Да я приема ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да я приема ли?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2064 пъти
Здравейте, дано публимуват историята ми, защото съм на кръстопът и имам нужда от страничен поглед. В живота си съм имал 2 истински жени. Жени, които обичах и за които давах всичко. С първата се запознах на 17. Тя е страшно красива, добра и умна. В началото не искале да бъдем заедно, защото тя е по- голяма от мен с 6 години. Аз обаче се влюбих, упорствах много и накрая тя ни даде шанс. Ходихме година, след това се събрахме да живеем заедно за още 2. Бяхме перфектната двойка- тя беше моята опора във всичко, даваше ми криле и летях нагоре. Никога не съм бил женкар, не съм ходил по дискотеки и ме съм се държал зле с жените. Напротив- възпитаха ме да уважавам всички, защото от всеки има какво да науча. От малък съм сериозен и отговорен мъж, мечтая много но винаги съм здраво стъпил на земята.
Както и да е, постарах се никога да не и липсва нищо. Дадох и всичко от себе си, ако имах света- и нея щях да и го дам. Вярвах и безусловно, а за всички приятели, ние бяхме "слънчевата двойка".
Да, обаче най- близката и приятелка и завидя и направи интрига. Излъга, че е изневерила. Тъй като най- мразя лъжата и изневярата, побеснях. Изгоних я от семейното ни жилище. Казах и, че не искам да я виждам никога повече. Че няма място в живота ми. Мислех, че ме е предала и цялата любов се превърна в омраза, изстинах към нея и разтворих страницата ни.
Тогава срещнах другат. Да наречем бившата-К., а сегашната-Л.
Та, срещнах Л., бързо нсмерихме общи теми и я харесах. Разбирах я без думи, тя много хареса това и аз взех че се влюбих. Бързо ще кажете. И аз така мислех, ама то не пита. Особено след разочарованието с К. С Л. Бяхме заедно година и половина. Влюбих се силнл в нея, имахме прекрасни моменти, тя беше зряла и нежна. Искахме почти еднакви неща. По някое време се серих за К. и се разрових за онзи случай с изневярата. Оказа се пълна лъжа, уличих лъжкинята, К. бе отново съсипана. Помоли ме да се съберем отново, но аз бях с Л. И дума не можеше да става за това. Тя си събра багажа и замина за чужбина. Мислех, че няма да я видя пак, че Л. е жената на живота ми... докато не ме заряза. Пропаднах. Болката беше неописуема, нощем пиех, през деня изтрезнявах. Омагьосан кръг. И тогава един приятел я викна. К. заряза всичко в чужбина и се върна. Знаеше, че ме боли за друга, но не си тръгна. Стоически изтърпя всяка моя болка, превърза всяка моя рана и беше до мен винаги. В най- тъмните ми дни, тя беше единствената ми светлина. Всички и казваха да ме зареже, колко пъти съм я чувал да плсче в другата стая...
Стегнах се, събрахме се отново с К., заживяхме заедно веднага, нямаше смисъл да чакаме. Изградихме живота си наново- аз работя по важен проект, тя често си е вкъщи, посреща ме винаги, не е мързелива работи и се грижи за къщата. Аз гледам да и помогна с каквото мога, но основната работа я върши тя. Аз обаче нямам такива силни чувства както преди. Л. Често ме навестява и чувствам, че я обичам. Адски много държа на К., оризнателен съм и за всичко, опитвах се да я обикна, но ке успях. Успявам обаче да я правя щастлива. Тя не знае нищо за чувствата ми към Л. Давам на К цялата нежност на която съм способен, цялата любов... всичко. Както в началото. Аз може и да не съ. м щастлив, но тя е. И ще бъде винаги, защото тя е важната. Дори цял живот да съм тъжен, няма да дам да я боли. Така си мислех. Така и прекарахме последните 8 месеца. Изградихме наново живота си. Пак сме " слънчевата двойка", пак сме сладки и щастливи. А тя сияе.
Преди няколко дни, обаче, се появи Л. Тя имаше неуспешна връзка с някакъв, който не и подхождаше изобщо, но не им се месих. През тези 8 месеца си писахме 2- 3 пъти, колкотл да се излъжем, че живота е прекрасен един без друг. Та, тя се появи, писа ми, че не ме е забравила, още има чувства към мен и иска да прекараме живота си заедно. Аз в първия момент бях много щастлив и мислех да направя раздялата си с К безболезнена. Обаче... с времето започнах да се замислям сериозно. К беше до мен винаги, пренебрегна себе си заради мен. Даде ми всичко и юе излекува. Л почти съсипа живота ми. Не искам да минавам пак през това, както се казва- парен, каша духа.
Какво е вашето мнение? Да разруша ли отново живота си, за да бъда с Л, или миналото си е минало и да остана с К?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: d96baf61db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като за начало искам да те поздравя за това колко добър човек си. Рядко се намират момчета на тази възраст, които да се интересуват от душата на човекът до тях и не толкова от материалните облаги, това да задоволят страстите си и пр.

В изключително трудна ситуация си, няма спор. С К. сте преживели много, израснали сте заедно, били сте разделени поради лъжа. В следствие на тази лъжа ти си изстинал, дори си се озлобил към нея и си отишъл да търсиш щастието си другаде. От нейна гледна точка обаче е последвало единствено самосъжаление, яд, тъга. Когато си започнал връзка с Л. тя не е имала избор, освен да започне живота си на чисто в друга държава. Бяла е съсипана и дори не е имала шанс да поговори с теб, за да ти обясни какво се е случило. Много бързо си я изритал от живота си.

Л. от стоя страна те е оставила наистина заради друг. Тук не е имало лъжа, НО наистина си бил заменен. Ситуацията е почти идентична с причината за раздялата ти на първо време с К., но тогава защо не си разочарован, озлобен и към Л?

Тя сега съжалява, иска да си те върне, не й се е получило с другия, но имаш ли някаква гаранция изобщо, че това няма да се случи отново? Вече веднъж не си й бил достатъчен, какво става ако отново си резерва?

Според мен Л. не те заслужава и не заслужава да й даваш втори шанс. Такива истории се повтарят до безкрай и болката расте всеки път все повече и повече. Когато прощаваш и я приемаш под крилото си всеки път уверяваш себе си, че този път ще е различно, че този път наистина ще те обича. Но това не става така. Последва още една раздяла, още едно събиране... до безкрай.

С К. може би също нямаш бъдеще. Тя е била винаги до теб и те е обичала повече от всичко, но връзка се гради от двама. Щом не я обичаш, щом не си щастлив с нея, по-добре я пусни да търси щастието си другаде. Та заслужава някой да я обича толкова силно, колкото и тя него. Заслужава да създаде здраво и хубаво семейство. До колкото разбирам от историята, тя сега е на около 28г., и най-вероятно вече е започнала да си мисли за създаване на семейство в близките години... с теб. Недей да й губиш времето напразно...

Моето заключение е, че може би трябва да ги оставиш и двете и да намериш трета. Трета, с която да започнете на чисто, с която връзката ви няма да е изградена върху лъжи, болка, страдание. Винаги можеш да дадеш още един шанс на Л., но това ще съсипе К., а след време съм почти сигурна, че ще съсипе и теб.

Желая ти успех, слънчево момче :)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f93bb94bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как искам и аз един такъв мъж като тебе, грижовен, нежен и всеотдаен.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cfbd789426
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Изобщо не заслужаваш тази К., няма смисъл да лъжеш жената, нека си намери някой свестен. А Л., щом те е излъгала веднъж, ще те излъже пак. В края на краищата мисля, че ще останеш и без двете, и без която и да е друга, щото май не знаеш какво искаш. Време ти е да пораснеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e48505ee6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остани с К. това е най-доброто решение според мен, с времето ще забравиш другата, която не заслужава да е с теб...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1b7edeb0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз ако бях на мястото на първата, никога нямаше да се върна при теб щом вярваш на тъпи пръчки. Дано и двете те зарежат, та да се кротнеш и да спреш с драмите.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b81369020b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей,
Личи ти, че си много объркан и си тръгнал да правиш куп глупости, но се радвам, че поне се посъветваш с някой (макар и анонимно) преди тотално да си преобърнеш живота... Накрая ще загубиш и двете, защото не знаеш какво искаш. Гледаме реално на нещата. С, , К” всичко е било нормално, били сте щастливи, обичали сте се и тн, и се разделяте не заради изневяра, не заради тормоз или нещо от този сорт, а заради интрига, която е направила тази нейна, , приятелка”. В случая ти, който много си я обичал, вместо да го говориш това с нея, решаваш да повярваш на други хора, без дори да поговориш с нея, да попиташ нея дали въобще е вярно, а вместо това ти направо я гониш и едва ли не я затриваш от живота си, без тя буквално да е направила нищо, а ти да я разбиеш най-малко с недоверието си към нея... Така... появява се, , Л”, уж и с нея всичко е наред, много се обичате и тн, но тя решава да те остави заради друг и ти разбива живота... , , К” въпреки болката, която си й причинил ЗАРЯЗВА ВСИЧКО ЗАРАДИ ТЕБ и ти сега искаш да ни кажеш, че връзката на, , Л” само защото не е провървяла, ще й позволиш отново да ти разбие живота... Само едно ще ти кажа.. направиш ли го, ще изгубиш един човек, който супер много те обича и държи на теб, а именно, , К”. Защо не я оцениш? Ако не беше тя какво щеше да е сега? Питаш ли се? Лично мое мнение, но и да се върнеш при, , Л “, връзката ви няма да я бъде дълго... Не си заслужава да загубиш ценен човек, заради заблудата, че с човек кокто те има за резервен вариант ще си по-добре...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7f1c02e22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Историята ти звучи вси едно си типична жена, разкъсана между двама... Мога само да кажа, че всеки се стреми към това, което няма и това е човешката природа. Ако избереш Л. - не се знае кога пак ще реши да те зарязва и да ходи по други. Стой си с К. или я остави, но Л. да те мотае като алфа тарикатка е абсурдно...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d2c6101851
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Брат, хората убиват за жена като К., а ти искаш да се върнеш при някаква, която те е зарязала, имай малко себеуважение. Нали беше здрави стъпил на земята, един здраво стъпил на земята мъж, ще изоставили жена, която се е върнала от чужбина за него и му е била опора с години, за жена, която най-вероятно ще и скимне пак да те зареже след няколко месеца. Помисли малко, отговора на въпроса ти е очевиден.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bd1a7cf064
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Л. е била с друг, нещата не са се получили и бърза да се върне при теб. Остани с К. тя ти дава всичко и държи на теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2b5ba2da9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, не казваш каква е причината да се разделите с Л. и не казваш, че сте се опитали да решите проблема с нея.. А че тя те е " зарязала". Не ме разбирай погрешно, но ако ти държиш на даден човек, на чувствата му, на връзката ви, няма да го "зарежеш", а ще си поговорите като зрели хора, ще се опитате заедно да решите проблема. Ако това не се случи вече всеки може да си търси щастието с друг човек. Ти чувстваш ли, че можеш да разчиташ на нея.. защото тя очевидно стига до извода, че ума чувства към теб след провалена връзка и някак си това ми говори че се чувства несигурна и иска да се върне към сигурното( в случая теб), макар че ти я познаваш по- добре :).
А за К. нямам думи- определено е силна жена, защото първо ти не си й имал доверие, изгонил си я от семейното ви жилище, без да и дадеш да ти обясни и изобщо да се усъмниш дали е вярно или не, че ти изневерява. На всичкото отгоре, когото ти най- накрая решаваш да провериш така ли е било, тя вместо да те отхвърли, понеже не си я уважавал достатъчно, че да я изслушаш и да провериш нейната версия, тя желае да се върне при теб. Когато тя се е преместила вече в чужбина и се опитва да продължи напред без теб- за миг зарязва всичко, за да се прибере и погрижи за теб.
За това, моля те бъди мъж и ако чувстваш, че не можеш да и дадеш любовта, която заслужава, все ще си мислиш за Л. и евентуално ще се върнеш при нея, защото К. да бъде щастлива не ти стига, раздели се с нея и й дай шанс да си намери нещо по- добро от теб.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1055afb975
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   В вена връзка най-важното нещо е доверивто. След тоя идва привличане, приятелство, уваженив и т. Н. Никога не бих заменил жен, н кото межеш да имш 100% доверив с каквато и да е друга, еле пък с някоя, която те е изоставила. Въртиопашките си остват такива завинаги. Веднъж те е изоствила за по-хубав, после ще е за по-богат, накря за по-надарен, все щв се намира някой по. Так чв ти си рвшваш, но ДОВЕРИЕТО крепи семвйството!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: babe70d49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, това ми прилича на сценарий за турски сериал.
Пълно е с клишета. Не разбрах как така хем вярваш на някой безусловно, хем го зарязваш заради приказките на някаква интригантка? Какво семейно жилище и важен проект у 20тина годишен не ми е ясно също, но това са подробности.
Ако все пак е истинска историята, ти си един абсолютно безволев п.тьо. Не знам какво са ти харесали тези двете. Дори не можеш избор да направиш сам и питаш други хора. Може да изглеждаш добър, слънчев и не знам си какъв, но не си човек, на когото може да се вярва. Ти си като тази Л., лесно зарязваш човека до себе си защото някоя си ти казала нещо и бързо се утешаваш с друга. Бившата ти приятелка е сто пъти по-силна и повече мъж от теб, щом е приела да се върне и да ти бърше сълзите и сополите за другата. Ти за благодарност си готов отново да я предадеш и да я замениш, защото не цениш това, което имаш. Ако наистина обичаш К. , не би контактувал въобще с другата и не би помислил да бъдеш отново с нея. Ти си нечестен към К., подхранваш илюзията, че я обичаш и всичко ви е наред. Докато се чудиш как да я зарежеш по-лесно, защото си привлечен от онази, която те е захвърлила като парцал. Ако можеш да бъдеш поне за малко честен човек, признай на К. това, което казваш тук, пък тя да реши дали си струва да остане с теб.
Това ти го е казал и #10.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0810de5d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Много лесно си готов да приемеш обратно онази, която те е предала и заменила с друг. И ти по същия начин навремето си предал първата, като си се разделил с нея въз основа на интрига без да провериш фактите. Много бързо си изгубил доверие в нея. Явно не си я обичал и не си държал на нея, а и си много лабилен. Твърде жалко за първата жена в разказа ти, която въпреки всичко се е върнала при теб и ти е дала нов шанс. Явно много те обича. Но животът е несправедлив. Хората, които имат способността да обичат истински, предано и продължително страдат заради такива като теб и втората жена от разказа ти - променливи, непостоянни, несериозни, неблагодарни и незрели партньори. Само наранявате добрите хора.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a0ea4bc312
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Най-добре се ориентирай към М.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8bbca49b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Без да чета коментарите, но това ми направи впечатление -" През тези 8 месеца си писахме 2- 3 пъти, колкотл да се излъжем, че живота е прекрасен един без друг." Това значи, че ти си лъгал К, нямал си й доверие и в същото време си лъгал и Л, не знаеш какво искаш, затова ще останеш с пръст в устата. Заради такива като тебе, жените се превръщат бита стока!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 17602e5f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторе почти перфектен си, но имаш 1-2 големи дефекта.
Страхотно наивен си, зарязвал си К. без изобщо да проучиш как стоят нещата. Откъде накъде имаш доверие повече на чужд човек, отколкото на този с който делиш живота си. Втория проблем е че изобщо не правиш сметка за бъдещето и се водиш от оная си работа.
Бил си обичал Л., бабини деветини, просто ти е кофти че тя те е зарязала, накърнено достойнство е това. Всеки го преживява и мнозинството точно като теб го бъркат с "чувства", понеже не могат да си извадят главата от задника и да видят че щом човека ги е зарязал, значи не ги обича и няма да ги заобича ей така изведнъж. Чувствата ѝ към теб са породени единствено от НЕЙНАТА нужда да бъде ценена, няма никаква обич към твоя милост. А хрумна ли ти че тя не те е зарязала току-така и най-вероятно ти е изневерявала малко преди да се разделите точно с тоя дето не ѝ е вързал сега.
Колкото до К., момичето напразно се надява че си се променил, а ти си същия баламурник като преди. Ако си "нещастен" с нея, проблема е единствено и само в теб друже. Ако нещо ти липсва в настоящата връзка защо не се опиташ да го създадеш, вместо да го търсиш другаде ?
Общо взето си предал К. повече от един път, и си на път да го направиш отново, щото тоя род приказки ги познавам. Като за начало, вземи си седни на гъза и поръзсъждавай малко трезво. Или се постарай да станеш такъв какъвто момичето заслужава или ѝ обясни най-спокойно що за тип си, че да не си губи времето с теб и подобните ти. То вярно любовта е хубаво нещо, но не е сляпа по принцип, само идиотите се оправдават с това. Имаш момиче което те обича прекалено много и такова за което си резерва ако не се получат нещата другаде. Кое от двете е любов според теб ?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 414593d231
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   съберете се тримата и си живейте заедно,перфектната тройка сте, браво

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a8300b757c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Между теб и К. реално не е имало изневери всичко е било интрига породена от трети човек. Докато Л. найстина те е зарязала за по добър вариант от теб тоест тя те е обичала донякъде, но не си бил нейния човек докато за К. си бил и си. Ако искаш да се прецакаш давай събери се Л. и забрави завинаги за К. , след време Л. ще намери Любовта другаде а ти ще си под дъното блъскайки се в главата колко си *****. К. ти е дала шанс още в началото ти си я искал тя не! След това пак ти си я зарязал заради слухове а не тя! Сега тя ти е дала трети шанс и ти пак искаш да и забиеш нож! Е приятел сори ама ако го направиш ти ще си ***** в историята заедно с Л. за която си спасителен пояс. Може би затова се привличате толкова с Л. защото са ви слаби ангелите. На Л. някой и свирне зарязва те после се разделят свирне ти ти зарязваш К. Капиш? Изтрии Л. Отвсякъде и забрави за нея Завинаги, имаш стойностен човек в очите на К., защото тя никога няма да ти прости повече ако ще и да умираш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5b5f75abf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Нали знаеш - след К. идва Л., а после азбуката почва отначало и пак идва К., а после Л. и така до безкрай.

Искаш това, което нямаш. Излез от този кръговрат, защото освен, че ще измъчиш две прекрасни жени, ще съсипеш и себе си. Остани малко сам, намери после нова, но знай кога да поставиш край и кога да бъдеш честен с хората. Може да грешим, може да постъпваме прибързано, но никога не бива да бъдем колебливи безгръбначни, които уморяват близките си с липса на позиция!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0f630affa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Здравей,

аз в тази ситуация съветвам да се отдръпнеш от всичко случващо се, просто го остави настрана. Не мисли и разсъждавай по тази тема, съсредоточи се върху нещо друго. Това ще ти помогне после да погледнеш по-трезво и да вземеш правилното решение. Сега си много емоционален, луташ се безцелно и не мисля , че е редно да слушаш което и да е мнение във форума, защото става въпрос за ТВОЯ живот. Остави си 1-2 месеца време без контакт към двете жени. Ще видиш после как ситуацията ще се изясни ако не от самосебе си, то поне ще ти е много по-ясно какви крачки да предприемеш и към кого. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker