Добра воля или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Добра воля или не?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1191 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 24 години и имам приятел от 2 години. Всичко върви нормално, нямам никакви проблеми с него и с нищо не ми е показвал, че не държи на мен не ме обича или нещо такова. От няколко години работи като адвокат и съответно работата му е свързана с контактуване с много хора. Преди 3 дни обаче ми сподели, че случайно се срещнал с родителите на предишната си приятелка, които имали проблем и той ми каза (не ме пита), че ще се заеме с него без да търси заплащане. Като работата отнема доста контактуване с тях и може би и предишната му приятелка. Като му казах, че не съм съгласна да се среща с тях, а да даде работата на друг колега, той отказа с мотива, че родителите й са го гледали като собствен син и че докато излизал с нея е нямало нещо, което не са били склонни да направят за него и че сега когато те имат нужда той трябва да им помогне. Идеята не ми се вижда много добра, защото това може да доведе до нова връзка с нея или не знам и аз какво, но съм доста напрегната покрай тази ситуация, а той реагира доста остро към моите молби да не се занимава с тях. Използвам този сайт, за да питам: Редно ли е той да помага на тях? Има ли за какво да се притеснявам и дали уважението за което той говори е истинско или прикрива други намерения? Как мислите, дали да говоря по-твърдо с него като му поставя условие, за да спре да го прави?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6897dcf171
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом си нямате доверие, за какво сте заедно?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4339ba66e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смятам, че е редно да споделиш причината, поради която не искаш той лично да се заеме със случая им. Защото оставам с впечатлението, че ти в момента просто се тръшкаш и той може би не разбира, какво те притеснява. А щом тези хора толкова са му помагали, наистина е редно да им отвърне със същото.

Седни, поговори с него открито. Дори да не се откаже, трябва да те успокои и ще направи така, че да се чувстваш сигурно в ситуацията. Разбирам, защо си притеснена, но не може да разчиташ, че никога няма да има такива ситуации, затова трябва да изградите доверие и близост, на които да разчиташ.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: edbf98a711
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което искаш е тъпо. И само дразниш приятеля си с разни претенции. Очевидно той държи на тези хора и е бил така добър да сподели с теб цялата случка. Можеше и да не го направи. А ти работи върху самочувствието си и самооценката си, защото ще продължиш да създаваш проблеми от нищото, ако не си уверена в себе си. Ниската самооценка е пагубна за една връзка - води до безпричинна ревност, липса на доверие и бръмбари в главата. И на другия му писва едни прекрасен ден.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 26ba146d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Редно е
Той отвръща на доброто с добро. Това е между него и родителите, не между него и бившата му. Ако някой се отнася добре с теб известно време и после има нужда от услуга, няма ли да ти е съвестно да го отхвърлиш?
Не виждам защо трябва да те пита за решения в професионален план. Това е просто услуга и нищо повече. Това, че тя му е бивша значи ли, че ще е на нож с всичките й роднини и приятели? Съвсем не.
Пък ако му поставиш условие, съвсем може да го тласнеш към това, от което се опасяваш. В живота се налагат и такива неща понякога, явно си доста ревнива.

Не мисли по детски, пък и в крайна сметка не ти е дал поводи за съмнение.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6d6ddef3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз също бих се издразнила! Не бих одобрила това.. даже от както се разделих с бившия си приятел и с родителите му не контактувам, единствено ако ги засека ги поздравявам от уважение, защото хората нямат вина. Но в този случай според мен недей да се притесняваш, твоя приятел би трябвало да е разумен и не вярвам това да доведе до нова връзка. Мой съвет е да приключат по-бързо работа защото може ми наистина от уважение го прави.. и след това кой от къде е . Разбирам те.. аз ако съм бих реагирала пъ същия начин въпреки, че съм женена и всеки момент ще ни се роди детенце. Успех ти пожелавам и просто се опитай да бъдеш над нещата, защото той е решил да им помогне .. виж ако имаш как ако имат срещи извън кантората бъди с тях.. не знам какво друго би могла да направиш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0c98420425
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съвсем нормално е да помогне на хората. Ти защо си мислиш, че бившата му приятелка седи и го чака :) Разбирам те, дразнещо е, но едва ли има нещо повече от това твоят човек да им върне жеста за едно време. Гледай по-широко на нещата. Той ако иска да има нещо с бившата, така или иначе ще разбереш.Недей да се тормозиш от сега.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 40def533dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сложен казус поставяш.
Аз съм жена и ще ти кажа откровено, че винаги съм си падала по мъже, които са способни да изпитват състрадание и благодарност. Повярвай ми, не всички притежават тези качества, а определено това са силни добродетели и трябва да се радваш, че твоят приятел ги има.
Разбирам отлично, че си несигурна и тревожна. Нормално е, говорим за родителите на бившата и си мислиш, че тя ще присъства на тези делови срещи и ще кръжи около твоя мъж. Вероятно си представяш, че приятеля ти ще се прибере някоя вечер и ще ти каже: Знаеш как е, говорихме по работа, после пихме по едно малко и се сетихме за доброто старо време, та сега, така, отивай си.
Според мен не е правилно да плачеш, да се тръшкаш и да вдигаш врява до небето. Афектирана си и реагираш емоционално, но така той нито ще те чуе, нито ще те разбере. Седни като зрял човек да говориш с него. Кажи му какво те тревожи. Той не умее да чете мисли, надали осъзнава причините за поведението ти. В неговите очи, той се опитва да помогне на хора, които многократно са му помагали, а ти си недоволна, не го разбираш и се сърдиш без причина. Оцени го като човек, опитай се да го разбереш. Не позволявай на страха да ти развали връзката. Дай малко повече доверие на човека до теб и му сподели защо се изнервяш.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 70e48130fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   щом тези хора са му помагали в миналото и са се отнасяли като със син, защо той да не им върне услугата, щом може? Това е човешко отношение. Разделил се е с дъщеря им, но е запазил добрите си отношения с тях. Какво толкова странно има?
Не си го чула да се уговаря с нея тайничко да се виждат или да си пишат зад гърба ти. Така че не бъди дребнава

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6c8c394519
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Редно е, защото те са му помогнали а и да не са е хубаво той да им помогне, защото са били близки, това е човечно и благородно поведение. Твоето поведение от друга страна е инстинктивно и животинско - ти си маркираш територията и не искаш той да предоставя времето и ресурсите си за друг освен ако това не му носи пари, които после да даде на теб. Тоест ти го третираш като роб и твоя собственост, която да експлоатираш и която не искаш да делиш с други поради алчност и себичност. Ти се опитваш да определяш какво може и трябва да прави и да му внушаваш, че това от което трябва да се ръководи в живота си е твоя интерес а не от това което е правилно и редно. Абсолютно неприемливо поведение ако питаш мен, не се отнасяш човешки нито към него, нито към хората, които имат проблем и се нуждаят от помощ, единствената важна според теб си ти и всичко трябва да се върти около теб. Не така, това не е добре!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7c27dfb0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен е редно, имал е любовна връзка с дъщерята, не с тях, напълно нормално отношение между зрели и възпитани хора. Съветвам те, ако искаш да си на положение, дръж се спокойно, защото ако изтерясваш, само ще го отблъснеш от себе си. А пък и адвокат, как така да те пита дали да поеме казус, професионалния му живот не може да зависи от теб, ако се отнася до какви тапети да сложите вкъщи, да се сърдиш, а то...

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f90026ab05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пусни някого на свобода и ако те обича той ще се върне.
Типичен бължарски манталитет. Да ти е под око, да го контролираш, да знаеш всичко. Връзка без доверие не е връзка. Той можеше и да не ти каже. Какво е било и щом така е решил, той си знае. Ти го обсебваш. Така любов се губи, а не се печели. Защо съвестни, свестни жени, готвещи, чистещи, добри майки биват подменяни от лековати жени, които не те обсебват и вадят душата и парите на мъжа с памук. Жени, които искат да ядът новън, защото не им се занивава и не могат да готвят. Но мъжът е щастлив.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bc754e1d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Сега, като започне да крие елементарни неща от теб, да не кажеш, че той е разрушиш доверието между вас. Каква е тази неувереност, нима не си ценна, любяща, добра компания? Какво ще стане като я види, нали има теб? Човекът до теб не е куче да го дърпаш и ограничаваш, а личност със свой мироглед, ценности и цели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker