Смятате ли СЪДНИЦИТЕ и ПОУЧАВАЩИТЕ в този форум за високо морални и извисени хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Смятате ли СЪДНИЦИТЕ и ПОУЧАВАЩИТЕ в този форум за високо морални и извисени хора?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 3939 пъти
Здравейте,
Поставям този въпрос, защото ми прави впечатление, че в сайта има коментиращи - съдници, които осъждат и нападат споделящите или искащите съвет, с такава дива жестокост и обиди, пък дори чак и клетви, което им поведение не може да се смята за нормално.

Как мислите тези съдници и поучаващи - всезнайковци високо морални хора ли са или просто комлексари, които в една или друга степен си избиват комплексите ръсейки злъч и обиди?

Къде отиде толерантността и истинското отношение да помогнеш на другия в беда?

Ж 40

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 64

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 281f88c358
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Комплесари не бих ги нарекла, по-скоро коне с капаци. Моралът е относително понятие. За мен суингът, например, е напълно морална сексуална практика, а неморално е да пребиваш жена си от ревност. Така и за някой е ОК да обере фирмата, стига да не го хванат, а за друг е срамота да пътува без билет в трамвая. И така нататък. Тези, които размахват пръст и раздават оценки тук, вместо да вникнат в ситуацията на човека отсреща, са чисто и просто хора с доста ниска култура на социално поведение. В повечето случаи тяхното собствено разбиране за "морал" е единственото знаме, което могат да развеят. А нападките и обидите им дават чувството за власт и значимост, което те няма как по друг начин да постигнат, защото няма с какво. Анонимността пък дава възможност да укриеш реалния си битов и личностен статус, защото ако истината лъсне, то ще дискредитира тезата ти. Когато един човек чувства удовлетвореност от живота си, то той е много по-толерантен към различното в света.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 55b5a0a326
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Относно темата на автора се сещам за един виц:

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3714b90232
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Ами някои може да са морални, други може да са комлпексари. Най-лесно е обаче да обявиш всички за комплексари и ти да си мислиш, че си права в случая. Повечето страхливи хора така правят - игнорират това, което не им харесва и готово.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 89bf509ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не. ;)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a6669674a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не размишлявам над тази тема, защото смятам, че е много относително. Всеки добър и спокоен човек има нервни дни, в които реагира по-грубо. Тук не е място да си избиваме нервите, но допускам, че на някого може да му се случи неволно, без да осъзнае, че коментарът му е твърде остър. Има коментари, които ми правят изключително добро впечатление, звучат като написани от извисени и морални хора, които не се преструват, а наистина са такива. Определено си личи, когато коментира човек с всичкия си. Разбира се, срещат се и напълно ненужни, груби и направо грозни коментари, но аз лично ги подминавам и се старая да не се ядосвам. Относително е, не си правя изводи за коментиралите, не ги познавам и нямам право.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 34cea96203
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично не харесвам прекалените моралисти, които заплашват с Бог и Божие наказание, защото всеки нещо е сгрешил в живота си, просто няма перфектни хора. Но от друга страна мисля, че истината трябва да се казва-тактично, но твърдо. Честно и аз се дразня, странно-най-вече от писанията на жени, които безскрупулно изневеряват и се изкарват води ненапити, оскърбена добродетел-видиш ли, мъжът и си бил добър, грижел се за семейството, ама я нямало тръпката, "пеперудите в стомаха"както те се изразяват. И колко подлъгани жени си описаха разочарованието, съжалението и последствията от изневярата, които никога не са приятни, но кой ти чува. Винаги има някоя поредна заблудена, която се взима за уникална и мисли, че е открила топлата вода. Е, какво според теб трябва да и пишат хората, авторе? Браво, страхотно, супер? Все пак има някакви ако не морални, поне човешки норми, които не е лошо да се спазват. Това е моят отговор на твоя въпрос-независимо дали ти харесва или не.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 37e9e57332
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Виж, сега всеки си има мнение и това, че някой е намерил нечия постъпка за неприемлива, си е негово право. Въпросът е как си изразява мнението. Има хора, които го правят в рамките на приемливото, има и такива, които просто търсят конфронтация, защото са станали с гъза нагоре. Аз гледам, когато критикувам някого, да го правя не с груб изказ, а с нормален тон. Няма да лъжа, че е имало случаи, в които не съм си давал сметка, че някоя моя дума може да се изтълкува като твърде рязка, а всъщност не съм целял това или съм си изпускал нервите, когато се почувствам несправедливо обвинен в нещо. Има и хора, които откровено са решили да спорят или ни в клин, ни в ръкав почват да говорят за някакви съвсем други неща, уж че било свързано с темата, а всъщност се хвалят за някакви си техни неща, които дори не се знае дали са верни.

Няма да давам примери, те си знаят кои са.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: be9297d1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз това се чудех напоследък. Има прекалено много злобни коментари, все пак това е сайт за споделяне и взаимопомощ, не мисля че е редно да се плюе по хората просто защото са събрали смелост да споделят свой проблем и му търсят решение.
Нека преди да оплюем някого първо да се поставим в неговото положение и опитаме да го насочим, ако смятаме.че можем.
Не е хубаво да сме гадняри.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f3c71bbc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки ще каже нещо като : да и аз се чудя, да то наистина е така и т. н. въпреки че те също са едни от тях :). Но, честно да кажа много малко са тези идиоти във сайта, просто няма как да упрекнеш някой който пише като 5 годишно а пък е на 20, или малоумни теми като: мъжете и жените, да му пиша ли, как да си намеря богат мъж, гаджето ми не ме обича какво да правя и т. н...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e312d7bdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз мисля, че съдниците и поучаващите не са високо-морални хора, а комплексари, които се заяждат и обиждат наляво и надясно. Не дават добри съвети и не утешават хората, а само ги нападат и обиждат.
Комплексари, които ръсят жлъч и се правят на всезнайковци, а всъщност са зли и нямат никакво състрадание. Според мен, доста от тях са с една или две психични диагнози и тотално разминаване на думи и дела. Повечето са с болезнен нарцисизъм и остра нужда да принизяват и унижават околните.
Според мен, трябва да се съчувства безкритично на всеки автор на тема, защото критиките са липса на толерантност и емпатия. Ако не си толерантен емпат, няма смисъл да хейтиш, има голяма опасност да засегнеш някого, вместо да му помогнеш. Да, бъдете толерантни. Толерантността е най-важна.
Моралните и извисени хора, са толерантни, винаги. Те поддържат и подкрепят, а неморалните се заяждат.
Някои автори искат да им се пише - или добро или нищо...
На мен ми мяза на некролог...
Успех ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6ffa0184b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много от темите тук са провокация и целят да получат обидни коментари, както и се случва.

Има и такива, които изумяват с липсата си на емоционална интелигентност. Имаше скоро една тема, пусната от дама, която се радваше, че мъжът и показал любовта си към нея, като не честитил рожденния ден на детето си. Нормално е такава тема да събере отрицателни коментари.

Доста хора използват сайта и за забавление.

Изобщо, както и в реалния живот, ще получиш различни мнения и съвети. Някои добронамерени, други не. Така че се налага да се отсява. Критиката винаги е полезна. Дори да изглежда безумна на моменти, все пак дава картина на нагласите в обществото ни.

И аз понякога се изумявам от някои от коментарите тук, но по-добре ли е живеем в някакъв илюзорен свят, където всички са мили, добри и ни дават само полезни съвети?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 38f0dea958
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз лично споделих история тук да търся съвет за някакво решение, но истината е, че съвсем се обърках от коментарите. Едни ме поучаваха, други съдеха а трети дори ме обвиниха, че съм си измислила всичко. Мнението ми е че точно тези съдници и моралисти не са разбрали нищо от живота, не са излизали от своята среда на комфорт, мислят че те дърпат конците в всяка ситуация. Не знаят какво е да те завърти живота на 360 градуса, да се питаш "а сега на къде". Прекалено самоуверени са и не умеят разумно да разсъждават. За дадеш съвет или мнение първо трябва да се поставиш на мястото на човека, който иска този съвет или мнение. Много е грубо понякога да коментираш неща, който просто мозъкът ти не може разбере.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 320c09e130
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Тъпо е да съдиш за някой по нещо за което нямаш достатъчно информация.
Два пъти по-тъпо е да се връзваш на това, което казват за теб хора, който не те познават ;))

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 50f13f7d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз пуснах две теми и ме хейтнаха жестоко! Почувствах се като парцал!
Само един положителен коментар и съвет!
Иначе всичко беше в контекста на ,,опазил ни Господ от такива като тебе!,,

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6573b9e4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ами вие драгите "неморалисти" или каквито там се определяте приемащи изневярата като нещо нормално например заслужаващо съчуствие и помощ за съответните неизбежни неприятни ситуации какво да кажем за вас.

Колкото и грешни да мисля, че сте ви разбирам, просто външните фактори като соцални медии, телевизия, пропаганди и други така са ви промили плитките съзнания, че не може да различите нормалното от ненормалното. И знам ще кажете всеки си има разбирания за морал, но на този аргумент ви отвръщам с да така е и серийния убиец мисли, че е нормално да изкорми 100-200 човека и това го прави щастлив и следва сърцето си, но какви сме ние едни простовати моралисти да го съдим...

Ето Джак Изкромвача е последвал сърцето си и е извадил доста други и е бил толкова щастлив и е усещал пеперуди в стомаха и всички емоции, които определяте като достатъчни причина за да изневерите например...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 88aeffb348
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Аз пък смятам критиката за нещо положително, за нещо градивно. Тук има толкова заслепени хора, че някой път им трябва сериозно разтърсване, за да се опомнят. Евентуално! Не бих се обидила на никакъв коментар, не бих и тръгнала да опонирам на коментиращите, всеки си има мнение и начин на изразяване, няма лошо...не, че съм пускала тема, де. Предпочитам директното говорене.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 498884b85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Има хора с различен светоглед, с различен житейски опит. Човек е променлив през живота си. Склонен е да допуска грешки, но най-важното е да се поучава от тях. Така че много хора, които защитават това, че в отношенията между мъжа и жената трябва да има искреност, вярност, разбиране, човечност най-вероятно самите те се опитват да живеят по този начин. А когато лъжеш, когато си лицемерен към другия човек, когато само го използваш ти му причиняваш зло, болка душевна и дори физическа, ти го разболяваш. Съвременните хора отхвърлят това, което се нарича морал, нравственост, а то всъщност е стремежът да не вредим на другите с нашите постъпки. Защото човек е обществено същество, свързан е с другите, по-близки и по-далечни и не можем, ако сме хора да гледаме на другия като на безчувствен предмет.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4490e894b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   С тази тема ти съдиш съдниците, така че с какво си по различна от тях?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c6968343f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Може и да им доставя удоволствие да тормозят другите, въпреки че някой от искащи съветите си измислят. В крайна сметка целта на сайта е да свалим задръжките и да попитаме въпрос (за който не бихме помислили в нормалното ежедневие) и да получим отговор, наистина полезен, като се учим от опита на другите. Такива коментари, които отприщват злоба към хората трябва да се игнорират. Те не могат да се спрат, защото дори и модераторите от сайта да не ги публикуват, тези действия няма да спрат злобата на хората и те ще си го изкарат на друг. Завистта и комплексите са нещо нормална за хората и единственият начин да тези навици да бъдат повлияни е чрез игнориране.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 51e7f56914
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Различни хора, различни идеали. Според мен има всякакви хора. :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 28e0d2dc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   Според мен са морални. Явно ти не си съгласна с тяхното мнение и затова коментарите им ти се струват като обиди и клетви. Всъщност модераторите не публикуват обиди и клетви. Така че грешката е в теб. Съжалявам, но е така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8d8dee0514
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Смятам за излишно да се изтъкват лични качества като морал, например, в анонимен сайт. Ако в съдържанието на темата има предпоставка за даване на личен пример, то би следвало да се изрази мнението по начин, по който да се даде съвет, но не и да се съди. Няма полза от съдене, от натякване, няма смисъл... има прекалено много арогантност в това поведение и е излишна. Самата аз, пиша често в разностранни теми, може би е добре да се подписвам някак, не знам, може би ще изглеждам като луда с раздвоена личност, защото мога да бъда разбираща и съветваща, но и мога да бъда от онези арогантните, провокирана от някого, но е тъпо да се оправдавам, знам. Дразним се, някои хора се дразним от низкия морал, други се дразнят от морала, трети от изказването на верска принадлежност и т.н., но общото е, че се дразним от различните, от нас, а не е нужно. Всеки с развитието си. Какво е развитието на един истински морален човек с ценности? -смятам, че е такова, което да го предпазва от безсмислени конфликти и битки на егото.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c89f8d96ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Ще споделя мнението си, че пишат много потребители без да имат какъвто и да е опит по дадена тема. Един пример - обрязването ... Ръсят се акъли на поразия ... от необрязани. Бил съм 40 години необрязан и повече от 10 - съм. Споделям мнения, но избягвам категорични съвети - всеки има право да решава сам за себе си. Това, че нещо не разбирам, не възприемам, не харесвам, за мен не е основание да отричам и осъждам. За съжаление за много от пишещите тук - е.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 970b126ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Когато написаното е написано грамотно и са се обосновали защо мислят по този начин-приеми го като нова гледна точка, не хейт. И помисли над критиката.
И аз съм избухвала на малоумни теми-понякога не се търпи простотията

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: dd4b0d82a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Жалки и нещастни хора, които се възползват от анонимността на сайта да си избиват комплексите. Такива ги подминавам.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 49906f59f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

28.   Пише СЪДНИК и ПОУЧАВАЩ. Нито съм извисен, нито високо морален.

Но... имам елементарно чувство за емпатия и наличие на съвест. Имам правото на мнение, не ме грее дали някой ще ме нарече мерзавец. Да, българският език има такава дума, неграмотните могат да престанат с "хейтването" (кого еб*вам, те едвам четат).

Виждала ли си въобще какви теми има тука? Сериозно - чела ли си какви простотии се пускат или просто СЪДИШ на фона на онези теми, които лично теб те интересуват и само тях си прочела? Защото не е сложно да се разбере как мнозинството от темите тук са или нарочна провокация (тролове и други горчиви нещастници), или писани от "хора", имащи емоционалната интелигентност на магаре с аутизъм.

Просто гледай като толкова ти е присърце какво непознати пишат по интернет - сексизъм, малтретиране, мрънкане, изневяра, сексизъм, комплексчета, омраза... забравих да спомена сексизъм. Тук или се хленчи какви боклуци били мъжете, или някой девственяк клевети жените. В редките случаи, когато горното не е налице, тогава почват идиотии като "изневерих, да му кажа ли ама много зле се чувствам мрън-мрън", "той е пълен *****, аз съм прелестен и надут паун, защо тя ме замени с него" и всякакви други тъпизми, които биха накарали всеки нормален човек да си почеше темето и да се замисли що за изверг например се радва, че някоя му е отказала среща и след това престъпник я е пребил.

Най-забавното е когато витаещите тук започват да оневиняват неща като изневяра, защото "ставали грешки" (единствените грешки тук е било тяхното раждане вместо абортиране) в коментарите.

Замисли се наистина що за "човек" седи зад екрана, анонимно блъскайки на клавиатурата, сипвайки как еди-кой-си от двата пола (демек половината хора на земята) били отрепки, защото някой някога направил нещо нередно и това явно оневинява и останалите. Мм? Каква е тази стока, която се радва примерно на насилие над други? Ако някой е остър, то все някак си ще го преживееш. Ако обаче се припознаваш в някои от стереотипите и не ти харесват ответните отговори... жалко за теб, страдай си. Коментарърт може да е груб, но е просто коментар. Не е споделеният тормоз, евтина арогантност или измама. Какво всъщност е по-лошо? Да отговориш грубо, защото нещо което ти смяташ за жалко, долно, използваческо и вредно те е издразнило или да бъдеш "жертвичката" на този коментар?

Чувственца, чувственца сладички.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 62f4bd6b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Ами то си е написано с червени букви под коментарите на всяка история, но някои от модераторите май не са съгласни с тези правила:
1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b8bf0dca09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   "Как мислите тези съдници и поучаващи - всезнайковци високо морални хора ли са или просто комлексари," - мисля, че по голяма част са комплексари, по скоро неудачници в живота и използват подобни форуми да оплюят някого, така си мислят, че те самите стават по удачни. Например, ако жена сподели за семейни проблеми и иска съвет как да постъпи, разведени и пропаднали кифли веднага масово дават съвети, според тях само развода е спасението на търсещата помощ!? Това съвет ли е, вместо да се помогне на питащата да спаси семейството си, те веднага я хвърлят в пропастта в кояте те самите се намират. Такива ли да смятаме за морални и съвестни, които вместо да помогнат, изпитват удоволствие да вредят и след това се радват на хорското нещастие? А има и кретенчета, които са на всяка манджа мюредия, навират се навсякъде и сеят простотия, като си мислят, че стават интересни и значими, а всъщност пак си избиват комплекси. Такива ги е страх да общуват на живо в обществото, не им достига умствен капацитет, имат беден речник с ограничен брой думи(обикновено цинични)и затова се навират в анонимни сайтове и там леят простотията си. Правят се на отворковци, а са си пълни комплексари. Но в Сподели участват и много доброжелателни хора, които искат наистина да помогнат, било то със съвет, извлечен от личен опит, или чрез знания придобити от много четене на информация. Ще бъде чудесно добрите хора да са повече от неморалните, иначе става лошо! За съжаление, не само във форумите има неморални комплексари, има ги навсякъде около нас, даже и в политиката, в медиите, а напоследък даже и в правовата ни система показват, че има такива. Какво да кажем, когато псевдоморалисти се опитват да сеят гнил морал? От гнило семе може ли да поникне нещо полезно? От гнил морал, може ли да има полза за възпитанието на младите и подрастващите? Давам пример, всички сте гледали, как в шоуто на Слави всяка вечер се лее простотия, и в същото време ни вменяват, че те са борците за свобода, и даже и за политика заговориха, като си мислят, че са по морални от другите и само тяхното виждане е най моралното!? Това наистина е долна комплексарщина, подобни са и комплексарите по форумите, себе си не могат да цивилизоват, а се опитват другите да учат!? Това е мое мнения, никого не поучавам!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: da9007b84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Определено в сайта има И злобни хора, но мен единствено и само ме дразни един определен човек, който под много теми обяснява как познава тази жена, писала в много форуми, знаел я каква е - някакъв луд там. И този луд събира много звезди на коментарите си, което или е някаква перверзна шега, или има хора, дето му се връзват на акъла. С удоволствие бих се запознала с Черната Събота и щеше да ми е приятно да има група във фейсбук и да си направим някакви хора среща на по кафе. И въпреки, че нямам фейсбук, бих си направила само заради такава среща.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bd5efa5242
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Мнозинството от хората искаме да живеем по правила...лесно се живее по правила. Същевременно искаме да имаме и право на избор... .

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 882ece4aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   19 - Брат - това е проблема. Пита някой нещо и все има "опонирщи".

Ето, какво мисля аз - Има хора, които виждат дадена история, но си я прекарават през тяхната призма и не мислят за другите, които имат напълно различен живот, преживявания и разбирания. И естествено, всичко им е "познато" и елементарно.
И аз преди време отказвах, да приема, че хората са различни от мен. Все още вярвам, че съм най-добрият човек, който мога да бъда, но за себе си, не за другите.
Някое момие на 14 пита "Харесвам едно момче"
Една жена казва "А миличка, кажи му, че го харесваш и каквото ще да става", но тази жена е била а псоледно в гимнаията през 1980-а година, не е минала през месомелачката на Facebook, a и в класа ѝ, всички са били от преиятелски семейства. Пробвай същото в някоя гимназия в София, такива прякори ще ти лепнат, ако онзи е идиот, горкото момиче, след 3 години ще напише "Искам, да се самоубия".
А някой мъж на 29 и отговоаря с "Ко момче, ма? На 14 ше седиш и ша учиш", но същият никога не е бил 14 годишно момиче.
Друг и казва "Ако искаш любов, трябва да му се отдадеш, демек спи с него", което си е чиста доза тролщина.
Лесно е, да се "ръси акъл", ама е дота трудно, да дадеш добре обмислен съвет, обеснявайки, какво точно имаш предвид.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 94f269fce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Съдниците и поучаващите в този сайт, авторке, са същите като съдниците и поучаващите в живота. С тази разлика, че тук, под маската на анонимността, ти казват направо всичко, което мислят. Просто сме представителна извадка на обществото. Едни съчустват, други критикуват, трети се подиграват, четвърти гледат сеир. Не мисля, че тези, които съдят са по-морални от другите, дори напротив. Просто казаното тук, биха ти го казали и в живота, ако дадеш правото на хората да говорят свободно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d5488ff0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   до 35
А аз на такива като Вас, им шибвам моментално единичката, ако и да съм съгласна с мнението им. Защо ли? Не понасям небрежното писане - приемам го като лична обида. Защо не уважавате четящите? Хайде, на неграмотник да му простиш (не че аз прощавам идиотщини като: "всякаш", "немога", "незнам", "някой хора", "жена, който", "емоций", "компаний", "ацки", "децки", "казъл", "чуства", "лекър", и какви ли не приумици още)- толкова си може човекът, ама като прочета нещо смислено, а написано безобразно, се вбесявам! Ама "бързах", ама "пиша от телефон", ама "развълнувах се" - не на мен тези, хайде холан! Уважавайте го този език, бе!
Не говоря за случайни технически грешки. В един пост 2-3 не са проблем, ама някои се оливат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 37e9e57332
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   37, съгласен съм, но в конкретния случай коментарът си е написан горе-долу грамотно макар и не перфектно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d5488ff0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   от 37
Верно ли, 38? Ако за Вас "обЕснявайки" е приемливо, тъй да бъде.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 37e9e57332
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   39, затова казах "горе-долу" и "не перфектно". Няма нужда чак пък толкова да издребняваме. Точно спрямо този човек коментарът ти е нелеп. И аз съм ЗА да се пише грамотно, но няма нужда пък да се правят забележки за абсолютно всяко нещо. Сега от 20 реда ако има 2-3 грешки, няма нужда да го правим на въпрос. Не че е редно да се правят грешки, но ако започнем ад задълбаваме прекалено много, става вече досадно и се измества фокуса и изобщо цялта идея на сайта.

Ако човекът наистина си го заслужава - ОК, ама някои прекаляват със забележките. Не че не са прави, но всяко нещо си има граници.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e312d7bdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

41.   Номер 28,
Поздравявам те.
Много добре аргументирано мнение :)
Аз също съм съгласен,че авторката (подразбира се,че е жена) е раздразнена не от злобните тролове, а от рязкото отношение на някои (спаведливо) критикуващи коментари.
Намирам за нагло и отблъскващо, когато покварен и тъп човек изисква толерантност ...
Каква утеха , емпатия или съчувствие да дадеш на екземпляр, който казва например „Не знам от кого забременях ... единия свърши много, ама другия свърши малко и не знам от кого ...”
Или „Аз режа. Щото така ми е кеф ...” или „Много го обичам, ама му изнрверих ...” или „Търся си богат ... ” Аз и аз и аз и пак аз и само АЗ съм НАЙ ...” Е, не си. :)
Как да изпитваш стчувствие към хора ,които нямат капка милост и нараняват с поведението си други, невинни ? Още повече и нагли,че видиш ли имали права ...
Няма нищо по- вбесяващо от нагъл и егоистичен екземпляр, който манифестира личния си егоизъм ... и като се бутуряса, започва да плаче и да търси съчувствие ...
Да, новата религия феминизъм си прокарва решително път. Тя е лесна, няма правила. Всичко без правила е лесно, но не закъсняват и катастрофите ...
Една жена изневерява редовно на мъжа си, попитах я защо. Знаеш ли какво ми каза ? Каза,че не живеем в каменната ера и това е нормално ... модерно. Значи, като започнем да се аргументираме „научно” за слабостите и деградацията си ... променяме нормите ? После реване ... съчувствие ... :)
Исках да обясня на някои дами,че колкото и научно да се аргументират, си остава просто леки жени ...
Това важи и за мъжете разбира се. Никога не съм уважавал някого, който тича след жени като разгонен пес.
Просто хората се оказаха изведнъж със страшно много права и направо не знаят какво да ги правят ... а задълженията станаха омразни и заробващи, съвсем нежелани и изоставени ...
Сега важи принципа „Защо пък не ?”
Колегата ме привлича ... Защо пък не ?
Как ще ме накараш да пропусна шансовете си ?!
Хората искат най-много онова, което не желаят сами да дадат ... Като кажеш на някой,че е извратен, той ти казва,че си задръстен и не си му на „нивото” ... демек, кой си ти ? Човек седящ на ниско „интелектуално” и „духовно” стъпало, тръгнал да оспорва кефа и възвишените нужди на прозрелия висшите истини ... егоист. И от висотата на своята „освободеност” имат и дързостта да ти обясняват,че не си ... толерантен ?
Едно време, курвите ядяха няколко шамара и хората ги връщаха на родителите им ... Сега те поучават, че имат „нужди” и трябва (задължително) да си толерантен и да им ... съчувстваш. Изритват те от дома ти, вземат ти децата и те пращат да пасеш ...Едно време, педалите ядяха шутовете и шамарите,като се появят някъде. Сега са каймака на обществото.
Да, не искат и не могат да разберат ,кое е нормално и кое е ненормално. Искат съчувствие, разбиране, емпатия, помощ ... когато си строшат кратуните. Но не искат да признаят причината , защо им патят главите. Те са прави, по презумпция. Имат права, злоупотребяват с тях, после като им кажеш защо - не си толерантен ...
Аз смятам,че най-нетолерантните хора са тия, които изискват толерантност към своята поквара, незавосимо дали е осъзната или не. Приличат ми на нагла и ревяща орда мигранти, които нахлуват в цивилизовани общества и разпирдушинват всичко с примитивизма си ... Да, примитивен може да бъде и човек с три висши, професор, академик ... Примитивизма е еманация на егоизма. Срамно е, образовани хора да ти обясняват, как било правилно да си правиш кефа ... научно си обречен да го правиш. Дърпаш се с някакъв разнебитен консерватизъм, но видиш ли - ставаш враг на еволюцията ... Е, няма да съм толерантен :)
Няма да пропусна възможност, да кажа на една курва,че е просто курва. Няма да пропусна да кажа и на курвара, че е отрепка и нищожество. Просто отказвам да участвам в тяхната еволюция. Следващата стъпка в тяхната еволюция е премахването на един излишен орган - съвестта. Хомо Баш Еректус Вагиналис. :)
Примитивен човек е този, който служи само на собствения си егоизъм.
Има една приказка - Крадеца вика, дръжте крадеца. Колко долно ...
Съчувствие,съвет и обич се дават на човек, който е сгрешил и се е наранил, но който е осъзнал,че е попаднал в тежка ситуация, защото е пренебрегнал достойнството си и великата чест, да бъде човешко същество.
На зомбита и вампири не се дава съчувствие. Те са заразни и токсични. Една отрезвителна критика няма да им е излишна, ако искат да я разберат, ако не искат - жалко.
Да, критикуващите не са идеални. Лично аз допускам, че може би тия ,които критикувам, са по-добри и по-морални хора. Не изключвам това, но не мога да приема ненормалното мислене, камо ли да му съчувствам. Никой не обича да го критикуват, но това е част от живота. Имаш два варианта - да отстояваш истината или себе си. Ясно е кое е по-лесно ... Нали ?
Истината е,че сме човеци и отказвам да съм толерантен към индивиди, които не искат да са човеци ...
Предполагам,че (все още) и аз имам права ?
Ако обичаш някого, ще му спестиш ли истината ? Да ? Не ?
Някой от „наранените” допуска ли ... други мотиви, че е критикуван ? Ако не съм съгласен с теб, значи съм комплексар и те мразя ? Разбра това ,защото ? Да:) Точно така...

Не подценявайте готините хора ;) Ако щете вярвайте,но те ви носят на гърба си. Толерантни сме. Дори повече от колкото можете да предположите и заслужавате. Понякога просто имаме нужда, да ви кажем нещата ... баш както са ...
Авторке, не се имам за морален и извисен, но се опитвам да съм искрен ... Пожелавам ти да ме надминеш, ако искаш.
Успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d5488ff0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   от 37/39 до 38/40
Драги, Вие май не сте прочели нито темата, нито коментара ми. Тук се разискват разни "съдници и поучаващи". Заявих, че ме е яд, защото съм съгласна с мнението на младежа под номер 35, а пише небрежно. НЕБРЕЖНО, не съм казала НЕГРАМОТНО! А ме е яд, защото утре ще се излага по разни институции, но нищо, като го върнат два-три пъти заради неправилно попълнени документи, ще внимава повече. Е, някой сега ще каже, че това е форум, сайт за споделяне, не сме на матура, неформално е... да! обаче като свикне човек да я кара през просото, после му е трудно да влезе в релси.
За единиците пак го казвам - някой, ако се чуди кой идиот, аджаба, така е гласувал за дълбокомисления му коментар - ами аз съм. И не Ви отговарям, за да се защитавам, а да Ви изясня съображенията си, надявам се този път да сте разбрали за какво иде реч. Апропо, как се заяждам на тема правопис, може да видите от коментара ми номер 6 към темата "Объркан относно висшето" от раздел "Образование". Мерси.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 20c2853292
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   42, не знам човека какъв е, но ти си адски дребнаво човече. И такива като теб само наводняват темите с безсмислен оф топик. Не мисля, че идеята на сайта е да се заяждаме кой колко небрежно или неграмотно пишел.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d5488ff0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   43, абсолютно си прав - по отношение на езика съм дребнава, пунктуална и вманиачена, ако щеш. Защото няма как да приема на сериозно съвет от някого, който не може да си подреди мисълта, не може да се изразява прилично, не е съумял да овладее родния си език... и ще ме съветва?!

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 03946404bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   До Н. 33.
Модератори, моля да публикувате коментара ми към Н.33 защото тя /авторката/ казва,че съм луд и аз трябва да ѝ отговоря адекватно.
Авторке, този коментар н.33 е твой и ти в него се оплакваш от мен човека, който наистина те познава много добре от няколко години от друг сайт, където сме се "сблъсквали" не един път, а много пъти. И ти колкото и да отричаш, че се познаваме, това показва само твоите лъжи и злоба. И казвайки, че те познавам, което е абсолютната истина, ти ме наричаш луд. Аз мога много подробности да кажа за теб, но този сайт няма да ми публикува всичките коментари, както и до сега не ми е публикувал доста от това което съм писал. Как може да отричаш, че те познавам, когато за толкова години в спорове с теб в другия сайт аз ти знам стила на писане, начина ти на изразяване, дори и речника ти на думите, които използваш. И всичко това започна от онази моя тема в другия сайт, която събра 4,361 коментара, от която ти побесня и от тогава ние сме били винаги в противоречия. Аз мога да посоча и темата, но този сайт няма до го позволи. Ти и в другия сайт си писала (публикувани) много твои теми, но никога не влезе в темата си с регистрираното ти име-псевдоним. Всички твои теми-истории публикувани в другия сайт и тук в този сайт са измислени и фалшиви. Всичко това го правиш, защото ти искаш да бъдеш в центъра на вниманието, да покажеш колко си велика и всезнаеща, а ти не си такава. Твоя проблем се нарича, най-меко казано, грандомания или шизофрения. Колко пъти съм те хващал в лъжи и в плагиатстване, но на теб въобще не ти пука от това. Но продължаваш и тук да пишеш нонстоп глупави измислени истории. Ако човек в коментара си, ти зададе въпрос за уточняване на нещо ти мълчиш като няма. Ето в темата ти: "Защо е страхотно да бъдеш атеист" (само недей отричай, че темата не е твоя) в коментар №5 аз ти зададох няколко въпроса да обясниш как от много малка си разбрала, че няма Господ. В другия ми коментар №51 пак те подсетиш да ми отговориш на въпросите, но ти отново мълчиш. Впрочем ти не си отговорила на никой коментар, защото няма как да обясниш причината за твоя много ранен атеизъм. Ти дори идея си нямаш какво е Господ, но с каква увереност казваш, че такова нещо няма, че прераждане няма и все от този род глупости. И да говориш, че вие атеистите сте по-интелигентни е върха на твоето нахалство. Писала си толкова глупави, измислени теми, и в много коментари са ти го казвали, но ти си инатлива жена и хич не ти пука от лъжите ти. Аз мога да посоча много от твоите фантазьорски измислици, но какъв е смисъла, след като зная, чи ти въобще няма да реагираш. Ако този сайт ми позволи да ти покажа истинската ТИ, хората тук ще онемеят. Ти в някои теми си казвала, че това ти е за пръв път да пишеш история тук, но в тази тема за атеизма казваш: "Изпитвам нужда да изразявам мнението си, защото имам доста неща, които да кажа и когато няма с кого да си говоря на различни теми го правя ТУК". Ето как без да се усетиш казваш, че си писала много измислени теми ТУК. Единственото нещо, което мога да ти повярвам е, че може наистина да си завършила Българска Филология, но да ми казваш. че си завършила за машинен ижненер и медицина това са още две от арогантните ти лъжи. А да се фукаш, че си лично ръководила стотици (100-тици) мъже и малко жени е абсолютна лудост. И кога най-после ще си кажеш истинската възраст на 62 г. които съвсем наскоро навърши, ама иначе пишеш теми от тинейджърска възраст и винаги по-малко от 30 годишна, даже и от името на мъже. Заглавията на темите ти са направо вулгарни, като например: "Любителка на грубия секс", "Мъжете са ужасни", "Прав ли е да ме удря", "Високите ми стандарти", "Той иска груб секс с мен", "Къде да срещна интелигентен мъж", "Как да си намеря богат мъж", в "Любов и изневяра", "Безспорният талант на дъщеря ни" в "Семейство", "Защо съм сама ли" в "Други", "Помощ, извършват сексуален тормоз над мен" в "Секс и интимност". Още да изреждам ли? Ами онези теми в които ти "плюеш" и говориш срещу родителите си и най-вече срещу всички мъже. Има ли нещо в този живот да те радва въобще? Не ми се вярва, защото ти си вечно озлобена на всичко в живота. Най-добре ще бъде да изчезнеш от всички сайтове веднъж завинаги за да спреш да разливаш отровата си, но преди това си вземи едно грамадно мъжко куче, то няма да ти противоречи за нищо.
И като завършек на коментара си ще кажа пред целия форум, че аз съм морално много, много далеч по-извисен отколкото ти някога ще бъдеш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 89bf509ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Сайтове в които модерацията е до степен да няма никакви "драки" и "оф-топик" /мнения не по темата/ опустяват.

Това ли искате ?

Като пример мога да дам Бул-мама където модераторите се постараха да изгонят всички, които не се вписваха в понятието им за "толерантност".

Ако не ми вярвате идете и се уверете сами ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7e0600cd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

47.   този лаф за съденето и за обувките се превърна в любимо клише по форуми и фейсбук групи. Само някой нещо да каже напротив и заваляват коментари: "кой си ти да съдиш", "влез в неговите обувки и тогава съди" и какво ли не още. Едва ли не всяка простотия може да се оправдае с някакви странични обстоятелства.
Не е нужно да убия някого, за да не одобрявам убийството или да пребия, за да съм проив насилието. Нямам нужда да влизам в обувките на жена, която не знае от кого й е детето. Ама била объркана, ама била нещастна и отчаяна. И аз съм била нещастна, но знам от кого са децата ми.
Каква подкрепа да окажем на такива хора? Това, че някой си търси оправдание за глупостите, не означава, че е прав и непременно трябва да му ръкопляскаме и съчувстваме.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 37e9e57332
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   44, няма нужда от толкова напрежение. Не изглежда красиво отстрани.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d5488ff0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

49.   Може би, може би, уважаеми 48. Затова сме на това дередже - да не се напрягаме, да не мислим, да не се образоваме, да работим най-лесното, да завършим университета с най-невзискателни преподаватели, ей така да минем през живота, с възможно минимум усилия... Един младеж иска секс, без да плати и едно кафе, друг иска да заменя кирилицата с латиница, че видиш ли, неудобно му било да сменя клавиатурата, трета иска мъжки харем - единият за секс, другият да я издържа, а с третия да се фука в "обществото"... Друга приема за кръвна обида, ако трябва да сготви една манджа, един пък се чуди що жените не раждат всяка година. Един отглежда детето си на фотосинтеза и го разнася на стоп из страната и на другия полюс - някои си събирали за раждането на едно дете по 10 000 лева и са категорични, че второ дете не могат да си позволят... Някой не проумява защо връзка с тринадесетгодишно момиче е неприемлива, друг обявява жените за долни същества, умствено и физически ощетени от природата. Религиозни фанатици, сексуални маниаци, националисти и всякакви други маргинали се подвизават в сайта. Красота! Е, аз на някой извратеняк не мога да му избия чивиите от главата, но ако мога да накарам един млад човек да се замисли дали пък не си струва да се поограмоти малко от малко, ще съм доволна. Нека да звуча грозно, не ми пука. А Вие си повтаряйте като мантра: да не се напрягаме, спокойствие и силна храна, да не разваляме красивата картинка, да не засегнем някого случайно, сакън да не нараним нечии чувства. Най- ми е смешно правилото на сайта да пазим мъдростта за себе си, другите имали нужда от съчувствие! Е, как бе джанъм, да дадеш полезен съвет тогава?! Ако някой схваща, нека ми обясни, ще съм изключително благодарна.
Съмнявам се, че коментарът ми ще бъде одобрен, но все пак искам да поздравя колегите с номера 28 и 41, струва си да бъдат прочетени от всички потребители и модератори, и то много внимателно. Хубав ден на всички.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 37e9e57332
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

50.   49, Като се напрягаш за дребни грешки по форумите, ще се оправим ли?

Между напрягане за нещо смислено и напрягане за глупости има разлика? Като ще се напрягаш, върви пред парламента и там се напрягай, че белким има някаква полза. От напрягане за глупости, ти гарантирам, че няма да се оправиш.

Евтини на брашното, скъпи на триците.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 96fa4ab95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

53.   49, ако спреш и турския език да натрапваш, равна няма да имаш ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9433003037
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

54.   " не на мен тези, хайде холан! Уважавайте го този език, бе!"

Aммм.. Не!
Щом не ми харесва, какво ми пука на мен? Като не желаеш, НИДЕЙ ГУ Чети и върви, да се надуваш някъде другаде, а това, че прекарваш времето си в отчитане на правописни и пунктуационни грешки, където на някого, може би му пука...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 62f4bd6b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   Искам да попитам още веднъж: Одобрявате ли следните правила, написани с червено в дъното на всяка страница?
1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e312d7bdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

57.   Номер 1,
Суинга, казваш, че според теб е нормално?
Тогава защо се крият като мишки? Защо са своеобразни тайни общности?
Това е извращение и тотална морална и емоционална деградация. Сексуалността е най-съществената от цялостната психологическа нормалност на личността. Иначе казано - по сексуалността се съди за цялостния образ за всяка личност. От сексуалността разбираш най-пълно, що за човек си ти!
Би ли казала на децата си, че с тати ще отидем при един чичко и леля, да се... или, че ще отскочиш до комшията, докато тати го няма...
Защо се крият и се срамуват, да се знае за тази тяхна „освободеност” суингърите?
Ако правят нещо достойно и нормално не биха се крили, мисля. ;)

Цитирам те:

„... Анонимността пък дава възможност да укриеш реалния си битов и личностен статус, защото ако истината лъсне, то ще дискредитира тезата ти. Когато един човек чувства удовлетвореност от живота си, то той е много по-толерантен към различното... ”

Анонимноста ти дава свобода, да кажеш какво мислиш по даден въпрос - не персонално, а точно по казуса. Така не обиждаш конкретна личност, а мислите и действията и.
Анонимността не пречи да си обективен и коректен, ако и в реалността си такъв. Анонимноста, както и реалността, е въпрос на избор - мога да ти се мазня или да те баламосвам, мога да ти кажа искреното си мнение, мога да те обидя злобно, мога да те отмина с безразличие...
Анонимноста е удобство и недостатък, но понякога е необходима за да се постигне някаква обективност. По същата причина се гласува тайно - влизаш в тъмната стаичка и пускаш бюлетината...
Анонимността позволява да опознаеш личности, нагласи, психологически портрети, емоционални състояния, ценностни системи, интелектуални способности, нравствени и общочовешки градации и деградации, гледни точки, обосновани на тия фундаменти през субективизма на личния опит и обективизма на „реалните” човешки ценности. Фиксирани от съвестта, традициите, религията, правото, науката и здравия нормален опит на човечеството.
Имаше един научно-фантастичен разказ, за едно общество в което на управниците слагат нашийник с експлозив. Всеки ден на площада на града, има табло с имената им и бутон и гражданите могат да натискат бутона под името на управника, когото не харесват. Като се натрупа определеното количество отрицателен вот - бум. :)

Анонимноста е и сила. Можеш да почерпиш мисли и идеи, без да си „наранен” от превъзходството на някого... ;)
Анонимноста би могла да ти даде импулса, да откриваш топлата вода, без да се срамуваш от грешките си...
В анонимноста, отрепката пак си е отрепка. Почтения човек се чувства комфортно навсякъде. Твоите разсъждения са най-меко казано, цинични и примитивни.
Какво общо има тук, битовия и личностен статус???
Битов - материален? Сиреч, ако си беден, няма как да си морален или обективен? Личностен статус? Лъжец, който говори истина? :) Айде, моля ти се...
Как може истината за материалното ми състояние или липсата ми на морал, да ме накарат да кажа правилни мисли?
Не може ли един клошар да е благороден и да е повече почтен от мен или теб?
Пречи ли на един наркоман или пияница, да кажат, че наркотиците и алкохола са смъртоносни?
Тъкмо напротив, ако разправят колко са готини, тогава би било отвратително... (нещо което вършиш ти).
Морала бил относителен... Ненормалното за вълка е чудовищно за агнето... Е, кой е правилния морал? Ние сме хора! Няма подчовеци, човеци и надчовеци. Що за фрагментиране? Не може без кодекс, а първия е Съвестта.
Ти изискваш кастиране, да има и „по-равни”... „успели”, а не успелите? В концлагери? Или за подигравка и боксови круши?
Толерантно ли е това? Емпатия... на буци, любов с каруци...
Не говоря за полове, а за избори. Човек избира, но „личния” му избор засяга и околните. Има последици. Една майка решава, че иска любов. Мъжът и е изстнал, децата я тормозят... Ок. Хваща си шапката, понеже има „личен” избор. Никой не може да и го отнеме. Но има ли последици? Случва ли се нещо с другите от домакинството? Или всичко е Ок?
Или мъжът откачил, жена му напълняла, мрънка, децата го дразнят... хваща си шапката пича - тръгнал да търси любовта... Има ли последици? Неговия „личен” избор засяга ли други хора? Или е личен? До колко един избор е „личен”? А отговорност? А какво се случва с първия „личен” избор? Майната му, има нов „личен”... избор. Мисля, че колкото е повече „личен” толкова повече отива към примитивизъм и егоизъм... Ти как мислиш?

„.... Анонимността пък дава възможност да укриеш реалния си битов и личностен статус, защото ако истината лъсне, то ще дискредитира тезата ти... ”

Друго интересно, но нелогично:

„.... Когато един човек чувства удовлетвореност от живота си, то той е много по-толерантен към различното... ”

Да, това е компенсация на безсъвестния егоист. Сиреч, като си знам насраното дупе, дай да не се обаждам. :)
Крадеца е толерантен към крадците... защото е наясно с мотивацията им... стига да не го закачат него ;)
Политиците ни са пример на този род „толерантно” мислене.
Под удовлетвореност, в контекста на мисълта ти, разбирам - наситен. Човек, необременен от битовизми, скучаещ, търсещ, експериментиращ... деградиращ. Да, наситения и деградиращ човек е толерантен за много работи, които мисли да... пробва. И не е далеч от идеята, че „освободеноста” е „привилегия” на „успешния” индивид.
Бая народ смени резбата, да изглеждат по-арт... по-елитно е някакси... :)
Та, толерантноста е според интереса. Коне с капаци са тия, които не са успели... На тях горките, не им остава нищо друго освен да развеят байрака на безсилието си, да се реализират като личности... и като компенсация се правят на морални, като придобиват някаква ефимерна власт? ! Над кого? Стават директори на водопад? :)
Какъв цинизъм само... Подозирам, че дори не осъзнаваш колко лъжа и злоба има в тия думи...
Ти дори за миг не допускаш, че клеветиш хора, които все още, може би имат съвест...
Знаеш ли колко тъпо звучи всичко, което си написала?
Виждам, че са те подкрепили 20 потребители... Мога да се обзаложа, че са жени. Също мога да се обзаложа, че са феминистки (има и нормални жени истински дами, които обожават съпрузите и децата си и не биха ги загубили заради предателство и фантазии).
Педали и суингъри, не влизат в представите ми за мъж...
Мъж, който се кефи, че някой оправя жена му - за мен е безкрайно нередовен извратеняк и излиза от всяка характеристика на силния пол, а педалите... :) ами те дори сами са се отрекли от пола си...

Навремето, славяните, нашите деди, като са влизали в битка, жените и децата им са били зад тях. Викали са зад гъба им за да им дават сили. Нямало е вариант да загубят... ако загубят са знаели, че тия, зад тях ще бъдат поругани, поробени или избити... Хората са знаели, какво е вярност и чест. Умирали са с радост, за любимите си хора...
Навремето имало Балканджи Йово, който не позволил да се гаврят с него или сестра му Яна... Сегашните Яни сами биха хукнали къде ли не за охолство, а Йово какво да каже? И никой не го пита, нито разпитва... Защото Яна може да му каже:
Ти си комплексар и неудачник. Тъпо и скучно е тук на балкана с овцете... искам сараи, имам фантазии... Йово пък:
Дреме ми мене, ни глава, ни ръце, ни крака давам... хайде със здраве, гледай си кефа...
Доста толерантно. Реалистично ли звучи?

В крайна сметка, кое е нормално?
Това, което е държало човечеството, хилядолетия наред или психопатичните идеологии от 50-100 години?
Това ли е мерило за прогрес и еволюция?
Разрушаването на семейството, като клетка на обществото, като признак на естествено и нормално съжителство между един мъж и една жена, като институция...
Тиражирането на отделни инциденти, в които има домашно насилие... Да се превърне в революция между половете? !
Значи всички мъже са изверги, които смазват от бой жените си... Манипулация, пропаганда и резултатите... Виждат се.
Извратенящина, психично болни, депресирани, истерично-еуфорично-чалгарско поведение...
И всичко това е гарантирано от демокрацията и толерантността... Никой не трябва, а и не може реално, да спре масовата шизофрения. Настъпи ерата на глобалното ебане. Няма чувства има секс. Попитай някого, да ти каже синоним на думата любов. Ще ти отговори - секс. Първата му асоциация ще е тази... Преди 50 години, асоциацията е била - сватба...

Авторке, не съм морален, нито извисен. Не смятам, че превъзхождам теб или когото и да било...
Просто мисля, че някои неща трябва да се казват, така, както ги виждам и чувствам... Светът не върви на добре, с това поне би ли се съгласила? Нещата не са от вчера или онзи ден. За всяко нещо има причина. Ако света се сгромолясва, сигурно има причина за това. Дори и най-голяма сграда, е направена от малки тухли. Една по една, сами по себе си, всяка една е незначителна, но всички заедно образуват сградата... Тухличките имат нужда от здрава спойка, иначе се сгромолясват и не може да изградиш нищо... Без идеали, ценности и здрав разум - няма щастие, сигурност, успех...
Не мисля, че курварството, педерастията, суингъри и тн тн извратенящина са ценности, признак за свобода и цивилизованост. Напротив. Това е насилие над човешката психика, налагани насилствено зад маската на „свобода” и „толерантност”. Навремето тия, които манифестираха и пропагандираха за „свобода, братство и равенство”, потопиха в кръв човечеството и го поробиха почти безнадеждно... сега врагът не е някоя държава или народ, а семейството. Семействата са на изчезване. Това е факт. Говори се вече за „връзки”, „съжителство” „контакт-и” „отношения”... Започнаха да ги „узаконяват”, да ги формулират.... понятия лишени от логика, естественост и нормалност, започнаха да стават „валидни” „нужни”... А хората живеят самотни... в страх и несигурност, потънали в депресии и мании. Обезобразени от няколко неуспешни опита за връзка...

На времето, в училище, само няколко хулигани, можеха да държат в подчинение стотици нормални ученици. Сега само няколко курви (и от двата пола) и обратни (от двата пола), могат да развратят села, градове, държави, дори целия свят.
Просто те станаха „образец”. Кой и как налага това, не е интересно, въпроса е - Ще приема ли това?
Тежък е семейния живот. Да, не е лесно да подтискаш поривите и импулсите си, за да запазиш семейството си и да си верен на съпруга-та и децата си. Няма благодарност и похвали за това. Изпълняваш дълг, който е тежък и сам си избрал, в името на потомството и щастието си.
Другото е лесно. Хоп-троп, за секунди може да се прави...
Първия признак на правилните неща е, че са трудни. Обратно, неправилните са лесни. Кой се поддава по-бързо? Този който го мързи, мързеливеца компенсира с алчност и егоизъм. Той развива други качества, да лъже, да мами... Хищник. Безмилостен емоционален хищник, лъжец, манипулатор...
Тия неща трябва да се говорят. Трябва да се казват.
За това не искат да се говори, хора, които виждат заплаха, че някой вижда техния истински образ. Образа на измамата.

Дълбоко в себе си, вярвам, че по-голямата част от тия които критикуват, са искрени хора. Може би огорчени, измамени или предадени от някого, може би дори и ожесточени в някаква степен, но тия неща трябва да се говорят, да се казват.
Всяко действие води до противодействие.
Свободата не е свободия, любовта не е секс, щастието не е кеф... Когато нараняваш, другия страда и плаче... Когато му кажеш, че те боли оная работа... изпепеляваш душата му...
Този, който те убива с пистолет или нож, отива в затвора... Този който убива душата ти... Той какво? Има права... трябва да съм толерантен... добре. Да се оставя на милостта на палача си, на мъчителя си... добре. Поне да му кажа... Има ли смисъл?
Да опитам? Или не? Да се ядосам, да се озверя? Ами ако това е целта? Къде е моя избор? Къде ми е достойнството? Къде съм в цялата тая история... Добър ли съм... или лош...?
Да кажа ли, или да замълча?

Имайте милост. Не може да сте винаги и вечно прави.

Спомнете си... една невинна детска усмивка... чистота... обезоражаваща искреност... очички пълни с доверие... което... няма как да предадеш... Нали? ... и най-свещенните думи...

Обичам те

 
  ...

1-50 от 64
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker