Няма рецепта за щастието на една жена, все нещо не е наред - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Няма рецепта за щастието на една жена, все нещо не е наред
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1069 пъти
Здравейте,
Просто ми е тежко на душата и то след светлите празници, и поради това реших да пиша. Не знам дали ще получа адекватен съвет и дали с нещо може да ми се помогне, но реших да споделя моята история и ситуацията, в която съм в момента.
От година и половина живея на съпружески начала с жената, която обичам. И двамата сме на 45 г. и двамата с втори брак.
Аз от първия си брак имам дъщеря на 20 г., студентка в чужбина, а с първата си съпруга съм в много добри отношения. Тя не създаде друго семейство.
Настоящата ми половинка има двама пълнолетни синове на 18 и 21 г. Голямият е студент, а малкият е все още ученик и живее при баща си. Преди да се разведе тя поддържаше извънбрачна връзка с мен почти 3 години. Просто се влюбихме безумно и мисля, че доказахме любовта си през годините. В един момент просто трябваше да се вземе решение. Просто вече беше невъзможно да живеем разделени. Тя беше вечно в комбинации при уреждане срещите си с мен, аз исках по често през седмицата да се виждаме, по този повод винаги трябваше да измислят лъжи и алибата, за да се видим. Тя самата разбра, че живот по този начин не е живот, губи и своето време, и това на съпруга си. Накрая набра смелост и се разведе. Оправданията с роднини и деца не минават в даден момент. Децата и са големи нормално е да не ме приемат и да обичат баща си, аз не съм се надявал на по различно отношение, но така или иначе приеха развода. Съпругът и е интелигентен, да беше наранен, но и той превъзмогна развода, или поне големи драми не е правил. Аз я приех с отворени обятия и бях много щастлив. Тя дойде да живее при мен. Напълно е обезпечена. Нейната заплата не ме интересува и стотинка не и искам. Живеем само двамата и за мен издръжката не е проблем. Купих и нова кола, на нейно име, за да може да се чувства спокойна и мобилна по всяко време. Ако има нужда допълнително от пари съм винаги насреща. Показвам и, че я обичам и и го доказвам всеки ден. Нямам проблем с това, че се чува, вижда и държи на децата си, майка е все пак. Отделно излизаме на вечери, срещи с приятели и от нейна и моя страна. Ходим на почивки в чужбина. Тя е напълно свободна да се среща и сама, от моя страна няма ревност. Зрели хора сме. Поощрявам я в хобито си, отделно в професията и. Това, което искам е да живеем в хармотия и щастие, в оставащите ни години живот. Да, обаче тя не е щастлива...
Всички жени казвате, че една жена от хубавото не бяга, ако се чувства желана и щастлива. Е, добре аз къде бъркам в случая? Обичам я безумно, показвам и доказвам. Докато бяхме любовници правехме зашеметяващ секс, вкл. и анален, но сега вече не е същото. А, в момента сме напълно свободни и необременени хора. Аз съм и гръб във всяко едно отношение. И, ако има проблеми с децата си, и ако има проблеми с родителите си, аз съм до нея, винаги ще помогна. Виждам я обаче, потисната, угрижена, а не разбирам защо. Опитвам се да говоря с нея, деликатно разбира се. Тя ме прегръща и ми казва, че просто е преуморена в работата и че всичко е наред. Много тъгува по момчетата си, но тя може да ги вижда по всяко време, когато пожелае. Те вече са големи и изграждат полека - лека живота си. От притеснение ходих на психолог да се консултирам, да разбера, дали проблема не е в мен. Тя (беше жена) ми разви теорията за синдрома на "празното гнездо", но все пак трябва да говори с нея. Не знам дали са и предлагам въобще среща с психолог?
Ето, на Бъдни вечер празнува с децата и бившия си. Големият и син беше довел приятелката си, с която да се запознаят. На Коледа пък ще бъдат при нейните родители и така. Нормални неща. Животът си тече. Тя се прибра към 1 ч. вечерта и явно там се е въздържала, но пред мен се разплака. Попитах я какво има? Тя ми вика става ми мъчно, като гледам децата ми как растат, а аз съм встрани от живота им. За всяко нещо, татко това, татко онова. Опитах се да я успокоя, че това е нормално, те са момчета, в така възраст мъжката подкрепа е нещо естествено. Какво да ви кажа? Тя е наясно, че връщане назад няма към предишния и живот. Виждам, че ме обича, но някак си не е щастлива. Не знам какво да правя, освен да не спирам да и показвам и доказвам, че я обичам.
Весели празници на всички и щастлива Нова година!
Дамян

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5033a4de2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тя явно е от хората, които все гледат онова, което им липсва. Не е била щастлива в брака си, защото любовта я е деляла с теб, а не със съпруга си. Сега не е щастлива с теб, защото има семейство с бившия си и там са останали децата ѝ. Сигурно ѝ се иска да има всичко в момента- любов, деца, смях, лека работа и много весели моменти. И да го имаше, пак щеше да ѝ липсва нещо малко, незначително. Това е положението, тя трябва сама да се отърси и да си позволи да се почувства добре. Ти не можеш да ѝ помогнеш. Дори да говори с психолог, доста голям човек е, че изведнъж да промени коренно мислите си и навиците си.
Не е до пола, а до човека. Аз съм жена и с ръка на сърцето мога да кажа, че с години съм била щастлива до един определен човек. Бях щастлива и в слабите ни моменти като двойка. Не съм се оплакала и мислено, защото имах точно това, което исках и другото не ме вълнуваше изобщо. След раздялата ни преодолях кратък период на недоволство, все исках повече и нищо не ми достигаше напълно. Една вечер бях толкова натоварена психически, че 3 пъти приготвих една и съща торта, докато ми се стори достатъчно вкусна. Тортата се получи, а аз се тормозих, че имам две на плота, които нямам какво да правя. Представи си, диагноза само ми липсваше. Тогава осъзнах, че проблемът не е в тортата, не е в приятелите ми, не е в града или работата ми, проблемът беше в главата ми и щеше да ме следва навсякъде. Взех си отпуска и премислих живота си. Имах покрив над главата си, родителите ми бяха живи и здрави, приятелите ми бяха добре, не съм оставала без хляб на масата... направих леки освежителни промени в дома си и започнах да се радвам на всичко. Начинът е сам да се следиш и когато спреш да си щастлив, да се научиш да виждаш, чувстваш и чуваш отново. Колкото и да са зле нещата, каквото и да ти липсва, във всяка ситуация има и хубави неща. Били те чифт шарени чорапи и тишина или шумна къща със семейство и приятели, които все искат нещо. Ти можеш да обръщаш внимание на хубавото в живота на приятелката ти, но не и да я убедиш да е щастлива. Опитай се да бъдеш стабилна подкрепа и я увери, че е напълно свободна да решава. Според мен, при нея е перманентно и няма как истински да ѝ помогнеш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 30c2511123
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът не е в теб, правиш повече от достатъчно за брака ви. Проблемът е в нея, тя тъгува за децата си, чувства се виновна, че ги е напуснала заради друг мъж. Може би се срамува, че ги е разочаровала... най-вероятно ѝ е минавала мисълта, че ако може да върне времето назад, не би си изоставила синовете. Каквото и да е, тя ще си носи вината докрай. Няма как да знаем какво ще реши. Не зависи от теб. Децата са си деца, без значение от възрастта и тя ще изпитва угризения.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6e342a21ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей някой жени не знаят какво искат и не ги свърта от мъж на мъж от тояга на тояга:)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 590b24db41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти прозвучи супер опростено но... няма какво да направиш. Тя е отговорна за своето щастие. Ти се държиш добре с нея, обичаш я. Но няма как да поемеш отговорност за чувствата ѝ. Минава през нещо, което ТЯ трябва да си реши. Ако можеш да ѝ помогнеш с нещо, НЕЙНА отговорност е да ти поиска помощ. Ти можеш само да я обичаш, нищо повече.
Ако ви е писано да сте заедно - добре. Ако избере да се върне при бившия си - нейно решение. Не можеш да я контролираш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 20619c0d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Тя явно не е била наясно, че човек винаги си носи последствията от постъпките. Няма безплатен обяд! Ти пробвай и яхта да й подариш, тя ще те намрази накрая - ще ти каже искаш да ме купиш ли? Ходиш по тънък лед. Ако продължава да те разстройва с поведението си, кажи й директно - ние не сме се събрали да ни е зле. Не гледай толкова нея, погледни себе си и ти как се чувстваш във връзката. Аз само си мечтая /понякога / за мъж като теб, но мисля че няма никога да го срещна - свободен, на вързраст около моята, свестен, добър. Поради което съм приела самотата като приятелка и да ти кажа - не е толкова зле!
Разведена, 44

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 983d9d96ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте !
Моят съвет към Вас , господине е да спрете да се тормозите , че тя не била щаслива .Щастивто е нещо , което е вътре в самите нас и никакви външни фактори( нито материални нито духовни) могат да променят един женски мозък, който се чувства нещастен за нещо което само тя си знае какво е
!Аз ще Ви обясня как се чувства тя :
жената до вас на този етап не изпитва нищо друго освен чувство за ВИНА, то е най-големият ѝ враг !Чувства се виновна, че момчетата ѝ никога няма да ѝ простят за това, че нея я е”засърбяло “в един момент и е избрала друг мъж и просто така е изоставила семейството след 20 години градене на такова -всъшност това е НЕПРОСТИМО и тя го знае !Тя е предала баща им и те се чувстват солидарни към него !Вие господине , нищо не можете да направите по въпроса , освен да приемете фактите , че разкрепостеният секс с елемент на изненада, няма нищо общо с това да зарежеш семейството което сте градили цял живот !Когато сте любовници мозъка действа на едни вълни-сега е друго и тя съжалява дълбоко , че е загубила доверието на момчетата и никога няма да го върне ,
не се тормозете излишно , господине ...!
Ж33

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 41b4bdbf6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тя е предала своето семейство, какво очакваш от такъв човек.
Щастие с пари, обич и любов не се купуват.
Те винаги, ще гледат на нея като, втора ръка човек парцал,
тя вече вижда тяхното отношение.
С любовник/. ца е хубаво, да се срещаш 2, 3 часа, но като заживеш заедно , няма е вече тръпката, и виждаш реалността каква е!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0a7d2aedb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами, според мен не бива щастието да се гради върху чуждото нещастие. Не го казвам с цел да те упрекна или нещо подобно, просто е така. Аз съм по-малък от теб, но преди време също направих грешката да се захвана с омъжена жена, въпреки че това винаги е било тотално против принципите ми. Бяха ми се насъбрали няколко разочарования в личен план и това ми послужи уж като "оправдание", макар, че реално изобщо не е такова. Освен това сметнах, че вече изневерява на мъжа си с други и си казах "какво толкова, с мен и без мен, все тая", което беше другата абсурдна глупост, която използвах, за да успокоя гузната си съвест. Да, обаче в крайна сметка не успях. През всичкото време с нея все едно нещо ме душеше вътрешно и не ми даваше миг покой. След всяка среща все едно планина падаше от раменете ми. Добре, че Бог ми помогна да прекратя тази "връзка", защото не знам до къде щяхме да затънем и двамата. При теб се получава нещо подобно, но със закъснение. Няма как хем да искаш семейно щастие, хем да имаш любовник или любовница. Просто не става. Едното е напълно противоположно на другото. Най-вероятно нейното семейство и преди теб не е било истинско и ако не беше изневерила с теб е щяла го направи с някой друг, но това няма особено значение в нейният случай. От истинското, здраво семейство по-хубаво няма. Аз също си нося последствията на глупостта, която направих, защото за 4-те години, в които бяхме заедно моите връстници си създадоха нормални връзки и семейства. Повечето вече имат и по 1-2 деца, а аз съм сам. Снощи празнувахме заедно нова година с едни приятели и техни познати. Еми, познай, всички си бяха с половинките и децата, само аз бях сам. Бяха си измислили игри за двойки, които аз пак трябваше да гледам отстрани. Затова съветвам всеки, който е решил да се забърква със семеен човек, дори с такъв без деца, да не го прави. Нищо хубаво и за двамата не произтича от това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker