Ученик ви пита, какви трябва да ми бъдат приоритетите за в бъдеще? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ученик ви пита, какви трябва да ми бъдат приоритетите за в бъдеще?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1049 пъти
Здравейте, единайсетокласник ви пита какви би трябвало да са ми приоритетите за бъдещето ми. На мен ми се въртят неща в главата от сорта на оценки, матури, училище, кандидатстване, но нима това е единственото, особено пък имайки предвид, че ми предстои кандидатстване в чужбина. Например до скоро, до миналата година се бяй отпуснал и искарвах основно четворки, а напоследък започнах да искарвам 6.00 по най- сложните за мен предмети, но това не ми носи радост, а точно обратното, имам чувството че ме баламосват с биологията, химията, философията... просто не ми остава време... и не само това. Към какво да се стремя, до вчере беше достатъчно да науча за контролното, а ми сега?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 26da66872d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам как "иСкарваш" 6-ци по най-сложните предмети с този правопис. Иначе приоритетите ти трябва да са това-учене и пак учене щом ще кандидатстваш в чужбина. Там пък е още.повече учене. Буквално не може да си вдигнеш главата от учене. Нямаш време за социален живот, нито за нищо. И това е за да изкарваш изпитите. Ако искаш да имаш хубави оценки, трябва да учиш ден и нощ. Освен това живота е много скъп. Хвани учи за лекар или зъболекар в България и си търси работа в чужбина след това, там където знаеш езика. Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 146bb3ee1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Със сигурност наблягай на някой чужд език, да го знаеш добре и да говориш свободно на него.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ac311148c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От сега нататък животът ти тепърва ще става сложен. До сега си бил дете и наистина контролното ти е било най-важното нещо, но сега ще имаш страшно много нови отговорност. Да, матури, оценки, но и чисто битови неща. Ако ще заминеш да учиш в чужбина, ще трябва да се занимаваш и с неща като готвене, пазаруване, пране... и изобщо свикни с мисълта, че скоро няма да си дете и много неща ще се променят в живота ти. И тогава сигурно ще оцениш колко лесен всъщност е бил животът ти до сега.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7feed2e757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма рецепти в живота!
Щом ти самият не можеш да си отговориш на тези въпроси, какво истава за нас, които изобщо не те познаваме?
На теб каква ти е идеята за живота по принцип? Какво те влече, искаш да работиш? Това учене в чужбина ти ли го измисли или някой те бута натам? Навън ли искаш да продължиш живота си или в България?
Изобщо, ако ти сам не знаеш какво искаш, няма кой друг да ти отговори! Дори и да те хване насила някой и да те набута в нещо, ти после ще му разправяш: "Ти ми съсипа живота!". Така че никой няма да го стори това.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 058bed3bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Self-education това му е майката на всичко, а и избери нещо, което ти е на сърце, че и аз заради заплатата избрах нещо, което изобщо не е за мен, а колко съжалявам на идея си нямаш. За жалост и сертификати нямам да избягам, нито умствен капацитет да ги изкарам. Е поне ще се опитам да го изкарам. Трябва ти силен характер, малка доза алчност и огромно търпение. Това, което ти разправят за домакинствата е забавната част. Знаеш ли какъв кеф е да знаеш, че може да ги свършиш сам тези неща и да ги правиш. Определено живота ще е по-динамичен. Успех ти пожелавам.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 978ed632b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много хубаво е, че питаш. Това е чудесно качество. Социалният капитал е от изключително значение. Това не значи да пиеш с всекиго, а да поддържаш приятелствата. Да показваш на приятелите си, че са ти важни. Да приемаш нови контакти, да се държиш възможно най-коректно с хората. Това са връзки, с връзки всичко се постига. 20 години живях в бг, 20 в Германия. И на двете места си по-добре с връзки (контакти). Друг голям приоритет е здравето. Още 15 години няма да го усещаш, а като почнеш, ще е трудно да се оправиш. Затова почни отсега - умерен спорт, който и ще те дисциплинира, здравословни навици, често навън, хигиена. И едно правило, което за мен е важно: пари на заем не давай и не взимай. Нормално е да си уплашен, губиш статуса на ученик и не знаеш какво идва. Посрещни го с оптимизъм. Винаги най-доброто предстои!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker