Секс-Любов-Обич - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Секс-Любов-Обич
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1426 пъти
Коя е правилната последователност за Вас? Трябва ли да сте правили секс с човека, за да прерастне в любов? И след това ли идва и любовта? Защо когато с времето единият отказва да бъде интимен, другият си задава въпроса:Ти не ме обичаш, вече? Има ли пряка връзка или просто страстта се е изпелила?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: f3cb470917
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи си от хората и късмета. Лично според мен първо е любовта, после следва секса. Обичта е на най-късен етап. Аз разграничавам любовта и секса. Мога да правя секс, ако не съм влюбена и няма и да се влюбя. Ако правя секс с човек, в който съм влюбена, още повече ще се привържа към него. Понякога, дори много често хората бъркаме тези понятия секс и любов. Имам приятелка, която смята, че ако не е спала с мъж, той няма как да се влюби в нея. Според мен това не е правилно, защото по тази логика не може да пуснеш на този, да пуснеш на онзи, с надеждата все някой да те обикне. Отново казвам - жена съм, но ако правя секс с човек, който отпреди не обичам, няма и да го обикна. Ако пък вече имам чувства - ще станат още по-силни.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d2955c786f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи за каква любов говорим. Според древните гърци има 8 вида любов.

Ерос
Първият вид любов изразява идеята за сексуална страст и желание.

Филиa
Вторият вид любов е дълбокото приятелство.

Лудус
Игривата любов, която се ражда с флиртуването и първите моменти във връзката.

Агапе
Агапе е безкористната любов. Тя е любовта, която давате на всички хора, независимо дали са ваши близки или далечни непознати. Агапе е любовта-дар, най-висшата форма.

Сторге
Това е любовта на привързаността, особено към родители и деца. Това е често срещаната или естествена емпатия, която родителите изпитват към своите деца.

Прагма
Тази любов се появява единствено в дългогодишните двойки, при които прагма преминава в дълбоко разбирателство. Прагма е да правиш компромиси, да показваш търпение и да бъдеш толерантен.

Ксения
Това е любовта към непознатия, истинското гостоприемство, щедростта и вниманието, което даваме на тези, които са далече от дома.

Филавтия
Последна е любовта към самия теб. Но тя има две разновидности – себичният и нездрав нарцисизъм и силата да обичаш себе си така, че да увеличиш любовта, която даваш на околните. Ако обичаш себе си, ще има много какво да дадеш на другите.

Ако говорим за любов между мъж и жена, то очевидно всичко започва със страстта и сексуалното желание - ерос. Няма как да искаме нещата да започват отзад напред, например с прагма, каквато се получава при дългогодишните двойки.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b04bcd2803
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Според мен и говорейки от личен опит, последователността е същата каквато споменаваш: секс-любов-обич. Не мога да се влюбя в някой без да съм правила секс с него. А може и да правя секс и да не се влюбя. Зависи от човека. За мен сексът е много важна част от една връзка, също толкова важна колкото характера на човек, неговите интереси и стремежи. Няма как да обичам мъж без да съм правила секс с него, дори да ми се струва страхотен като човек и да отговаря на моите представи. И също така няма как да обичам мъж с когото съм правила супер секс, но да имаме сериозни различия в други отношения. Важно е да се отбележи че за да обичаш истински, трябва добре да познаваш човек. Останалото са си чисто и просто фантазии, не е обич а илюзия. Истинската любов настъпва след като познаваш добре човек и го приемаш такъв какъвто е, с всичко хубаво и лошо.
А страстта се изпарява рано или късно. Но любовта е мнооого по-трайна и ако човек се грижи за нея, може да бъде за цял живот.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a640eb90f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любов-Обич и евентуално секс. Не се нрави на мъжете, но така съм устроена.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0900426575
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 4 - На мъжете не им дреме как си устроена, ако решат изобщо да си мръднат пръста очакват да получат каквото те желаят, ако не - чао и никакво внимание повече. От мъж.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 39a458fc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Правилната" както казваш последователност е Привличане -> Секс -> Любов -> Обич.
Някои от коментиралите наричат привличането любов, защото са възпитани че секс се прави само "по любов".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a61f5a7c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това са 3 тотално различни неща и никое от тях не води към някое друго... Човешка илюзия е, че имат или трябва да имат някаква връзка. Но това е дебела тема... В най-добрият случай според мен могат да се подредят 2 от 3-те, но в днешния век дори това не се опитват повечето.

Принципно от 3-те, "любовта" е най-имагинерната. Психологически погледнато, истинското име е "пренос". Виждаш някакъв образ върху които правиш пренос и се "влюбваш". Само че дори не познаваш човекът в който се влюбваш, и това не винаги е човек с който можеш да имаш сексуална близост, а още по-рядко - да обичаш.

Сексът е най-прагматиянит и лесният, затова повечето се спират на него, като според зависи, може в последствие да се получи и някакъв пренос, т. е. "любов".

Обичта е най-непрагматичната и рядката, защото изисква безкористност, а човекът е егоистично същество. Мнозина се заблуждават, че влюбеният човек става безкористен, което е много далеч от реалността. Да, той е склонен да прави много неща за другия, но само защото прави пренос върху него, т. е. той се явява продължение на собственият ти егоизъм. Много малък % от сексуални/любовни връзки стигат до обич. В днешно време, според мен клони към 0.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker