Смотана колежка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Смотана колежка
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2614 пъти
Здравейте.
От около година вече работя на едно много приятно местенце - с добри колеги, нормална заплата, добри шефове, спокойна обстановка. Да, ама не всичко е толкова перфектно.

За щастие или не, мен ме сложиха в стая с една жена - моята колежка. Другите колеги (те са доста тактични, както и целият екип) ми намекнаха още в началото, че е особена, затворена и т. н. Нямаше проблем за мен, аз не обичам някой постоянно да ми дърдори, а и аз не съм от най-приказливите.
Да, но се оказа, че тя е ДОСТА особена. Започнаха проблемите с нея. Аз по принцип си мълча и не влизам в конфликт, но тя обожава да го прави. Постоянно ме "порти" пред шефовете, с дребни неща - от сорта, че не съм й била казала, че съм свършила еди-коя-си работа, че съм си правила записки през цялото време, някакви такива малоумни неща. Но с някакво такова желание да ме злепостави. Шефовете са готини, предполагам знаят, че е такава, но всички треперят над нея - вероятно защото е с ТЕЛК, знам ли.
Говори рядко, но когато каже нещо, удря точно в десятката, направо ме тъпче психически и емоционално. Постоянно, ако съм допуснала грешка ми се надсмива - казва неща от сорта на "Хах, бе как може да го напишеш това, бе" и т. н. В редките случаи, в които си общуваме, тя обсъжда колегите - как нищо не правели, били идиоти, тъпанари, само тя работела от целия екип. Критична е към всичко и всички.
Най-тъпото е, че не ми показва нищо. Ако я питам нещо - отговаря ми се: "Ти това не можеш да го правиш" и дотук. Някои неща ги взима и ги върши вместо мен, защото "ти това не го можеш". Винаги, всяка моя свършена и проверена от шефове работа, тя поставя под съмнение и ми държи сметка кой ме е накарал да го направя това... Взима и отива да говори, че ми било грешно. Някакви такива неща са. Имам чувството, че я е страх, че ще й изям хляба. Ако свърша много работа (аз обичам да приключвам всичко на момента и да не оставям за друг ден) и се започва недоволстване... защо съм бързала, не съм отлепяла поглед от компютъра, щели сега да ми дадат още работа...
Абе ужас. Искам да й обясня, че тази работа е само временна, нямам намерение да оставам там, но сега докато съм с малко дете ми е удобна. За щастие другите колеги компенсират - викат ме и ми обясняват различни неща, никога не са казали директно нищо лошо за нея, но вероятно се поставят на мое място.

Аз приемам доста навътре всяка нейна дума. Не искам да напускам в близките 1-2 години, и то заради нея. Не съм конфликтна, затова си мълча винаги, но просто ме напряга този човек. Понеже има заболяване, не искам да влизам в конфликти, защото просто се съобразявам. Опитах какво ли не - както си говорим добре, така в следващия момент отива и казва иронично нещо за мен пред шефовете. Прави го и докато и аз съм в стаята. Което е обидно. След като получа укор от шефовете с нещо от сорта: "Ама наистина ли, А**", тя остава до края на деня с една огромна усмивка.

Ако можете ми дайте някакъв съвет, как да направя така, че "да влиза през едното ухо и да излиза през другото", как да не се впечатлявам от думите й и да успявам да игнорирам целия този негативизъм, който тя бълва срещу всички във фирмата.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 920888cb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приеми я такава каквато е. Ако някой те обвини че си марсианка ще му се изсмееш, няма да тръгнеш да се обясняваш, че нямаш нищо общо с Фокс Мълдър.
По време на разговорите използвай позитивни послания. Викаш че е особена, всички хора са различни от другите хора т. е. особени спрямо някои. Когато се фокусираме върху проблемите те стават по-големи. Трябва да се фокусираш върху положителните й качества (няма хора без положителни качества), прави й комолименти (не преправени). Тя като всички усеща хорското мнение, тя е потъпкана от негативното мнение, затова избива комплекси като затапя другите.

= Кажи й че е важна и ценна за теб. Но не се преструвай, ако я базикаш, ще го усети веднага
= Насърчавай добрите й страни. Понякога й прави комплименти за облекло, грим и прочие.
= Ако те обиди кажи й че не си обидена, защото знаеш, че тя не е искала да те обиди

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1b84d03d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами не може да го игнорираш. Нейното поведение е агресивно и цели да те нарани. Ако таиш чувствата си в себе си и потискаш раздразнението си и ти може да стигнеш до ТЕЛК. За това й кажи директно, да си гледа работата и да не се занимава с теб, кажи й че не ти е приятно отношението й. Кажи и на шефовете.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 10311b0787
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имам подобна колежка, която е такава натегачка, че няма накъде. Вре се навсякъде, обича да се шуми около нея, да е център на Вселената. Страхува се, че ще и изям хляба. И все гледа да ме прецака тихомълком, с лицемерна усмивка. А не е много компетентна в областта, в която работим. Някак е влязла под кожата на шефа и така си кара обаче. Назубрила е 5 изречения и ги рецитира навсякъде, за да звучи интелигентно. Не знам какво да ти кажа. Аз се сдухвам от тая нагла натегачка. Когато шефа стои зад гърба й, какво мога да направя? Освен да и отвръщаш с чувство за хумор и колкото повече се напъва да те топи, ти толкова повече го изкарвай на смях... Така обезценяваш усилията й. Тя с храни с твоето притеснение и с това, че се срамуваш от нейните клюки по твой адрес пред шефовете. Игнор и това е!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 75431d4143
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига се свива, а я нареди както трябва, директно и кажи каквото мислиш, какво като има телк, и ти си човек, защити се и я нацапай пред шефовете

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 70108f6145
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Значи първо шефовете ти са... бой! Никога, при никакви обстоятелства, не бива да толерират клюки зад гърба на колега. Да я бяха изхвърлили още отначало да върви и да чете какво значи работна етика.
Колежката ти е жертва на лошо възпитание, това е обяснение, но не е оправдание да продължава да живее неосъзнато и да бъде такава отвратителна гаднярка.
Какво да направиш ти? Е, не съм съгласна с номер 1, няма как да си такава мазохистка и лицемерка! Не и позволявай да ти точи енергията, като мислиш за нея или пък да се разправяш с нея- няма да се промени, толкова ѝ е акъла. Казвай си, че тя толкова може, радвай се, че не си на нейното място, че си имала късмета да станеш добър и възпитан човек, пускай си покрай ушите злобните ѝ коментари и се усмихвай само лекичко в отговор, нека тя види, че няма как да те засегне. Твоята реакция трябва да е неутрална, все едно не се отнася за теб. И още нещо- никога, за нищо, на никого не обяснявай и не се оплаквай, успех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4f88bcf432
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Остави да я бачка вместо теб. В същото време гледай да и откраднеш занаята - т. е. да се научиш да правиш нещата по-добре и от нея. Пред нея се правиш на тъпа за да я накараш да ти издава тънкостите, пред шефовете показваш колко можеш и гледаш да я изкараш нея некадърната. Щом ти си по-контактната, ще ти е още по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a646e8a53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако беше намекнала и какъв тип е работата, нямаше да е зле. Сега звучи като нещо като хватки в Excel. Едната може, другата не може.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c2954e4135
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз работя с една такава - "кучка" /извинявам се за думата/ в пълния смисъл на думата! На всичкото отгоре разликата в годините ни е доста, почти ми е майка - смятай /нали знаеш за уважението към по-възрастните/! Все тя всичко знае, все тя всичко може и непрекъснато топи колегите ни пред шефката /сигурна съм, че топи и мен, когато отсъствам/! Трябва да се пенсионира след половин година /работим в частна фирма/, но и обещали от по-високите етажи, че ще я оставят да работи! Заради нейните интриги и приказки по адрес на работещите, напуснаха и бяха изгонени около десет човека за период от 5-6 години! Омръзнало ми е да се правя на учтив, възпитан и т. н., а в същото време ми идва да я удуша! Така че... мисли! Ако си млада, търси си друга работа и напускай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker