За високата температура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За високата температура
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1223 пъти
Здравейте! Момиче на 17 години съм. Винаги, когато боледувам, а това е често, вдигам доста висока температура. От една настинка термометърът се покачва до 38-38. 5 градуса, а при грип, остра вирусна инферция и друго вирусно заболяване вдигам 39-40 градуса. Преди месец направих свой собствен рекорд - 41. 2 градуса. Тази температура ме мъчи и ме изтощава напълно. Личната казва, че просто така боледувам. При заболяване съм с висока Т средно по 5 до 6 дни. Плюс всички екстри - втрисане, кашлица, гърлобол, гадене, бплки в главата и тялото. Каквито и хапчета да пия се смъква с по 1-2 градуса и до 2-3 часа пак вдигам. Сещате ли се за методи за сваляне на Т без лекарства. Компресите с оцет ми помагат, но ми се ще по-дълготраен и по-понижаващ градусите ефект, защото с кърпи на челото и свивките свалям по 1 градус и до там. Пробвла съм с вана с блиска до температурата на тялото, която постепенно се понижава, но ефектът е обратен - качвам по-висока. Проблемът идва нощем. Родителите ми ми купиха MyKi Care - термометър, който се закрепя под мишницата с лепенка и известява, когато температурата премине зададени стойности. Той ги буди по над 5 пъти на нощ. Като малките деца съм. Сега пак съм болна с висока Т, каква изненада. Ако се сещате за методи за трайно сваляне на Т особено през нощта ще съм много благодарна. Тази нощ вдигнах 39. 7. Сега съм малко по-добре, но варира м-у 38. 3-39. 6. Дано се оправя до празниците, не ми се иска да прекарам болна, ама като го смятам, май ще топля леглото, докато другите празнуват...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 841c50a0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Течният аналгин я сваля с около 2 градуса, но е много вреден (той най-вече за стомаха). Иначе високата Т потиска размножаването на вирусите в организма, но щом продължава толкова при теб, значи организма ти е слаб. Друго решение, освен засилване на имунитета, няма. Тоест изобщо да не стигаш до разболяване.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ac85c7048f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също имах като дете този проблем и на мен ми помагаше суров картоф нарязан на кръгове натопен в купичка с оцет и като се напои две-три кръгчета колкото място имаш на челото ги слагаш и отгоре си увиваш мокра кърпа около главата. Краката си ги дръж в топла вода с морска сол.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ac85c7048f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Инжекции течен аналгин мускулно или го пий със супена лъжица. Горчи гадно но след това пий чаша сок или вода и ще ти се оправи вкуса.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b9b568ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз ще чета темата за идеи. В момента едното ни дете е така. Искаше ми се като порасне да се промени, но си вдига много висока температура. Като беше 2-3-4 годишно живеехме в БГ и личната ни изписваше да редуваме през два часа, течен аналгин, Панадол и Нурофен. Обаче, тук където сме течния аналгин е забранен, не се продава никъде, и ние не смеем да си носим от БГ. Дано се включи някой, който е преминал през бързо вдигаща се, висока температура и да сподели как се е справил. А на авторката, бързо оздравяване.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 66b4ef14aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Идеи за компреси:
1. Мокри кърпи с вода и оцет на сгъвките - на челото, врата, подмишниците, лактите, китките, коремът, бедрата, колената, глезените. Когато де затоплят де сменят.
2. Мокър чаршав - оставаш само по бельо и те овиват с мокър чаршав с вода и оцет. После отгоре с одеало. Стоиш, докато чаршафа не се затопли.
3. Вана с вода - измерва си температурата и се пълни вана с вода по-ншска от телесната ти температура(например имаш 39. 5, значи водата във ваната трябва да е 38. 0-38. 5), влизаш вътре и стоиш. Водата постепенно се охлажда, докато не достигне 36. 0 градуса. Така заедно с водата, тялото също изстива.

Други методи:
1. Редуват се 2 вида температуропонижаващи.
2. Освен течния аналгин много ефикасни са и свещичките за висока температура. Има такива и за възрастни. Приложението им е неприятно, но пък имат ефект.

За това се сещам в момента.

Няколко важни неща:
1. Повишаването на температурата е признак, че тялото се бори с инфекцията, както е казал номер 1 - значи вирусите се размножават доста и организмът трудно си справя с тях. Затова боледуването е по-продължително.
2. Температурата трябва да се следи непрекъснато. Хубаво е да има кой да ти я измерва дори, когато спиш, за да може да те събуди и да ти даде лекарство или да те наложи с компреси.
3. Винаги, когато съм болна си водя температурен дневник - записвам температурата си по часове и пиша дали са ми е правен компрес или съм взела лекарство. Много е удобно, тъй като знаеш кога дигаш най-много температура - сутрин, вечер или кога и при следваща заболяване сравняваш.
4. Без да съм дете или родител открих страхотното действие на новите технологии. Закупих си уреда MykiCare - термометър, който се залепва за под мишницата и е свързан с телефона. Освен, че следи температурата в голям период от време, прави графика. Въвеждащ определена стойност(при мен е 39. 0 градуса и телефонът пуска аларма, ако температурата премине тази стойност). Доста е удобно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker