Жените и любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жените и любов?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1934 пъти
Здравейте! Не искам да засегна нито една жена, но имам въпрос към вас: хората с които сте решили да се обвържете, имахте ли наистина чувства към тях - най-вече любов, или просто бяха удобни, а пък любовта идва след време... И тези от вас жени, които изпитват силна любов, има ли сред вас такива, които не са обвързани?
Пак казвам, че не искам да засягам никого, не искам да давам морал и т.н.. Просто за изяснение на ситуацията ми към една жена ми е необходимо да знам какво става в главите ви.
Припомням, че тук сте абсолютно анонимни и ви моля за вашите искрени отговори!
Благодаря ви и Бог да ви пази!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 2c2d4a4eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно безсмислена тема. Няма как от отговорите на 20-50, ако ще да са 200 или 500 жени да разбереш какво конкретно мисли тази, от която се интересуваш. Дори и да мисли сега едно, утре може да промени мнението си. За да си изясниш ситуацията с тази жена, говори с нея, но ясно, точно , конкретно. Аз като искам да науча нещо от мъжа си, питам него, не комшиите, минувачите по улицата или кварталния бакалин. Научете се да комуникирате помежду си, бе хора! Връзка не се гради върху предположения, недомлъвки, премълчавания и лъжи, а върху истина и доверие. Истината винаги излиза на бял свят и то когато най-малко я очакваш. Любовта пък идва и си отива винаги без да я очакваш.
От това дали аз съм обичала мъжа си, няма как да разбереш дали тя те обича.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c9069869d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти сам не можеш ли да расъждаваш и да си извадиш извод?Трагедия

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d61f0f9651
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Няма формула за разгадаване на женската психика. Всяка една жена във всяка различна ситуация с всеки различен партньор може да се ръководи от различни неща. С един може да бъде, защото е лудо влюбена в него, с друг - защото е стабилен и отговорен, с трети - защото се отнася добре с нея. Хиляди хора и хиляди сценарии.
Ако се интересуваш защо конкретната жена иска да бъде с теб, попитай я директно. "Какво харесваш в мен?"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2f49640d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може и 200 коментара да напишем, но пак да не нацелим какво се върти в главата на въпросната жена.

И все пак ясно е, че основните типове са два: искрено влюбени, които държат да се привлечени от парньора си и такива, които са склонни да се примиряват поради някаква причина (пари, да не са сами, да си направят деца и т.н.) и се хващат с човек, когото не харесват особено.

Засега винаги съм държала да имам увлечение към избранника си - да го харесвам нравствено и физически. За мен връзката е удоволствие, а не интересчийство. Имам дългогодишен приятел, по когото хлътнах жестоко директно в момента, в който го видях. Само това ме интересуваше. Постепенно отношенията градираха - понякога е чудесно, понякога ми ида го убия на място, но винаги съм имала чувства към него. Направо се възхищавам на хора, които могат да си хванат някого, защото им е удобен. На мен ми се струва като божие наказание, не знам как търпят да са около човек и да са интимни с него от "удобство". Брр... но сигурно има своите плюсове и си спестяват бая нерви.
Сега, зависи какво разбираш под тази дума. Малко или много всеки човек е удобен за някого. Удобно ми е да не е побойник, да ме разбира, да правим хубав секс, да има добро чувство за хумор, да е красив и висок. И на него му е гот да съм слаба, забавна и човечна. Но от написаното разбирам, че имаш предвид съвсем друг вид удобство, за което важи вторият тип.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0d73149fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Жена на крехките 20 години съм.

Ще бъда искрена с теб — търся сериозно обвързване с човек, към когото имам искрени чувства. Не си представям да позволявам на мъж, към когото не изпитвам абсолютно нищо, да бъде близо до мен, да ме докосва. Мисълта ме отвращава.

Не се интересувам от парите или имуществото му. Достатъчно се развивам, за да имам свои средства и да не съм зависима от никого. Търся хармония, разбиране. Човек, на когото мога да се опра, на когото мога да разчитам. Близост в емоционален план, която да разгърне света на физическото въздействие и удоволствие. Личност, към която да усещам възхищение. Взаимна грижа.

За съжаление обаче, не мога да намеря това сред връстниците си. Заради този факт съм си сама и необвързана от край време. Оставам вече с впечатлението, че всеки търси нещо временно. Еднодневка за забавление. А на хора като мен се гледа с присмех, с подигравка, с думи: „Смотанячка... с тези твои романтични разбирания до никъде няма да стигнеш.“.

Та, такива ми ти работи. Понякога се чудя само за едно: защо мъжете около мен избират да бъдат наранени от жени, които очевидно от самото начало се държат неуважително или неадекватно? Дори и малкото, търсещи сериозно обвързване, обикновено се насочват към грубата и недостъпна мадама, която всъщност в крайна сметка разиграва тях и ги отказва от това да търсят истинското повече.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b41add7b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не съм започвала връзка без да имам чувства към мъжа. Признавам, че в самото начало не чувствам точно обич, но пък изпитвам привличане, симпатия, харесване, влюбване. Все неща, които са предпоставка в бъдеще наистина да обикна човека, с когото съм започнала връзка.
И на втория въпрос, също- да. Случвало се е да имам силни чувства към мъж, който не изпитва същото към мен. Какво да правя?! Стоя си самичка и чакам да ми мине. Не може всяка любов да е споделена в крайна сметка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6933707c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И какво ще ти помогне моя отговор за твоята жена?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f3a7ae536c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Избирам мъжа, защото ми харесва, влюбването ми е лесно, не бих била с такъв дето не харесвам.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 566c682709
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ми, ако ти е добра заплатката и имаш възможности, вероятно ви е пародия връзчицата. Най-малкото, че ти нямаше да пишеш тук, защото тя щеше да ти покаже всякак, че те обича или иска. Ще прозвучи тъпо и тъжно, но имаш добри условия да носиш рога. От един реалист.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ee71eea574
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   4, не знам защо правенето на деца е в категория примиряване за теб. Колкото и да ти се струва странно, че ще го кажа, но за мен жените в България са наивни. Бъркат ухажването със стабилност у мъжа. Много често млади жени остават бременни, изоставени, опустошени вътрешно от разни мъже, които супер много са си повярвали. Един мъж е сериозен с една жена ако се застъпи за нея и в най-трудните моменти е до нея, ако я сближи със семейството си и с приятелския си кръг. Когато не го прави, значи нещо крие и обикновено има какво.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1c39e31cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тя какво ли ще си помисли за теб, ако знае, че търсиш мнението на непознати, за да си изясниш ситуацията с нея. Номер 1 е права.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 64d569820c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като за начало е добре да знаеш, че това все пак е индивидуално. Разсъжденията и причините за дадено действие, разбира се, не са едни и същи при всички жени. Това е важно уточнение, за да не се правят прибързани и категорични изводи. Но въпреки това аз лично вярвам, че всички хора сме колкото различни, толкова и еднакви. Има общочовешки закономерности, които са валидни за една голяма част от хората. Затова съм склонна да споделя моя опит.
Лично аз никога не съм имала връзка с човек, в когото съм била наистина влюбена. Говоря за онази любов, която те разтърсва и те кара да идеализираш обекта на чувствата си до такава степен, че да не можеш да си представиш, че на света има някой по-прекрасен от него. Явно това е някакъв извратен процес, който протича в човешкия мозък на подсъзнателно ниво :D. Причината да не се получават нещата с тези, към които изпитваме подобни чувства, може би е, че когато обичаш страховете от отхвърляне или от нараняване на егото стават тройно по-големи. И особено когато човек е по-неуверен като цяло, просто се отдръпва. Та така, моите дългогодишни и сериозни връзки, и успешни бих казала, са били с мъже, с които сме имали сходни характери, общи интереси, общи цели и идеали, разбира се, имало е симпатия и привличане, но не и т. нар. "пеперуди в стомаха". С времето се появява любов, но от онази, която граничи повече с обичта и привързването. И като цяло, ако говорим за по-сериозни отношения (брак и семейство), мисля, че най-успешните връзки са именно такъв тип. За жалост, противно на идеалистичните представи, които от малки ни набиват в главите глупавите филми и сладникавите любовни романи, аз мисля и имам наблюдения, че бракът (или съжителството без брак; сериозните отношения между двама души имам предвид) е договор и е най-успешен тогава, когато основната причина за него не е любовта... защото емоциите в 99% от случаите са лош съветник, а любовта е една от най-силните човешки емоции.
И така, пак да кажа, че това е лично мнение, базирано на някакъв личен опит и на мои наблюдения. В никакъв случай не е валидно за всички, но все пак, вероятно, има хора, които го споделят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7eef5c0945
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   №1 не е прав, много ясно е вече установено, че няма такова понятие вечна любов, даже и малотрайна няма. Има един кратък период в ученическите години, когато хормоните са във вихъра си и на ментално ниво предизвикват едно особено състояние, при което младите изпитват чувството, че пеперуди пърхат в корема им. Такава е била любовта на Ромео и Жулиета. След 20 годишна възраст няма вече любов, започва воюване със живота, всеки гради планове за бъдещето си, защото пред него има един отрязък от десетина години, от които зависи бъдещият му живот. Едни учат и трупат кариера, други творят собствен бизнес, трети-най вече жените се оглеждат да си изловят шаран-осеменител, като го омайват с любовни авантюри. Това го доказва и поста на №5, която твърди, че е искрена, затова й вярвам. Тя доказва, че ако жените следват само чувствата си и търсят истинската любов(която не съществува), просто си остават сами, защото любовта е мираж. Тава принуждава жените да изловят първият хванал се балък в мрежата им, независимо дали е малък или голям, просто да може да ги осемени и да родят дете, с това мисията им завършва. После вече започва мисленето и преценките за постигнатото, започва изтрезняването, започва хленченето, той е такъв, той е онакъв, търсят се кусури под лупа. Няма жена която на 100% да каже, много съм щастлива вече 60 години, още от първият до последният ден на съвместният ни живот. Ако жената е по разумна и мъдра успява да хипнотизира мъжа си и да го нагоди по характера си, но повечето или го сменят или търсят нелегални заместници. Щастие има само до 20 годишните, при другите е илюзия, и надежда!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f884a5aef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Полудях от любов почти веднага след като го срещнах! Беше като природно бедствие, като стихия. Не ме интересуваше, че е беден, че има дългове, че е обвързан, че аз имам съпруг, нищо нямаше значение... Той също се влюби. Теглихме чертата на досегашния си живот и никога не съжалихме за това. Вече 11 години имаме щастлив брак. Дълговете се изплатиха, пари се спечелиха, дом се струпа, предишните ни партньори отдавна и те имат други семейства, животът се нареди добре за всички. Продължавам да съм луда по него. Продължавам да се радвам на любовта му към мен. Треперя да не падне косъм от главата му, не бих могла да живея без този мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3b4d39d51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз избрах мъжа към когото имам чувства, пред този с по-добри те финансови възможности (освен, че разполагаше с пари беше и точен човек, на когото може да се разчита). Години по-късно разбрах, че чувствата се променят. Сега слушам за пари и затова как трябва да тегля каруцата на равно с него.
Обичта идва с времето, и аз категорично смятам, че една жена трябва да се чувства преди всичко сигурна до мъжа си. Всичко друго тече и заминава. Такива са времената. Ако питаш неандерталската, дали ще избере красивия момък пред онзи с грубите черти, ама дето може да надвие саблезъбия тигър... Пак сигурността ще избере.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0d73149fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 15, номер 5 съм.

От коментара ти оставам с впечатлението, че твърдиш, че тези жени, вярващи в любовта, не постигат нищо. Бих се съгласила само с частта, че сме си сами.

Точно заради факта, че чакаме реалното, което липсва в днешния свят, се концентрираме над успехи в кариерата и в годините ни на трупане на знания, за да компенсираме неудовлетвореността си от това, че сме сами. Поне при мен е така.

Ако ме погледнеш на живо и ме опознаеш, ще видиш много грамоти, дипломи, отлични оценки, сертификати по езици, успешно положени изпити, медали и постижения от разни олимпиади и състезания. Работа известно време, натрупани средства и спестявания, самостоятелност. То това всъщност е за съжаление, а не за радост. Толкова сме „счупени“, че си мислим, че някакви хартийки или количествени определенията ще ни накарат да се чувстваме по-добре.

Заради това казвам: човек, прекомерно концентриран над работата си и образованието си ли е, не е на хубаво, а на комплекси. Такива хора като мен си нямат друго и им е голямата болка, но никога няма да го признаят, защото е считано за срамно.

Добре, че тук е анонимно, че да си кажа истината.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d0af45733a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ще започна както завършва писалия преди мен-№18-щом е анонимно,да си кажем истината.Аз лично нямах чувства към мъжа,за който се омъжих.Запознахме се в момент,в който бях срината и в тежка депресия-няма нищо да казвам,изобщо не искам да се връщам в онова време.Той беше много влюбен,много търпелив,много постоянен.И лека полека ме пречупи,видях колко читав мъж ми е изпратила съдбата,като компенсация за всичко,което бях преживяла.Любовта от моя страна дойде постепенно,но се усилва с всеки изминал ден.Не знам дали ще ми повярвате,но няма ден в който да не съм благодарила на Бог,на съдбата,на всички висши сили,че изпратиха този човек в живота ми.Не съм поглеждала друг мъж,родих му и отгледах две умни и красиви деца.Знам как ще прозвучи отстрани-но това е истината.И заради това много не вярвам в това,да се ожениш луд от любов.Пък може и при тях да има удачни бракове,аз просто споделих моя случай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker