Излиянията в социалните мрежи отговарят ли на действителността? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Излиянията в социалните мрежи отговарят ли на действителността?
преди: 5 години, 6 дни, прочетена 1740 пъти
Здравейте,

Напоследък забелязвам, че някои от приятелите ми във Фейсбук публикуват снимки с половинките си и текст към тях:"Той е любовта на живота ми! ", "Тя е целият ми свят! " "Преди да я срещна, не съм живял истински! " и т. н.

Ако го пише жена, съм по-склонна да разбера. Учудва ме когато мъж публикува подобен род съдържание и то на възраст над 30г.

Интересно ми е колко от вас смятат, че е съвсем в реда на нещата да се постват подобни излияния в социалните мрежи?

Мислите ли, че хората, които ги пишат, наистина са силно и емоционално влюбени в половинките си, или търсят внимание, показност, а защо не и завист сред своите приятели в социалните мрежи (най-вече тези, които са сингъл)?

Ако обичаш някого истински, не те ли е страх да го оповестиш пред целия виртуален свят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 дни
hash: d5a1eb47d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Донякъде е суета и да получиш внимание и одобрение от околните. За лайкове, както се вика. И на мен са ми смешни като се превземат, и то мъже най-вече. По простата причина, че ако се менят често гаджетата, или във всяка е толкова влюбен ли? Бившият ми постваше подобни неща, сега слага същите за новата си. Абсолютно същите изрази и цитати, които за мен, когато аз бях единствената. Малко фалшиво, а?
Доста хора го правят за внимание и да покажат колко са щастливо влюбени. На мен са ми достатъчни две-три снимки, но без сладникави приказки за вечна любов. Тази година Единствената е тази, догодина-друга. И така докато не се появи само една, която ще е съпруга, майка, и с която ще остареят.

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: b9f279af86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жалки са просто, като всички за които социалните мрежи са твърде важно нещо. Ако и така сте почти непрекъснато заедно и се обичате наистина, за какво да споделяте тези страхотни моменти с всякакви там...

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 53053326d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Напълно е в реда на нещата и е нещо съвсем обичайно за фейсбук. Днес една позната има рожден ден и и пратих на фейсбук страницата картичка с пожелания, картичка с торта, картичка с плюшено мече и пожелания придружени със сърчица. Просто така се прави във фейсбук, трябва да си ентусиазиран и положителен хахахахаха :-)))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 дни
hash: a43f9d3f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Когато обичаш истински",... чакай. Кой от нас може да заяви смело какво действително е истинската любов? Не е ли тя субективна в представите на всеки от нас, също като усещането за интимност? Не я ли изживяваме така, както ние можем и разбираме?

Лично на мен са ми много по-неприятни личностите във фейсбук, които единствено се жалват, пишат сълзливи или гневни статуси през един час, снимат си голите дупета (и други... произведения) на новородените бебета и прочие, но за сметка на това двойките са ми сладки. Мило ми става, когато видя, че двама души, особено хора, които са заедно от много години, все още поддържат искрицата по техен си начин, закачат се, харесват си статуси. Това, естествено, си е мое лично разбиране, и както те, влюбените, така и майките с бебетата и ревливите моми си имат своето право на изява на чувствата. Не съдя никого за начина, по който ползва платформата, нали затова я има.

Ако нещо съвсем е преминало границите, би следвало да се санкционира за кофти съдържание, другото е според разбиранията на отделния човек. :) Вдъхновяват ме най-вече мъжете, за които ти говориш, мъжете над 30, които смело изразяват чувствата си и заявяват пред света: "това е жената, която обичам; с нея виждам бъдещето си, работя за връзката си с нея". Това е добрият пример в моите очи. Възхищавам се на този тип поведение, за мен то е смело и е повод за гордост.

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: bc3c949fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хората обичат да се филмират и по този начин да си търсят внимание. Такива са повечето. По-голямата част от жените пък още повече. Все им е важно някой да ги гледа, да ги занимава, да им харесва нещата. А не осъзнават, че това са празни неща.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 68860ac1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всеки човек си е различен, с различна психика.

Аз например не споделям нищо за себе си в социалните мрежи, но нямам нищо против хората, които им харесва да го правят. Това, което за теб е странно, за други хора е нормално, както и обратното.
Така и не разбрах какво значение има за теб какво споделят или не разни хора, и то особено в социалните мрежи ?!

Но, ако трябва да разсъждавам по поставена от теб тема - ами мисля, че е точно обратното на това, което ти мислиш, т.е. по-скоро сякаш жените постват и оповестяват повече за внимание(то), докато мъжете ми се струват доста по-искрени в 'излиянията' си в нета.. просто такова е личното ми мнение, може и да не съм права.
ж31

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 дни
hash: 04048dcff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не съм виждал умен човек да поства подобни статуси. Но тъй като повечето хора не са умни, е нормално да е пълно с такива статуси.

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 779405a6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Постовете във Фб изразяват как искаме другите да ни възприемат и не означават абсолютно нищо.
"Тя е света", "Любов на живота", "Единствената и неповторимата" и подобни глупотевини най-вероятно жената ги е писала. Аз като мъж такива лиготии не мога да произнеса със сериозен глас.

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 4c0d97e052
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз лично нямам профил в социалните мрежи. И никак не ме брига кой какви снимки качва. Страницата му е неговото лично пространство - с каквото иска, с това да я запълва, щом спазва правилата. Като не ти харесва, не гледай. Защо ровиш из хорските профили? Нямаш други по-смислени занимания явно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 дни
hash: ce2fc27310
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Забелязах, че около мен който качва такива снимки със сърца и статуси изневерява, тей че да не се правят на клоуни. Аз нищо не качвам за гаджето си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 дни
hash: ad6b46b7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10 има право. Сещам се за 3-ма привлекателни мъже, в чиито профили могат да се намерят такива лиготии, ама не просто нещо мило, а направо лиготии. За 2-ма от тях съм сигурна, че изневеряват, а за 3-тия имам силни подозрения. Хем за мъже говоря, не за пубери. Е, вярно, в на единия профила жена му пише, ако не всички, то повечето от тези неща. От него знам, че някои от публикациите в профила му са нейно дело. Ама нали пред хората изглеждат много влюбени . . . не го разбирам. Ама всеки луд с номера си

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 26d11d4936
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как да се изразя сега?
Не е незаконно да публикуваш емоционални текстове онлайн, аз не го правя, но нямам против хората, които дори ежедневно качват подобна информация. Не ми пречи, не е лошо, никого не наранява.
Вярвам, че тези хора или са силно влюбени и емоциите им се отразяват така, или по някакъв начин обичат показността. Била съм влюбена и съм пределно наясно какво е да ти се иска да изкрещиш на целия свят, че даден човек е перфектен. Истински влюбените нямат очи за друи, те просто искат да обичат тяхната половинка. Хората обичащи показността може и да изневеряват ежедневно, но да искат онлайн да парадират с "идеалната връзка", която имат от години. Аз, като страничен наблюдател, не си вадя изводи от статуси във фейсбук. В моите очи всичко е относително и една връзка никога не може да се прецени добре, ако не си в нея.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 295fe73cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката:

Благодаря на всички, коментирали темата!

Аз се старая да не оповестявам личния си живот в социалните мрежи и да съм по-предпазива. Разбира се, че всеки човек е различен.

На мен не ми пречат статусите им, единствено се запитах дали отговарят на истината. Аз ако съм влюбена, го споделям с половинката си, близки и приятели, но не и във Фб.

Към номер 9: Фейсбук показва съдържание според алгоритъма си. Не е нужно да се ровя из профилите на хората. :)

Към номер 10: В действителност всичко е възможно на този свят. Като се замисля, аз имам приятелка, която излиза с женен мъж. Същият този господин в социалните мрежи "обича" жена си, или поне това са думите на моята приятелка. Странен факт!

Коментартът на номер 12 е доста изчерпателен. За някои статусите са истина, а за други прах в очите.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 1de2dfefce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Почти всичките ми познати двойки си постват дори закуските и вечерите, с надпис "Обичам те, прекраснико мой! ", с тагче, разбира се.
Всички почивки, разходките, даже ходенето до магазина.
В същото време изневеряват, лъжат се и т. н.
Ами, съжалявам, ама... пълна глупост.
Аз имам сериозна, щастлива връзка от близо 10 години.
Нямаме нито една обща снимка (освен няколко случайни от партита), нито селфита, нито се тагваме, нито си пишем статуси във фейсбук, нито дори си лайкваме нещата.
И странното е, че хората не правят сметка, че докато си с дадения човек и сте щастливи, то в този момент нямате изобщо време за тези простотии и не ги мислите.
Наскоро една далечна позната дори ме попита дали сме още заедно, понеже не ни виждала никакви публикации във фейсбук.
Грубо! :D
Та, така...
Според мен тази публичност е фалшива и не си заслужава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker