Моята мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моята мечта
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1154 пъти
Здравейте, дано поне тук намеря разбиране :(
Майка ми е зъболекар, а баща ми ортопед. Освен тях, в рода ни също има хора, които са се занимавали с медицина.
Макар че все още съм на 15 години, родителите ми втълпяват, че като тяхна единствена дъщеря едва ли не съм длъжна след време и аз да продължа традицията, и да стана лекар.
Проблемът е, че аз не се интересувам от медицина. Мечтата ми е да се занимавам с рисуване. Смея да твърдя, че рисувам много добре, всяка година се записвам на проекти в училище. Участвала съм в много състезания и винаги съм била на първо или второ място, но нашите дори не ми обръщат внимание. Подценяват отличията ми. За тях са важни само химията и биологията. На сто процента съм сигурна, че като започна училище, пак ще ми обясняват същото, как да стана лекар. Не разбирам защо толкова настояват, аз дори не съм добра и по двата предмета, просто не ми се отдават, нямам интерес към това. Отвращавам се само като си представя, че човешки живот може да зависи от мен, да си лекар е голяма отговорност, аз не мога да я понеса на гърба си. Не мисля, че психиката ми би издържала.
Скоро проведох сериозен разговор с нашите точно заради това, те дори не искаха да ме чуят. За тях само медицината носи доходи и е нормална професия. Баща ми ясно заяви, че ако не изпълня тяхното желание, щял да ме изгони или пък щял да се отрече от мен и ей такива приказки, които ме нараниха ужасно.
Как да им обясня, че "от всяко дърво свирка не става"? Много ги обичам и двамата, за мен са правили всичко, но манията им да съм лекар им е промила мозъците, станала е фикс идея. Страшно ме нараняват, дори не считат за нужно да чуят какво искам аз.
Не искам след време да уча това, само защото те искат. Не искам да правя грешката, която направи един мой братовчед. Беше му втълпено да стане лекар и когато осъзна, че това не е за него вече беше късно. Оттогава, дори не поддържа връзка с техните. :(

Съжалявам, ако ви отегчих.
Моля, дайте ми съвет, сега съм само на 15, а като стана на 18 какъв ли АД ще е... Не искам да си развалям отношенията с нашите, но и не искам да съм лекар. Искам си моята мечта!!!

Помогнете!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3f92c59bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, нека учител или роднина СЕРИОЗНО те похвали. Обясни това на родителите си. Ако отново не те разберат просто си мълчи... А те рано или късно ще разберат това. Друга опция е да напишеш в дневника си нещо такова:
Скъпо дневниче,
Родителите ми искат да се занимавам с рисуване, печелела съм награди, но те просто не ме чуват. Това е моята мечта! Тъжно ми е... Поставих се на тяхно място, но пак искам да рисувам. Имам нужда от съвет :(
One girl

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8a5da3b8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами рисувай си, това може да ти остане хоби, не е задължително да си вадиш хляба с това. Избери си ти професия, не бързай, имаш време. Избереш ли веднъж дай всичко от себе си, стани от най-добрите и ще имаш успех и самочувствие. Малцина са наясно какво точно искат, в младежките години, когато трябва да инвестират в себе си, хващаш нещо, което ти се струва добро и действаш! Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ea91cade43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Биологията ще ти е нужна за рисуването - анатомия на човекшкото тяло и (другите :)) животни. Имаш време, продължавай да рисуваш - оглеждай се в каква насока ще го използваш това рисуване професионално - дали като фрийлансър или фирми занимаващи се с компютърна графика и сродни неща. Като станеш на 18 и време за кандидатстване, дори и да те изгонят, ще имаш способности да си вадиш хляба.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 74924511fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря за хубавите съвети:)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cc25be69d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има много време докато запишеш а и какво като те искат медицина ти избираш не те така, че избора е твой а до тогава ти може да искаш още 101 неща остави ги тях не го и мисли даже от сега а те са най малкия ти проблем

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 08d0fde8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз няма да ти дам съвет какво да направиш, само ще е питам това : ако станеш лекар или зъболекар и си гордостта на семеството ти, ще бъдеш ли горда със себе си. И един ден когато родителите ти починат и няма кой да се гордее с теб как ще се чувстваш — щастлива или като загубила времето си да удовлетворяваш чужди мнения и мечти.
Истината е че както един казваше ако станеш това което родителите ти искат може всичко да се обърка и да си нещастна, а може и всичко да се нареди както трябва. Ако започнеш да се занимваш с рисуване може да си щастлива, а може и да си нещастна. Идеата е че не знаеш какво ще се случи утре и правилно решение няма. Но ако не правиш нищо и се страхуваш да се провалиш то тогава и живота ти ще е в застой...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e36af01891
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започни да разучаваш компютърните програми, вече има всичко в ю-тюб - прекрасни уроци. Като съвсем начинаеща можеш да разбереш кои програми се изискват за кандидатстване в определени професии, свързани с рисуването като влезнеш в сайтове с обяви за работа. Учи програмите, на твоите години много бързо се учи човек, има програми, които се ползват за рисуване, за илюстрации (илюстрации на книги, на манга, на коледни картички, за дизайн на опаковки... ), за анимация - двуизмерна и триизмерна, моделизация, имаш цели две години до 18 годишнината си, за да се ориентираш каква професия най-много би ти допаднала, според мен има и ще има доста хляб в сектора с компютърните игри, както са ти споделили по-горе, човешката анатомия ще ти е нужна. И спокойно, за две години даже имаш време, учейки се, да си съставиш едно добро портфолио, с което да ги изненадаш. Дерзай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker