Има ли логично обяснение на случващото се??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли логично обяснение на случващото се???
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1965 пъти
Здравейте. Моля историята ми да бъде публикувана. Имам нужда от съвет.
Пише ви една 23-годишна жена, която има усещането, че с всеки изминал ден пропада все по-дълбоко в някаква огромна черна дупка, от която няма излизане. Е, привет - аз съм от клуба на отчаяните.
Нямам голям опит с връзките - през живота ми съм имала множество несериозни запознанства и 2 сериозни връзки, ако могат да бъдат определени като такива (с продължителност от година и 5 месеца и 2 години), които към края си бяха придружени от сериозни скандали, обиди и от двете страни, грозни сцени и т.н. Последната раздяла беше през 2016 г. и оттогава желанието у мен да се обвържа с когото и да е започна да изчезва.
През 2017 г. се запознах с мъж, който е с 12 години по-голям от мен - ще го нарека Х. В началото нещата започнаха като нормални отношения между колеги. Работехме заедно. Аз бях на стаж във фирма, в която той работи от много години. След като приключи стажът ми започнах постоянна работа във фирмата. При съвместната ни работа с Х изградихме силно приятелство и както аз, така и той осъзна, че си имаме взаимно доверие, подкрепяме се и държим един на друг. Времето, прекарано заедно ни правеше щастливи. И двамата. Личеше си от километри и много хора го забелязваха.
Аз първа започнах да изпитвам симпатии към Х и когато опитвах да покажа това, той се отдръпваше. Не беше груб, не казваше категорично, че не иска да имаме нищо между нас, но може би е бил несигурен и затова не е предприел действия. Необвързан е, няма деца, но аз реших да не насилвам нещата и да не го притискам.
След като на масата вече беше сложена картата, показваща, че в тези отношения има някакво привличане и едната страна е признала първа за това, започна да се появява някаква крехка ревност от незначителни неща първо от страна на Х, а после и от моя. Започнахме още повече да се сближаваме и да показваме колко държим на отношенията ни, но винаги когато професионалната граница започваше да бъде прекрачвана, и двамата се отдръпвахме. Той казваше, че иска да сме само колеги, а аз се извинявах, че съм позволила да покажа привързаност.
В един момент и двамата спряхме да обръщаме внимание на това кой кога и какво показва на другия. Аз не се чувствах виновна от това, че може да съм направила нещо нередно, а той вече не криеше симпатиите си към мен. Непрекъснато ми отправяше комплименти, интересуваше се от мен, правеше дребни мили жестове, в дадени ситуации даже си позволяваше да прекрачва и физическата граница с уж неволни докосвания по рамото, по кръста, по косата. Правех се, че не забелязвам, а той все още поддържаше твърдението, че иска да бъдем само колеги.
Изморих се от тези отношения, защото всеки път се чувствах все по-привързана към него, а трябваше да уважавам желанието му да няма нищо повече от колегиални отношения между нас. Не съм спирала да държа на него, нито съм имала намерение да го нараня, но след поредния мил жест (подари ми любимите бонбони без да има повод и ми каза, че започва да се привързва към мен и не знае какво ще прави, ако мен ме няма) се скарахме сериозно.
След като ми подари бонбоните останах с впечатлението, че повече няма да се крием като малки деца и реших и аз да му подаря нещо. Купих му книга, която дълго повтаряше, че иска. Той обаче не беше доволен, защото този мой жест показваше симпатиите ми към него, които той отново отхвърли. Тогава го попитах какво правим ние и за какво са тези подаръци, мили думи, жестове и т.н. Х каза, че не ги е правил нарочно. Отново поиска чисто професионални отношения. Каза, че не иска да ме задължава да се чуваме, виждаме, говорим, но държи на мен. Аз не исках да го слушам и се опитах да си тръгна. Той няколко пъти ме спря и след поредния мой опит видя, че нямам желание да говоря с него. Ядоса се. Започна да вика и да иска от мен да му изтрия номера, да го махна от всички социални мрежи, даже по-добре било да забраня входящите от него обаждания и не просто да го изтрия, а да го блокирам, защото така щяло да бъде най-добре за мен. Каза, че съм била изключително добър и мил човек, а той бил чудовището, което постоянно ме наранявало и трябвало да намеря начин да го залича от живота си, защото не искал да разваля отношенията ни.
Категорична бях, че за мен начинът да се разреши подобен проблем не е в това да изхвърлиш отсрещния от животи си като куче, а да проведете нормален разговор с помощта на който да намерите решение, което да е добро и за двама ви. Тогава започна да се извинява за нещата, които ми каза тогава и за това, че си е позволил да ми вика без да има основателна причина за това. Помислих си, че в този период от живота си се намира в някакъв труден етап и опитах да го накарам да ми разкаже, ако има някакъв проблем и ако мога да помогна с нещо. Каза, че няма нищо такова и че според него и за двама ни ще бъде най-добре да запазим добрия тон, но да не бъдем нищо повече от колеги. Така няма да се налага някой от двама ни да напуска работното си място, тъй като и на двамата много ни харесва, няма да има лоши чувства помежду ни и всички ще са доволни.
Аз спрях да очаквам нещо да има между нас. Още ми беше приятна времето с Х, но подхождах чисто приятелски. Той обаче говореше мили неща и се опитваше да ме накара да се привържа по-силно към него. Дърпах се, защото знаех, че не е правилно.
Летните ни отпуски се застъпват като неговата започна няколко дни преди моята. И двамата знаехме кога другият заминава на почивка, с кой и къде и се разбрахме да не се виждаме докато не приключат отпуските ни, но въпреки всичко не спряхме да комуникираме. В моите очи нещата изглеждаха като че ще поддържаме приятелските отношения и няма да очакваме и изискваме нищо един от друг.
За 3 седмици се чувахме всеки ден или най-много през ден (той ми звънеше повече, отколкото аз на него, даже се сърдеше, когато не можех да говоря или не си чуех телефона по някаква причина), като последния път, когато му звъннах, той се държа изключително грубо. Не се бяхме карали преди това нито е имало нещо странно в поведението му в предишните разговори. Отговаряше ми троснато, опита се да ми повиши тон няколко пъти. Попитах дали е станало нещо или дали е сърдит, но отговорът беше отрицателен. Накрая ми каза (по-скоро ми извика с гръмогласен тон), че заминава на почивка (макар че вече трябваше да е заминал, съдейки по това което си бяхме говорили предишни пъти) и не иска да го занимавам с разговорите ми и ми затвори телефона. Това беше преди 2 дни. Оттогава ни вест, ни кост. Не ми звъни, не ми пише и не ми вдига, когато аз му звъня, както и не ми отговаря, когато му пиша. Не съм особено настоятелна в търсенето към него и гледам да не прекалявам.
Ясно е, че в тези отношения има проблем. Аз обаче не мога да разбера какъв е. Несигурност ли е, страх ли е, разлика в годините ли, проблеми с близките, зодията ли е, проблеми с нервите ли, някакви травми от миналото ли са? Какво е? Някой да ми каже, моля ви.
Х, зная, че е минимален шанса да попаднеш на тази история, да се разпознаеш в нея и да разбереш кой точно я е написал, но умолявам те, ако това чудо се случи, дай ми отговор на въпросите, защото вече не издържам. Омръзна ми да бягаме от отговорност и да бъда наранявана. Вече ти се извиних, че може да съм наранила и аз теб.
Благодаря на всички, които ще отделят време да прочетат историята ми и да ми дадат някакъв адекватен съвет. Моля, хората, които са минали или минават през нещо такова, да оставят мненията си като коментари. А тези, които имат намерение да ме плюят или да отправят арогантни изказвания по някакви причина, моля, въобще да не пишат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: f3b8399495
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мацка, гледай си работата и не се занимвай с глупости. Хубава работа не се намира лесно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 149dad8f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен този мъж не е за теб. Има сигурно и някаква малка лудост в него. По добре не бъдете нито приятели, нито гаджета намери си друг.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 42435677c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Губиш си времето с този. Преди някокко години и аз имах нещо подобно с колега, с разликата че ние преспахме накрая. Той все не знаеше какво иска и даваше смесени сигнали, докато налрая внезапно от една снимка във фейсбук разбрах че има вече гадже. Естествено не спря с намеците и закачките, но аз за себе си разбрах че няма смисъл и ако е искал да бъде с мен е щял. Така че и ти просто спри да очакваш нещо и си гледай живоТа. Ненапразно на тея години той е още сам нали?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d6d4c16cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има едно златно правило - "Там, където си вадиш хляба не си вади оная работа"
Какво ви става с тези любовни отношения между служители - швф и любовница и прочие... Аман от пеперудки. То затова и няма нормална компания, която да е допринесла за някакъв икономически растеж.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4e11b6d838
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако му кажеш, че имаш симпатии към друг мъж и тези странни отношения между вас ти пречат да изградиш връзка с друг човек, ще получиш повече яснота за намеренията му. Според мен има страх от обвързване, някаква тайна, или просто не го привличаш физически и те държи като резерва.
Между другото, Хемингуей има подобно отношение към жената, която обича в един от романите си, за да скрие, че е сексуално дисфункционален (пострадал през войната).

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e5e8ab02db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колегите си говорят, понякога се сближават, чуват се по телефона, сядат на по питие след работа, правят си и лични услуги, често при по-дългогодишни отношения се виждат и семейно, раменят си шеги, споделят си, помагат си... Това са нормални неща. Но не бива да се бъркат с интимна близост, а ти, авторке, го правиш. Човекът сто пъти е подчертал, че желае отношенията ви, колкото и топли да са, да си останат в сферата на платоничното приятелство (аз лично бих умряла от неудобство, ако на някой мъж му се наложи да ми обяснява тези неща в отговор на нежеланата ми настойчивост). Това, че този мъж има човешко отношение към теб, не означава, че иска утре да се жените. От разказа ти узнавам, че нещастникът вече започва да не си владее и нервите, дотам си го докарала! Накрая, ако продължиш да го преследваш, просто ще напусне работа.
Аз като жена съм имала такъв случай с колега. Моето учтиво "Добро утро" и честитки по празниците, той ги възприе едва ле не като годеж. Едва се отървах от него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f91423329
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сложи му един Х на този Х и приключвай с мислете за него. Губиш си времето, аз така си губих времето с няколко Х- са като него.
Какъв е проблемът ли? Влюбен е в друга, наранен е от нея, изоставен е от голямата си любов, все такива любовни драми са при тези ”странни” мъже. Изключвам вероятността да не те харесва, защото щеше да е ясно. Харесва му да го търсиш, да мислиш за него. Ласкаеш егото му, а такива като него имат нужда от това, някоя да се вълнува от тях. Прати го при любимата му или при майка му. Ти не си никоя от тях.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c7bd767057
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Звучи като да е биполярен. Във всеки случай е сериозно нестабилен и не се знае какво може да очакваш от него. С каква цел му позволяваш да те баламосва така? Прекрати всякакви отношения с него преди да е станал агресивен. Той вече си е позволил да ти вика без причина, смятай ако сте заедно до къде може да стигне.Намери си някое нормално момче.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9f8ab17b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да определиш ти какво искаш, дали да сте просто колеги или нещо повече, защото нещата се въртят в кръг и не отиват на никъде. Вие сте големи хора, трябва да се разберете като такива и когато ти разбереш какво искаш, го сподели с Х и му кажи как ги виждаш нещата и какво искаш от вашите взаимоотношения.Той самият изглежда доста хаотичен и объркан и не знае какво иска, което не е типично за един мъж. Трябва да го питаш, за да си помисли и да разбереш как той вижда нещата. Но в крайна сметка, смятам, че няма да има успешна интимна връзка между вас, ако работите на едно и също място, поради факта, че нямате лично време и разстояние между вас, което е важно за една здрава връзка.Успех, дръж ме в течение с развитието на ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 38af7cdde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Съжалявам, че трябва да напиша това, защото зная как ще се почувстваш, но според мен Х има приятелка/жена, за която ти не знаеш. Харесва му вниманието ти, защото по този начин галиш егото му, но в същото време не желае нищо сериозно с теб. Моят съвет е да не се занимаваш с него. Млада си, ще намериш човек, който да държи на теб. Успех, мила и горе главата. :*

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c41aebd9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много подробно и неразбираемо си я написала тази твоя история. По думите ти успявам да разбера,че си в средата на тези бушуващи страсти и желания на живота си.Малко си страдала във връзките си. Същото беше и при мен с тази разлика,че съм на 40 и съм мъж. Именно от добрината и човечността която е заложена в мен,винаги са се отнасяли като с парцал с мен.Мечтал съм за подобни отношения. Най малкото да говорят с мен като с човек. Е нямах този късмет.Сега на 40 си стоя сам и ближа рани именно защото реших,че още повече трябва да си подложа задника!От разказа ти разбирам ,че си внимателна с него. Съобразяваш се. Зачиташ го за човек. Въпреки,че се държи гадно с теб,ти продължаваш да го следваш! Не мога да разбера къде са тези момичета и жени които се държат като теб?! Трябва да се държим отвратително като "Х" ли,за да се държите с мъжете както трябва? Лично ако бях на мястото на "Х", щях да се отнасям с теб както ти с мен.
До тук с мечтите!
Момиче! Вземи се в ръце,и му тегли една "благословия"!Този мъж не заслужава и вниманието което му отделяш! Ще ти звъни и иска отчет защо не си му вдигнала.Не желае връзка,а в същото време се държи като собственик на душата ти! Дори и да стигнете до "желаната" връзка,какво би представлявала тя? Още повече ревност. Безбройни скандали къде си била и защо не си се обадила. Буквално отива на кучешка каишка,но за твоя врат! Ще се набуташ в много грозен филм. Задай си въпроса защо е сам и не е постигнал нищо на тези години.Ще пропилееш шансовете и младостта си с човек който не може да вземе решение! Събуди се и излез от този кошмар! Има мъже които мечтаят за такава като теб! Такива които ще те ценят за това какъв човек си. Не за парче месо! Малка си още за тази черна бездна. Ако ти е толкова трудно да се дистанцираш от него,смени работата си.На днешно време е трудно с намиране на такава,но ти си млада и жена.Доста по-лесно можеш да си намериш друга работа. При поредния телефонен скандал му кажи,че си сгодена и бременна и не желаеш да те тревожи. Това би трябвало да го спре. Но не се знае на какъв си попаднала. Тук съм срещал много подобни истории,в които дори и полицията е безсилна.
Махни се от този човек докато не те е сринал от всякъде. Той ти изпива енергията за живот.
Онзи лудия

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: da3da45a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   А не ти ли мина през главата, че той може да е женен или поне обвързан? Отгоре на всичкото ми се вижда психически нестабилен, нервак. Не се занимавай с такива хора. Видях, че нагоре някой беше написал една поговорка - "Там, където си вадиш хляба не си вади оная работа". Много вярно!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 417d24833b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На средата на историята ти всичко ми стана ясно.
Както и фактът, защо в последните ти две сериозни връзки се е стигало до масирани скандали, крещене и обиди.

Сори, мацка, но проблемът е в теб. И не, не казвам, че ти си единственият източник и катализатор за проблемите между вас, но първо, ти имаш проблем да си живееш живота, без да се филмираш. От там идват повечето от проблемите, защото когато човек се филмира безпричинно - се поражда само и единствено напрежение.
Второ... когато видиш, че нещо не върви и не може да оправдае очакванията ти - СТАВАШ И СЕ МАХАШ, в преносен смисъл.
Седиш в някакви половинчати отношения с надеждата нещо да се избистри??? Моля ти се... безумици.


Докато не промениш собствения си подход и виждане за отношенията между хората... тази история ще се повтаря отново и отново, и отново.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4e11b6d838
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нарцисист и съзависима. Търси в Гугъл.
Братан има право, само че според мен "лекуваш" детска травма. Но да, без осъзнаване ще останеш в същия филм, колкото и мъже да смениш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker