Когато си бил сам много време е трудно да се обвържеш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато си бил сам много време е трудно да се обвържеш
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2804 пъти
Здравейте, заглавието говори много, но все пак..
Да, започна.
От много време не съм имал приятелка, а и нямам хора, които да нарека приятели. Много хора ме уважават, а и аз помагам на много хора, но вече не знам в 21 век, какво означава приятелството.
Та.. както и да е, да мина на темата.
Проблема с това е, че вече толкова голяма, крещяща нужда имам от човек до себе си, че започнах да ставам като психопат с жените.
Не се отказвам и след всяко разочарование минавам на следващата, но се замислям, че щом толкова много време не съм имал приятелка, може би проблема е и в мен..
Проблема е, че като се хвана с някое момиче и като се задълбочат малко нещата и стигнем до целувки и аз вече съм, край като завързан за нея. Което задушава едновременно мен и момичето срещу мен. Пф, даже аз се затормозих като го казах това, пък представям си читателя. Както и да е..
Не знам нормално ли е.. кое е нормално в днешно време..? Нормално ли е да се влюбвам толкова бързо и толкова силно. Аз ставам като вманиячен по момичето/ с което излизам, а съм забелязал, че при тях не е така... На момичетата сякаш им е все тая..
Не знам аз ли ги карам да губят интерес ли... Къде бъркам.. Искам да разбера и да го променя.. Питайте ако трябва, някакви въпроси, само ако наистина можете да ми помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 646cbc5ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам на колко години си, ако искаш може да споделиш. Разбирам проблема ти. Хубаво е да намериш някого и да му дадеш това, което толкова време не си на някой друг. Лошото е, че наистина си става леко задушаващо за другата страна. Постоянно да сте заедно, да си звъните често през деня, големи планове съвсем в началото на връзката ви. Това не е хубаво, защото е много набързо и някакси пришпорваш връзката и естествения и ход. А за постоянното внимание- има опасност просто бързо да си омръзнете, или твоите чувства както са били силни, бързо да изчезнат. Просто изхабяване. Била съм с момче като теб, и колкото и да ми харесваше вниманието, толкова и ме изморяваше. Аз не съм безчувствен човек, любвеобилна съм, но понякога съм имала нужда от време за мен, просто да съм сама. Още в началото бях казала, че не искам всеки ден да се виждаме, да я караме по-бавно, защото много бързаше. Оценях какво прави за мен, вниманието му, но и заради него, и заради мен, исках бавно да са нещата. Да се опознаем повече, а не веднага да ме смята за своята голяма любов. Е, уж ме послуша, но пак искаше да насили хода на нещата, като предложи да живеем заедно, и деца. А бяхме заедно от няколко месеца. Просто отказа да ми даде на мен и на нашата връзка нужното време да се развие естествено.
Споделих ти моята история, за да ти кажа, че не на всички жени им е все тая. На мен ми пукаше, но това постоянно да сме заедно, и той да ме засипва с внимание ме уморяваше емоционално. Чувствах, че очаква прекалено много от мен и от нашата връзка.
Може би се влюбваш лесно и силно, защото просто такава ти е природата. И аз бързо свиквам с хората, и всяка раздяла боли адски. Може съм по-чувствителна, знам ли.
Просто дай на някоя връзка да се развие постепенно, не обсебвай момичето, не изисквай постоянно вниманието и. Знам, че на думи е лесно, не и на дела. Знам, че като хлътнеш, трудно се сдържаш покрай любимия. Но си постави за цел просто да имаш самоконтрол, просто не повтаряй миналите си грешки. Жените оценяват вниманието, но искат и пространство, както и ти би искал. Пък и как ще и липсваш, ако само си край нея? Ако някое момиче в миналото те е опреквало заради твоята прилепчивост, се постарай да не се повтаря. На мен лично ми беше трудно да го поискам от момчето, защото виждах колко ме харесва, и аз го харесвах, но се страхувах да не би бързо да се насити. Това съм чувствала аз, може би твоите приятелки и те са изпитвали същото, или пък просто си попадал на кофти момичета. Не се наемам да гадая какво са мислили, само ти споделих моята гледна точка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b4cedbaa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би не си срещнал подходящата :) Може би си и по романтичен, търсиш единствената :) разкажи повече за себе си, какъв си ти. Мисля че си стойностно момче, от писаното си личи, поздрави :))) А на колко години си, ако не е тайна? И имал ли си сериозна връзка, а до секс стигало ли се е?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cc04f033a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо - на колко години си? Ако си на 16, всичко е "нормално". Ако си на 26, то трябва вече трябва да имаш някакъв житейски опит как долу-горе се държат хората в подобни ситуации.
От това, което чета, имам чувството, че си много припрян. Бързаш и насилваш нещата. На момичетата не им е "все едно", но си трябва време чувството да се задълбочи и развие, да се създаде дори момент на очакване и копнеж, елемент на несигурност...
Представи си, че стоиш прав, леко разкрачен и със затворени очи. Ако някой неочаквано те хване за дрехата и те дръпне леко напред, каква ще е твоята естествена реакция? Да се дръпнеш инстинктивно назад, нали? Същото е и при човешките взаимоотношения - дърпаш ли много, човекът побягва, съвсем несъзнателно при това...
Търпение и постоянство! Това са основните принципи в живота. Което означава и (само-)дисциплина! Дисциплината е способността да се откажеш от това, което искаш СЕГА, в името на това, което искаш по принцип, или за по-дълъг период от време. Ако искаш пълноценна и дълготрайна връзка с жена, понякога трябва да се въздържаш от моментните си пориви, като например - да я целуваш, да ѝ звъниш постоянно, да я питаш във всеки един момент къде е, какво прави, обича ли те наистина (или още) и т. н...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cf1a4c8ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е сякаш, а наистина им е все тая. Илюзивта за любов отдавна е разбита. Защи мислиш, че веднага след раздяла те тръгват с нови мъже.
Просто мъжете са провайдъри и те са с тях, заради нещата или начина на живот, който им осигуряват.
Брака и децата пък са договора, който жените сключват, за да вържат мъжете със сигурност.
Мъжетв са тея, които се влюбеаме, искаме романтика отношвние и какво ли не.
Жените искат много секс, качествен и пари. Ако не даваш поне едното тя тв заменя.
Пак повтарям и в тази тема жената не е твоя, само е твой ред. Всички мъжв да си го набият в главата и да имат едно наум за истинската същност на една жена.
Жените не обичат мъжете, обичат живота, който мъжетв им предоставят, не самите тях.
Спри да се самосъжаляваш и се стегни.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f791a194cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Някакви страхове те мъчат. Води си дневник за тях (oт какво те е страх всеки ден, какви мисли ти се появяват) и мисли, търси, ЧЕТИ как да ги пребориш. Kaто си избистриш страховете, ще ти стане ясно защо се заключваш и защо се вманиачаваш.

10 s

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0670ca208b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Твоята маниакалност наистина е плашеща. Трява да работиш върху това да си по умерен, самодостатъчен, спокоен и съответно психически стабилен. Тогава ще започнеш да излъчваш самоувереност която ще привлича жените. Но по интересното е че тогава няма да ти пука толкова дали те ще те харесват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 76c3c0648f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не вземай нещата толкова насериозно. Или поне не показвай, че си обсебен.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2695d9aa73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не е нормално, приятелката никога няма да те обича както твоята майка, което разбирам, че очакваш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 508f738ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   За да не си черната овца, просто трябва да си като другите.
Трябва и ти да слушаш чалга, да да търкаш лотарийни билети, да носиш маратонки Н*йк, да пушиш цигари, да пиеш и да не ти пука много-много за нищо. Жените харесват самоуверените мъже, дори и да са въздух под налягане.
Просто трябва да се държиш като с парцал с жените и да си уверен в себе си - това е формулата, която работи на 100%!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cffb4fa05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм същия.

Единият проблем е, че нямаме мъже приятели. Вторият проблем е, че нямаме опит с жените. Третият проблем е, че като малки, родителите ни или не са ни обръщали достатъчно внимание (в нашия случай бащите) или точно обратното, получавали сме огромно внимание.

От известно време излизам с едно момиче и усещам, че и тя е като нас. Установих, че е ужасно досадно някой да е вманиачен по теб и да иска постоянно да сте заедно.

Моят съвет е да си намериш хоби за след работа и да се виждате рядко със следващото момиче, докато не заживеете заедно. Аз така смятам да направя или да я зарежа.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 58bd8cec0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Еми, обсебването си е плашешто, особено бързото обсебване. Дръж се по-уравновесено, за сериозни чувства са нужни време и по-сериозни причини от моментно харесване и влюбване.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5ab505464c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен проблема е в момичетата. Ти просто си любвеобилен и се привързваш, което е нормално и не би трябвало да плаши, а да радва момичето, към което си такъв. Момичетата сякаш им е все тая... явно търсят парички и екскурзии и като не го намерят си бият петата..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d92e5d033d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Свестно момиче/жена и истински приятели трудно се намират днешно време, както ти сам си се убедил. Истината е, че повечето не търсят сериозна връзка, а само мимолетно влечение. Ако си бил предаван в миналото било то от приятели или приятелка (гадже), е нормално като намериш нещо подходящо, поне на пръв поглед, да си помислиш, че късметът най-накрая е дошъл при теб и ти не искаш да го изгубиш, но уви реалността често е друга. Най-добре не взимай толкова на сериозно разделите и изчакай подходящия човек, в когото си сигурен, че е точно за теб. Това става само и единствено с много търпение и наистина опитай се да не се вманиачаваш толкова много. Ако не стане с една, ще дойде друга и т. н.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1583efec52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Автора съм..
така.. благодаря на всички за коментарите, но няма как да отговоря на абсолютно всички, така че си избрах номер 2. Няма да крия, че коментара ти ме поласка.
Въпрос номер 1 "Какъв съм аз"
Честно казано и аз не знам какъв съм, това може би другите трябва да го кажат за мен, но се стремя да бъда добър човек и да се развивам. Занимавам се с много неща свързани с изкуството, постоянно пътувам, обиколих доста свят и още искам да ходя и да пътувам, да разглеждам нови места. Всички ми говорят, че трябва да се застоя на едно място и да работя и да започна да градя и аз от време на време си ги мисля тези неща, но всеки път когато събера някакви пари си купувам следващия самолетен билет и тръгвам на някъде. За мен парите са като пера, които събирам, събирам и накрая стават криле и политам с тях. За това и винаги нямам пари, защото ги давам за такива неща. Скачам с разни бънджита, ходя из планините, изкачвам някакви върхове и така.. Като цяло съм приключенска натура и гледам да не си губя времето на тая земя.


Въпрос номер 2:
"Имал ли си сериозна връзка и до секс стигало ли се е"?
До тук с позитивните неща за мен. Ако трябва да отговоря честно,
не, не съм имал сериозна връзка. Всичките ми връзки продължаваха не много дълго време. Като по-малък бях голям лиглъо и не бях по сериозните неща. Имал съм около 6 сексуални контакта с момичета. В един момент от живота ми ми се случиха доста неприятни неща и бях няколко години в депресия, това беше периода, в който се промених доста, надявам се към по-добро. Но беше и периода, в който бях абсолютно сам и всички ме отбягваха, което е нормално, никой не обича да общува с депресиран човек.. Та.. както и да е

Мисля, че годините не са от значение, но все пак мога да кажа приблизително, че съм някъде между 20 и 30.

Друго, което мога да кажа е, че може би проблема е наистина в мен, както казах по-горе, но е вярно и това, че не попадам на подходящи. Също така позна за това, че искам единствената. А последното момиче, с което бях се отнесе доста лигаво към чувствата ми. От една страна може би аз не съм направил нещо както трябва, но от друга наистина си мисля, че не беше достатъчно зряла. А и беше доста по-малка от мен.
Тя ми каза, че съм я притиснал и тя се е уплашила. Което е възможно и да е така.. но все пак излизахме 4 месеца и мисля, че беше точния момент нещата да се задълбочат. Опитвам се да бъда самокритичен в цялата работа и да призная грешките си, за да мога да ги променя, но последната ситуация беше толкова сложна, че не знам изобщо дали аз съм виновен или тя или и двамата.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0490813a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Към редакторите- моля ви, пускайте темите и коментарите по-бързо, стоят с дни а някои хора очакват отговори в деня или следващия ден.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 32682e04c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Дааа тая тема с обсебването ми е болна. Мъжете все ми мрънкат или ми показват, че им е вповече да искам внимание. Супер зле са всички в България. Какво значи обсебване... Ако беше взаимно, щеше да е любов. Просто ти се влюбваш като хлапак, а те не. Това не е в твой интерес. Ако се влюбваш от първата целувка, как очакваш да стане нещо....

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1583efec52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Искам да кажа, че прочетох внимателно всички коментари и ще се замисля сериозно върху някои от тях, най-вече в мненията на дамите. Благодаря.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1583efec52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Автора,
така, след като прочетох всички коментари внимателно, помислих сериозно върху тях, реших да направя сериозен анализ на ситуацията.
Така...
Истината е, че когато я срещнах за пръв път не ми хареса външният и вид, нито как се облича, но видях по погледа и че изпитва симпатии към мен и това внимание ми хареса, исках да продължа да получавам от него (колкото и егоистично да звучи). Затова започнах да излизам с нея, беше ми хубаво да гледам как две блестящи очички са вперени в мен и искат да разберат всичко за мен. Самият факт, че аз нямах чувства към нея ме окуражаваха, защото много пъти съм страдал от момичета и си мислех, че така като нямам чувства е по-добре и не е опасно да продължа. Обаче в един момент се наложи да замина за друг град и се разделихме за един месец и през този месец всеки ден си пишехме и тя постоянно ми пишеше, колко много и липствам и аз усетих, че на мен тя също ми липсва. В един момент се усетих, че съм хлътнал доста и аз по нея и в момента, в който го усетих, направих всичко възможно да се върна при нея. Кагато се върнах при нея и излязохме, през цялото време се опитвах да се държа както преди, с непукизъм, но не можех. Сигурен съм, че всяко мое действие и поглед показваше, колко съм хлътнал по нея.. и така.. Започнах да си мисля, че подържа отношения със стария си приятел, което си имаше малки основания и все още се чудя дали това не е било наистина така. И постоянно ми казваше, че хубавите неща ставали бавно, че иска време и аз през цялото време си мислех, че го прави, защото се занимава с някой друг. Ревсността е страшно нещо, но за жалост съм болен от нея. И все пак е възможно да съм бил прав и е възможно да съм бил в заблуда и тази заблуда да ме е накарала да се държа не както трябва. Имам чувството, че когато бях в тази ситуация ми идваха 1000 филма в минута и това е защото много, много пъти съм давал безусловно сърцето си на хората и много, много пъти съм страдал заради това. Признавам си, страх ме е! Усетих, че това, което правя ще ме нарани, усетих, че момичето, с което излизам не е подходяща за мен и ще ме нарани. Възможно е да съм бил прав и със силна воля и самодисциплина да се откажа от нея заради това, че не си пасваме, заради това, че е по-малка от мен, заради това, че харесва неща, които за мен са странни. Причини доста мога да извадя, но се чудя дали не е една основна причина - страх. Кое от двете е филм и кое истина? В крайна сметка избрах да продължа със страхът си напред, което беше грешката ми. Преди се забавлявах с нея, бяхме си неразделни приятелчета и бяхме заедно защото ни беше хубаво да бъдем заедно, но когато страхът да бъда наранен отново се появи, нещата станаха различни. Знам, че монологът ми е странен, но такъв съм си аз- странен! Надявам се да се променя в този живот!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8b0bc64ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Проблемът ти си личи още от името на темата - "обвържеш"...

Почти никой в днешно време не иска наистина да се "обвързва". Навремето това е бил метод за оцеляване. Хората изграждат приятелства, бракове, защото трябва да разчитат един на друг (нямало е на кого друг). В днешно време имаме тенденцията да гледаме идеалистично към миналото, но и то е било породено пак просто от необходимост и ситуация...

С развиването на технологиите и разрастването на правителствата, днес се наблюдава обратния ефект - хората трябва да разчитат все по-малко един на друг, а напротив - разчитат главно на правителствени и икономически организации. Затова се наблюдава разпад и опростяване на човешките взаимоотношения до прости краткотрайни транзакции. Който се опитва да влага малко повече - гори. Който умее да се пласира на пазара, и да сменя лесно връзките/познанствата - процъфтява. За тези които не можем така, самотата е единствената алтернатива.

Освен това що се касае до връзките, мъжете и жените имат коренно различна психика. Това което ти наричаш любов, е нещо много по-различно от това което жените наричат любов. Принципно двата пола са несъвместими (имат различни стратегии за собствено оцеляване), и единственото което ги държи дългосрочно беше изкуствената институция на брака.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b4cedbaa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравей, номер 2 съм :) Ами какво да ти кажа, може да те вземат ненасериозно заради приключенския ти дух, но това не означава, че си несериозен, просто всеки си е различен, мисля че не си срещнал момичето за теб, може би и тя трябва да е с приключенски дух, не се отказвай приятел! :))) Коя зодия си? , извини ме, предполагам стрелец, скорпион или везни? ... :) И между другото, ти също ме поласка, Благодаря ти.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1583efec52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Сигурно няма да се откажа, но последната случка беше доста неприятна и честно казано се замислям дали скоро ще имам някаква връзка изобщо. В днешно време да имаш приятел е трудно, а да създадеш едни качествени взаимоотношения и да намериш правилния човек е не просто трудно, а ми си е като да спечелиш от лотарията. 50% от хората, които познавам не са обвързани, другите 30-40% са обвързани, но постоянно се карат и в един момент връзката им се изчерпва и започват да стоят заедно от задължение, емоцията я няма и взаимно започват да си пречат и да си тровят живота. Само 5-10% според мен са щастливците, които постоянно се променят и постоянно са готови за нови и нови преживявания, които живеят наистина смислен любовен живот. И така.. искам да се науча и аз да съм като тези 5-10%. Въпреки, че е трудно, вярвам, че си заслужава. И се надявам никога да не стана като онези мъже, които до 35 години не са успяли да намерят любовта и започват да говорят "Всички жени са к'рви". Вярвам, че има свестни жени, вярвам, че има грешки и в мен, върху които трябва да работя, но след 2-3 години наближавам 30 и времето започва да ме притиска, в тая възраст вече започва да става маалко по-трудно.
И така..
Не го вярвам това за зодиите, но щом държиш- риби съм.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: dfd143f9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ех и аз да имах приятел като теб- огледало на самата мен.. Всичко ти е наред, не си срещнал правилната!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker