Повдигаща духа реч - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Повдигаща духа реч
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1237 пъти
Здравейте,
днес ще пиша за бъдещето така както за това на хората така и за това на България. От доста време насам започна да се говори за демографски срив, за деградация на обществото и за изселването на множеството българи от нашата страна, България, в което, за жалост, има доста истина.
Като започнем от все по-ниската раждаемост, преминем през това че все повече и повече мои по-малки познати, и не само, правят елементарни правописни грешки, та стигнем до това как родителите ни, та дори и БАБИТЕ ни, ни казват че в България няма шанс за реализация! Това е ужасно... добре де, нека се замислим, дали всички тези велики български мъже и жени, тези будители, на времето са си представяли една такава България. За това ли са се борили? ! За това да днес родители и роднини да ни кажат че там, в чужбина, е по-добре? ! Може да е за това, че някои единици, не могат да пишат и да говорят на български език.
Според мен ние, българите, трябва да спрем да се оплакваме, а да действаме, вместо да бягаме по тази великата чужбина, нека ние си създадем една такава.! Не зависи ли всичко от нас? Много от хората обвиняват системата. Е добре де тя не е ли такава каквато ние си я моделираме и оформим? Не зависи ли всичко от нас?
Колкото до оплакването от бедността? Ще дам един прост, но добър пример - Куба. Там хората знаят истинското значение на думата бедност. Знаете ли че тези хора по улиците с широка усмивка на лице? Те са истински щастливи! Не можем ли и ние да сме щастливи? ! Та тези хора допреди една, две години нямаха интернет. Отговорът на последния въпрос е разбира се че можем да бъдем щастливи, само че ще трябва да сменим старото мото ( Гледай да прецакаш другия ) с ново такова ( Гледай да помогнеш на другия ). Не можем ли? ! Щом толкова не се харесва управляващата класа и това как тя упражнява властта си защо нежелаещите я не се обединят срещу нея. Ако някои толкова са искали са щели да действат. Не съм против протестите, но има много начини за справяне с проблемите. Протеста е най - крайната форма.
Примерно може хората от различните градове да напуснат работа и така да се опита да срине икономиката. Някой, може би, ще си каже " Този е луд...! Идеите му са луди! " - ами да ама не... Знаете ли кое е лудо? Лудо е човек да бъде прострелян 5 пъти и да оживее, лудо е да се прокопае тунел 40 метра под ресторант с цел отглеждане на канабис, лудо е да се вдигне революция, поради искането на едно единствено - свобода.
Аз искам едно единствено нещо.. , когато някой попита " Какво е България? " да мога да кажа че това е една държава с хилядолетна история, разположена на едно уникално място и пълна с едни наистина добри и уникални хора. Аз смятам че България е място на възможност и на мечти. Ако имаме желание имаме всички
- В. В. Стоянов
27. 03. 2019г.
( Извинявам се, ако има правописни и пунктуационни грешки пиша го набързо. :) )

Въпросът ми е: Това успя ли да повдигне духът ви? ( Очаквам градивна критика )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 0573f9adae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чакай сега малко, че нещо не разбирам... Критикуваш неграмотността на масата, а ти самият пишеш неграмотно, че и се извиняваш за този факт накрая. Е как очакваш да те вземем насериозно, бе приятел?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cd79810dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора: :))
Ами приятелю кое точно е неграмотно ? Имам няколко пунктуационни грешки.. и ?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 178822ee92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не, не ми повдигна духа.
Но пък от друга страна за теб е по-важно как се чувстваш ти.
Ж31

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9db067b2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И като напуснеш работа, децата ти какво ще ядът?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7196346336
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Прочети внимателно АЗ какво ще ти напиша и спри да се занимаваш с пободни неща. Първо тези над нас не са сложени случайно. Те са сложени от техните дядовци, баби (роднини) така, че никой реално не ги е избирал, след освобождението те са сложени от нашите "братя" Руснаците ама да не дълбая по тази тема, че и аз не знам всичко. След това на всеки понякога му идват подобни мисли/емоции за повдигане на духа обаче за съжаление тези моменти бързо се изпаряват след, като прочетеш/чуеш на хората мнението и тяхното безразличие/недоверие и тн.... на никой не му пука за другите (които не познава) докато му е добре! Не си ли забелязал как хората, докато имат някъв проблем с който уж немогат да се справят сами или просто изпитват притеснения от този проблем гледат да го споделят, поговорят да им мине да чуят това, което искат обаче когато му е добре на него не му се налага да си напряга мозъка с подобни мисли :)))) САМО ДА ВМЕТНА И ГО ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ ЗАЩОТО ИСКАМ ТОЧНИ ТЕЗИ РЕДОВЕ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ (НЕ ВИ ВИКАМ) СЪЩОТО Е, КОГАТО ГЛЕДАШ ТЕЛЕВИЗИЯ ПО-ТОЧНО НОВИНИТЕ ЕДИН ДЕН СИ КАЗВАШ В ТАЗИ ДЪРЖАВА СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ А НА ДРУГИЯ ДЕН СИ КАЗВАШ НИЩО И НЯМА ЗАВИСИ КАК ТИ ПОДНЕСАТ НОВИНАТА :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 47057b21f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Браво, напълно те подкрепям

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 955a4fe8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ам не много.
Пиши повече за това как трудните времена раждат силни хора. Лесните времена раждат хленчовци и мрънкачи. ;)
И повече за съединението прави силата и за правилната цел на съедниението... По принцип в лесните времена целта се размива и хората се разединяват, защото не виждат смисъл от едно или друго. :) особено тъпотията за Куба как всички били усмихнати... :D Най-усмихнати в България са циганчетата. Ей няма по засмяни хорица. Дай да станем циганчета. Иху! :D

За да говорят повече хора български език, трябва да има повече гениална, уникална информация написана на български език. Както е в момента на английски - хората сами искат да го научат, за да имат достъп до информацията. Няма ли авторско качествено творчество на български, езикът ни ще запада.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 658d9430af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Момиче на 16

Съгласна съм. Проблемът е в това, че повечето хора са реактивни, свикнали са някой друг да ръководи живота им, вместо самите те да се вземат в ръце. Трябва да спрат да се оплакват, а да се замислят какво могат да направят, за да променят ситуацията, макар и малко ще бъде от полза за общата картина. Хората трябва да спрат да обвиняват политиците, шефа си или останалите хора, защото в повечето случаи проблемът е в тях самите, но са прекалено слаби, за да го признаят. Ще дам и примери. Повечето хора обвиняват своите работодатели, за това, че не им плащат достатъчно. Но в същото време не дават всичко от себе си на работното си място, не са показали на шефа си, че са по-добри от другите, могат да докарат пари на бизнеса и заслужават повишението си. Друг пример са политиците. Всички ги мразят, но не осъзнават, че тези хора просто изпълняват закони, писани в далечното минало. Ако не ги изпълнят ще загубят работата си. Друг е въпросът, че сме демокрация и народът не сме безгласни мишки, борете се, не се примирявайте с несправедливостите! И не мислете, че само в България политиката е такава, по целия свят е така.
Но не изкарвайте България толкова сива и мрачна. Аз лично виждам напредък в доста аспекти. Има страшно много млади хора, които следват упорито целите си и помагат за развитието на държавата ни. Малко са в сравнение с комплесирания, негативен и критикуващ народ, но не са се поддали на конформизма и са положили усилия да станат успешни. Всичко е до начин на мислене. Каквото си посеете, това ще жънете. Спрете да се оплаквате, да плюете по-успелите и да разчитате на другите, а променете мисленето си, а след това действайте, променете това, което е възможно. Иска се единствено желание и инициатива. Никой няма нужда от неудачници.
Ще коментирам и това за щастието. Щастието отново зависи единствено от самия човек. Не мога напълно да го обясня, но все пак ще опитам. Може да нямаш хора до себе си, нито купища пари, но да си изключително щастлив, заради начина си на мислене. Ако обичаш себе си, усъвършенстваш се, имаш цели и работиш упорито за тяхното постигане, отстояваш позицията си, имаш ясни ценности, вършиш неща, които харесваш.. Ами няма начин да не си щастлив. Щастието не е нещо, което трябва да се чака да дойде, нито пък идва от външни фактори, него трябва да си го създадеш сам. Всичко това го знам от опит. Ако не ми вярвате се замислете защо има толкова много хора, които имат всичко-купища пари, приятели, слава, но са нещастни. Такива са именно, защото нямат вътрешен мир и не са наясно със себе си.
И да, хората трябва да сме благодарни, както каза авторът. Няма как да получите повече, ако не цените това, което вече имате. Това е закон на вселената. Аз всеки ден благодаря за ужасно много неща, дори някои са нелепи в очите на някои. Благодарете, че сте здрави, защото много хора дават купища пари за лекарства. Благодарете, че имате родители, които може да не са най-перфектните, но до вас и ви обичат, защото хора, като мен нямат. Благодарете, че имате възможността да учите, защото много хора имат желание, но не могат да си го позволят. Благодарете, че сте на топло в дома си, защото много хора в момента са на улицата и замръзват. Благодарете за слънцето, което чакаме от много време. Благодарете, че не сте станали жертва на някой сводник, който да се гаври с вас и ви кара да правите неща против волята ви, защото такива случаи има много. Толкова примери стигат.
Ако всеки отделен човек бъде умерен егоист и променя себе си към добро и се бори, вместо да играе ролята на жертва, ще можем да се обединим и да постигнем много. Старайте се да бъдете успешни, това е ваш дълг, но най-вече бъдете добри хора.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0573f9adae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе, не са само няколко пунктуационните ти грешки. Пунктуацията ти е в плачевно състояние, плачевно. Смисловите и граматическите ти грешки също не са малко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker