Веднага ли тръгнахте за университет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Веднага ли тръгнахте за университет?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1367 пъти
Да ви питам, когато завършихте веднага ли, още след първото лято, ли заминахте за университет. Примерно ако не то какво правихте цяла година? Стояхте с вашите и цяла година не направихте нищо, както лятото ли беше, ходихте на работа.... схванахте мисълта ми. Ако да то защо не кандидатствахте веднага. Не ви приеха, изпуснахте срока...

И един последен въпрос, хубаво ли беше да си студент?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: f377522695
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз сега ще съм студентка втори курс. Записах се за университет в същия ден, в който си взех дипломата от училище и не съжалявам за това. Тъй като имах желание това лято да си намеря някакъв стаж, най-вече за да не съм си вкъщи, след като свършиха изпитите започнах да подавам CV в най-различни фирми, които или са свързани със специалността ми, или с това, с което се занимавам в свободното си време, но реално никъде не ме взеха, защото търсят студенти 3-4 курс или сега завършили. Поне така ми обясниха на няколко места. Както и да е, мисълта ми е, че дипломата от университета отваря много врати във фирмите, които без нея дори няма да ти се обадят за интервю, освен ако нямаш стабилно портфолио зад гърба си. Това е ако желаеш да изградиш кариера в някоя сфера, иначе ако мечтите ти опират до сервитьор, крупие, охрана, шофьор и т. н. почти всичко което ти трябва са навършени 18г. - това е друга тема.

Относно това дали да е веднага след училище, отговорът според мен е ДА, тъй като: първо - вървиш си с набора, изпуснеш ли тази година, следващата 90% от хората ще са една година по-малки от теб; второ - за една година ваканция от учене отвикваш да учиш, по-добре е този цикъл да не се прекъсва, защото после е много трудно да влезеш в релси - това са ми го споделяли приятели; трето - както казах, хубавите фирми са претенциозни и няма как да работиш нещо хубаво на 18-19г., така че възможностите ти за работа се свеждат до сервитьор, чистач и гореизброените, с което единствено, което можеш да постигнеш е да си изкараш достатъчно пари за първата година в университета, за да не си в тежест на вашите, а ако вашите могат да те издържат си е пълна загуба на време; и четвърто, но не на последно място - ако имаш желание да работиш, то можеш да го правиш и по време на учебната година, но на намалено работно време - 4, 6 часов работен ден, което за студент е напълно ок.

Относно това какво е да си студент и дали е хубаво - зависи. Най-вече зависи от теб и от това до колко умееш да разговаряш с хората и да създаваш нови приятелства. Аз попаднах на весела компания от ~ 15 души и всеки ден е смях с тях, намерих си и приятел, докато има хора, които и един нормален разговор не могат да проведат със състудентите си и на тях им е подтиснато, искат да си ходят вкъщи, даже някои прекъсват, защото се чувстват не на място. Самотата, особено ако си на общежитие и имаш чувството, че всички се забавляват, а ти по цял ден лежиш с телефона в ръка, може да те срине. Така че да - както си го направиш. На едни им харесва, на други не толкова. Изпитите понякога се взимат лесно, но в повечето случаи не е така и си трябва много учене, ама тук пък вече зависи и в кой университет си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6d0f6583e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И да, и не. Останах в собствения си град, веднага записах в университета, то нямах голям избор специалноста която я уча я има само в моя град и във Велико Търново и избрах да остана в моя град, но се преместих при съпругът ми, така че не съм живяла с наще. На мен ми харесва в университета и мисля да запиша и магистър. 2 години учих и работих, но сега имам възможност да си остана вкъщи за това само уча(нямаме деца още).
Не знам каква е целта на поста ти, но.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8dbd177038
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никога не ходи в ТУ СОФИЯ!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 404d7ef893
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз се записах в университета веднага след училище,но съжалявам понеже записах специалност ей тей. Прекъснах и сега се записах да уча нещо, което наистина ми е интересно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b269748407
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И като тръгнах, не се и върнах!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e5b6e9053a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наборът ми беше такъв, че ако имаш отличен 6 по главен специален предмет от гимназията, влизаш в университет без изпит. Така аз влязох още същата година във ВТУ. Година след това отмениха този закон.
Един съученик, отличника на класа трябваше да се яви на изпит. Но го скъсаха, доста се беше разочаровал. Общо взето цяла година работеше и сам се подготвяше за следващите изпити, след което го приеха.
Студентските години бяха най- хубавото нещо в живота ми.
В гимназията бях аутсайдер и имах токсични родители. Заминах за Търново, отделих се от нашите, заживях на общежитие с нови хора, нова среда и тн. Всичко това беше много полезно за мен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a6a9f453b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   След като завърших гимназия исках да вляза конкретна специалност, в която не ме приеха и успях да си намеря работа за няколко месеца. Едва на следващата година влязох в университет (друга специалност, която не желаех толкова много, но пак ставаше).

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0bea722491
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не съм заминавала, а постъпих и да, веднага. Изобщо не знаех какво друго да правя и ме беше страх, че ако се хвана продавачка някъде такава и ще си остана.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 36f1e7c244
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: Благодаря, Ви но аз се чудя за нещо конкретно.
Решил съм да уча в чужбина и се притеснявам да не изпусна сроковете. По- точно в Германия. Може би зависи от много неща. Но съм твърдо решен да е в чужбина понеже, аз съм от малък град и ще се местя. Щеш не щеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9c92b76c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Завърших тази година, но не ме приеха в специалността, която наистина желаех, още от 7 клас. Затова ми се налага да пропускам година, колкото и тъжно да звучи за нашите. Трябва и много здраво да уча за да си взема изпита успешно, но не мога да си намеря работа, защото съм от много малък град и за сервитьорка не ставам. Много съм притеснителна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker