Страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1133 пъти
Към настоящия момент живота ми не се развива отлично.
Отчасти "живея" с приятеля си, който обаче само ми се води такъв. Много е инатест, липсва ни комуникация, а аз за това му дудна всеки ден, защото без комуникация проблемите не се решават и ескалират. Не са здравословни отношения, съвсем не. Той си е голям ревнивец, но с времето се научих да го търпя и да не го дразня. Коренно различен е от останалото мъжко съсловие. Едновременно не се чувствам добре в тази връзка, но и се чувствам. От 5 години сме заедно. Никога не ми е изневерявал. От тук идват страховете ми. Страхувам се, че следващия когото срещна и с когото, евентуално, започна някаква връзка ще ми изневери или няма да ме изтърпи, защото и моя характер не е никак благ. Страх ме е, че никога няма да се влюбя пак тоооолклва силно, защото сегашния ми приятел е първата ми и най-голяма любов, въпреки че ме наранява много с думите и действията си. Аз съм търпелива, опитвала съм се да си тръгна неведнъж, но просто не издържам и така се въртя в кръга. Просто като си помисля за друго момче и физически започва да ми се гади. Не мога да се откъсна от него и сама си обикалям кръга, а и като се опитам стават големи панаири. Не се е стигало до бой, само защото късмета ми ме е спасявал навреме. Родителите ми не го харесват и то е разбираемо. Не е стабилен финансово, но аз не очаквам от него да ме издържа, аз си се издържам сама, даже и му помагам до някаква степен, но той винаги ми отказва пари. С времето се научих, като нещо не му хареса просто да не го правя. Преди ритах с крака и опонирах, но само аз страдах от това, като че ли...
Това ли е любовта? Много съм плакала от безсилие. Това е първата ми сериозна връзка, не съм тийн, имала съм някакви кратки връзки в тийн годините си, но всичките са завършвали именно с изневери или просто защото не ме харесват достатъчно, но пък и аз не съм била достатъчно влюбена. Всеки ден се намирам на кръстопът, всеки ден дребните решения които взимам са от голяма важност, за да не стават скандали. Основателни ли са страховете ми или това е само филм? Аз не мога да бъда с някого, към който не съм влюбена до такава степен. Гадно ми е и не мога да св насиля дори да докосна дадения човек. Ние с него не сме излизали никъде, между другото. Някакви кафенца, от време на време, през останалото време сме си вкъщи, пък и аз си падам домошар.
Кажете ми за вашия съвместен живот с половинката ви и вашите взаимоотношения, как се развиват, какви бяха в началото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: f21553ac61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях същата като теб, наскоро приключих 9 годишна връзка. Искам само да ти кажа, че тези проблеми ще стават само по-големи. Не мисля, че още си влюбена. Може би още го обичаш, но това ти е навик - да живееш както той иска, да смееш да направиш нещо за да не породиш поредния скандал.. Това не е любов за мен. Прекалено много те е страх, че след като скъсате няма да намериш някой, който да те цени и да не ти изневерява, но ако ще живееш с този страх няма да си много горда, когато пораснеш още малко. Това си е твоя живот не го забравяй, ти сама го контролираш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2e3486f4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С първото момче с което живях се опитвах да бъда страхотна домакиня и му изпълнявах всичко, както той го иска всеки негов каприз. Когато се разделихме си мислех, че е края на света и никога няма да срешна такъв прекрасен човек, с такива красиви очи и бла, бла, бла...
Година по-късно си дадох сметка, че това е най-хубавото нещо, което е можело да ми се случи в онзи момент. Момчето нито беше красавец, нито умник, нито ме обичаше. Аз в моите фантазии си бях създала един страхотен нереален образ на един кофти човек. Плюс това не може постоянно да мислиш какво как ще направиш и дали ще му хареса, това е тормоз. Ние дори нямахме за какво да си говориме на края на връзката ни. Седяхме на масата, хапвахме и си мълчахме, ако съкъм обелеше нещо ми казваше, колко съм проста. :)

С мъжът ми съм вече над десетилетие и никога е имало проблеми. Много дискутираме и взимаме заедно решенията, печели този с по-добра аргументация. Но той си беше така от началото, не съм
го променала или нещо такова. При нас няма мъжка и женска работа, всеки върши каквото трябва да се свърши, когато може и децата така си гледаме. Без уговорки илинещо такова прото един от двамата отива и се занимава.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9b27ba7dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, не, не. Стига, спри да се страхуваш. На света има толкова много мъже, които са верни. При теб обстоятелствата са се развили лошо, защото този е единственият, който не ти е изневерил, но това не е причина да го идеализираш. Това, че някой ти е верен е много хубаво, но никак не е достатъчно за любовта и щастието. Ти трябва да се усмихваш повече отколкото плачеш. Духът ти трябва да е здрав, характерът ти трябва да е здрав, не бива да си смачкана по такъв начин. Любовта, най-кратко казано, е топлина. Да има с кого да поговориш и да срещнеш разбиране. Да имаш рамо, на което да се опреш. Да има човек, с когото да се чувстваш повече себе си и по-свободна. Хубавите връзки трябва да ти носят такова усещане. Не, че съществуват идеални отношения, всички двойки се карат, навсякъде има неразбирателства и лоши периоди, но лошите периоди не са години в порочни кръгове, усещане, че си вързан, а не обвързан. Лошите периоди са някакви скандали, които никак не променят любовта ви и грижата ви един към друг. Хубавите връзки не са да се измъкваш от боя на късмет, разбираш ли?
И, да, права си, втори път няма да се влюбиш по същия начин, но може да се влюбиш отново и да е красиво, силно, вълнуващо. Няма две еднакви чувства, това трябва да те успокоява, а не само да те плаши. Знаеш ли, може да се влюбиш по-силно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 716f63d558
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Честно казано, успокоихте ме, познатите и приятелите ми веднага ми казват " ми просто го остави". Благодаря Ви за коментарите, мили хора. Имам много страхове, но рано или късно ще ги преодолея.
Авторката

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 21756af794
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не,не това е любовта,авторке.А това,че за 5 години не ти е изневерил е похвално,но не ти дава никаква гаранция,че занапред няма да го направи.Болшинството от изневерите се случват на по-късен етап-когато връзката съвсем се е изчерпала.Самият факт,че си търпелива и се стараеш да не го дразниш говори достатъчно.Та това ти е най-близкия човек,пред него би трябвало да говориш открито,когато си нервна дори да се развикаш-на кой не се е случвало?А щом е и ревнивец-не,не ти трябва.Твоите родители явно добре са го преценили-послушай тях,повярвай ми,отстрани по-добре се виждат нещата-а не забравяй,че те са хората,които най-много ти желаят доброто....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker