Как се тръгва от дългогодишна връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се тръгва от дългогодишна връзка?
преди: 4 години, 9 дни, прочетена 1532 пъти
Минах три дълги и трудни години и ето, че това явно е краят. Той е на тридесет, а аз ги наближавам,ако това има значение. Мислех, че с него ще създадем семейство и деца, но само съм си мислила. Няма да го обвинявам и да говоря за лошите му качества. Може и в душата си да не е лош човек,но мен не успя да обикне така както аз него. Винаги се чувствах прецакана, знам че любовта не е кой колко ни е дал, но все пак. Винаги готов да си тръгне, никога не е идвал след мен да ме спре. Бяха обещания, беше приказка, но само на думи. От него мисля,че научих много. Най-важното от тях е да не моля за обич,да не я прося. Исках да бъда специална, че коя бях аз да бъда такава? Не е виновен той за нищо, аз съм си виновна. Как обаче да си тръгна? Без пари, по време на карантина? И като тръгна как да не поглеждам назад? Страхувам се,че няма да успея. Колебая се питам се дали е правилното решение. Писна ми да се питам дали или, обича ме не ме обича. Той казва, че съм неблагодарница. Обичал ме, но не съм виждала. Виждам, че не ме защитава пред хората, има желание да се събира в компании с жени без мое присъствие. Прибирал се е се на следващият ден, крал е от парите ми, сто пъти съм му давала. Лъгал ме е многократно, винаги е защитавал приятелите си.
Не съм се чувствала на първо място никога, не е оценял нищо направено от мен. Сто пъти съм му изкарвала задника от калта и пак аз съм лошата. Аз съм тази, която се е лепнала за него и той иска свобода. Свобода е да ходиш за риба и на мъжка вечер, но това да ходиш по купони, където има други жени, а ти да си сам без половинката не го разбирам. Аз ли съм задръстена, понеже той така ми каза. Каза, че съм лепка едва ли не, била съм ограничена. Да и не бяхме само двамата. Не стига, че съм унизена, а и трябваше и друг да присъства на ругатните. Много съм отчаяна, не знам какво да направя. Питам се защо ми се случва, защо никой никога не ме е обичал. Не съм лош човек, може би прекалено много обичам. Не искам други хора в живота си, искам да съм сама, но без да изпитвам болка и тъга. Искам да се науча да обичам себе си, да се отдам на себе си и да бъда щастлива. Искам, но не знам как да го постигна. Кажете моля ви, как да бъда отново онова малко момиче изпълнено с трепети и надежди за бъдещето? Как да се възродя, как да го премахна от живота си? Проклинах го да страда като мен, да бъде като мен, но колкото аз съм като него толкова и той ще е като мен. Никога няма да разбере колко го обичам и какво направих за него. Искам да спра да го мисля, искам да го залича. Кажете как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 дни
hash: 072302711e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така... дишай и издишай няколко пъти дълбоко. Бях в подобна връзка, макар и доста по-лек случай. Истината е, че се чувствах като теб и в един период имах крайно глупави размишления. Споделям го, за да знаеш, че съветите ми се базират на личен опит.

Спри да мислиш за вина. Всеки човек има собствени виждания за любовта, а вашите са коренно различни. Не си лепка, не си ненормална, просто си била с човек, чиито възгледи са други.
Не се обвинявай за неговото поведение. Неговите грешки са си негови грешки, а твоите са си твои. Ти можеш да поемеш отговорност само за себе си, не и за него. Извинявай, ама ти е крал от парите. За какво говорим!?
Пращаш си CV-то на няколко места, отиваш на интервюта, събираш багажа и отиваш при близък за кратко, докато си намериш жилище. После му връщаш парите и си продължаваш живота. Можеш да отидеш при родителите си, при друг роднина или при приятел. В крайна сметка, ако се наложи ще изтеглиш и малък заем, с който да поемеш депозитите за квартира. Важното е просто да се изнесеш максимално бързо, преди да ти е изхарчил спестяванията. Има десетки начини, стига да не те е страх. Така човек си тръгва. Събираш си багажа и чао. В началото ще ти е тежко, но това няма да продължи много дълго. Хубавото на токсичните връзки е, че след тях усещаш спокойствие и свобода. Трудно ще страдаш дълго, щом осъзнаеш колко по-лесно се живее без някакъв тип да те краде и да те обижда. И сама ще си намериш щастието, гарантирам ти. Процесът на възстановяване и съграждане ще дойде естествено. Не се плаши, всичко ще бъде наред и ти ще си добре съвсем скоро.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: e138c638f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле 3г. дълга връзка това за нормалните хора е авантюра. Но го напусни защото връзката ви е без преспектива . Ти си млада и ще си намериш друг. Ж40г.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 5ea52830d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо си намираш работа и си тръгваш. Ако имаш къде да живееш е лесно, ако ли не, отиваш на квартира. Просто и ясно

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 90c111dbed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На първо място -обичай себе си! После обичай някой друг. Конкретно за този случай, ако той иска свободата си, му я дай. Не се залепвай да него. Мъже има много. Щом не си щастлива с него се разделете и си търси друг. Но пак казвам-научи се да обичаш първо себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 7b216c2790
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Зададе хиляди въпроси, а той човекът, който те познава най-добре си ти го е казал. ТИ СИ ЛЕПКА. Нито ние те познаваме добре, колкото него, нито него го познаваме. Задаваш въпроси, на които си получила вече отговори. Така че едва ли някой ще каже по-компетентно мнение от нас четящите във форума. Е ще има жени, които ще ти кажат бягай с 300, но нормално за тях водещото е женската злоба и ненавист (няма да е реален коментар).

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 дни
hash: fa2fb84c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си виновна ти. На Явно не си с правилния човек. Приеми съвет от мен. На От човек, минал по същия път и взел погрешното решение да се остане. Събери сили и си тръгни.Колкото по -рано, по-добре. Ще страдаш много. Той също вероятно. Но да останеш в няма смисъл. Ще загубиш време, само уважение и много други неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 3bf56ee0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти. Много боли когато даваш и не получаваш нищо в замяна. Ако просто беше по-прикрит и не показваше много емоции, но в същото време ти си усещала любовта му, мисля че сама щеше да осъзнаваш, че той държи на теб. Може би просто не е добър човек, щом ти взима от парите. Това показва, че той не проявява уважение. Не иска да те води със себе си. Не искам да те наранявам, но той може би просто нее те заслужава. Поговори с него за всичко, кажи му, че искаш време. Може да се осъзнае, ако види, че е възможно да те загуби. Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: ddccbd2ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Няма да го обвинявам и да говоря за лошите му качества." И следват оплаквания и описания на човек егоист, безчувствен, неблагодарен, лъжец, крадец и др. Нищо положително не прочетох за този образ. И съвсем закономерно се запитах за какво всъщност една жена го е обичала три години дотам, че искала семейство и деца с него и ще страда от раздялата?
Че любовта е сляпа е стар лаф, но си мисля, че май е и глупава...
Без да искам да обидя някого.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 0353bde7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Този не е мъж на място и не е за теб, авторке. Бягай, докато си млада. Не можеш да очакваш сериозни и отговорни отношения от човек, който се държи по този начин.Обижда те, не те уважава. Започни да си организираш самостоятелния живот и да се грижиш за себе си. Не губи повече време в напразни очаквания, той няма да се промени и занапред ще става много по-зле. От опит ти казвам, нямате бъдеще. Аз го разбрах много късно и жестоко си изпатих.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: b62c4caa9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато един човек си мисли, че е давал много обикновено не е така, а обратното.
Често е просто малодушие. Давал е, защото е очаквал същото (или подобно) в замяна.
Когато един човек може да дава, независимо в какви отношения, той не го натяква.
Нещо тука има гнило и ние знаем че се опитваш да се изкараш светица, но имам предчувствието, че дори да си тръгнеш от него, нищо няма да се промени. Обикновено дори се влошава.

Много от днешните жени не скачат от трън на глог, ами от трън на трънище. После остават самотни майки.

Научи се да живееш в тази връзка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker