, не съм с голямо самочувствие, нито за постиженията ми, нито за външен вид. Опитах се да докажа, че не от комплекси, а от ценностите, които притежавам мисля по този начин. Не мога докато се храня да гледам убийства, човек в тоалетната, сексуални сцени по тв. Той не може без тв, а мен ме натоварва всеки ден.. Винаги и за всичко настоявам за разговори, така че няма
как без неговия тв.. Иначе се съобразява донякъде с нещата като цяло.
Снощи преди да заспим, той пусна 'Голи и уплашени'. Не съм го гледала, но мисля, че идеята е уж да оцеляват, но истинската идея е друга. Не знам точно как протича една серия, но кадъра, който видях на момента на голямата плазма, беше надупена чисто гола жена на камерата. И като цяло всичко им се виждаше. В 1 часа през нощта не вярвам да не го е гледа със задни мисли, но де да знам? Стана ми много гадно, но го попитах 'от кога го гледаш това, малко се шокирам? ', той отговори, че от много години. Не мога да го възприема това, какво мислите и как бихте се почувствали и постъпили на мое място за тези неща, които споделих?
Каза, че явно съм имала проблеми в детството. Имала съм много, но сексуалността не е била засягане, в смисъл, че нямам проблеми от детството за секса, от друго естество бяха проблемите ми. От своя страна, смея да твърдя, че той е имал 'случки' - когато тъкмо е навършил 6 години, по - голямо момче на 12год му пуска порно да гледат. Или друг факт.. Баща му още като бил малък, му бил говорил какво трябва да прави жените... Не ми се искаше това да е за финал, но се сетих. Изневерявал е и на майка му, той ми сподели - като се надявам, че вземе пример като техен син колко боли.
Все пак, благодаря ви, ако стигнахте до тук. Ще съм много благодарна на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6824dd3a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си мисли, че ще се промени. С годините ще се засили. Няма смисъл да стоиш с някой, който ще ти разбие живота. Бягай докато си млада. За него няма оправия. Ще се усети на 40. Ти до тогава ли ще чакаш да узрее? Бягай с 200 и се събери с някой без daddy and mommy issues. От опит ти говоря...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6db21803c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един уточняващ въпрос - какво означава това "Никога не съм си служила с порнография, излизах с момчета преди да се запозная с него. "? Ако правилно съм разбрал написаното значи си се чукала с който ти попадне вместо да гледаш порно - що за морална ценност е това? Ако това си имала предвид не разбирам на какво отгоре ревнуваш, че и той е имал бивши? Не разбирам и какво общо има тук ходенето ти на психолог - психологът не пожела ли да чуе мнението и на другата страна. Не ми звучи логично и професионално психологът да не ви покани и двамата, един час приказки и прибързани заключения кой колко е интелигентен ми звучи като взето от някой филм.
Не на последно място (май въпросите станаха повечко, нооо) искам да попитам и за това " Аз обичам да чета, до готвя, да пиша, да спортувам, мога да рисувам, и ако се занимавам професионално с поне едно от изброените, ще имам успех. ", а кой ти пречи да се заемеш професионално с което и да е от всичките тези неща?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b31030f740
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не разбрах глупава ли си, дебела или грозна? Това зле, онова зле, чукането зле - обаче се хванала като удавник за сламка. Да не би да има пари и това да ти харесва? Има нещо доста гнило в цялата работа. А между другото в Голи и уплашени всички полови подробности са замазани. Не знам диоптри ли имаш и какво точно "всичко" си видяла. Май обичаш да си играеш на семейство и затова е цялата работа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 751e6f6c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина си луда и няма да се задържите ж. на 25

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8faa3b4e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Честно казано, ако не е крайно наложително, аз не бих могла да живея с човек като теб дълго. Най-вероятно няма да издържа психически, хаха. Така казано сигурно звучи лошо и малко обидно, но просто хората с много изисквания и очаквания към другите обикновено ми идват натоварващи. А ти, поне от написаното, изглежда си доста взискателна към околните и имаш твърде конкретни идеи кой как трябва да живее и да се държи. Дори и какво да харесва и да не харесва, което е като че ли лееко прекалено. Но пък явно, щом сте заедно от толкова време, сте се напаснали - той към твоите недостатъци, ти към неговите.
Предполагам, че е хубаво, че си потърсила мнение и съвети от психолог, но за пореден път срещам нещо много странно. Хахах, абе тези хора на всеки свой пациент ли казват, че е много интелигентен и надраснал връстниците си и по -напреднал и едва ли не оттам идват проблемите му. Понеже мой приятел, по-малък от теб, наскоро беше посетил психолог, тъй като не се чувстваше емоционално много ок напоследък, и му беше казала същите неща. И от други хора преди съм чувала, че им се казва абсолютно същото. Или са някакви супер съвпадения, или на всеки се говорят едни и същи щуротии. Това малко ми звучи като заучени фрази които имат за цел да замажат очите на човек и да го накарат да се чувства малко по-добре, но само за момента. Както и да е, това беше малко извън темата.
Не знам дали наистина е така, но съм забелязала, че когато двама души имат някакви взаимоотношения и по една или друга причина живеят заедно или пък са често в една компания, когато единият е твърде изискващ и мърморан, другият, въпреки че също не е доволен и забелязва недостатъците и грешките на първия, не говори много-много за тях и не повдига такива теми. И си мисля, че сигурно се получава така, защото хората, които постоянно в нещо ги обвиняват и ги карат да се променят насила, им е писнало от такива разговори и не им се занимава и те самите да изтъкват лошите качества на отсрещната страна, тъй като това би довело до нови спорове и скандали. Според мен наистина трябва да започнеш да приемаш приятеля си такъв, какъвто е. Защото най-вероятно и той вижда и усеща много от нетолкова готините ти качества, схващания и навици, но не си писала да ти мърмори за всяко нещо. Може би проблемът ви не е различия в моралните ценности или това, че ти трябва да бъдеш с някой "по-добър", а просто не сте достатъчно съвместими и имате твъре различни интереси и начин на мислене.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c5fddd68c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща му го е сбъркал.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d494534397
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Моя приятел е същия като даже ги коментира въпросните голи жени. Пред мен ги коментира. Е, как да не ми стане неприятно? Лъже ме постоянно, ходи на "кафе" със самотния си най-добър приятел и му показва всяка с оголен задник, и почвали да й го коментират колко бил хубав. А и Бог знае какво още си говорят - сигурно как искат да я праскат. Както и да е, разделяхме се много пъти заради такива неща. Като той все казва, че моята ревност е БОЛНА. Което не е толкова ревност, колкото обида. Но ела му го обясни! Докато аз съм на работа, бъхтя се да си възстановя парите, които съм му давала, които не са никак малко, той си пие биричка с онзи самотник и се дървят на мадамите. Просто даже сега пак се зачудих какво правя още с него... Махай се докато не сте направили беля и да няма отърване после! Такива индивиди оправия нямат, повярвай ми.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 754b88d3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може ли да споделиш кой е албума и кой е изпълнителят на черна музика?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fb26313aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Към коментар 2: Ти добре ли си? Какво изопачаване на написаното... леле майко.
Тя споделя, че не е гледала и използвала порно за възбуда и да, излизала е с други мъже. Не се е ч**ала наред. Никой не пречи на авторката да се развива! Това къде го прочете?
Към авторката: Мило момиче, за мен това са разминаващи се морални ценности, а не свръх педантизъм от твоя страна.
Аз не бих успяла да изградя отношения, камо ли да живея с човек като приятеля ти. За мен би било обидно. И аз съм гледала порно с гаджето си, но винаги по взаимно съгласие и никога брутални и унижаващи филми. Този човек има проблем с възприятието за жените. Сега може да се търпи, но според мен ще ескалира с времето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c2a3130015
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, понеже се опитваш нещо да ме кълвеш се чувствам длъжен да ти отговоря, че съм си много добре. Задал съм въпрос и съм уточнил " Ако правилно съм разбрал написаното значи си се чукала с който ти попадне вместо да гледаш порно", което пак е въпрос, но не към теб, а към авторката на темата. В контекста на написаното от авторката няма как по друг начин да се тълкува изказването и "Никога не съм си служила с порнография, излизах с момчета преди да се запозная с него. " и все пак това е тълкувание на написаното, а не констатация. Сигурен съм, че авторката не се нуждае от адвокатските ти услуги, ако с другите момчета, с които е излизала само са близали сладолед, яли са захарен памук и рахат локум, и сама ще може да го каже, но я няма да сподели какво точно е близала или яла.
Хайде малко на земята, всички знаем какво означава "излизах с момчета" - бих предпочел да е гледала порно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 87bef7c808
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   1, има полезно в това, което ми каза.
Нещата не са чак толкова брутални, но..
И не е баш мамино синче, по - скоро са го отгледали като домашен любимец. А сега се месят умерено, т. е. в някаква малка степен може би, но във всеки случай не мисля, че е прекалено.

2, Алоо, какви са тея изводи? /не е нужно да отговаряш на това ;)/
Но понеже явно на въпроса ми отговаряш с въпрос - и аз така. А що за морална ценност е да се гледа порно? Те щото бабите, че и майките ни това са правели..
За следващото, наистина, че използвах думата 'бивша' - по - скоро е спал с няколко преди да се запознаем, да. Кофти ми е било, че ми е споделял някакви негови случки, без аз да искам да ги чувам, и то в напрегнат за мен момент. А това, което споменах тук за задните части на една е понеже знам някакви неща. Тогава бяхме на заведение, в което е била и тя в същото време. Той се уби да ми я сочи коя е, да ми говори за нея, а когато тя си тръгваше, се заговориха пред мен, а тя като се врътна, той брутално я гледаше там... За това говоря, а не, че е бил някъде си преди да бъде с мен. Това в момент, в който е бил 'много влюбен' в мен, и в същото време вече с изградено някакво доверие.
Общото с психолога е, че се опитвам някакси да видя нещата по - обективно, например. Говорихме за по - важните неща там.
Тогава не бяхме с него заедно, а и той не иска да ходим заедно.
И на последния ти въпрос - да се разбере, че имам някакво ниво в живота си, каквото и да означава това. Защо трябва някой да пречи?
А твоите коментари с какво помогнаа, и защо си измисляш някакви неща от откъслешни части от текста ми..

3, не съм нито едното от трите, но и нямам нужда да доказвам нещо.
Нарича се любов моята причина, иначе отдавна да съм го забравила. Както и неговата.
Ъ.... Чукане? Мисля, че е малко грешно да се използва тази дума в моя случай. И не бих го нарекла чак лошо, явно съм неразбрана.

4, хаха.

5, подобни черти в мен не отричам. Крайно наложително?
Това за интелигентността дали трябваше да ме омаловажи или нещо друго не знам, но на мен ми го казват мои роднини, приятели и познати. Искам да подчертая, че не изпитвам нужда да впечатлявам по какъвто и да е начин хората. Тук споделих някои неща, иначе не ги говоря, пък и би изглеждало надуто, а аз не съм такава. Иначе, не отричам трикове на психолога. Аз предварително й казах, че искам да чувам само истината, както и да звучи. ;)
За последното, което си ми написала - не са ни твърде различни интересите, имаме и общи мечти.

7, ами, има нещо вярно. Освен, че баща му така е влиял на детската му психика.. му му е баща, чийто гени носи, нормално е малко или много да е като него.

8, пред мен не е коментирал баш, но се е смял и кефил с най - щастливата си усмивка при това в такива моменти, защото той и погледа говори.
И мен ме е изкарвал болна мноого пъти. И наистина е повече обида, права си.
При теб са много кофти нещата. Явно го обичаш, или някакси те задоволява, и колко време сте заедно? Имате ли взаимни чувства? Питам, защото ми даваш съвет да го оставя.

10, не желая, не е това важното... А и да ти кажа, толкова много албуми слуша, че и да кажа, може да не уцеля.
И говорех за 2 различни случая.

11, здравей, съгласна съм, че се измислят някакви неща по мой адрес. Сигурно и аз не поднесох информацията точно..
Защо смяташ, че той има проблем с възприятието за жените, за мен е важно да знам? Ще съм благодарна, ако ми отговориш.
А съм с него сега, въпреки различията, защото със сигурност имаме някакви общи неща, все пак. И разбира се, заради чувствата. Иначе, да - никога не съм допускала, че ще ми се случва нещо такова. Ясно ми е, че в много моменти съм се унижавала, а оттам умаловажавала, но го правя с едната проста цел.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 87bef7c808
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Пак съм авторката.
Не си довърших съобщението до номер 5 - За останалото, което си ми писала - може да е вярно, но за нас като двойка не е така, не само единия обвинява и пр.
Представите на човек са на база опита му - на буквално преживяното, и на това, което е чувал и видял отстрани.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: af997b7c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Щом за "голи и уплашени" се връзваш, значи наистина си за монахиня! Или се правиш на светица, или наистина си задръстена за 21 век! В тези сериали никога не са давали пряко половите органи, или са прикрити с разни торби или с листа. Най често ги замъгляват с камерата. Наистина се дребнавиш, и едва ли дълго ще те търпи такава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker