Навикът да си с някои! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Навикът да си с някои!
преди: 13 години, 19 дни, прочетена 4031 пъти
Изпадали ли сте в ситуация, в която се намирате в интимни взаимоотношения с човек, към който вече не изпитвате онази силна и страстна емоция като преди и въпреки това сте с него заради негово величествo навикът и измамното чувство за сигурност. Радвате, че ви приема такава, каквато сте, той е познатото зло, а не непознатото и страшно възможно бъдеще с друг? Какво направихте? Посъветвайте ме! Страх ме е от загубата на хора в живота ми. Изпитвам направо ужасен страх и тъга при самата мисъл, че мога да изгубя някой-било и просто приятел. Търпяла съм какво ли не ужасно отношение към мене само и само за да запазя хората, защото вярвам, че всеки е специален и нужен в живота на другия. Направо душевен мазохизъм, причинен от страхът от промяна, неудобството от поемане на рискове.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 19 дни
hash: de0e7a19f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Случва се, на всеки му се случва в една или друга степен. Но чак ужасно отношение? ! , това не. Не съм го търпяла и не го търпя. :) Хората са различни, за всеки е различно, но тук преди време, в един от коментарите към история, прочетох следното изказване:
"Когато правиш компромис със себе си, винаги губиш. "
Направи ми силно впечатление това и го запомних. Точно така е. Помисли, не е ли така реално на практика? Колкото повече търпиш лошо отношение от страх и неувереност, за да не "загубиш човека", както казваш... толкова повече става по-зле, а не по-добре, тия лоши отношения в крайна сметка /без значение кой е човека/ ти влияят зле на тебе, и затъваш все повече в страх и неувереност...
Казваш: за да не загубя... но човека не е собственост и притежание... той не е твой, нито е мой, а ти не си ничия собственост също!
Аз бих ти казала да започнеш да казваш "не". Когато искаш да кажеш "не", а от страх казваш "да", наистина губиш. Кажи "не" и не мисли повече. Така малко по малко ще обърнеш нещата в своя полза и човека /пак казвам, който и какъвто и да е/ ще усети, че не си толкова зависима от него, и така ще станеш силна, и те ще търсят тебе, а не...
Успех, пиши.

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: afe0012294
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, лоша работа е това. Ма и аз съм като теб, ако трябва да дам съвет на някого -ок, виждам как реално стоят нещата и му ги казвам. Ма когато е за мен ставам нерешителна и колеблива. Това обаче винаги ми е пречело. А истината е, че трябва да се развиваме, че трябва да мислим за себе си, че трябва да сме с хора които ни ценят и уважават. Защото ако не е така самите ние ще страдаме. Предполагам си млада.. това е голям коз все пак. Не позволявай на никого да се държи зле с теб. Понякога човек по-добре да е сам известно време, от колкото да е с някого заради самия навик. Дано си ме разбрала. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 6645ac2dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това е робство. Аз го преживях, стигнах дъното да се унижавам, да се моля, да преглъщам, докато накрая не дойде онова чувство на меланхолия и безразличие към всичко и всички. Страшно е да си зависим от някой, да мислиш, че го обичаш, а любовта отдавна да я няма заместена от навика и страха да не останеш сам.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: 996213c673
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Навикът много често се бърка с любов.
Какво е навика? Цигарата е навик, ставаш и я слагаш в усатта си, знаеш, че ти вреди, но си пристрастен. Не мислиш за това, ставаш и я слагаш в устата си. любов ли е?

С хората е същото. Всеки ден си с някой, търпиш, търпиш унижение, незачитане, самота, изневери (или по страшни неща) въпреки, че няма по-страшно от психическия тормоз. Зависим си от това, зависм си от това да страадш. Вредиш си сам, защото си свикнал да станеш и да видиш същия този човек, който толкова време си виждал.

Навикът е страх, навикът е робство - доброволно и неосъзнато!

Любовта дава сила, развива, променя, изгражда твоята личност до тази на другия. Любовта не познава рушението, не позволява психическа изнемога. Щастлива си!

Няма ли щастие в живота ти? Защо няма смелост за промяна?

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 998789feec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   не, и се надявам да не се случва.
Има тук подобна история паралелна с твоята на момче, което е така с момиче, но се е влюбило и сега се чуди кое да избере.
Съветвам ви - сърцето!
Никой не заслужава да бъдеш с него по навик.

 
  ...


...
преди: 13 години, 19 дни
hash: b898661267
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Подкрепям коментарите и допълвам към този на №5 - самата ти не заслужаваш да си някого по навик. В един прекрасен момент ще се появи другият - ще предизвика истинска страст и чувства и тогава може да е късно, да си обвързана с този човек и недай си Боже и деца да имаш. Преживяла съм го и те съветвам - не се стрехувай, защото винаги проличава, че липсват чувства - не приятелски, а любовни.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: 6fca71cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо искам да ви благодаря сърдечно за вниманието и за съветите.

Номер 1: Знаеш ли, приятелят ми постоянно ми повтаря същата фраза за компромиса... Но се случва така, че понякога е нужен съвсееееем малък компромис и от негова страна, но той се държи като костелив орех, стигащ до егоизъм! И компромисите ги правя само аз... Аз съм тази, на която се крепи тази връзка! Не мисля, че не трябва да се правят компромиси изобщо. Нужни са малки и от двете страни... Но наистина само с компромиси се затъва, както казваш...

Номер 2: И аз съм така- на другите хора мога да дам най-свестният съвет и печелят, като ме послушат, но опре ли ситуацията до моята глава- си я чупя!

Номер 3: Оххх, миличка... съчувствам ти. И аз вече стигам до моментът на безразличието, в който всички хора ми се виждат еднакво безразлични... Изхабих силите си в опити да предизвикам щастие там, където го няма... Какво се случи с теб после?

Номер 4: Това с цигарата и любовта беше много удачен пример и ме кара да се замисля, благодаря! :)

Номер 5:Знаеш ли кое е най-тъпото? Че имах чувства към друго момче, а той към мен също. И не скочих... От страх си останах на същото дередже. Не ти пожелавам да ти се случва... Но виждам, че си силен човек!

Номер 6: Както казах и на номер 5, много тъпо се получи с другото момче... Но за щастие не съм женена и нямам деца... Но съм вързана в собствените си мисловни окови...

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 4d4bfad40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, като не си омъжена и нямаш деца, какво чакаш?
По-добре човек да е сам - да разполага с времето си, с личното си пространство, с гардероба си ако щеш.
Докато си с този човек „по навик“ няма да има как да срещнеш друг, който да обикнеш - нали си обвързана!
Иначе, дразните се в бита си, защото не се обичате, няма любов между вас и това кара всеки недостатък да надделява - влюбеният не забелязва дразнещото, обича просто!

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: a147cef860
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм 1, към авторката: ето ти го каза, трябва да е И ОТ ДВЕТЕ страни. Ако е едностранно, не се получава... за съжаление няма как да накараш някой насила да си поеме своята част от отговорността... ако той самия не пожелае и не се разберете... а ти казваш "тази връзка се крепи на мене" :((... сега аз няма да ти казвам "като го няма изпепеляващото чувство и тн. остави го... любовта не е /само/ сексуално привличане, тя е чувство за отговорност, грижа към човека... което, ако го няма... :(... но ето, от написаното от теб съдя, че не срещаш взаимност от другата страна, няма разбиране... трябва нещо да промениш, помисли какво и как. Аз не мога да ти кажа, не познавам ситуацията. Само ще ти кажа, помисли за това да промениш нещо в посока на това да си по-независима, емоционално и всякак.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: 4dd3b4ab14
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   според вас не идва ли винаги този момент - на навика?
НО ПО ТАЗИ ЛОГИКА ТРЯБВА ДА СИ СМЕНЯМЕ ПАРТНЬОРИТЕ НА НЯКОЛКО ГОДИНИ?
НЕ МИСЛИТЕ ЛИ?

 
  ...

...
преди: 13 години, 17 дни
hash: 0d795a7b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Към 1, между нас има отговорност, особено той изпитва истинска отговорност да не ми се случи нещо, като отидем някъде. Грижим се един за друг. Проблемът е не само там, че се появява навикът, но и че на него му е все едно дали съм до него или не. Много студен човек е... И ми е казвал, че не е влюбен в мен, а по-скоро ме приема като най-близка приятелка, към която изпитва и сексуално влечение. При мене отначало го имаше влюбването, имаше я и любовта. Изцедих се от усилия да предизвикам нещо у него, но неговата апатия към всичко е тотална. Затова и при мене нещата поулегнаха. Все още искам да му е най-хубаво, залъка си давам за него, ако имам една филия хляб-ще дам половината на него! Не искам да го товаря финансово, с 12 години съм по-млада от него, но това не ми пречи. И въпреки това неговият егоизъм относно моите емоции остава абсолютен!
На него му е лесно, казал ми е, че когато искам, мога да си тръгна от него. Но той се превърна в нещо като мое семейство... Стана ми всичко... Всички хора останаха на заден план, той запълва деня ми, но понякога, лежейки до него, се чувствам абсолютно сама...
Срещнах човек, с който се харесваме... всъщност от години, но той имаше приятелка... Когато се разделиха, гледах го как ме чака да реша... Но аз избрах да остана при онова, което познавам...
И да ви кажа... опитвам се да ценя всеки един момент... още ценя приятеля си, въпреки, че постепенно нещата се превърнаха в навик... особено от негова страна няма никакво желание да разнообразим ежедневието си. Някой ден просто ще ме остави, защото съм му станала скучна...
А аз явно съм мазохист! И все още се опитвам да му дам всичко!

 
  ...
преди: 13 години, 17 дни
hash: 46ef05371d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   много ме е жал за теб... защото не си избрала ЛЮБОВТА. Смяташ ли, че е възможно да си с момчето, което си обичала (и още обичаш? ), защото аз поне не вярвам в сегашната ти връзка.
Братовчедка ми беше с такова момче, но той намери сили и пръв я заряза (слава Богу), за да свърши този фарс на връзка - сори, ама понякога сигурното се оказва не толкова сигурно, а и още повече - просто фалшиво и не си заслужава жертвата

 
  ... горе^
преди: 13 години, 17 дни
hash: 0d795a7b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, при онова момче не знам дали ме чакаше любовта... в смисъл- знаехме, че се харесваме, беше ни хубаво заедно, но аз разбирам нещата като привличане, а не като любов. Беше непознато! Всеки един човек е нещо непознато и го осъзнавам, но вече всички хора започнаха да ми се сливат... Взаимоотношенията ми се струват еднакви, преминаващи през едни и същи неща, емоциите на хората, влюбванията, всичко започна да ми изглежда толкова циклично и сиво... Че губя желание за каквото и да е... От една страна ме е страх, че ще се превърна като приятеля ми... Страх ме е, защото виждам за колко неща е сляп, затворен и студен и колко прекрасни неща изпуска... От друга страна също и виждам как лесно живее така... Необременен от всякакви емоции...
И все пак... продължавам да го прегръщам...

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 6645ac2dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей, за съм номер 3. Днес видях, че си писала. Ами какво стана ли? Както ти писах стигнах дъното, помислих, че полудявам, бях се хванала за него, като удавник за сламка. Други не съществуваха. Пренебрегвах дори близките си, бях се затворила в себе си, в някакъв си мой свят и ако някой се опиташе да ми каже нещо, го приемах като враг, като някой, който иска да ни раздели... и се появи другия. Тогава видях разликата, разбрах какво е да те обичат, да те ценят, да държат на теб. Тогава и осъзнах, че от тази погубваща любов не е останало нищо, освен една развалина-аз. Тогава направих разликата и осъзнах, че любовта е любов, когато и двамата държат един на друг, когато единия гледа на другия да му е добре и обратното. Сега съм добре, даже ме е страх да напиша, че съм щастлива и обичана и обичам безкрайно. Пожелавам ти бързо да излезеш от тази ситуация. Не се страхувай, чакате нещо по-добро, по-прекрасно и истинско. Не бъди робиня на нещо, което вече го няма и не се страхувай да направиш крачката. Един ден, когато нещата се наредят, ще се сетиш за този "разговор".

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 6fca71cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря ти, 14... накара ме да изпитвам макар и малка надежда... :)

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 6645ac2dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Пак съм аз. Номер 3. Когато пишех поста си ми мина една мисъл през главата. Изглежда едва ли не, както номер 10 е написал, всяка връзка, рано или късно се изчерпва и от това следва, че ние трябва да "сменим" човека. Така поне изглежда. Но аз бях провокирана да пиша от това:"Търпяла съм какво ли не ужасно отношение към мене само и само за да запазя хората.. "И според мен това е разковничето. И аз търпях, унижавах се, преглъщах, но както много други по-горе са писали, за тази работа трябват двама. Компромиси от двете страни. И тук е разликата, никой не казва, че като мине еуфорията трябва да смениш човека. Напротив любовта за това е красива, за да я преоткриваТЕ ЗАЕДНО във всичките и лица и фази, а според мен тази меланхолия и безразличие идват, когато на единия вече му е все едно, а другия със зъби и нокти драпа за да запази живо онова, което очевадно вече си е отишло.

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 620c776995
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравей, аз съм 1. Виж хубавото в ситуацията. Един бог знае и никой не знае дали ако беше избрала другия, нямаше да сбъркаш. затова, не съжалявай, че си останала при това, което познаваш. Не съжалявай... "най-добър приятел" е по-висш израз на любов, отколкото сексуално привличане, тръпка, страст, пеперуди или там както му се вика.
Щом отношенията ви са добри и хармонични, както го казваш... трябва да имате общ интерес. Някаква обща работа, обща посока... едната гола емоция наистина е до време и на нея не може да се разчита.

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 71e793236a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Към № 10 и всички останали.
"не идва ли винаги този момент - на навика? " - Идва само тогава когато загубим щастието, радоста, искренните разговори в връзката си. Ако си говорите и се държите така както, когато сте се събрали и обичали безумно, няма да се появи този момент на навик. Ако загубите детската шега помежду си, започват да се изтъкват недостатъците на партньора. Няма човек без недостатъци. Родителите ми са на по 60+ шегуват се, смеят се, грижат се един за друг с радост, ходят на уроци по танци заедно, обичат се като, че ли са на 15 и аз вървя по същият път 16 години ми се струват като, че беше вчера. Незнам може и до възпитание да е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1b14a0d2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз съм в същото положение, омъжена съм от 7 години, а сме заедно от 18 години. От както се помня съм с този човек. Всичко ми е свързано с него. Имаме прекрасно дете на 6 годинки, но незнам как всичко истина между нас- остана навика. Преди 7 месеца той ми посегна и сякаш нещо се счупи вътре в мен. Цял живот съм го обичала, никога не съм поглеждала на страни, търпяла съм неговото безразличие към мен и задявките му към другите жени. Но рано или късно всичко се връща на този свят- срещнах човека който е готов на всичко за мен- обичаме се, той е всичко за което съм мечтала, в него намирам всичко което ми е липсвало през тези години. Той ми е като наркотик... Разделихме се със съпругът ми, много приказки понесох по мой адрес, беше ми много трудно, липсваше ми старият начин на живот, навикът, сигурноста. Решихме да си дадем още един шанс заради семейството и детето и негово величество НАВИКЪТ. Вече 20 дни съм тук, гледам го и разбирам, че нищо не може да се върне, всичко е истинало и само навик да виждаш този човек. Страшно ми липсва другият, аз на него също, само се чуваме по телефона, но това е мъчение. Душата ми е разкъсана- незнам кого да избера- дали да остана тук при навика и заради детето или да избера любовта и да започна да си градя живота от нулата. Съпругът ми се промени започна да ми обръща внимание, но защо толкова късно се усети след като ме загуби. Виждам, че никак не му е лесно и се страхува да не го напусна. И при двата случая ще изгубя много - в първият това което съм градила цял живот, а във вторият човека когото обичам и който ме обича с цялото си сърце. Незнам и аз какво да правя... трудно е

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7337fe3dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   19 - много ми е жал за теб, защото не знаеш, какво искаш и се насилваш да живееш без любов, заради общественото мнение и навика.
Едно ще ти кажа - вълкът козината си мени, но нрава не. Мъжът ти се прави само и в момента, в който разбере, че нямаш вече алтернатива (да кажем, че любовникът ти си намери друга жена), мъжът ти ще продължи с тупаника.

Аз на твое място бих се развела. Седни, поговори с мъжа ти за родителските права, разведете се по взаймно съгласие и си спестете цирка за съседите. Още си млада, можеш да почнеш с другия мъж и да остарееш с него, защо не още едно дете?

Който е избрал навика пред любовта, винаги съжалява, но връщане назад повече може би няма

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1b14a0d2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20- благодаря за съвета. При всички случаи детето ще е при мен, просто двете сме силно привързани и неможем една без друга. Жал ми е, че ще я разделя от баща й. Знам, че другия се отнася прекрасно с нея и никога няма да я нарани по какъвто и да е начин, ще я гледа като свое, но страха от неизвестното и както казваш ти общественото мнение все още ме спират. Може би първо трябва да се преборя със страховете си. Знам, че едно нещо като се счупи няма как да се върне. Трябва да зарежа старият си начин на живот, приятелите си, които са много, ама истинските се броят на пръсти, просто знам, че ще ми е трудно, но нямам много време и трябва да взема най-трудното решение в живота си. Наистина страшно много ме боли...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ef36092c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не отлагай, живота ще си мине, докато "се бориш със страховете си ", ще се окаже, че си го пропиляла. Живота е да се живее, а не да се тресеш от паранои. Най -страшното е да избереш живот в лъжа и болка, заради хора, които едва ли биха постъпили по начина по който те съветват, ако бяха на твое място. " Дългът и отговорността " щеше да им изчезне много бързо от консервативните главици, но е лесно да се дават тъпи съвети отстрани.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker