Намекнаха ми, че ако не съм мъж под чехъл и не слушам жената, ще си остана завинаги сам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Намекнаха ми, че ако не съм мъж под чехъл и не слушам жената, ще си остана завинаги сам.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2167 пъти
Здравейте, аз съм мъж на 25 и както разбрахте от заглавието наскоро ми намекнаха подобно нещо.
Не един път, а няколко пъти от различни жени чух, че ако не слушам изобщо жената, ако не съм мъж под чехъл няма да мога да си намеря никога жена.
Израза мъж под чехъл не си го измислям, а ви предавам това, което ми казаха.
Всички ми казват, че съм прекалено своенравен и то наистина е така. Не обичам да ме командват. Правя компромиси и бих правил заради жена, но не и на всяка цена. Не бих позволил да ми се качват на главата, а след това с приятелки да обсъжда как си прави каквото си иска с мен. Просто не търпя женски манипулации и игрички и театри със сълзи, драми и т. н. Общо взето винаги режа веднага, когато жена реши да ми се цупи без причина и да ми вдига скандали.
Да, обаче се заговорих случайно с няколко познати по тези теми и какво се оказа, че точно по тази причина аз няма да мога да си хвана жена. В прав текст и двете ми заявиха без да се познават, че трябва да слушам жената.
Аз в момента наистина съм сам и се замислям това ли е причината.
Върлува мнението, че жените си хващат такива мъже за семейства, а правят секс с доста по страстните.

Е.. какво смятате? Наистина ли трябва да почна да търпя всички женски глупости, за да съм добре момче и да имам жена?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: d4c0f1f186
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не трябва да "търпиш женски глупости", а просто да има баланс в нещата. Нито да си твърде своенравен, нито да си чехльо. Нито едното, нито другото е хубаво. Вероятно това са искали да ти обяснят - да смекчиш малко своенравността си, а не да отидеш в другата крайност.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 11a0aa2e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има мъже които сами се съгласяват да са под чехъл, защото знаят, че ако не слушат жена си тя ще ги напусне и друга няма да намерят. Такива после започват да философстват и да се правят на важни пред тези които още не са женени.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d923833ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз също не търпя цупене, мрънкане или пък викане, някакви опити за командорене или нещо такова.
И жените, мъжете, които искат да се обвързани на всяка цена се опитват всячески да вкарват психоатаки на нас хора, които не сме с техните нагласи. Просто не се връзвай! Вече дори и не се замисляй върху такива приказки - те това целят.
Никой човек не трябва да търпи нещо, което не му харесва.
Жена съм, ако има някакво значение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c299a94333
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не става въпрос да си мъж под чехъл, а поне да изслушваш мнението на приятелката си. Не знам коя жена би искала мъж без мнение. Моят приятел е много своенравен, но не го приемам за минус. Вярно е, че се ядосвам в определени моменти, когато инатът му излиза от граници. Ако беше друго, а не инат, нямаше да ми пука. Аз съм същата, не го съдя, той не ме съди и се опитваме да се сработваме. Получава се, никой не води парада. Моите приятели ми казват да го слушам, неговите му казват да слуша мен, но тези хора никога не са имали думата в нашите отношения и това е правилно. Никой не бива да командва, но страничните наблюдатели все търсят лидер, което е глупаво. Връзката е работа в екип, взаимност, умението и да слушаш, и да отстояваш себе си. За мен е важно да се взима предвид мнението на партньора, когато решението ще засегне и двамата. Примерно в едно семейство това е тегленето на заем, закупуване на нещо голямо, избор за училище на детето, все такива въпроси, които е добре да се обсъдят с половинката. Докато сериозността на връзката е почти никаква, няма значение колко си своенравен. При семействата е друго, там всеки е длъжен да зачита мнението на половинката и това не означава, че ще бъде съгласен, а че темата ще бъде обсъдена и премислена. В едно семейство няма Аз, няма Тя/Той, има Ние. Това са искали да ти обяснят тези твои приятелки. Не ходи в никоя крайност, опитай се да намериш златната среда и няма да имаш проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 469fdffc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Мъж съм, женен от 16 години.
Една връзка е компромис, който се прави и от двамата човека в нея, за да просъществува. Според мен всеки пол има своята роля в тази връзка и ако едната страна категорично откаже да го признае и държи да се наложи на всяка цена...връзката няма да я бъде.
Мъжката роля е да бъде водач, закрилник, по възможност да осигурява повечето доходи в семейството, да се грижи за къщата, за техниката и т.н. Женската роля е да осигури уют в дома, да обгрижва децата (ние мъжете не сме особено добри в това) и да подкрепя мъжа. Разира се подкрепа трябва да има и от мъжа към жената.
Да, жените обичат да са слаби и да правят драми от нищото, но това не е непременно винаги нещо лошо, а по-скоро е част от играта и мъжа трябва да го приеме с доза разбиране и хумор. Дамите просто живеят за емоциите и ако няма такива, си ги осигуряват. Добри или лоши...няма значение, важното е да има някакви. Ние мъжете като цяло обичаме спокойствието, "тихите пристани" и липсата на драми... и тук много се различаваме от жените.
За да се постигне съгласие, трябва донякъде да знаеш как да доставиш емоциите, от които жената има нужда, а тя от своя страна да знае ти от какво имаш нужда и да се постарае да ти го осигури.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ac4903c976
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Нима някой ти каза "да търпя всички женски глупости".
Човек прави връзка с друг човек за да са партньори, за да са екип заедно, а не за да командва, които иска да командва си взема куче.
Самия ти страх че жена щяла да ти се качва на главата и след това да се хвали на приятелки звучи смешно. Дори даден мъж да е под чехъл, жена му не се хвали с това а го приема за нормално, не е в главата на жените да се хвалят с такива "постижения". изглежда си бил свидетел на това как мъж се хвали че жена му е "бяла техника" в дома му и си мислиш че в женските разговори съществува подобно нещо.
Разбира се че за да имаш дългогодишна връзка ще трябва да прощаваш, да правиш компромиси, понякога в спор да отстъпиш, но това се отнася за двамата партньори.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a47e0fadde
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чувай само това, което ти изнася. Забременее ли вече тя ще трябва да слуша защото са мнооого малко мъжете, които взимат жена с дете ;)
Кажи им го този вариант на тия дето ти ги разправят тия глупости ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1c09c3a356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виж сега, между това да слушаш жена си и да си мъж под чехъл има много разлика. Да слушаш жена си означава да се съобразяваш с мнението и чувствата и, а не да те командва и да изпълняваш. Това, че има много жени, които просто искат да командват и да тъпчат мъжа си, не означава, че всички са такива. Имай предвид също, че истинските ти проблеми с една жена ще дойдат наистина ако си под чехъл. Когато станеш като послушното кученце, което изпълнява безропотно всичко, което му се каже, моментално ставаш напълно безинтересен на тази жена като мъж. Почват се изневерите и накрая биваш зарязан. Така, че не слушай такива глупости, а си бъде точно такъв какъвто си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cf0e071d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Какво ги слушаш такива изобщо? Те искат да са от досадните дърти лелки, които само нареждат и се разпореждат с парите вкъщи. Ако не търпиш такива, ще си намериш свястна жена. Свекърва ми е от този тип - то не са обиди и манипулации, за да му сваля самочувствието, то не са чупки и стойки как е най-великата и никоя друга няма да го вземе, просто ужас. Никога не бих се държала така с мъжа си...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7f14a75fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, не ги слушай тия "мъдри" съветници! За да имаш добра връзка не трябва да си чехъл, напротив, ти трявба да си главата! Но... важно е все пак да уважаваш жена си, да се съобразяваш с нея и да се допитваш до мнението и. Бъди балансиран, но бъди една идея по-доминиращ в отношенията ви! Ако пък тотално я игнорираш и не я зачиташ като личност, тя ще се отчужди от теб. Простичко казано: Не бъди в отношенията си с жените нито деспотичен турчин (да ме прощават турците, но знаем статута и положението на жените в исляма), нито западноевропейски пендел. Бъди истински мъж, мил, грижовен, добър, отговорен, но и силен, смел, решителен. Всяка жена, дори да не го признава иска да бъде в някаква степен доминирна от мъжа си, го чувства като опора. Проблемите идват от там, че някои мъже стават прекалено послушни, други тиранични.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9b5ee877b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Жена съм. Не понасям командоренето, да ми се прави на "големия мъж", да определя кой какви задължения има и да ми се държи така, все едно съм му длъжна с нещо. Не понасям и другата крайност - лигавенето, поведението тип мамино синче и мързела. Подобно поведение ме изкарва извън контрол и директно им показвам вратата. Аз съм от онези дръзки и самооправящи се жени, които могат да съжителстват само с равноправие помежду партньора.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5dfcc8b631
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи от жената. Някои жени предпочитат мъже под чехъл, други тиранични типове, а трети - такива, каквито ги описва номер 10. Ако не си мъж под чехъл, не си търси жена, която да го иска от теб, нито допускай да те превърнат в такъв.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 40333776ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Наскоро прекратих отношения с такъв, който не приемаше и дума да му кажеш. моите желания се приемаха като заповеди, срещах открито нежелание да направи нещо, което аз исках. С такъв няма оправия, дай да има жена, пък нейното мнение кучетата го яли.
Според мен се страхуваш да загубиш свободата си , ама ако искаш връзка трябва и съобразяване и компромиси. Не може да обичаш някого, да искаш да си с него, и същевременно да се пазиш да не ти нарушат начина на живот и свободата. Ако и другият мисли като теб, какво правите?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker