Мъж, на 58 г., сам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъж, на 58 г., сам
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2948 пъти
Здравейте,
Мъж съм, на 58 г. Поради някаква странна и за мен причина чета редовно написаното в сайта. Може би защото анонимно разказаните човешки истории са ми значително по-интересни в сравнение със самохвалството или хленченето, които са най-често срещаното нещо, когато хората се съберат на „по бира“.
Жена ми ме изостави преди 12 г., замина за друга държава за по-добър живот. Известно време имах „любовница“, но с времето моето сексуално желание намаля, а нейното се увеличи до небесата. Това, което ни събираше, то и ни раздели.
Огледах се и внезапно осъзнах, че съм на сериозни години, а нямам партньорка, нямам приятели, нямам страст към нещо си (риболов, дърворезба, танци, рисуване и т.н.). Казваш си „не се предавай“, има доста други като теб, въпрос на търсене е. И търсиш- по сайтове, по форуми, по паркове и кафенета. Няма.
По сайтовете за запознанства цари пълно недоверие (предполагам с основание) и лъжа. Писано Пазарджик, а то било Ямбол. 55-годишните жени масово изискват „до 45, за какво ми е повече“. Близо до града има голям и красив парк. Почти всяка сутрин ходя до върха на хълма и срещам много жени и по-рядко мъже на приблизително моята възраст. Мъжете са почти по правило сами, жените са почти винаги по 2 или 3. Бърборят си нещо и се разхождат, понякога кимат с глава и продължават. Не ми е във възпитанието и житейските възгледи да вървя по улиците и да задявам жени. За пенсионерски клуб ми е рано.
Бях планирал третата част от живота си (частта, когато децата станат големи и практически живеят свой си живот) по друг начин. Считах, че ще посетя всички места, които съм искал да видя, ще държа някого за ръката и ще гледаме заедно залезите. Уверявам Ви-да посетиш хубаво, красиво място сам е доста по-тъжно, отколкото да не си ходил изобщо.
Искам да направя нещо, а не мога да го измисля. Трябва да има решение. Ще помоля моите връстници, които се вясват тук от време на време да споделят тяхното виждане. А защо не и по-младо или по-стари, ако проявят интерес към проблема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: b90acbedd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хаха, добрутро в какъв свят живееш... Аз съм на 36, и живея подобен живот. Има момчета на по 20 днес в същото положение... Какво пък сме ние видели от живота, не само третата му част, а и предишните две...

За съжаление хората точно от твоето поколение изпуснаха юздите, отричайки традициите и прегръщайки "демокрацията", "либерализма", "толерастията". Не визирам теб конкретно, защото не те познават, просто това поколение родено след втората световна война, което от едната крайност премина на другата. В това да си свободен няма нищо лошо, но реализацията му премина в тотален егоизъм, себичност, безморалност, а от там и недоверие. Представи си, след като на твоята възраст, цари такова недоверие, какво е на 20-30... Особено като това е възрастта на "играчите", разбирай плейбои и секс за една нощ. Всеки се цели високо днес, и само най-големите мошенгии, дето най-добре я играят тази игра прокопсват...

Тъй като жените вече не се омъжват, а просто движат с някой, този някой, често пък движи и с други жени... Получава се така че повече мъже са на "пазара" и жените са по-избирателни. Тя такава винаги е била женската природа, но тъй като в момента почти никой мъж не е наистина "взет", това им дава илюзията, че имат голям избор. Така едно 50% от мъжете днес са на сухо, щото до тях не стигат... В същото време и жените страдат, защото се бият за едни и същи "вървежни" мъже, които никога няма да им се врекат и стигнат до нещо сериозно.

Как да се оправи проблемът? Ми те бащите ви го казаха, но не го оценихте, а децата ви - още по-малко. Отговорът е сериозен брак, клетва пред Бога и приемане на фактът, че животът не е лунапарк, а взаимни компромиси и жертви. Това което им продадоха, особено на младите беше "Холивудската любов". Това което им спестиха е, че тя е само за богатите, известните, красивите и готовите да оставят 5-6 брака зад гърба си. Не можем всички да я изживеем тая любов, като не можем всичките да станем известни актьори... Поне за повечето, по-добрия вариант е да си намерят реалистичен партньор който държи на тях. Да се научат да се ценят, подкрепят, защото животът не е лек и може да е много самотно изживяване...

За съжаление докато повечето народ живее с фантазии и нереалистични очаквания, нищо няма да се промени, докато балона не се спука накрая... За съжаление най-потърпевшо е младото поколение, огромната част от което расте без бащи, без пример за функционираща връзка, без пример дори за елементарно приятелство. Сега животът им е фейсбук, инстаграм, и тези тотално фалшиви взаимоотношения които не водят до абсолютно нищо, а са само едно временно залъгване, че не са сами, и някой се интересува от тях. За да имаш истински приятели, трябва да водиш истиснки живот. За съжаление това ни беше отнето, и бяхме потопени в една изкуствена среда създадена от медии, от музикалната и кино индустрия, от политици, от комерсиализъм, от интернет... от какво ли не. Загуби се нормалния човек, а с него и нормалните взаимоотношения.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c75bb1ed19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте ! Аз съм по- млада от Вас, доста по- млада, но ако позволите, ще Ви дам съвет , а той е простичък- не унивайте ! От това, което сте написали, става ясно, че сте интелигентен, възпитан човек, с опит зад гърба си, стъпил на земята и знаещ къде се намира. Това е най- важното ! Възрастта, в която се намирате, може да е най- самотната, или напротив- златната Ви есен, всичко зависи от Вас . Сега децата са големи, сега отговорностите ги няма . Казвате, че нямате хоби- ами, намерете по нещо, което да Ви е интересно, и което да ангажира нови хора и запознанства- например, може да започнете да пътувате по организирани кратки екскурзии, много хора , особено жени, самотни, обичат този начин на прекарване на свободно време , хем се запознават с нови хора, хем разглецдат забележителности и отпочиват . Ако политиката Ви вълнува , в зависимост от възгледите Ви, в социалните мрежи има много групи от хора с еднакви убеждения - създават приятелства и се подкрепят , не всички са куку. Споменахте риба, за нея се изисква търпение и време, но пък много мъже практикуват това не, о също може да спечелите приятели! Не зная дали ще съм Ви полезна, но според мен, стига да излезнете от зоната на комфорт , бързо ще намерите своето място, а с малко повече късмет - и добра спътница ! Успех :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e3e8e3feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бтатко годините са относително нещо! Искам да ти отворя очите! Вече си видял много и си наясно с тези неща но все пак погледни го и ми кажи какво мислиш... Това е видеоклип на един руснак... Това е за оскар ако ме питаш мен... Не забравяй да ми отговориш и кажеш мнението си... Пожелавам ти късмет братко мой...
https://m.youtube.com/watch?v=xoUXGgO0Lj4&t

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5a1209a2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами аз съм на 30, но забелязвам, че хората около мен доста лесно намират партньори в интернет. Опитай някоя група във фейсбук, може да е за кулинария примерно или директно за запознанства. Добави няколко жени и им пиши, виж дали ще си паснете. Мъжа на сестра ми е роден, когато баща му е бил на 60, а майка му на 40. Горе-долу и тогава са се запознали. Ще намериш някой, не се отчайвай.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d8a3ee0d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей :) !
Нямам голям житейски опит, нито в любовен план, но ще драсна някой ред, защото искам по някакъв начин да ти помогна и да ти дам надежда.
Спомена, че си останал без приятели.
Как ги загуби ? Или са далеч от теб и нямате възможност да поддържате връзка ? Не се тревожи за това. На тази възраст си разбрал, че нищо не е вечно. След време се разбира кой е истински приятел и кой не, кой държи на теб, и обратното. По-добре без приятели, отколкото с някои, които не държат на теб.
Според мен сайтовете за запознанства не са много надежни, елмаз, тиндър и каквито и да са там, не струват (според мен). Повече от половината хора там не са "читави", има изключения, но рядкост. Откажи се от тях, само си губиш времето, според мен. Пълно е с жени с изисквания към другия, а ти трябва да си намериш някоя, която да няма много изисквания към теб, да те харесва, така както си ти самия, без да се преструваш или да се правиш на някой, който не си. Лично в моите очи ми изглеждаш умен, интелигентен и добър човек. Използвай тези свои качества :) .
Не зная дали да ти казвам клишета от вида на "всичко ще се нареди" , "не се отчайвай", но всъщност ако наистина си повярваш и си го повтаряш, ще стане :) . При мен беше когато най-малко очаквах.
Може би ако си намериш някакво хоби или групов спорт, в който има повече хора, ще опознаеш жени, а и може и мъже, като за приятели или познати. Ако харесваш изкуството, може да ходиш по изложби, там хората са винаги на ниво ( казвам ти от личен опит) , интелигенти хора с познания, естети, няма кухи лейки. Може да се пробваш.
Хвърляй по някое око, но гледай да не е натрапчиво или жената да се почувства неловко. В никакъв случай не зяпай продължително. Просто един невинен поглед, а и може с лека усмивка, съвсем лека. Бързо и ненатрапчиво. Заговори я, но гледай първия ви разговор да е за нещо, което и на двамата ви харесва или ви интересува. Пример, както казах за спорта, говорете си за спорт, или след това ти дадох пример за изложбите в галериите, говорете си по тази тематика. Ако върви добре, питай я за името и. Мисля, че отначало не бива да и правиш комплименти, относно външня и вид.
По-горе ти дадох някои примери за хобита или интереси. Засега не се сещам друго. Ти спомена за парковете. Начина, по който може да завържеш разговор там, или по който се сещам, че ще можеш е следния - виждаш жена, която ти харесва, най-добре да е сама на пейката, отиди при нея и я питай дали е заето мястото. Пак ще се повторя - не я карай да се чувства неловко или некомфортно, даже и уплашено, не я зяпай. Почни с кратък разговор за общи неща, като - "днес времето е хубаво..., разбра ме. Аз много не съм от разговорливите и не се сетих за друго

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bb85909fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Къде по-гадно е да си с някого и пак да се чувстваш сам и изоставен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dc4c24726a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да си сам не означава да си самотен.Аз бих оставил нещата да се развиват от самосебе си,пък каквото стане.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 063fa11c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Тръгби на фитнес, народни танци, бяйакво групово занимание. Ще си намериш млада булка веднага :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7a00f75b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Съчувствам ти пич, нищо че не съм докарал до твоите години, нито имам твоя проблем. Трябва отново да си намериш "любовница", но този път да е на твоя акъл т.е. да си е седнала на г*за, да горе-долу на твоя хал. Сайтовете за запознанства ги за*би, наскоро се регистрирах отново в Елмаз (чиста проба любопитство) - гледам все едни и същи вещици, с регистрации отпреди 9-10 години, със снимки отпреди 10-15 години, озлобени, надъхани, префърцунени, прашасали.
Бих ти предложил да се поинтересуваш за туристическо дружество в твоя град, да се включиш в еднодневните екскурзии, а още по-добре в някое екскурзионно летуване. Планината не търпи боклуци, има и случайно попаднали кифли, но те много бързо и лесно се разпознават по грима, лакираните нокти и високите токчета. За планината не ти трябва нищо кой знае какво, хубави обувки, удобна раница, дънки, фланелки, чорапи. Научи се да палиш огън, да печеш наденица и си готов. Дори и да не се залюбиш с някоя туристка, дори и да се стигне до секс, ще си прекарал прекрасно свободното си време и поне за малко ще си се отърсил от гадните мисли. С времето можеш да се научиш да разпознаваш някои ядливи гъби, да събираш мащерка, да имитираш птичките и т.н. впечатляващи неща.
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7faeec3554
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо непременно търсиш партньор, за да те ядосва само? Все още не си стар, млад мъж, здрав, защо ти трябва непременно някого, за да си живееш живота хубаво? Искаш да пътуваш - ами какво те спира - прави го, обикаляй където си си мечтал винаги! Даже, ако не ти се пътува сам, запиши се на организирана екскурзия. Имаш ли деца, с тях общуваш ли? Сега ти е времето да мислиш за себе си, кой ако не ти. Пък ако е писано, ще срещаш жени по пътя си, но не се оставяй от някого другиго да зависи собственото ти щастие. Успех!
Ж 43

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a21f7e5a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Не на всеки е писано да има партньор завинаги. С възрастта човек става взискателен и освен това разбира, че е понякога е много по-добре да е сам, отколкото с някой неподходящ, който да ти къса нерветие. А неподходящите са мноооого повече от подходящите. Просто вече хората не живеят заради обществото и не искат да правят компромиси. Аз съм на 47 и за мен един мъж на 58 е дядо, няма какво да ми предложи. Съжалявам, но това е реалността - не че аз съм много млада, не че и след мен има опашка от ухажори...Човек трябва да приеме реалността, да се благодари, че е жив и здрав и да спре с романтичните филми, които са пълна измишльотина. Това за държенето за ръка и за залезите честно казано е пълна боза.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a0372bfbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Уверявам Ви-да посетиш хубаво, красиво място сам е доста по-тъжно, отколкото да не си ходил изобщо. "


По-голяма глупост не бях чел през живота си.

Човек трябва да си е самодостатъчен. Трябва да има своите хобита и неща, които го палят. Да, никой няма да отрича, че с приятелска компания, с житейски спътник би било по-добре, ама моля ти се...

Оставяте живота да ви сплеска и после се оплаквате.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6330b6f1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Предполагам, че на тази възраст е по-трудно да намериш нов партньор. Останах с впечатлението, че ти по-скоро търсиш другар за разходки и пътувания, отколкото сексуален партньор, а много жени на тази възраст се заглеждат по по-млади, за да хванат последния влак и да изживеят последните си хубави години с качествен секс. А ти сам казваш, че вече не ти е много до тези неща. Има разбира се и по-консревативни или такива, за които други неща имат приоритет. Такава жена обаче няма да бъде свободна и никога неомъжена, а по-скоро разведена или вдовица. Огледай се около себе си за такива. Някоя самотна съседка на твоите години или пък в кръга ти от познати или на работа. По принцип и в сайтовете за запознанства може да излезе нещо, аз в такъв срещах съпруга си. Но не пречи и по време на разходка да заговориш някоя симпатична дама. Разбира се няма да се натрапваш, ако не й е приятно, но пък може и да си допаднете. Много от качествените жени няма да намериш в сайт за запознанства, а около теб, в реалния живот. Това за хобито също не е лоша идея - намери си нещо, което ти е приятно и интересно, а като бонус там също може да срещнеш това, което търсиш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2f6890b34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз лично съм малко по млад но като гледам как вървят нещата, е много вероятно и аз да съм в подобна ситуация след време. Цял живот се опитвах да "живея по правилата" и да "правя правилните неща". Така се зарвъртя съдбата, че аз станах най лошия въпреки, че се опитвах да помагам на всички.

И се отвратих от хората. От тяхната посредственост, неблагодарност. От тяхната пошлост. Но най вече от тяхната арогантност. Не тази явната, която граничи с простащина. А онази която проявяват когато ти заявяват най гордо, че могат да решат всичките ти проблеми когато ти съвсем ясно виждаш, че те дори не си дават сметка за собствените такива.

На този етап имам доволно много дребни неща от ежедневието и хобита в които намирам утеха и някакво мое си удовлетворение. като цяло не ми липсва този така бленуван от повечето хора момент с "да си намеря половинката". Просто отдавна се уморих да търся тази половинка.

Ще следя с интерес мненията на по опитните хора от мен, като автора.
Ако мога да си позволя един съвет макар , че честно казано ми е малко неудобно да ръся акъл на по възрастние от мен - не забравяйте, че само по себе нашето съществуване няма смисъл. Разбира се, вградения ни егоцентризъм би се разбунтувал при подобни изказвания, но голата истина е, че ние сме сбор от това което е заложила природата в нас , и трагикокомичните последствия от нашата личност, която се е осънала твърде много. Достатъчно за да разбере, че е в капан. И винаги е била, и винаги ще бъде. Останалото са илюзии които неминуемо си заминават с годините, като изсъхналите листа на есен.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0a21790157
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Спокойно, с 20 години съм по млад и дереджето е същото и при мен... Не е до годините.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 04dfba9486
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Здравейте, господине! С писмото си уцелихте моята болна тема. За съжаление няма друг подобен сайт за по- възрастни, в този пишат само тинейджъри и младежи,но и аз го чета, защото е някаква форма на общуване. Преди не много време друг господин около нашата възраст се опита да повдигне темата за трудностите и разочарованията които среща и търсеше разговор със себеподобни, но не срещна никакво разбиране от аудиторията и беше оплют. Аз съм жена на 57г. Съпругът ми почина преди 14г. Тогава мислех,че още съм млада,че животът дава и втори шанс и живеех с надежда да срещна отново близък човек. Минала съм по вашите пътища за да разбера, че не водят до никъде. Може би се събират хора,водени само от сексуалните си желания. Влюбвала съм се в мъже, но не ни е било писано да сме заедно. И така годините минаваха, докато разбера,че ако не ти е предварително определено нещо да се случи, то няма да се случи каквото и да правиш.Може би карма, може би наказание, може би урок, който трябва да научиш.От социалната изолация и липсата на радостни емоции, изпаднах в клинична депресия, която още повече влоши нещата и сега мисля,че не съм способна да живея с друг човек. Животът преминава покрай мен и хубавите неща, които се случват на другите, на мен никога не се случват. Не защото нямам финансови възможности, а защото няма с кого да отида някъде, да се разнообразя,да се разсея. В работата е голямо натоварване и змийско гнездо. Не мисля,че нещо може да се промени към по-добро. Тепърва нито ще ставаме по-млади, нито по-красиви, нито късмета който досега е бягал от нас, тепърва ще кацне на рамото ни. Не исках да ви отчайвам, просто споделих своя личен опит и огорчение. Но все пак ,,светът е голям и надежда дебне отвсякъде"! Пожелавам за вас да има изход от ситуацията!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b1a9b4c907
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Помагай. Помогни на някого с нещо. Бъди добър. Като Чанкете!

М43

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a21f7e5a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Не знам ти какво точно си въобразяваш, но на 58 ти даваш ли си сметка какво ожеш да предложиш на жена, независимо млада/стара. Тяло, лице, сбръчкани, лоши зъби, рехава коса, деградация на физическото...Само богатите на тази възраст имат шанс и не се шегувам. Човек трябва да има реална представа. Имал си брак жена, взел си своето, а сега си търсиш жена за екскурзии да си държите ръцете? Ако й плащаш екскурзиите, ще намериш лесно. Но ако жената иска секс, реална връзка - няма какво да се лъжем. Ако човек не може да е щастлив сам и да не му е непрекъснато депресирано и скучно, ако няма някой, на който да се лепне, значи е елементарно мрънкало и слабак. Просто се стегни и си живей живота - такъв, какъвто е. Зор за залези и да се разнасяш насам-натам. Жертва на рекламата!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 61c69d0739
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Братане? !!!
Ти за толкова велик мъдрец ли се мислиш, че си усрал всяка тема с великите си мъдрости. Арогантен си, прост си, а се държиш с всички тук сякаш само ти знаеш формулата на успешния живот. А ние тук... тъпаци не'кви...
Към автора на темата се обръщам. По написаното личи, че сте приятен мъж и за радост интелигентен. Онази част за хубавите места които е тъжно да посетиш сам... натъжи ме. Почти същият живот водя. С разлика че съм на 40. И има с кои да ги посетя, но някои ден. Когато и тои най -сетне пожелае. Самотата е отрова. Дано намерите скоро противоотровата за себе си. Успех и всичко добро!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1055ce00cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Странно нещо е човека. Аз имам това, което ти искаш, но аз искам да съм на твоето място и да имам тази безгранична свобода. Зная какво да направя с нея.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1f2114281a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Опитай в интернет, сега хората независимо от възрастта там най-често завързват контакти. Направи си фейсбук, запиши се на някой курс по нещо. Не си чак толкова възрастен. Има хора и на по 30, и на 60, които пишат за контакти в някой вестник - и доста им звънят, доколкото знам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bb85909fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Защо не си вземеш куче? По-добър приятел няма да намериш. Ще се разхождате заедно и няма да ти е самотно и покрай него ще се запознаеш с други любители на кучета. За жените, както са ти казали на тези години трябва да си много интересен (и финансово също) и доста потентен. Женският апетит за секс не намалява като мъжкия с годините.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bf4ce234c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Към НОМЕР 18
Не мисля, че си прав. Има много мъже на възрастта на автора, които ма мен лично, като на момиче, са ми симпатични. Зависи дали е поддържан, как се облича. Поне аз съм виждала красиви мъже на тази възраст, а и не е толкова стар. Мнението си е твое.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1f2114281a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Братан пише най-смислените коментари във този форум. Вие го плюете, щото се подписва. А вие се криете! Аз го почитам и препрочитам каквото той пише и понякога е толкова смислено, че се просълзявам. Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 348f337e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Отиди на санаторуим, там стават запознанства и пада много секс!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2f6890b34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Извинявам се, че не пиша по темата но исках само да изразя своето съгласие с номер 20. Братан и Сабатката са си лика-прилика. Нищо чудно, че си се харесват един друг. Не, че няма зрънце истина в коментарите им, но и у двамата се долавя онази специфична нотка на "дървеният философ" - все много знаят, все компететни по всички въпроси, винаги се изразяват крайно, мненията им все едни такива тенденциозни. Не пропускат да оклецат другите, типично по български.

Но знаете ли - това което най много бие на очи и понамирисва - винаги тези двамцата са едни от първите които лъсват в почти всяка една тема. Чудя се, като са толкова много зрели, успели, знаят толкова много и най вече - правилната рецепта за щастлив живот , как така се получава, че очевидно една голяма част от личното им време е отделено да са толкова активни в този сайт, вместо да се занимават с нещо конкретно и полезно. Или може би това се квалифицира като "полезно" и "наложащо" в техните глави - да ръсят акъл :)

Аз предлагам админите на сайта да направят изключение и да свържат тези двамцата, щом толкова си се харесват :) Мисля, че всички ще спечелят :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8078bf6d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   На мен идеята за гъбите ми хареса. Преди седмица се запознах с мъж, който береше листа от смокиня. Вече се научих да правя лесно човешки контакт. Може и в магазина да се запознае човек. 60 години не са много, има толкова самотни жени, които копнеж за човек до себе си. Питайте, ги, господине, за някои елементарни неща, жените обичаме и вниманието, и да помагаме. Може примерно да се извините, че питате, но в телешкото варено дали се слага керевиз или целина. Тя ще обясни нещо там, а вие може да й кажете, че се интересувате от готвене до някаква степен сега, след провала на брака ви. Пробвате. Ако е готина, ще вземе нещата в свои ръце. Ако не.... Следващата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e55f9693b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Всеки човек има нужда от любов, няма значние на колко години си, търси и не се отчайвай

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8df50705b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   11
Ти на 47 си млада, а той на 58 е дядо!!!
Един мъж на 58 може да изглежда и да се чувства много добре, стига да се е поддържал през годините.Дори е възможно някоя 47 годишна да му се стори много състарена и да не иска да има нищо общо с нея.Това важи и в обратния вариант - всичко е до човек

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8df50705b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   https://www.chr.bg/zhivot/mazhete-koito-dokazvat-che-vazrastta-e-samo-chislo/
Ето малко мъже над 50години

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 831a323a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Да номер 24 - хаха, 58 са си точно 58 /тоест почти 60/ и колкото и да се поддържа, както и да се облича, като се съблече и лъсне истината...аз искам да си го спестя - ти както искаш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 831a323a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Н. 31, аз не съм казала, че съм млада, чети добре. Но на мен мъж на 58 ми е доста стар, както и на повечето жени на моята възраст, както и по-млади. А не ми се вярва автора да вехне по някоя наборка, хич даже. Те мъжете искат винаги по-млади, но получават това, за което имат пари и възможности.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 831a323a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Само число е, ама става дума за цифрите в банковата сметка, иначе... В този списък всички са доста противни, само наш Денди липсва, честно!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c22a265eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Авторе, най-добрият ми приятел е музикант. Вече е към 60-е, че дори да не ги е прехвърлил. Този "момък" още свири по клубовете и не може да се отърве от жени, нарича ги "бамбинки", аз даже имената им не успявам да запомня. Е, да, освен едната китара си няма нищо, от глупост загуби къща в Банкя, три пъти се разведе, но бамбинките си го съпровождат откакто го помня. Луд е за трима. Аз съм на 48 години и абсолютно не мога да му насмогна на щуротията. Съпругът ми е на 39, но и той се чувства по-зрял и улегнал от нашия другар, който просто не си сяда на д-то: гмуркане, риболов, кръчми, плажове... И да ти кажа: "бамбинките" сами му се мятат на врата, той не ги търси, даже леко го отегчават. Нито е красавец, да рече човек, нито е богат - точно обратното: беден е като църковна мишка.
Не ти го давам като пример. Неговото си е някаква патологична вдетиненост. Но ще ти разкажа друг случай. Приятелка на майка ми си остана стара мома. На 63-годишна възраст се запозна с един пенсиониран лекар: тя паднала на улицата, а той се притичал да й помогне. Влюбиха се като ученици и се ожениха. Тя получи голямо наследство, на него пък синът му завъртя успешен бизнес и тези двамата симпатяги сега си живеята като в рая. Дават под наем всичко недвижимо и обикалят света. Ако случайно се свъртят в България, идват да се видим - по хавайски ризи и бели къси гащи, хванати за ръце, с тен и ухилени. Мисля си, че вече са над 80-годишни, но са по-жизнени от повечето ми връстници.
Виж, тази история повече ми харесва като пример за това как човек никога не бива да губи кураж и вяра. С абсолютна сигурност има жена, която си мечтае да те срещне. Може утре да я срещнеш, може след година. Но след като мечтаеш за нея, тя ст процента ще се появи най-неочаквано. Ще следя темата, защото зная, че съм права и очаквам първо тук да споделиш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ea345fb01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   В България до 20г ще са повече тъжните и потънали в самота над 50-те. Повечето ще са мъже. Тия процеси дето се случват са необратими, но и са супер неестествени. Познавам хора дето не са имали сериозна връзка и са над 30 години. Имам само един познат и баща на 37, а детенцето му е на 2 годинки. НО и момчетата масово се отчайват след 25-та година. Това е поне от 10 години насам тенденция. Всичко идва от така нареченият глобализъм, който разбива ценностната система най-вече при младите момичета. Повечето от тях са кариеристки и дори да станат майки, не избират точните половинки за продължение на поколението си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 763775bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   По-скоро е до вътрешната самоуверсност на един мъж колко стар ще бъде. Един мъж, ако е поддържан и е фит не изглежда толкова стар както една жена 10г. по-млада от него. Единственото, което издава един мъж е косата изпадала или побеляла. Тези, които имат шанса да са с гъста коса са убийствено привлекателни за жените. Жените могат да се боядисват. Жените (с малки изключения) менопаузата ги съсипва външно общо взето, много се променят и процесът е много бърз. Така, че преди да кажете, че мъж на 58г е дядо, си припомнете "Мятало Ленче ябълка."

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5d236c3c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Може да не е биологически, макар че...като възраст си е баш дядо. Да не говорим за секса. То мъжете над 35 засичат, какво остава за Пак ще се срещнем след двайсет години...Не давайте примери с Брат Пит, надарен с красота, но и милионер с екип зад гърба му. Повтарям, красив, милионер. Колко такива познавате?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 986c059a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Здравей, авторе! Аз съм жена на 55г в същото положение, чувствам се изгубена и ненужна. Осъзнавам, че на 55 , може би са вече последните шансове, за да намериш някого и да остарееш с него, а не сама. Защото животът с партньор е за предпочитане и придобива друг смисъл-да има с кой да споделиш живота си, някой да го интересуваш и да го е грижа за теб и т. н.
Някои от писалите по-горе дават идеи за контакти и възможности за запознанства- танци, екскурзии, посещение на галерии, сайтове за запознанства, фейсбук групи, да пътуваш сам, разни хобита.... Аз съм пробвала, да, запознах се с 2-3 жени, с които поддържаме контакт и се чуваме, 1 мъж в доста особена ситуация.... и нищо особено.
В "нашата " ситуация според мен трябва действие и реалност. Например бих се срещнала с тебе, бих осъществила контакт, но как като се пише анонимно?
Преди време имаше подобна тема и в нея много ми допаднаха разсъжденията на мъж на 55г и много исках да осъществя връзка с него. Писах на контакти в сайта, да направят изключение, цитирах темата и номерата под които непознатия беше писал. Никакъв отговор не получих, никой не си направи труда даже да напише 2 реда например"политиката на сайта е за анонимност... "
Та в тоя ред на мисли, считам, че е благородно и хуманно да има все пак, дори и по-ограничена възможност за връзка и контакт с някой, който те е заинтригувал, разбира се със съгласието на отсрещната страна, както и възможност за прекратяване, блокиране на контакта.
Така наистина този хубав анонимен сайт би могъл да помага, съдейства в реалния живот на хората, имам пред вид контакти с хора, чийто размисли са ни харесали.
Как да Ви пиша, не знам....
Да, хубаво е да се споделя, възможно е човек да получи ценни съвети, да поглежда ситуацията от друга гледна точка, но понякога като в случая това не е достатъчно, трябва нещо да се случва, трябват контакти, действие, а не само анонимност и виртуално пространство.
Сякаш викаш някъде, чуваш ехо, но нищо не се променя...
Моля, администраторите да вземат отношение и да напишат възможно ли е, кога и как да пишем на някого, с когото имаме сходни размисли, проблеми?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4d47faa690
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Н.40 ами ако след като му харесаш душата, на живо се отвратиш, какво ще правиш? Или искаш мъж на всака цена? Животът с партньор придобивал друг смисъл, ама ти живяла ли си с мъж? Май не? Живей в реалността. Ти си на 55. Колко мъже те заглеждат? Нула? В опита си да търсиш контакт с автора, изглеждаш мега отчаяна. Нямаш ли гордост?! Защо връзката с мъж ти е отчаяна самоцел?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: aff7c7a20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Благодаря на всички връсници, на по-младите и по-възрастните за отзивчивостта и споделянето на мнения по засегнатата от мен тема. Признавам, когато писах, не съм си и помислял, че толкова хора ще прочетат написаното и ще получа толкова коментари. Надявах се на 5-6, главно от хора в моята възрастова категория. Това, което изчетох в коментарите, затвърди мнението ми, че хората обичат да споделят откровено, да изразяват честно и аргументирано мнение, стига да са зад завесата на аномимността. В противен случай се надява маската на съпричастността (най-често фалшива) или злобата. И трябва зад хилядите думи да намериш няколкото, които могат да ти влязат в работа.
Сайтът е добър и поздравления за модераторите, че успяват да подържат добър тон и създават атмосфера на откровеност. Бих казал дори, че сайт като този дава представа за новия модел на човешки взаимоотношения. Защото без съмнение, човек има нужда да споделя, да съчувства, да се гневи, въобще да изпитва и проявява целия спектър от емоции и чуства. А обществото, в този му вариант, не позволява това да се случва.
Ще си позволя да кажа няколко допълнителни неща за себе си, воден главно от желанието да отговоря на въпроси и мнения в коментарите. Всеки прави свой житейски план. По моя план, животът трябваше да е разделен на 3 части по около 25 г. всяка-младост (главно учене), същинска част и завършък или старост. Нищо ново или необичайно. Имах чудесно семейство и страхотна съпруга, към която съм се отнасял като към равностоен. Не съм и спестявал проблемите, не съм търсел радостите на друго място. Имахме 3 деца и животът вървеше с максимално напрежение. Денонощно. Нямаше време за хоби и приятели. Почивали сме заедно, в семейството. В един момент, през 2006 г, на ръба на физическото и нервно напрежение реши да продължи сама. След 6 г. взема при себе си малкия син, а другите влязоха в добри български университети. Повече не се върнаха в града. Останах сам. Едно от странните неща, които ми се случиха тогава, че докато преди сексът никога не ми е стигал, сега изведнъж започнах да го получавам в огромни количества-редовно и всичко възможно. Казвам го за тези, които са останали с впечатление, че търся партньорка за секс. Не, но ми е трудно да го обясня на хора, които не са изпадали в условия на сексуални излишества. А вероятно е и невъзможно. Трябва ми човек, който е приключил с този елемент от живота. Ако става дума за секс, финансовите ми възможности и физическите потребности ми позволяват да си поръчам което искам "професионално" девойче. И да си реша проблема със секса. Но така не мога да реша въпроса с партньора. Наясно съм.
Отнесох доста иронични бележки за залезите и ходенето "ръка в ръка". Добре, приемам ги. Вероятно е "боза". Но ми е станало нещо като хоби. Обиколил съм Европа на север, юг, изток и запад за да гледам изгреви и залези (е, не само). Пожелавам на всеки тук да види залезът на Rhossili bay и нека лепи каквито иска етикети за насладата, която ще получи. Сега искам да гледам залез от пустинята в Мароко и ще го направя. С жена, която съм хванал за ръката. Защото както доста жени тук отбелязаха, а и аз ясно го осъзнавам, че съм в третата третина от живота си и в нея нямам потребност да се доказвам като физика, а да намеря подходяща като разбирания и поведение жена в моята възрастова категория. Въпреки, че 30 км велосипед, 3 км бягане и 1км плуване не са проблем. Но това не е за доказване, а за удоволствие.
И накрая искам да се обърна към номер 40 с благодарност за написаното и с поздрав под формата на една, според мен хубава песен
https://www. youtube. com/watch? v=NGorjBVag0I
Коментарите към песента са също много хубави. Ако потърсиш хронологично вероятно ще намериш и написани на български език от днес.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6b93624ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   До 37, учудващо е да видиш някой толкова смислен коментар тук. Толкова си прав особено с последните редове.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: df1685f931
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Стига бе, № 41. Толкова ли си злобен / злобна? Какво ти пречи, ако се запознаят и харесат? Намери си някой вместо да завиждаш на чуждата възможност за щастие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bb85909fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Не било при изгрев, че при залез... Българска народна поговорка
Авторе, намери си хоби, чети- толкова хубави книги излизат сега, ходи по екскурзии. На тази възраст и да се завърти някоя покрай теб, ще е от материален интерес. Или някое мрънкало с огромни претенции, останало само и само ще ти вгорчи повече живота. Както се подразбира от темата и сексуално не можеш кой знае какво да предложиш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 986c059a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   До номер 41. Отговарям Ви, че 25 години съм живяла с прекрасен мъж, моят съпруг, който почина внезапно. Така че имам опит и знам какво е да се живее с мъж, когото обичаш. По отношение на извода Ви, че съм отчаяна жена, не бих казала- аз съм жена с добра и уважавана професия, не ми липсват социални контакти и материални възможности, имам и голям, пораснал син, който в момента съжителства с добро момиче, надявам се да ме дарят с внуче.
Моля Ви, не изказвайте предположения за някого, когото не познавате. Мисля, че целта на този сайт е да бъдем съпричастни, да даваме полезни съвети. Затова си позволих да напиша, че би могло да се помисли в тази насока- възможности за реален контакт.
Явно няма такава опция, добре тогава всеки да се справя както може и да живее живота си според своите представи и възможности.

Към автора- кураж, не губете надежда и опитвайте различни начини за контакт, правете нови неща, включвайте се в различни групи и занимания. Нищо не се
знае! Най-искрено Ви желая успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2f6890b34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   И това ако не е хепи енд, ама като на филм :)

За пореден път се убеждавам, че поколенията се променят, и то не към по добро. Колкото и "пенсионерски" и крайно да ви звучи това, просто обърнете внимание на тона, лексиката, въобще скепътра от чувства който струи от мненията на автора и неговава връстница, номер 40. Навярно затова аз лично предпочитам да общувам с възрастни хора, или с деца, вместо с връстници.

А после обърнете внимание на някои от по хапливите, да не кажа - злобни, и честно казано - откровено глупави коментари.

П. С. В глобален мащаб, номер 37 е прав. То си е очавадно вече, си мисля, дори и тук.

П. С. 2 Успех и на номер 40. Не знам дали имаш нужда от помощ с линка, но да си кажа - премахни интервалите:) Авторът явно е наясно с тази малка специфика и е успял да "предаде" правилно линка. Навярно защото не му е за първи път :) Успех този път, и на него :)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 831a323a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Авторе, ти искаш просто някаква асексуална приятелка, защото си бил приключил със секса? Дори да е твоя възраст, жената си е жена! Тоест ти какво предлагаш - държане за ръцe, кафе и залези? На мен това ми изглежда странно. Просто наеми някоя жена срещу заплащане, ще идва с тебе, ще спите в отделни стаи? Ама това нито е връзка, нито нищо. Честно, не те разбирам какво искаш.
М38

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 10fd9782db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Авторе, опознай се и се научи да си щастлив със себе си. Навсякъде ни натякват и внушават, че ако нямаш връзка с някой друг, няма да си удовлетворен от живота.
Тръгнал си по този път - предначертан от някой друг - жена, секс, деца. Виждаш сам, че това не е достатъчно.
Не разчитай на външни хора да запълнят дупката от вътрешната ти самота. Пътувай сам, удивлявай се на природата, цени простите неща. Ако ти е писано да имаш партньор той сам ще те намери, но нека партньора е бонус, а не самоцел.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker