Смущавам се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Смущавам се
преди: 5 години, 8 дни, прочетена 2019 пъти
Здравейте. Аз съм на 19 години, студент, първи курс. Знам, че въпросът, кой ме мъчи, ще ви се стори абсурден и адски смешен, но, все пак, това е анонимен сайт и затова искам да го споделя. Смущавам се от това, че повечето хора се обвързват, когато още са ученици или студенти и съответно нямат авторитет на хора, завършили отлично или поне много добре образованието си. Според мен, човек може да изпита радост от това да има гадже едва след като завърши висше, или още по - добре ако е направил доктурантура(аз ще кандидаствам за последното), защото така има авторитет на учен. Съответно и гаджето да е постигнало тези неща, в случай, че има разлика в годините. Поне за мен е така? Защо останалите не мислят по този начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 дни
hash: 25b7885645
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък се смущавам от индивиди като теб. Как е възможно някой да е толкова сдухан?

Ж, 27

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 249d7cc530
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смущавам се от това, че повечето хора се обвързват, когато още са работещи и съответно нямат авторитет на хора, които имат пари и които са видели какво е да работиш цял живот. Според мен, човек може да изпита радост от това да има гадже едва след като завърши работа и събере пари, или още по-добре ако е работил 2-3 години след пенсионна възраст (аз ще се опитам за последното), защото така има авторитет на човек, който знае какво иска от живота и има пари. Поне за мен е така? Защо останалите не мислят по този начин?

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 2a83a84442
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това са абсолютни глупости... Няма такива неща "СЛЕД"! В живота всичко трябва да върви ПАРАЛЕЛНО! И учене, И гаджета, И спортове/хобита, И дори работа, И... , И... , И... , И...!

Човек не се учи на отношения от една връзка, нормално е да има няколко неуспешни такива докато се научи. Или да пробва последователно с няколко партньора, докато срещне накрая най-подходящия за себе си.

Но на мен ми се струва, че при теб проблемът е друг - нямаш опит или имаш някакви комплекси/страхове в тази област, за това постоянно отлагаш, оправдавайки се подобни глупави разсъждения...

Човек не се учи от разсъждения, а от действия - от проби и от грешки.
Влюбих се за първи път на 15 години (и дори на 10, но тогава още изобщо не разбирах за какво става въпрос). И какво, трябваше да стана на 30 ли, за да призная на момичето? За да се науча да се целувам?

И още нещо ще ти кажа под сурдинка - колкото повече време отлагаш, толкова по-рязко намалява броя на свестните момичета, които същевременно са неангажирани във връзка с някого!

Така че спира с глупостите и страховете, и си намери гадже! Може да сърби, може да боли, ама ще се научиш! Иначе завинаги ще си останеш дървен философ и девствен сексолог :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: b3b5c168bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По твоята логика дай да стана завършена личност (което ще отнеме известно време -повече от доктуратурата ти ;) ) преди да имам сериозна връзка къде ще замине света. Не се чуди защо всички други го правят. Проблема е в теб, остава ти да разбереш причината. Мога леко да те насоча-имаш сериозен проблем със самочувствието и увереността ;) Потърси проблема в детството си и помощ, не е страшно. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: fc565cd8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защото двете неща са възможни и заедно. Нищо не ти пречи да имаш гадже и същевременно да учиш. Гимназистите са малко по-ентусиазирани, при тях понякога се случва да се разсейват от гаджето, но студентите вече са свикнали с тази тръпка и успяват да съчетаят ученето с любовта. Всичко е до човек и до неговите приоритети. Аз съм втори курс. Живея с приятеля ми и не съм единствената в курса. Част от колегите ми вече имат сключен брак. Всички ходим редовно на лекции, взимаме си изпитите и си предаваме курсовите работи в посочения срок. Всеки се радва на любовта си тогава, когато я срещне и това не се случва в строго определен интервал от време.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 201adf0a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така написана темата звучи като някаква провокация на тема - тия дето се женят рано или навреме са неудачници, а тия дето се женят по - късно са интелигентни. Явно някой опитва да ни наложи нов модел, защото той не може да се впише в обществото?
Имам много познати, които се ожениха в годината, в която се дипломираха и са много успели и имат семейства и работа хубава... Тази докторантура ти е пречка в намиране на работа извън държавна институция, и хич не говори за авторитет. Ще станеш като онези мишки дето в университет са много отворени като преподаватели, но навън са пълни мишки. Точно тези са стари ергени и моми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: 0d6521dc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Като вземеш докторската степен, ела да ми се обадиш колко гаджета си шлякал авторитетно. Малоумник.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: e9f7d0a457
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Направо след като станеш професор!
А тези със средно и основно какво да правят?

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 5afcf8256e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След 4-5 години очакваме тема "Помощ, на 30 съм и съм девствен".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: 61de02d669
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Само така! А като станеш Нобелов лауреат, може и да се ожениш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 6981907c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лелеее вашите определено са се постарали да ти втълпят колко изключително фундаментално нещо е висшето..

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: bb8aac3891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Странно мислене определено е това. Хваща се гадже, когато срещнеш нещо подходящо, а не когато вече нищо не учиш. Е наистина няма да имаш толкова време, но все пак внимавай да не изпуснеш влака

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: b5bb7d4579
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Даже по-добре да изчакаш да ти мине и професурата и тогава да си търсиш гадже. Още по-авторитетно ще е ако станеш академик и си намериш една натокана млада академичка, така около 65-70 годишна.
А другите не мислят като тебе защото не са толкова гениални.
Ще чакам с интерес следващата ти тема " На 50 години и без опит с жените, помогнете".

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 25b04f8ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това е твоят избор и останалите трябва да го уважават, както и ти трябва да уважаваш техния избор. А това с влюбването и обвързването понякога само се случва. Ти ако сега срещнеш най-готиното и сладко момиче със същия хъс и любов към знанието и ученето в университета, би ли я зарязал и дал шанс на някой друг да я вземе докато завършиш докторска степен?

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: cfc564ddd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ти мислиш различно от останалите, но все още си твърде млад и нямаш житейски опит. Ще се опитам да ти обясня къде грешиш. Първо, университетското образованието е понякога необходимо, но никога достатъчно условие да постигнеш успех в живота. Много по-важни са чертите на характера и емоционално-волевите качества, а те не се придобиват с диплома. Може да си голям технически специалист, но ако не искаш да поемаш рискове и да се занимаваш с организационни проблеми, няма как да станеш предприемач или ръководител, а някой с по-ниска образователна степен от теб може и да го направи, да ти стане шеф и да ти определя заплатата, а ти тогава ще се жалваш по форумите каква простотия цари в БГ и как никой не цени образованите кадри. На кого мислиш ще налитат гаджетата повече?
Второ, това с докторантурата е пълна тъпотия. Аз имах възможност ако искам да започна докторантура в Германия и дори и за момент не я смятах за добра алтернатива. Докторантурата в момента е масова и много ниско платена професия за черноработници, които ще вършат рутинната работа на професорите си, т. е да има публикации за да има бюджет. Повечето докторанти си остават само с докторската титла, което значи че са профукали 5-6 години от живота си в нископлатена позиция за едната титла, която нищо не им гарантира на пазара на труда. Голямата далавера в научната кариера е да станеш професор, но за там освен чисто академични постижения се изискват същите качества, както и за ръководител или политик - да умееш да контактуваш с нужните хора и да ги привличаш на своя страна, защото иначе никой няма да те подкрепи и ще си останеш един технически гений в килера. Това ти го казва човек с висок интелект, който навремето също си мислеше, че с образованието си ще си осигури социално превъзходство. В последствие разбрах, че съм девета дупка на кавала. Така че съветът ми е да зарежеш предразсъдъците си и да се ориентираш колкото се може по-скоро към гаджетата.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 1f235e57e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Това мама ли ти го каза?

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 52cff6d6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Виж простите хора какво правят - първо се женят на 18-19г. и след това каквото дойде...

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: f08a821677
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Когато човек е влюбен, не мисли нито на колко години е, нито дали е завършил докторантура. Чувството и щастието да си споделено влюбен е несравнимо с нищо друго на света. Това е дар от съдбата, не става по предварително изготвен план и график, нито по желание!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 1e7b899c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Веднага ти отговарям защо останалите не мислят така. Защото да си професор е престижно само сред една група консервативни чичаци, които са толкова далеч от реалността, че се превръщат в тоталните антисоциални кретени, които обществото тряба да понася. Има изключение разбира се, но изключенията професори не праскат с титлата си.

Всеки има нуждата от някакъв вид идентичност. Някои гледат да си направят пефектното селфи в банята, други са метъли, четвърти се опитват да променят света, като убеждават хората във веганство... а има една порода, които учат, до живот. Имиджа е лошо нещо, особено ако е преминал екстремални граници.

Гледай да си някъде в средата и престани да си планираш живота.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 75edb2ee86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не мислят така, защото като се влюбят искат да са с човека на сърцето тук и сега. Друго не е от значение. Ти явно не си се влюбвал и не си се радвал на споделена любов. Пожелавам ти я скоро

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 6419599951
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Явно досега не си се влюбвал, затова си мислиш, че сам можеш да подредиш личното и професионалното. Съветвам те, появи ли се на хоризонта ти любов, да не и̒ пречиш заради философиите си, а да я оставиш да се случи. Защото една научна титла е просто куха, ако притежателят и̒ няма стойност сам по себе си. А личностните качества се развиват чрез личния живот, не професионалния.
Ранното създаване на семейство и запазването му говорят добре за личността. Неслучайно политическите кандидати са предимно "женени, с деца", което показва тяхната стабилност и здрави принципи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker