Защо го направи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо го направи?
преди: 5 години, 16 дни, прочетена 1616 пъти
Бившият ми, с когото съм разделена от почти 9-10 месеца, изведнъж се сети за мен и ми писа да ме пита какво правя и кога съм искала да се видим да ми върне една дреболия, която имах у тях. Подпита ме дали си имам някого, и аз отрекох, защото наистина нямам. Сподели ми, че има от половин година и била перфектна, и бил щастлив с нея. Даже го натърти няколко пъти. Писал ми бил от уважение и защото се сетил, че съм забравила там това нещо. Казах, че не ми трябва вече, даже го прежалих. Също и че няма да е редно да се гледаме, като има приятелка, и го питах защо ще се виждаме ей така. Каза, че нямало да е изневеря спрямо приятелката му, ако се видим, просто ме уважавал. Разстройх се, защото го бях позабравила, и ми стана мъчно. Попитах го като е много щастлив с другата, защо ми пише. От уважение било и не ме обичал. Бил си добре с нея. Написах му доста неща, разплаках се, той ме блокира. После му разгледах профила, няма качени снимки с жена, нито нищо. Само негови. Преди имаше с мен няколко. Не че е задължително да има с новата, но нямаше. От месеци не бях му гледала профила, и ми стана тъпо.
Според вас защо някой ще пише на бивш партньор, щом е толкова щастлив с друг? Че и за да ми връща дреболия, която отдавна прежалих? Дали си е измислил гаджето, за да изглежда щастлив, или просто има нещо към мен още? Дреболията предтекст да ме види ли е? Аз вече тая вещ отдавна я прежалих. Не му мисля лошото, нека да е щастлив, но ми стана гадно, че се сети за мен. Знам, че живота продължава, и нека си има приятелка, но честно казано, предпочитах да не го знам. Според вас лъжа ли е, за да изглежда щастлив? Аз ако съм толкова щастлива с друг няма да пиша на предния за някаква дребна забравена вещ, или от уважение. И да искам да се гледаме ей така. Даже нямаше да се сетя за предния, ако сегашния ми дава всичко.
Мъже, защо го правите? Сега се чувствам отвратително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 15 дни
hash: c2fc1a0fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз и приятеля ми сме заедно от 2 години и нямаме снимки.. ама този твоя е странен. Или си я е измислил и ти пише да те дразни, или не е лоялен и още мисли за теб и иска да те накара да ревнуваш.

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: a9739e7dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лъже та чак маже, искал е да те подразни и евентуално да се възползва от чувствата ти. 99% си няма приятелка.

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: ab92031c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Търси те, защото не е доволен от сегашния си сексуален живот и желае да го подобри. Като бивша ти си му "първа резерва", на това в мъжки кръг му казваме "където е текло, пак ще тече".

Забележи как манипулира разговора към "няма да е изневяра" само да ти вкара думата в главата. Паралелно с това проверява какъв е социалния ти статус.

Натъртването, че е щастлив със сегашната си връзка е за да знаеш, че НЕ ТЕ ТЪРСИ за да се съберете отново. Така се застрахова с бъдещо "АЗ ТЕ ПРЕДУПРЕДИХ отрано" ако случайно след секса пожелаеш нещо повече. Може да му се признае, че е стратег щом още отсега има план за тази евентуалност.

Всичко друго освен "перфектна е, много съм щастлив" го поставя в по-слаба позиция на искащ нещо в "преговорите" с теб.

Емоционалната ти реакция към него го стимулира и обнадеждава допълнително.

Интуицията ти правилно (поне според мен) ти подсказва да стоиш настрана.

М43

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: 8698d0e9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Можело да се видим някой път, ако съм искала. Попитах го с каква цел ще се виждаме, той ми отвърна защо да има причина да се видим и говорим и какво лошо имало. Просто ей така някой път. Просто него ден намерил тая вещ и да ми я върне, а пък и ако съм свободна да се видим някой път. Написах му, че няма да е редно като си има някого да се вижда с мен, не е честно спрямо новата. Новата станала случайно и бил щастлив с нея. Нека. Връзката ни не беше дълга като време, но мисля, че той вложи повече от мен, и раздялата премина с доста обиди, сълзи и нерви. Правеше планове за нас, и то големи. Тая вещ, която сега иска да връща, дълго отказваше да я върне, а аз просто реших да я прежаля. Не е нещо скъпо, просто сантиментална стойност имаше за мен, но мога и без нея. Той пък каза, че не смятал да изневерява, и това, че не е сам какво пречи да се видим и говорим. Не съм привърженик на приятелство с бивши и не мога да съм. Много жалко, че не можах да намеря коя е новата да и пиша, че гаджето и иска да се вижда с мен, ако съм свободна. Да иска да ми върне нещо за 5 минути е едно, друго е да се виждаме и говорим. Не му мисля лошото, нека да е щастлив, но не мисля, че е редно да се вижда с мен, с бившата, като си има друга, с която е щастлив. В никакъв случай не мисля, че съм незаменима или нещо такова. Нека тя да му даде това, което аз не можах, нека да има късмет. Просто да си е отдаден на приятелката, без да иска да се виждаме. Много жалко наистина, че не намерих коя е новата, да я светна по въпроса.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: a9b380c591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направил го е, за да те нарани и да ти натрие носа. Без особена причина, само да ти покаже, че се справя идеално и без теб.
Може и наистина да има приятелка, но никак не е било нужно няколко пъти да натъртва, че е много щастлив с нея и тя е идеална. Един вид, че тя е по-добра от теб. Дори да видиш забравена вещ от бившия и да искаш да му я върнеш, можеш да се справиш много по-зряло със ситуацията. Би било нормално да ти пише, за да те попита искаш ли си забравената вещ и толкова. Казваш не, той те пита дали да я хвърли и се приключва с темата. Това го приемам за вид уважение към бившия партньор, да се сетиш да го попиташ преди да започнеш да хвърляш. Можело е да ти каже, че си има приятелка, но не е било нужно да задълбава толкова. Постъпката му говори лошо за него, изобщо не трябва да се натъжаваш. Отървала си се от инфантилен приятел, честито.

 
  ...


...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 0303336075
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стана ми много мъчно за теб. От историята ти лъха такава тъга, даже мъка. Не си го прежалила, но знай, че след време ще успееш. Не му вдигай повече. Не мисля, че те обича или му липсваш. Направил го е за да те види в какво състояние си, явно знае, че много те е наранил и усеща, че страдаш по него. Може би изпитва вина и се е надявал като те чуе да си се оправила един вид. Но ти не си се и се вкарваш във филми. Не ти се е обадил, защото те обича, а за да те провери дали си по -добре. Недей да страдаш, след време ще дойде истински, който ще те обича и ще разбереш защо не се е получило с този.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: 0783882085
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен няма друга, искал е да ревнуваш и да разбере дали още има шанс с теб. Малко тъпа и детска постъпка, но и не вярвам да сте на по 30 така, че е разбираемо.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 8698d0e9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към номер 7 от авторката
Бях го позабравила, нямах никакви допирни точки с него от доста време. Животът си върви и така. Но ми стана гадно, че реши точно на мен да каже за новата си, и да я изтъкне. Тъкмо се отърсих от емоции, и ми напомни за себе си по този начин. Защо всички бивши изпитват нужда да напомнят за себе си? Толкова ли не може да си живее живота, без да изпитва нужда да ме наранява? Аз изобщо не търсих този човек, след като ме помоли да не го правя още когато се разделихме, защото уважих желанието му, и се чувствах по-добре. Телефонът му съм изтрила отдавна, нямам го в никоя социална мрежа, пък и не гледам неговия изобщо. Снимките ги махнах още много отдавна. Защо той не направи същото и не ме остави на мира? Имаше период, когато го исках пак, но той отказа. Е, сега какво иска? Не искам нито да ме съжалява, нито да се интересува.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 8698d0e9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 8 от авторката
Всъщност той е над 30, а аз съм с около 4 години по-малка от него. И да има, и да няма, това не ме вълнува, щом не иска конкретно да е с мен, а просто да се хвали и да ме дразни. Можеше просто да каже, че има, без тези хвалби и неща, които някога чувах за себе си. Преди аз бях Перфектната, сега тази е. Ха! Нека другата да е светица и 1000 пъти по-добра от мен. Нека да е намерил това, което търси. Но го имах за човек, който просто ще ме остави на мира, и ще си гледа живота. Уж се заричаше как нямало повече да ме търси, а пък пак изскача. Имаш си връзка, стой си във нея и отделяй време на момичето, не да ми пишеш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: 67d16085f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Вместо да се чудиш просто срещни се с него и разбери защо те търси. Нищо няма да ти стане, а най-малкото ще си отговориш на въпросите, които те измъчват. Аз мисля, че няма друга жена-ако има и е щастлив с нея защо да те търси? Защо да се връщаш в миналото, когато новата връзка те прави щастлив? Просто отиди и разбери, а оттам нататък решението си е твое.

 
  ...

...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 8698d0e9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката
Съвсем случайно го видях вчера. Направо се стъписа като ме видя. Казах му, че щом толкова иска да ми върне тази вещ, добре. Каза, че ще ме разблокира и ще реши кога да я върне. На въпросът ми защо се интересува от мен, отговори, защо не и не можело ли да си останем приятели и да не се мразим. И да се видим някой път, ако съм свободна. Попитах го неговата ще знае ли, щяла да знае, защо да не знае. Казах му, че явно е много либерален човек, и не я уважава, а той ме пресече да не говоря за нея, защото не я познавам. Пазил някои мои подаръци, но изхвърлил чашата с нашите снимки. Подхвърлих му, че е трябвало да намеря коя е и да и пратя чата, а той онемя, и се спече. Поскарахме се и това е. Обеща, че в скоро време ще ми върне вещта, но не тая огромни надежди да стане изобщо. Дълго протакваше и преди. Както и да е, ако изобщо ме потърси, ще му пожелая здраве и късмет с новата и дано поне нея оцени. Леко ме заболя, че беше постнал в профила си цитат, който преди също беше, когато бяхме заедно. Нещо, като да си пазим ценните неща, и да не ги губим. Също ме жегна, че говори за другата както някога за мен. Но както и да е, нека да е щастлив. Благодаря ви за коментарите, страхотни сте!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker