Имам чувството че приятеля ми е обсебен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам чувството че приятеля ми е обсебен
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1692 пъти
Здравейте, исках просто да споделя нещо, което ми тежи. От година сме заедно с приятеля ми, разбираме се, всичко е ОК, но има нещо, което ме притеснява. Семейството му ми се струват прекалено религиозни. Няма лошо в това, и аз съм вярваща, но тяхното имам чувството че е мания. Навсякъде икони, молитвеници, той има малка сестра, записаха я на неделно училище. Приятеля ми започна да служи в олтара, спазва всеки пост, във всяка свободна минута отива в църквата, когато има проблем веднага започва да се моли, вече имам чувството че се побърквам. Когато се караме твърди че дявола се е вселил в мен и това не съм аз. Много го обичам, бих дала всичко за него, не искам да се проваля нашата връзка, но не знам дали ще мога да понеса всичко това. Не ме разбирайте погрешно не съм атеистка, но всичко според мен трябва да има някаква граница.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: bda7c941e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зарязвай го. Нормален млад човек в 21 век да вярва в богове, ангели и дяволи...... трагедия.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0f43385e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересна тема.
Щом те е харесал атеистка и не се опитва да те промени( опитва ли се да те промива?) значи всичко е наред. Особено ако говорим за източно православното християнство . Надявам се нямаш предвид някоя секта ?
По същия начин и ти трябва да го приемеш такъв какъвто е .

Лошото вече е ако почне да ти набива религията си. Ей , такова вече и аз не мога да го понеса. Бегам с 300 от такива.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 72d670be3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Разкарай го веднага и не поглеждай назад ! Намери си някой нормален и с него създай семейство,но този категорично го остави ще си съсипеш живота ако останеш с него а ако имате деца и техния !Това ли искаш ? Зарязвай го докато не е станало по -зле !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2b7f87cabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обсебен от Буда.. хаха




Се тая...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2705acda05
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Браво на момчето че е толкова вярващ.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4fc427c485
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Правилно мислиш. Приятеля ти не е просто религиозен. Той е фанатик и догматик, всичко което не му изнася автоматично се превръща в дяволска работа. Това е мисленето на хора които смятат себе си за винаги прави, пряко свързано с това че "изцяло отдадени" на бог, което само по себе си ги прави "безгрешни" един вид.
Намери си нормално момче, което ще те цени и обича, без да се опитва да ти се налага. Което ще проявява разбиране, без да те обвинява че си зла веднага щом направиш нещо което не му хареса.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e9681fde38
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не се занимавай с такива , намери си нормален мъж

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 71f2ac1826
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   той е религиозен, а ти не. дали точно това ви е проблема - не мисля. съветът ми е изчакай, с времето или и теб ще те влече, или ще скъсате.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 015aafbd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Бягай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 24893e3cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1, за твоите вярвания даже няма и да питам. Без това вярване сега щеше да си Мохамед и да биеш жена си понеже би вярвал, че не е точно човек. Авторке, очевидно е, че той иска да живее с тази вяра. Ако не ти харесва си намери някой невеж юнак, който вярва в цветя, рози и в Грета Тунберг.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fe0ff81d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Вечните малоумни съвети да го разкараш... Нищо друго не съм и очаквал. При най-малкия проблем - "разкарай го! "... Аз не съм вярващ, но смятам, че в една връзка хората трябва да уважават вярванията на другия, защото това крепи личното му светоусещане и му е необходимо, и да не се опитват да се променят един друг. Например, в семейството на Арнолд Шварценегер двамата са от различни партии, затова никога не спорят за политика! Така и при вас. Нито ти трябва да се опитваш да го преубедиш, нито той да те покръства. Щом го дразниш и ядосваш, значи прекрачваш някаква негова невидима граница, и той го възприема като посегателство към най-ценното у него - вярата му, че дяволът те подкокоросва, и може би в някакъв смисъл и да е прав. Защото си спомням един лаф, че жената е направена от опашката на дявола.... Опитай се да не го дразниш, това е вечната грешка на почти всички жени - съвършено ненужно и деконструкивно постоянно изострят обстановката, все искат нещо да докажат, все нещо протестират, все се обясняват, все дърпат дявола за опашката... Търси вината първо в себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9b55c2a258
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи му да се запише на фитнес и да спре с фанатичните изблици.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b68f3a62bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Зарязвай го, намери си приличен пияница, който да те бие само веднъж в седмица или по-добре транссексуал, с който да си лакирате заедно ноктите...Не, чакай - има много свестни женкари напоследък, при които може да се наредиш между 2-ро и 3-то място. Успех, нека силата бъде с теб!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1e40927e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Е, то Господ също има нужда от малко почивка, някак си не е красиво приятелят ти да го окупира само със себе си. И така като го държи, из късо, как очаква и тебе да защитава от гявола. Пък може и молитвите му нещо да куцат... Знам ли

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8127ef17c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Както казва номер6 намери си някой, който ще те обича такава каквато си. Сегашният ти просто използва религията като инструмент, чрез който да те "дресира" и "възпитава". Вероятно и родителите му са постъпвали така с него години наред, а може би и още продължават.
Бягай, за да си запазиш психиката.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4fc427c485
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   №11 - понеже твоя съвет да се самообвинява авторката и цял живот да живее на тръни е адски по-смисления. Факт е че между нея и нейния приятел има несъвместимост. Не е нужно да се карат постоянно хората, за да бъде ясно че няма да им се получи. Нормално е двама човека да имат различия, не е нормално при всяко от тях да я обвинява и нарича обсебена от дявола - то е чисто и просто грозно. Това не е поведение, което някой проявява към човек когото обича.
Вие с автора търсите нещо конкретно - жена която обича да я контролират и доминират. Нормалните хора търсят взаимственост и разбиране, не обвинения. Ако пък ще опираме до лафове, ето ти един - погледни себе си преди да започнеш да съдиш някой. Личи ти отдалеч че си женомразец просто.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 72d670be3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към номер 11 :Какво я съветваш ти да не му противоречи и да търпи да я тормози? Няма лошо в това човек да е религиозен стига да не използва религията като средство за манипулиране на околните както прави този човек. Имах гадже, което много обичаше да натяква, да ми вменява чувство за вина, да се цупи ако не искам нонстоп да прекарване време заедно (не бях се виждала с приятели почти половин година докато бях с него), да ми иска за всяко нещо отчет. Резултатът беше раздяла сега ми е много по - добре без него. Няма как да се получи ако при двама души има разлика в ценностите системи. Ясно е, че този обича да се налага и използва религията за това. За мен си е чист психически тормоз, който утре като нищо може да прерасне и във физически. Една религиозна фанатичка преди 2 г. стигна до там да убие баща си, заедно с лудия си съпруг, защото човекът се опита да спаси внучките си децата от години живеели в изолация от света и не ходили на училище.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 666002ab79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз мисля, авторке, че си намерила прекрасен човек и дано не го пропилееш този шанс. Видно е обаче, че те дразни вярата, която има този човек. Няма прекаленост във вярата, в никакъв случай не е на място да се говори за обсебване. От всичко написано за човека, единствено това, че говори за вселяване и т. н. не ми допада, но дори не значи, че не е истина. Но не забравяй, че и приятеля ти е човек и може да сгреши в преценки и реакции, но в крайна сметка изглежда като прекрасен човек. Жалко, че теб те огорчава нуждата му да е близо до Бог, надявам се да намериш мир в живота си, но реално не виждам проблем. Само едно несъответствие във вярата ви, но защо мислиш, че твоя начин на вяра е по-правилен и "нормален"?

Не са един и двама, които са пропилели прекрасен човек в живота си, не мисля, че ще ти е добре, ако и ти станеш от тях.

Бъдете щастливи и толерантни един към друг.
И в Химна на любовта пише точно каква трябва да е тя...

justaman

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 24893e3cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 15, ти си ненормален. Какво дресиране, какъв инструмент. Жал ми е за такива като теб честно. Момчето просто е намерил някакъв стимул да бъде по-добър. Някаква идеология, не всички искат да живеят по "течението", търси си своята истина това момче и я е намерило във вярата. Въпроса е ако авторката има чак такъв проблем, защо като нормален човек не го остави, а пише подобни простотии за него.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4fc427c485
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   №19 ако тесногръдие и догматизъм са ти разбиранията за доброта, направо те съжалявам. Постоянно се пръкват такива като теб в коментарите, дето са точно като приятеля на авторката. Щом става въпрос за религия значи всичко автоматично е добро. Но ако става въпрос за религия различна от тяхната - идва от сатаната. Лицемерието ви е потресаващо и отвратително.
Ако човек има нужда от стимул за да бъде добър, то тоя човек си е абсолютен лицемер и по-добре да се избягват подобни. Предпочитам честен боклук, пред прикрит и манипулативен такъв. А най-шокиращото е че хора като вас си вярват и се вземат насериозно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker