Как мислите вие: възможна ли е любов без страст? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как мислите вие: възможна ли е любов без страст?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2553 пъти
Жена съм, наближавам 25. Ситуацията е следната : наскоро близък приятел ми призна, че е влюбен в мен, иска да бъдем заедно и да създадем семейство. Познавам го от години, той е добър, любящ, страхотен човек. Би бил чудесен съпруг и баща. Но не ме привлича-никога не ме е.
До преди няколко месеца пък имах връзка с мъж, който се оказа голям лъжец и женкар, успях да се отърва от него навреме. С него изпитвах невероятна страст, само присъствието му ме подлудяваше, но излезе безперспективен за мен.
И сега съм пред дилемата дали да вляза в отношения с първия човек. Вече бих искала да имам мъж и семейство, а с него много се разбираме, уважавам го и се чувствам сигурна и спокойна в компанията му. Но как да имам връзка с човек, когото не желая физически, когото не мога да си представя да докосвам и събличам.
Какво мислите вие -възможна ли е любов, която не се основава на страст?
Знам,че най-доброто би било да имаме и двете, но ме интересува отговорът ви спрямо конкретната ситуация.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: a54ef3662c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, абсолютно възможна е, но не и с човек, когото не харесваш или те отвращава. Търси някакъв баланс между душевна и външна красота.

Страстта пък е до време, както и всичко останало на физическо ниво. По-важно е човекът до теб да ти бъде най-добър приятел във всичко, както и ти на него. Да преживеете заедно и най-хубавите си моменти, и най-лошите, и най-странните, и най-скучните, и въобще всички. При проблем или радостна новина, първи да си звъните. Ето това са най-здравите връзки на света.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7940410833
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 25 години сте твърде млада,за да се обречете на подобен вид съжителство- в даден момент ще имате нужда от нормалните сексуални отношения и тогава връзката ще започне да тежи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6314314f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Според мен не. За мен, ако няма страст и не полудявам само при мисълта за даден мъж, връзката е обречена. Ще търпиш някоя година и в един момент ще започнеш да изневеряваш.

Ж.24г

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 48980bc3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, такъв мъж, по който цял живот ще полудяваш няма. Да полудяваш, да полудяваш колко години да полудяваш? 1? 2? 5? После? Смяна? На всеки 2 години?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cdfdee163d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ха-ха, явно момчето не е богато и затова са тези терзания. Като гледам какви изроди какви мадами водят, ама са изроди с кинти , и никоя не се е оплакала ,че няма страст, даже обратното - лъжат като спукани, че са влюбени до ушите :)
Моят съвет е просто да му кажеш истината - че не можеш да му отговориш на чувствата. Иначе като ти чета разсъжденията сметката пак върви - дали ще е любящ баща и прочие глупости, тоест дали ти ще си добре в тази връзка...

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a54ef3662c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Пропуснах да спомена, че споделянето, откровените разговори, нещата, които правите заедно, също ужасно много сближават. Имай го предвид. Успех!

Номер 1

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 53ea51b55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 ха-ха, на 25 години твърде млада, ама още едно подобно лудуване и на 30 ще е най-вероятно самотна майка с дете и познай тогава какво става...тогава и този ще и се вижда супер, ама и него няма да го има.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9b9af8c30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Не, нищо на този свят не е възможно без страст, включително и любовта. Независимо дали става дума за млади или възрастни хора.
Дори и тези, които ще ми нахакате единчките вътре в себе си си знаете, че това което казвам е точно така.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 900d5029b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Защо да си пред дилема? Някой да ти е опрял нож в гърлото - или - или?! На 25 си едва, имай търпение да срещнеш подходящия. В любовта насила хубост не става!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ec13358095
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нищо няма да излезе,от опит ти го казвам,ще се самозалъгваш до време и него ще лъжеш ,годинките ще минават и накрая ще си към 30-те ,а и с дете най-вероятно и тежко ти

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 48980bc3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   Както сама виждаш, крайностите са лоши. Лошото момче съблазнява, ама не става за нищо друго и ще ти направи живота ад. Доброто момче става, ама към него няма тръпка и след няколко години толкова ще ти е писнал, че няма да искаш да го виждаш. Намери баланса. Намери си някой, който горе-долу те привлича, но поне не е отрепка и криво-ляво става за баща и съпруг. Хем да ти се навлажнява сливата при погледа му, хем да те носи на ръце и да ти гледа деца, има да чакаш. Някакъв компромис трябва да направиш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c06bd8f7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Възможен е брак и семейство без страст и любов. И е още по-възможно в някой хубав ден да срещнеш мъж, който да събуди страстта в теб, да гориш от желание, да хлътнеш и да изневериш на добрия съпруг. С всички произтичащи от това последствия.
Добрата връзка/семейство включва и хубав секс. А какъв ще е този секс, в който няма взаимна страст?
Аз не бих се омъжила без любов и страст, само заради приятелството с някого. Може да е чудесен за баща, съпруг, провайдър, но просто да не е МОЯТ човек.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 31bf3e976b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Това са връзки, в които мъжът седи на сухо, докато друг прекопава нивата на жената. Една връзка може да проработи без любов, но не и без привличане.

Как си го представяш иначе? Той да понечи да те докосне, а ти да се дръпнеш? Да иска да те целуне, а ти да извърнеш глава? Да правите секс, а ти да се молиш да се свърши по-бързо? Не просто ще си супер нещастна и ще искаш да го отбягваш, а той ще ги усеща тези неща и също ще се чувства зле. И накрая ще се появи някой, от когото ти омекват краката, и ще си готова да разрушиш всичко съградено, само и само да те изклатят както си му е редът.

На жените масово им се набива вина, защото не харесват определени типове мъже. А всъщност природата си знае много добре работата и щом не харесваш някого, значи не трябва да си с него. Ти си много млада и имаш време да потърсиш някой, с когото хем да създадеш семейство, хем да се желаете взаимно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1311045c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   За да е семейството трайно и за да е всичко нормално, рецептата която ми каза една мъдра жена преди да се оженя е, мъжа да обича жената. Тя се привързва и постепенно заобичва партньора си. Но това прави връзката по-силна. Освен това когато се появи детето и любвеобилния мъж е добър баща. Отделно страстта с изминаване на годините се повишава. Така че по-разумното твое действие да пробваш. Имаш и коз, още си млада и имаш време, ако не се получи, но така както го описва, би трябвало да е това човека.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8bf1c3461d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Авторке, погледни на брака като на избор на професия и си задай въпроса би ли работила това с удоволствие цял живот. Няма нищо по-убиващо човешкия дух от това ден след ден да се занимаваш с дейност, която ненавиждаш, скучна ти е или пък ти е непосилно трудна. Но когато човек е намерил работата, която го влече, която умее и за която има талант и способности, то тогава всяко предизвикателство го прави щастлив и сутрин се събужда с желанието да постигне нови успехи. Така е и с връзките.
Първият ми съпруг беше точно това, на което си попаднала ти сега - почтен, отговорен, солиден, сериозен, домошар и влюбен в мен. Но не само не ме привличаше физически, а и с годините, когато и напълня, започна дори да ме отвращава. Случвало се е да лежа до него нощем и сълзите ми да се стичат по бузите ми, мечтаех да ме прегърне някой, когото да пожелая до лудост. Започнах да изпадам в депресии, пристрастих се към алкохола, разболях се от анорексия, летях към пропаст, а мъжът ми се чудеше какво не ми е наред, като е уредил добре живота ни, верен ми е и от нищо не съм лишена. А аз умирах от липса на най-важното - не секс, а физическа пълнота. Бях като черупка без съдържание.
Бях толкова нещастна, че съпругът ми сам ми предложи да се разведем, ако това ще закрепи здравето ми. Приех с облекчение. Насочих интересите си към работата си, продължих образованието си, поднових стари приятелства и животът ми горе-долу започна да се движи в русло. И тогава.... все едно мълния ме удари. Срещнах втория си съпруг! Това беше изпепеляваща страст от пръв поглед. Беше немислимо да се откъснем един от друг, ние дишахме заедно, никой не можеше да заспи сам. Той ме срещна в тежък за него период - гол като пушка, с огромни кредити, натрупани от бившата му жена, без жилище, а за да е с мен се наложи да напусне и работа. Бъдещето ни изглеждаше направо невъзможно, но човекът, който се заинати бях аз. Той от любов към мен ме съветваше да се опитаме да сме разумни и да прекратим тази връзка, която в пъти ще снижи стандарта ми и ще ме натовари с непосилни отговорности. Но аз останах твърда и не сгреших. Първите години през какво ли не минахме, но постепенно нещата започнаха да се напасват - задълженията му намаляха, започна нова много хубава работа, устроихме си дом, започнахме да си позволяваме и малки глезотийки, купихме си кола, ремонтирахме си и вилата за лятото, животът ни се нареди с много труд и любов. И - колкото и неверници да има тук - 7 години по-късно страстта ни е същата като в първия ден. Точно тя ни даде сили да се преборим за връзката си. Сега сме като сиамски близнаци - рядко, когато сме заедно, губим физически контакт: или сме хванати за ръце, или единият докосва уж случайно другия, или краката ни се допират под масата... Приятелите ни скъсват от майтап за това и постоянно ни правят номера, за да ни гледат сеира как ще правим, ще струваме, ама пак ще седнем един до друг. Времето дори засили привличането помежду ни, защото то вече е подплатено и от доверие и здраво приятелство.
В резюме: авторке, не те съветвам да слушаш разума си; последвай интуицията на сърцето си, но не губи ориентири. Аз също не бих скочила в дълбокото, ако не бях преценила, че обектът на страстта ми все пак е честен, добър и трудолюбив човек, а не някой негодник.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7a4a2594ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Трябва да ти харесва външният му вид, то връзка която е само страст е до време. Това е само секс общо взето. Трябва да ти харесва да сте заедно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 43dabfc53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Отговарям на заглавието - не, не смятам, че е възможна. Истинската любов е съвкупност от двете - да ти се иска да докосваш и тялото, и душата на даден човек. Всичко друго е нещо подобно на любов, но... Само подобно. Ако преобладава физическото привличане е страст, нагон; ако преобладава уважението, разбирането, това да си пасвате като хора - тогава сте си чисти приятели и нищо повече.
В случая по-наранен ще е той, ще бъде излъган в очакванията си. Това е така, защото е влюбен, идеализира те и очаква нещо наистина специално от връзката ви. Не си разваляйте приятелството по-добре, това е моят съвет.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ca7b2a7635
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ти пробва ли да си интимна с него? Понякога човек реагира доста неочаквано и току виж си открила че в леглото си допадате. Аз имах такъв случай. Уж нямах физическо привличане, но като се стигна до този момент се оказах много приятно изненадана от собствените си реакции. Всъщност с човека преживях неща в интимен план, които с други не успях. А уж не ме привличаше ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 27d2c2bfe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Хайде бе, вие го изкарахте, че привлекателен и хубав мъж не може да бъде баща и свестен партньор в една връзка, и че всички свестни мъже едва ли не, са грозници, дето не могат да предизвикат страст и желание в жената до себе си. Що за глупости?!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 76961402a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Понякога с яденето идва аперита. Аз също имах така един приятел, който е страхотен човек, но някак не си го представях за мое гадже. Хубаво е момчето, родителите ми много го харесха, но си мислех, че не е точно мой тип чисто визуално. Реших да му дам шанс, с него се разбирахме супер и или трябваше да кажа да или да не го виждам повече, а това би ми липсвало адски много. С течение на времето секса стана много хубав и почнах много да си го желая. Заедно сме вече 2 години и като че ли по-щастлива не съм се чувствала.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ea739b3dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ами не, не е възможна.
Освен това такива хора или яко изневеряват, или си бият децата, а някои и двете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 12e21f4bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не. Няма перспектива, ако не харесваш съпруга си. Един ден ти ще се окажеш на мястото на бившия си, оправдавайки лъжите с лишенията ти. Това няма бъдеще и няма смисъл да се фиксираш над семейство сега. Има смисъл от годеж и съвместен живот само ако привличането и уважението са взаимни. Брак насила не вещае нищо добро.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fa315d5bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Не и между хетеросексуален мъж и хетеросексуална жена.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a54ef3662c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Като чета коментарите, чудя се, вие за да се ебете ли живеете, или просто сте толкова разгонени, че две не виждате? Май и от двете по много... Курвалъкът е най-страшната болест на света. Иначе, да, сексът е хубаво преживяване (сексът, не извращенията), но да ви контролират нисши и животински страсти, въобще не е ок. Само се огледайте колко мъже и жени са пострадали от слугуването на нагона си.
А тия сексуални връзки, са толкова нестабилни, нестойностни, празни, че няма накъде повече. Утре, ако не дай си Боже, съпругът/съпругата се разболее, обездвижи и не може да прави секс??? Ами, ако е за месец, два, три, пет, година или дори повече??? Краят на връзката ли е това? Според повечето коментиращи, май е така...
Да, хубаво е да има и секс, но никой не е умрял от липсата му. Смисълът на връзките не е сексът, а това да правим живота си един на друг по-лесен. Да се обичаме, подкрепяме, уважаваме във всякакви моменти. Ебането може и да прекъсне по една или друга причина (хормонален проблем, болест, стрес и т. н. ), любовта и уважението, обаче, никой и нищо не може да ви ги вземе.

ж

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6c23c23893
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Любовта не се основава само на страст и това става ясно на всеки, който е в дългогодишна връзка и обича партньора си.
Но за всяко нещо си има време! В началото е нормално да се чувстваш влюбен, привлечен и да чакаш с нетърпение следващата среща. После постепенно улягате, създавате общи навици, опознавате се и връзката ви се променя. След появата на децата се променя още повече, изобщо всяко една трудност и всяко общо начинание ви помага да израснете като двойка, да се превърнете в истински екип. Ако в началото скочиш без желание, няма след няколко месеца да го изпиташ. Или искаш някого, или не го искаш. Насила нито ще се влюбиш, нито ще обикнеш. Ако не изпитваш всички тези неща към половинката в началото, след няколко години ще ти е дори противен, няма да има за какво да се хванеш и няма какво да си спомниш с умиление. Ще се чудиш защо изобщо си с него, а няма да имаш отговор. Каквото и да си говорим, децата се създават чрез секс и всички го знаем. Ти как си го представяш? Лягаш, разтваряш крака, стискаш очи и чакаш мъжът да приключи? Нито ще си щастлива, нито той ще е щастлив... ще ви липсва цял един аспект от отношенията мъж-жена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b2072ed8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Прочетох внимателно темата и коментарите. Принципно това е една много важна тема. Аз също много съм разсъждавал върху нея и съм наблюдавал семействата около мен, а и моето собствено семейство. И ще споделя някои от своите наблюдения и изводи.

Любов без страст естествено има. Дори мога да кажа, че в истинската любов няма страст.
Страстта е до време и след това, ако хората не са си станали духовно близки, всичко рухва. Затова сме и свидетели на толкова много разводи.

Затова, когато човек създава семейство, е добре да участва и разумът, а не само чувствата.

А и хората са различни - не всички са способни да обичат безумно силно. Познавам хора, които са умерени и уравновесени, и за които любовта означава просто да харесват другия човек и да им е приятно да са заедно. Познавам и такива семейства - и трябва ти кажа, че развод при тях рядко ще срещнеш.

Аз самият не съм такъв. Аз съм човек на силните чувства. Но мога да кажа, че когато съм се водил главно от чувствата си - е било голяма грешка.

Затова смятам, че при създаването на семейство, е най-добре човек да намери баланс между разума и чувствата си.

За мен, примерно, най-важното при създаването на семейство е да се обичаме, да сме духовно близки, да имаме единомислие за важните неща в живота, да имаме общи цели и приоритети.
А от физическа гледна точка трябва жената да ми харесва, поне до степен в която(дори и леко) да усещам физическо привличане към нея.

А конкретно за твоя случай - трябва ти за себе си да прецениш дали при тези обстоятелства можеш да създадеш семейство с този човек! И хиляда други човека да ти кажат, че на твое място те могат (или не могат) да го направят, това не решава въпроса. Трябва ти сама да решиш и прецениш!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: af058ba754
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Дали инвитро процедурите са по приятни от естественото оплождане на жената? До преди половин век почти всички бракове са били чрез сватосване, т. е., никой не пита булката дали иска избраният й мъж, а тогава са имали по над 5 деца и са живяли сносно, сега всичко се изопачи, секса застана на първо място, затова има толкова самотни хора. Щом момчето което познава допада на авторката, какво още търси, някой мачо който да я чука като нерез и да я пребива ли? И без това секса е до време, остават човещината и децата, всеки сам си избира съдбата!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eed62013f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Възможно е, но е рядкост. За повечето хора любовта е химия, т. е. животното при тях доминира. И точно тоя тип мъже като приятлят ти не провокират химия у жените... Еволюционно, "химията" идва обикновено от точно типа хора, с които не би искала да имаш нищо общо. Иронията е, че като мъжете тръгнат по "курвички" обществото ги гледа с неудобрение, а когато жените тръгнат с тъпаци и "лоши момчета", пак мъжете били виновни... Тези неща (т. е. животинските програми) си имат причините, но за съжаление те са много далеч от днешното ни социално и културно съществуване. Страстта ако си мислиш че води до любов, жестоко се лъжеш... Води до няколко години секс, и след това дете което най-вероятно ще си го гледаш сама. Само после не търси приятелят си отново на тоя етап в живота си, защото обикновено така си правите сметката...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ccf79db6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Еййй, тая тръпка еййй! Тя обърква всичко и всички. Гледаш хора с уреден живот, уредено семейство и всичко най-най, но появили се "тръпката" и всичко пропада. Всички сме безсилни пред чувствата и пърхащите пеперуди!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker