Бившият ми продължава да ме обвинява - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившият ми продължава да ме обвинява
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1517 пъти
Здравейте!

Пиша относно (вече) бившия ми приятел.
Разделихме се по много причини.... Моите причини да се разделя с него са постоянните му лъжи за дребни и не чак толкова дребни неща, ревността му и постоянните му опити да ме манипулира.


Дълго време работих в чужбина, събирха пари за жилище в София и честно казано нямаше как през тези години да се обвържа по какъвто и да било начин.

Не си падам по мимолетни връзки и никога не съм търсила това. Честно казано винаги съм се надявала да намеря мъж, който да ме подкрепи морално в начинанието ми, за съжаление рано се убедих в някои неща... че не се случват така, както ми се иска.

Когато се запознах с приятеля ми той ми изглеждаше подходящ за мен(аз съм на 28 а той на 27).... Всичко беше ок, до момента в който не заживяхме заедно. Живяхме в моето жилище, защото той преди това беше на квартира с приятели.

Когато заживяхме заедно всичко се промени, защото видях, че той не е точно това, за което се представяше.
Постоянно ми обясняваше как и колко високо цени това, да му се казва истината, а в същия момент, когато му се каже нещо, той просто те кара да съжаляваш, че си го казал. Говоря за елементарни неща, от сорта на това, че примерно съм срещнала случайно колега от студентските ми години и сме се заприказвали на улицата. Нещо такова го прави на невероятен проблем без да има за какво.

Всеки път, когато имахме голям скандал вкъщи или усети, че клоня към това да се разделим, на следващия ден започваше с дребни лъжи от сорта на това, че бил в болница, че не се чувствал добре.... И т. н. Косите ми се изправяха като ми кажеше подобно нещо и не ми казваше в коя болница е.
Вечерта се прибираше вкъщи с разни подаръци и цветя... Мислейки че това ще "поправи" отношенията ни.
Веднъж писах на сестра му да ми каже в коя болница е, защото ми беше написал че е с бъбречна криза, в спешното.... Тя дори не ми отговори. Като го попитах защо, той ми отговори, че той така я бил инструктирал.
Мислех че всичко това е истина, до един момент в който не разкрих случайно какъв лъжец и манипулатор е.

Не мога да кажа, че не е бил грижовен към мен. Случвало се е да идва и да ме взима с колата от работа от време на време, когато времето е лошо или да ми помага, когато съм пренасяла багаж и подобни. Не мога да кажа нищо относно това.. Предлагал е помощта си, но много ме напрягаше с това, че много ме ревнуваше и не желаеше да работя сред други мъже.

Особено зле ме караше да се чувствам с постоянните си натяквания как някой успял мъж щял да ми отива повече и т. н.
Той познаваше някои от моите колеги.. Повечето от тях с жилище, хубава работа.... И след запознанството му с тях не спираше да ми слага негови думи в моята уста. Това ме побъркваше. Изкарваше ме извън нерви.
Той не разбра за цялото това време, че аз исках да съм с него, но исках да има разбирателство и да не си поставяме такива глупави ограничения. Аз не зависех от него финансово.... Емиционално зависех много от него, защото го обичах и ме беше страх да не го загубя, но в същия момент не можех да издържам на тези постоянни лъжи и коментари.


Дойде момент в който се опитах да се преориентирам професионално тук, в България, но ударих на камък.... Това изнерви още повече положението, защото доходите ми не бяха големи, а в същия момент с него я карахме на оцеляване.

В същия момент негови близки му помогнаха със сериозни финанси да започне частен бизнес.... Съответно той напусна работата си като барман, за да се отдаде на частния си бизнес.

Няма лошо в това, зарадвах се за него, но аз не можех да стоя и просто да чакам нещо да се случи с мен....
Реших, че не желая да съм зависима от работодатели и е по-добре да си събера още малко пари, за да си отворя езиков център.... Осъзнавам, че аз сама си кова бъдещето и ако не бях положила необходимите усилия, в последните 5 години, сега нямаше да имам нищо мое.
Аз се чувствах нещастна тук, заради това, че не можах да намеря работа по специалността си и си мислих начини за реализация... Къде как и т. н.


Той се разочарова изключително много от решението ми да замина за няколко месеца в чужбина. Нещата по между ни не вървяха много преди да стигна до това решение. Говорили сме хиляди пъти... За него нещата са Ок, аз съм тази, която проваля всичко с решението си да се разделим.
Той си го каза "или аз или работата ти в чужбина. " както винаги - ултиматум.

Били сме семейство, казва той.. Аз не разбирам какво е това семейство, да висиш на нечия глава нон стоп, да се мъчиш да контролираш всичко, да виждаш човека до теб, че иска да се реализира по един или друг начин и ти да му обясняваш, че е по-добре да се хване като сервитьорка (при положение че в чужбина работя по специалността си, квалифициран труд) докато дойде момент да се реализира в сферата в която иска да работи.


Сега, 6 месеца след като се разделихме, аз излязох неблагодарна, защото той бил направил толкова много за мен, а аз видиш ли - нищо. Гледала съм себе си, с избора си да замина за няколко месеца в чужбина.

Той вина в себе си не търси.... Само в мен.

Чувствам се гадно, че не можахме да се разберем като големи хора. Не мога да разбера, защо някои хора се държат така, все едно нямаш право да се разделиш с тях по каквато и да било причина. Само те могат да те оставят, ти тях - не.

Даже не вникват в основните причини за раздялата, а в тези, които им изнасят.
Иначе всеки се бие в гърдите колко много ценят откровените разговори и това, нещата да се наричат с истинските им имена...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9585fdd0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво се занимаваш с него, той ти се е качил като удавник на сламка като е разбрал че ще си купуваш жилище.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4f5fc39169
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж го ти енергийният вампир, още те тормози! Не стига, че ти е изпил силите тогава, ами още продължава! Отървала си се от тоя вампир, който само щеше да ти стъжни живота. Вечно той е невинният, а ти черната. Такъв ще е същият и със следващата си приятелка, и с по следващата. Няма промяна, освен ако някоя не му свие сърмите. Съжалявай следващата нещастница. Ти заслужаваш нещо по-добро!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 86bbd4bcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Виж от това, което пишеш по-добре, че си се оттървала. Също е много хубаво, че осъзнаваш дребвите му манипулативни игрички. Ти не си виновна за нищо! Не си и неблагодарна, за връзка са нужни 2ма души и 2мата имат взаимна "изгода" от отношенията. Да не говорим, че е живял у вас и не е плащал наем, ако беше обратното представи си как щеше да ти натяква. Той те познава и използва някаква слабост в теб, било то, че си твърде добра, неконфликтна, привързана ...
Стой си в чужбина и си се виждай с момчета, няма да съжаляваш, особенно ако си в Западна Европа хубави мъже и страхотно отношение към жените.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d00465eadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами просто всеки иска да е нещо повече от другия. Страхотно е когато успяваш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 45bcbed093
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   "Не мога да разбера, защо някои хора се държат така, все едно нямаш право да се разделиш с тях по каквато и да било причина. " - Ако е така то какъв е смисъла на семейството? Не сте ли просто приятели с привилегии? Защо искаш някой да те подкрепя, защо се интересуваш от финансовото му положение и защо живеете заедно?

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: da983a4cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката, до номер 5, въпросът бе зададеннпо този начин, защото се учудвам как някои хора не са в състояние да видят реалния проблем в една връзка, а си държат на тезата, че някой друг е взел това решение вместо тях и той е виновен за края.

Държат се така, сякаш си им длъжен за цял живот... Да стоиш и да търпиш, каквото и да ти "поднесат".

За мен, токсичните отношения между двама души не правят "семейство". Няма ли разбирателство и човещина в отношението между тях няма как да има и семейство. На каква основа ще се изгради това "семейство" и какво ще възпитава това "семейство"?!

Работя достатъчно усърдно за да изградя финансова независимост... Не завися от мъж, за пари или жилище, че да правя компромис с това, как той ще се държи с мен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b931517f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До 3 : къде ги видя тези хубави мъже в Западна Европа? Аз съм я обиколил цялата и положението е трагично. Хубави мъже има само на Балканите и по Средиземноморието, в останалите европейски държави на сто един я се намери, я не.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d07f78e25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   до 8

финансови красиви са

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: cd46afcb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До8
момиче не си добре в главата, ганьовците ли са красиви дет не се поддържат и са облечени в анцузи, не думай. Освен това пият, пушат, живеят кратко и нездравословно. На 40 вече изглеждат като мумии.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker