„Констелацията” не е подходяща за теб! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

„Констелацията” не е подходяща за теб!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2380 пъти
Това ми рече бившата ми вече приятелка, в резултат на което аз прекъснах връзката. Това беше третия път да не съм бил подходящ за компанията, в която си прекарва и ми дойде твърде много. А и що за израз?

Предишния път бях в много сериозна нужда поради пътуване, абе шантава, ненадейна и тежка ситуация, и я бях помолил да преспя у нея. Тя ми каза, че съм имал възможности, да си отида на хотел, защото била с женска компания тоя ден и било планирано. Никакви молби не я смекчиха, казах ѝ изрично нека да си отиде и си се забавлява, аз ще я изчакам. Куриозно, по-по-предишната вечер бях преспал у нея (от различни градове сме). Междувременно не бяхме се карали или нещо от сорта, даже напротив.

А в сегашния случай, тя замина за седмица на ски с племенницата си, а също и с една нейна приятелка, като за прителката си ми съобщи в последния момент, че ще ходи и тя. Между другото, племенницата ѝ ме харесва и обича да си играе с мен. Изразих желание да отида за половин ден през уикенда да покарам и аз малко ски, ще е забавно, а ще ми е много приятно да покарам заедно с нея, при което тя ми каза, че „констелацията” не е подходяща за мен. Аз бях особено шокиран от думите ѝ (както казах, за трети подобен случай не пасвам на компаниите ѝ) и ѝ казах: ОК няма да идвам, но поне ми обясни какво означава, че констелацията не ми подхожда. Познавам приятелката ѝ, която не ми допада, но не е и като да не мога изобщо да я изтърпя. Тя ми каза, че плановете били такива, не желаела да ходя, не пожела да обясни друго, просто не искала да ходя даже и за половин ден. Можело друг път.

Вбесен ѝ заявих, че не желая повече да продължавам с нея (след 4 години заедно), че житейските ни пътища се разделят и вече месец и половина прекъснах всякакви контакти с нея. Изхождам от това, че ако човек действително обича някого, то той или тя желае да бъде и прекарва време с другия, а не само когато му се доприиска физически контакт, другият му залипсва или пък плановете го допускали. Партньорът заема особено място (след децата, които обикновено са на първо) и човек трябва да може да зачете желанията на партньора си, да го представи пред други хора, и да застане зад него - става въпрос за неща като обвързаност, подкрепа и отдаденост към другия, и връзката, които явно напразно съм търсил у нея. И накрая, в крайна сметка, има и нещо, което последно се задейства. Имам си достойнство - от моя си гледна точка.

Двамата сме обикновени хора, не сме нещо префърцунени. Аз съм на 49. Тя е на 53 - фина и изтокана мадама не само по мое мнение. Но имаше нещо като паралелен живот, до който не ме допускаше. Не бил го нарекал лична градина, а направо потайна градина. Обича да кани гости, но не и мен сред тях. Говорих ѝ какво изпитвам, но не я е еня, дори не осъзнава ситуацията. Все едно на стена говоря, нещо в мен не било наред. Обичам(х) я много - не е ясно вече де, по-скоро съм безкрайно огорчен и разочарован, предаден. Направил съм страхотно много за нея, което тя признава и ми е била много благодарна (поне на думи). Основно аз съм поемал инициатива за това-онова или ходене тук и там, тя не толкова, но двамата заедно сме прекарвали винаги добре. Посетили сме 11 страни. Имахме много общи интереси и връзката ни беше много хубава заедно, тук имаше единодушие. Не вярвам да съм ѝ се натрапвал. Не съм, да кажем, изпаднал идиот с разкопчан дюкян и развалени зъби, по-скоро точно обратното. За това наше време ми е изпращала много съобщения, емейли, емотикони и прочие, че ме обича, гордее се с мен и т. н. и съм склонен да ѝ вярвам.

99% съм сигурен, че няма намесен мъж!

Въпросът ми е правилно ли постъпих. 4 години са си доста време! От моя страна става дума не за прекъсване, а направо за разрушаване на връзка, надежди, чувства, спомени и прочие – това са сериозни психически последици и за двама ни. И двамата губим много.

Нормално ли е поведението ѝ? И какво може да означава то от женска гледна точка? Как се обяснява? С що за жена съм си имал работа, така и не разбрах.

Благодаря за мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 336a333819
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имал си работа с жена, която никога не те е искала.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 78e3d7a59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами това е зряла жена, със собствени навици, приятели, утвърдено поведение. Държи много на личното си пространство, има себеуважение. Не сте тиинейджъри да ходите навсякъде заедно. Като не те е поканила някъде няма смисъл да се натрапваш. Просто го разбираш и уважаваш решението й. Поведението ти е неуважително. Тя е преценила как и с кого да си разпредели времето и факта, че ти се опитваш да й променяш плановете само защото си мислиш, че имаш право, понеже сте двойка не говори добре за теб. Една млада жена би ти позволила да се опитваш да я манипулираш по този начин, но не и една зряла жена. Това за констелацията означава, че тя иска да си прекара времето по определен начин, с определени хора, а ти след като не си поканен значи няма защо да изискваш да ходиш там и да й се цупиш. Трябвало е да си доволен на времето прекарано с нея и на думите й, на смс-ите и на вниманието , което ти е давала, вместо да искаш ти да определяш кога и как да стават нещата. Това се забелязва и дразни.
Ж31

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e9a67269ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   И това ми било връзка... Жалко.

Номер 2, промиват мозъците на хората да смятат подобно гаднярско поведение за нормално, но знай, че няма нищо човешко в това поведение и не е детинско да бъдеш с човека когото обичаш, а е най-естественото нещо. Тази жена не е семеен тип, съмнявам се, че е и добър човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: cc14840dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майната и. Ти си бил аксесоар, който тя е слагала на витрината, изваждала го е, когато и потрябва и после пак е прибирала. Ти да не си кученце, че да подскачаш наоколо с оплезен език и да чакаш да ти обърнат внимание? Мъж, без достойнство си е смешка. Намери си жена, за която си на първо място.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 69e6667191
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Статутквото на отношенията ви я е устройвало. Искала е да го запази, но не и да развива връзката в каквато и да е посока. Ако ти обаче се стремиш към друг тип отношения, то си постъпил правилно. Потърди жена със сходни търсения, която да ти пасва.
Успех!
Ж31

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eb73686a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да,защото е фина и изтокана си стои сама. :)
Според мен не е нормално,но ако е стара мома обяснява всичко.
Все едно диво животно да го затвориш в клетка.
С какъв акъл позволяваш такава връзка?!
Такива взаимоотношения са за младежите,а не за зрели на години хора.
Нищо лошо няма в това да прекараш време с нея,а пък да не те покани да спиш при нея ,а направо да ти каже да си търсиш хотел...
Това е токсична и безсмислена връзка!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: f0eaaff5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, това "Ж31", какво ще рече? Да не спестяваш 20-30 години?

Авторе, разбира се, че имаш право на недоволство! Тя постъпва абсолютно егоистично и изглежда те ползва "на повикване". Не разбирам защо изключваш друг мъж? Почти във всички случаи го има за да се държи дръпнато. И моята възраст е близка до твоята, ама не разбирам защо се занимаваш с лелки в предпенсионна възраст? Да ти обърна внимание на племенницата, тя е поне на 20 години. Така няма да ти обясняват някои колко: "зряло, себеуважително... " се държи. Или поне ще ти въртят "детски номера", ама от млади, а не от зрели или по-скоро "презрели" лелки!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bddb0b362a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз лично, не знам как си я изтраял 4 години. Ако бях на твое място още при първото подобно изречение щях да съм я пратил да си върви по пътя. Що се отнася до личното пространство, винаги са ми били смешни подобни оправдания. Който толкова много си държи на пространството, да си стои сам и да не търси сериозни отношения.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e4d3cad0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Номер 7, тая или този навсякъде се подвизава с това "31" и винаги пише пълни глупости, супер болна/болен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c6bd686d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хаха, как сте нахакали единичките на номер2, тъпи комплексари. Аз да ви светна нещо - ние, по-младите жени също не се оставяме да ни манипулират и много ценим личното си време и пространство. Сега сме 21 век, а не времето на майките и бабите ви, и само тежко травмираните момичета с умствени увреждания се оставят на акъла и капризите на мъж, така че ще преглъщате и ще траете и ще сте доволни на това, което получавате, друг избор просто нямате. Също и със старци не се занимаваме, поне тези, които не сме сериозно увредени психически- номер7 да не дава напразни акъли хахаха

А някой ще обясни ли все пак какво е констелация, че аз затова кликнах да разбера какво е....

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7313ef06bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Жената е на 53. Съответно се предполага, че урокът да не зарязва приятелките си заради гаджето, защото, след като се раздели с него, ще остане съвсем сама, го е научила още преди 30 години.
Добре си постъпил, защото явно имате различни представи каква трябва да е една връзка. На нея й трябва по-зрял човек, който уважава личното й пространство. А и щом за толкова време не сте заживели заедно, краят е бил предвидим.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c2fc03d83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Благодаря на коментиралите! Въпросната жена нито е стара мома, нито е зле изглеждаща, нито е лоша като човек, напротив, изискана, отлична домакиня и можеше да сложи в малкия си джоб много по-млади от нея с излъчването си, стила и женския си чар. Имаше много и хубави черти, и е справедливо да отдам дължимото на жената, която е била с мен и ми е дала чудесни моменти. И тъй като добре се разбирахме, имахе великолепни прекарвания заедно и в леглото. И точно в това е дилемата, де да беше толкова лесно човек да я прати да си върви по пътя както казва н. 8. (Но накрая все пак го сторих. ) Ако случаят беше толкова ясен, както ми звучи н. 2, щях да я пратя по дяволите още на петата минута и нямаше да мрънкам тук.

Основно се е държала добре с мен, с изключение на това постоянно общуване с приятелки, при което бях не деветата, а 19-та дупка на кавала, а аз мъж ли съм или лукова глава? Не съм я ограничавал или забранявал за каквото и да било, но пък съм недоволствал (с основание), че ми е отделяла малко време и внимание като за партньор. Нейните си планове все не ме включваха, а и не ги е споделяла. Просто плановете ѝ се спускаха от небето и не подлежаха на обсъждане. -Плановете ѝ бяха свещени! А и без това се виждахме малко, основно уикенда. Самият аз съм много самостоятелен, но когато човек е във връзка с някого, това, по моему предполага обвързаност и взаимност, иначе защо изобщо сме с някого? Обикновено хората желаят да споделят с партньора си и да го направят съпричастен за хубаво прекараните си моменти навън, но не и в нейния случай, което ми даваше усещането, че води някакво странно паралелно ежедневие, общувайки с хора, за който не желае да споделя или не ѝ идва на ум да ми сподели – нещо като синдром на царската дъщеря, дето всяка сутрин се връщала със скъсани сребърни чехли. Винаги ме изкарваше виновния за това, че съм упражнявал контрол над нея, а бога ми, изобщо не съм я ограничавал, не съм настоявал да знам къде е, а и често ме е лъгала. По-скоро беше възмутена от това, че е хваната в лъжа: „Да, излъгах те, но това, че ме пита за мен е контрол. ”

Действително нямаше сериозен мъж наоколо, освен обичайните познати, заради обичайните комплименти, от които всяка жена изпитва непресъхваща нужда. Ако имаше друг мъж, едва ли щеше да е толкова искрено любвеобилна и мила с мен. Просто човек не е способен да заблуждава така изкустно, освен ако няма психични отклонения. Проблемът бяха не мъжете, а нейното прикрито поведение и приятелките. Когато беше с тях, аз все едно бях чужд човек за нея, просто не съществувах! Затъмнение - нито иска да чуе, нито да ме види.

Що за поведение е това? Затова и въпросът ми за психологията на такава една жена от женска гледна точка. Заради възрастта и създадения житейски комфорт ли е това? Какво е това с приятелките, дето е толкова над партньора? Или става дума за егоизъм, себичност, непригодност за връзка или някакъв си вид психично отклонение?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7f24695942
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Номер 2/10 млада стара мома ли си? Емоционално и/или сексуално незадоволени си съскаш като змия, тези жени къде не са на твоя акъл обикновено "гукат" като бебенца. Само разбрах, че ти е много извратена представата за жена! И дай Боже, по-малко такива "жени", моля те!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c57ab371d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не е трябвало да правиш нищо за нея, това сега ти е отплатата. За една жена се прави нещо само и единствено ако си го заслужи, нищо даром и наготово.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4a7f263673
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   10 Правилно. Не им понася истината, за това такива коментари рядко се публикуват, а ако по случайност е публикуван, то следва същото гласуване плюс невиждано плюене и ярост. Сякаш плюенето им ще промени реалността. хахаха Не се ядосвай на комплексари, имай ввъзможно най-малко допир до такива същества, дори онлайн. Те изпиват енергията и живота ти. Ако пипнат цвете, то ще изсъхне. Не могат по друг начин да се наложат или да променят реалността, не могат и да преглътнат комплексите и яростта, за това те най-много викат и се изявяват. Ако крещиш все по-силно, и ако не даваш друг да се изкаже, за какво говори това и дали ти излизаш правия? За съжаление такива индивиди така и не се осъзнават. Надвикват и надвикват и надвикват, и си въобразяват, че така ще променят реалността. хахаха

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 78e3d7a59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Номер 10, точно така, едно правилно мнение! От номер 2 ( който наистина е Ж31)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 78e3d7a59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Представете си следната ситуация. Вие си имате приятели, ходите да си гледате мачове, събирате се по мъжки, да си говорите вашите си неща, имате си хобита, ходите на лов и т.н. и изведнъж приятелката ви решава да ви променя плановете с тях, да иска да идва и тя с вас, да иска да идва да покара ски с вас и племенника ви и т.н. Ще я допуснете ли до това свое пространство само защото ви е приятелка и е прието, че трябва да правите всичко заедно? Може би ако сте на 15, да, но не и ако сте зрели хора. При жената , която автора описва, времето прекарано с приятелки е еквивалентно на времето, прекарано с вашите приятери, с вашите си хобита и разговори и т.н Толкова ли е трудно да се разбере, авторе. Казваш, че ви е било много хубаво заедно, защо тогава вместо да се наслаждаваш на тези моменти ти си недоволствал и си се опитвал "да разбереш" "как се държи тя" и " каква жена е". Вие нямате деца, не живеете заедно, не делите общи сметки, какво очакваш? Да идва при теб в другия град след работа през седмицата и да ти готви и пере ли? Вашата връзка е била много хубава, за през свободното време и на двамата, за да се разтоварвате, а не да я натоварваш с въпроси и караници за глупости. Ти търсиш под вола теле. Няма нищо сложно и няма нищо скрито. А може и обратния вариант. Може в присъствието на нейните приятелки ти да си флиртувал с тях или те с теб без да го осъзнаваш, както и да си заглеждал племенницата й и това да си е личало, казваш , че племенницата й, на 20 г. е обичала да си играе с теб??? и всичко това да я е дразнило. Просто някои хора, както мъже, така и жени разделят личното си пространство много отчетливо-приятели, семейство, гадже, работа и не искат да ги смесват. Явно тя е от този тип. Ако я обичаш както ти казваше щеше да я разбереш, а не да се държиш като тийнейджър.
Ж31

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 1df41e047b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От автора: Хора, прави бяхте някои от вас, имало е друг мъж и то не отскоро!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: fa873e60b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Последният коментирал- защо се гавриш? Има поне един друг пост от автора и той е с друг хаш! Колко устройства имаш, от които пишеш, ако си автора!?

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 3624678d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторе, авторе...След като вече си я отсвирил, след четири години срещи и забавления си седнал да питаш тук с що за човек си бил?
Аз пък се чудя що за зрял 49 годишен мъж си ти? Ти може да си я обичал, да си държал на нея, но тя теб - едва ли или поне доста по-малко. Просто си бил един приятен компаньон за свободното ѝ от други ангажименти време.
Не знам дали си чувал за Бръснача на Окам- от множеството теории, които обясняват един и същ проблем еднакво добре, за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която използва най-малко предположения. Сиреч ако нещо изглежда като патка, върви като патка, държи се като патка, кряка като патка, то най-вероятно е патка. А не кондор, например. Надявам се схващаш общото между този принцип и твоята ситуация. Още като ти четях темата си помислих, че имаш някакъв дубльор (баджанак), чудно как ти трябваха 4 години да се светнеш за нещо очевидно?
Какво е констелация пък вече си разбрал от Гугъл, вероятно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 20 дни
hash: a44f86a225
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До 20. Н. 19 - авторът съм. Не, не се гавря. Исках просто да дам пълната и крайна картина на ситуацията. Да, наистина, хаштагъг е друг и като ги преброих сега, имам 11 устройства, от които мога да пиша и не помня от къде точно съм писал. -Съжалявам за неразбирателството!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: 5bccae0054
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторе, веднага допуснах какъв ще е краят на историята, но не исках да те огорчавам. Срам ме е да си го призная, но съм го правила този номер. Мой състудент, с когото имахме страстна връзка навремето, не щеш ли дойде на почивка в България. На морето. Обади се и решихме да се срещнем в Каварна, където беше отседнал. На бившия ми мъж обясних, че планирам да замина за три дена, за да се видя със стар приятел. Но в главата ми се въртеше и друга идея, не просто да се "видим"... Съпругът ми даже се зарадва, че малко ще си почина, но ден преди пътуването ми каза: "Знаеш ли, тъкмо и аз ще се поразтоваря, пък и ще се запозная с интересен човек, толкова си ми разказвала за него, така че идвам с теб". Вечерта по някакъв незначителен повод направих такъв скандал, че на сутринта не си говорехме и, естествено, заминах сама. Но още по пътя се засрамих от себе си, така че със студентскто ми гадже нищо не се случи, само си разправяхме спомени и всеки си спа в различен хотел. Звучи ти познато, нали, авторе?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker