Бебето е само на 10 месеца и вече ни подлудява :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бебето е само на 10 месеца и вече ни подлудява :(
преди: 4 години, 10 дни, прочетена 2535 пъти
С мъжът ми винаги сме се разбирали добре, никога не сме имали сериозни скандали за 6 г. Преди 10 месеца родих с много тежки усложнения няма да споменавам дане стане дълъг поста. Но пораженията бяха големи и вече не мога да имам деца. По чудо уживях!
И от няколко седмици си казвам всяко зло за добро.
С моят мъж и двамата сме били кротки бебета, по думите на моите и неговите родители. Но това нашето е живо дяволче.
Ляга си късно, не по рано от 12 вечерта. А преди това търка от очите от 10 поне. Мъча го да го преспивам- не и не. Неще да спи и това е . Нервничи, иска внимание, мрънка. Баща му за да му игоди го качва на раменете си и го носи. То започна да усеща, че баща му, му играе по свирката и започна да щурее като влезе да се къпе. Стои пре банята и реве и го чака.
А интересно като сме само с бебето( момче е ако има значение) си тича с проходилката и няма проблем. Баща му с нас ли е мрънка и е страшно. Усещам, че вече съм на ръба на нервна криза. Започвам да съжалявам че го родих и ни съсипа спокойствието. Какво ли не направих поне да си ляга по рано да имаме време за нас. Не са секс просто ей така да седнем да си кажем две думи. Сега само си спомняме колко добре бяхме.
Ще кажете защо не го оставяме на баби?
Защото майка ми е в друг град и заради панденията скоро не е идвала. Свекърва ми започна пт скоро да идва да ми помага ама най- много за час защото работи и тя.
У нещо страшно.
Имали други като нас? Как сте били кога минава всичко това.
Ужас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 дни
hash: 5cc9a4e98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Режим, подходящо хранене без излишни захари, и яко излизане навън и изразходване на енергия. Махаш следобедното спане и ще ляга по-рано. Умората не прощава.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 6b68d4d27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те , аз имам момичета на 3и 1 години , такова е с деца . Гледам ги сама през деня , не е толкова трудно , искате време за себе си, така е ... Давайте мляко вечер , децата искат внимание , всеки има моменти дето му се иска малко спокойствие , но децата са много хубаво нещо . Може да пробвате да го отделите в собствена стая . Една приятелка децата си ги отдели на 9м и от тогава спят отделно .. С три годишното ми е по - трудно ..

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 2faa610137
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами много е относително. Всички бебета мрънкат, реват, искат внимание. Колкото по-голям става, толкова повече иска тези неща. Не може просто да го оставяш в една проходилка и да очакваш той да се занимава до вечерта сам. Има нужда от игри, песни, контакт с родителите си и особено с майка си през първите 6г. И не че баща му "му ходи по гайдата" , а по-скоро явно му дава вниманието, от което всяко бебче има нужда. Реве като го види, защото явно баща му му откликва на нуждите. Бебетата комуникират чрез рева, чрез него показват, че нещо не е наред. Че са гладни, че им се спи, че искат да ги успокоиш, да ги гушкаш, да си играеш тях. Той в тази възраст има нужда от стимулация-игри, песни, разходки, да изследва света и предметите наоколо, хора, животни и т.н.Ти с настройката, която имаш към бебето в момента още повече подсилваш несигурността му в теб и това да се привърже повече към баща си. А с тази пандемия ако не го извеждате навън на чист въздух няма как да очакваш да спи и да се храни нормално. Предполагам, че и не наддава много, много, освен ако не е на АМ. Ти храниш ли го с пюрета и каши също така? Трябва да го разхождате, да му даваш 5 яденета на ден, да си играете с него, да го гушкате, да му обръщате внимание, той има нужда най-много от родителите си в момента и особено от теб. Бабите не са длъжни да помагат, бебето е ваша отговорност. И да- 99% от времето ви е заето с бебето сега, спокойствие и сън чак като дойде време за училище. И още нещо-щом си търка очите от 10ч. значи до 12 той е страшно преуморен. Започни да го слагаш да ляга в 7-8ч., а не да чакаш да се преумори и да не може да заспи. Вие го мъчите така. Прочети книги, интересувай се, а не само да мрънкаш и да съжаляваш, че имаш бебе. Вие сте възрастните, от вас зависи бебето в какво състояние ще е, а не че то е "дяволче" Ако не си била готова за дете и да му се посветиш изцяло през първите години защо си го родила?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 6abc0aca03
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Просто не го обичаш достатъчно!
Егоизмът ти надделява! Вероятно не си имала братя и сестри. Така се заражда егоиста във всеки.
Чети книги по темата и ОБИЧАЙ детето си!
М 32

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 50ae124d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ти си ненормална! Върни си бързо думите назад, че дяволът си няма работа!
Моята дъщеря сега е на 3 и не е спирала да реве от раждането си, съсипа ми нервите, има дни, в които искам да скоча от балкона, но всяка вечер когато заспива в обятията ми рева каква отвратителна майка съм, за дето й се ядосвам, и благодаря на бог че е жива и здрава!
Съдбата ти е дарила дете, а ти съжаляваш, че ти е нарушило спокойствието. Да беше мислила преди да се разкрачиш...
Да бъдеш майка е най трудното нещо в живота. Никоя майка не е идеална, но по света има толкова мъка и страдание, че трябва да сме благодарни за децата си, за това, че заспиват до нас, за това, че играят здрави и имаме щастието да ни обграждат.
Аз съм ужасна майка, често се чувствам изтощена от детето, често ми се иска просто да хвана гората и това е положението. Но опитвам да правя нещата както трябва. Децата са избор, който ние правим, те не са виновни, че ни развалят спокойствието.
За всичко си си виновна ти - вместо да чакаш неволята и да питаш до кога ще е така оправи нещата. Създай режим на детето за бодърстване и сън. Нека играе когато е будно, за да се изморява. Една отпускаща вана преди сън, без телевизор и дразнители. Плавен преход към съня. Намери начин да си подредиш ежедневието. Вкъщи трябва да има ред и ти си длъжна да го създадеш. Хаосът е стълба... , към нервната криза.
От една майка на 34.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 5eadfc5b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това го е писал човек, който никога не е гледал дете. Темата е поредният фейк. Има и други съчинения на същия болен мозък, явно това му е хобито. Тук-там нарочно прави правописни грешки, за по-голяма автентичност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: ea14e4eeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   От авторката
Бебето е на 10 месеца и е 12 кг. Педиатърката се чуди какво го правя, че натдава така. На обща храна е и пи АМ.
Поне по 3 часа сме навън почти всеки ден
За целия ден спи около 3 часа на пресекулки.
Ако му махна следобедното спане ще е още по нервен.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 6b68d4d27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Слагай вечер в кошарката, млякце и излизай, гасиш и след малко заспало. Може да пореве малко в началото и така, поне сутрин става ли по- късно?

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: ea14e4eeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да. Спи 10.30.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 615f43f78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ми що сте го правили,бе? Тъпи ли сте? Ние ли да ви гледаме децата.Подлудявало ги било,теглете му куршума тогава.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 336009cb84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всяко дете си иска неговото. Според мен трябва да му обръщаш внимание и и да го занимаваш доста. Ако си нервна го усеща явно. Нашето спеше много на тази възраст по 2 пъти на ден по час и малко. Вечер в 9 и 30 или 10 приспивахме. Сега е спокойна и важна госпожица на 2г и 8 месеца. Не бой се, колкото повече расте по-спокоен ще става. Най - яко е като са на 3г. Тогава са супер сладки и мили. Не бой се, просто изтърпете дотогава и няма и да си спомняте за това сега.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 35d025e407
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Така, първо авторката си обича детето, просто е преуморена и си личи от целия и' разказ. Майка съм на момче на 1, 5 г. и все едно тази история аз съм я писала. Моят син от раждането се гледа трудно. Зъби, колики, рев до късно. Честно, някой път ми идва да се махна от всичко. Имаше го периода и с баща си, ревеше за него все едно му е майка, стигна се до там мен да бута и да не иска да дори и да го държа, ако баща му е в едно помещение с нас. Нещата се промениха на 360 градуса, като мина годинка.Изведнъж стана дете, ходенето му се отрази прекрасно Още е много палав, но ходим с километри и накрая заспива, като пребит.Сега иска само с мен да играе , само с мен да яде, голяма любов. Имаме много трудни дни все още, но не е този бебешки тормоз. Мисълта ми е авторке, дръж се, ще става по-добре. Колкото повече расте, ще има и по-добри дни. Момчетата се гледат по-трудно, за това само физическо изтощение, няма друга рецепта. Ако приемаш съвет-без проходилка, оставяй го на земята да си лази, ако не може да се катери и изправя по мебелите. Моят син проходи естествено и това ми беше само от полза.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 7dd3c34e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Фиргай, прави ново.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 687f271329
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Говори с баща му и се дръжте с него по един и същ начин. Много е важно детето да не свиква да получава внимание като реве или пищи, защото ще става все по-лошо.
Напротив като се разреве го игнорирайте и обяснявайте със спокоен тон, че мама и татко такива неща не обичат и гушкат само усмихнато и спокойно бебе. Като се успокои го награждавайте с прегръдка. Поощрявайте го да се смее и да е лъчезарен - най-лесно става като му показвате да ви имитира:) Много е важно да не реагирате емоционално на рева и да не се дразните, защото децата иначе усещат и ако поддавате, ще ви побъркат. Ако трябва го оставяйте докато реве дори сам - пак наблюдавайте, но той да остава с впечатлението, че е оставен сам - така ще се отучи. Децата имат много силен инстинкт за оцеляване - правят това, което им гарантира, че няма да бъдат оставени сами и някой ще се погрижи за нуждите им. Свикнете го, че плачът и крясъците нищо не му носят - ще му направите голямо добро и за понататък в живота.

Вулгарни и грозни коментари като този на 6 напълно игнорирай авторке. Само като прочетеш постинга и виждаш че не иде реч за жена, която е в хармония с детето си, а за отклонение и проектиране на собственото чувство за вина и непълноценност върху околните. 6, потърсете помощ от специалист, защото доколкото не сте отработили и дали израз на потиснатите емоции и фрустрация, вредите и на себе си и на детето. Пътят да се справите с проблемите не е като мълчите и се преструвате на горда майка, а напротив като съберете смелост да изразите на глас чувствата и притесненията си. Не са ненормални - всяка жена в една или друга степен ги изпитва, това е част от процеса.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 9a8fc23326
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Мила, така е с бебетата, не е само вашето така. Още повече, че децата усещат проблемите при родителите,т е то усеща усложненията, които си преживяла, това че си нервна. Бебето е такова, каквито са родителите. Ти си нервна и то е нервно.Ако ти си спокойна и то е спокойно. Ако ти съжаляваш, че ис го родила, то усеща това твое отношение и ще стане проблемно дете. Разбираш ли, то те копира, копира несъзнателно емоциите ти. Ако ти си щастлива и спокойна и то ще е. Баща му има
много правилно отношение към него.Той се опитва да го успокои, компенсирайки твоята нервност и негативно отношение към детето. Изобщо ти имаш проблем със себе си. Ходи на психолог, приеми детето си, не го обвинявай за това, че имаш здравословни проблеми. И не на последно място, си почини. Ако трябва намерете жена, коюто да го гледа по няколко часа на ден, за да си починеш. Но помни-ако ти продължаваш дя имаш негативни емоции спрямо него, то цял живот ще ги копира несъзнателно и ще имаш проблемно дете.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 1199f94f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Отгледах двама сина с две години разлика. Големият беше така. На 6 м. престана да спи сутрин, и.аше 12 зъба, премина на обща храна. Хранени с АМ нямах кърма. На 1 г. 104 см и 12 кг, много енергичен, проходи на 9 месеца, но заспиваше в часа. В 8 къпане, хранене и в креватчето с играчка. В отделна стая от 2 месеца. Плаче, мърмори, говори, в крвата си е. Тогава моя проби зупка в стената за да го наглеждаме. Сега една камерка. Разглезили сте го и позволявате да ви се качи на главата. Ако иска да хленчи, може, да реве също е здравословно, развива си дробовете. Спирате да го разнасяте и приспивате, голямо бебе е. Ще пореве, днес, утре, седмица и ще престане. Четете книгата за отглеждане на деца на д-р Спок.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: c0b72d3aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не си тъпчи детето, на 10 м. можеш да минаваш полека към нормолна храна, повече плодове и зеленчуци на пюрета. Детето ти поема повече отколкото изразходва. 3 часа навън, но трябва много движение за да изразходва енергия. Гледам моя позната с 3 породени деца, оставя ги навън на поляната да играя, тя седи и ги наблюдава, ако се впряга, като теб няма да издържи. Стават, лягат, падат, едното лази, но тя си почива, а те се изморяват. Ходят боси, въобще пълна свобода. Другата е с едно дете и само крещи, изцапа се, не пипай....И е скапана от умора, а детето изнервено.
Можеш да го оставиш вечер да си помръкна, но не го оставяй в напълно тъмна стая, провокират се страхове и проблеми по-късно.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 90af960731
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   6, бременна съм и доста чета по форуми като бг мама. Отвратена съм от манталитета, подобен на твоя, който сега е масов и се счита за нещо нормално в България. Такива майки, които сочите с пръст други майки, падате много ниско в злобата си. "Да си мислила преди да се разкрачиш" - не знам каква майка си да напишеш това на друга майка, само че думите ти по-скоро говорят зле за теб, отколкото за авторката. На авторката ще кажа да не се тревожи, да помисли трезво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: d2855f02ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   А може би просто детето го прави, защото подсъзнателно усеща какво е отношението ви към него. То просто иска мама и татко да прекарват повече време с него. А ти си толкова безсрамна, че няма накъде изписа помия по адрес на сина си, а в същото време хиляди други добри хора с години опитат да се сдобият с рожба и пак не успяват.Жалки скапани егоисти, свикнали да не им се нарушава статуквото това сте ти и мъжа ти! Най - добре сте срерилизирайте и двамата, за да не се множите повече иначе ще създадете още някоя нещастна душичка срадаща, че родителите и не я обичат. Жал ми е за малкия след време ще е поредното нещастно дете търсещи ни тук съвет задето не се разбирате.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 1360854868
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Остави го за малко в някой парти клуб да си играе, наблюдават ги, ти също и изпие едно кафе на спокойствие.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 1574368234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Така е, защото няма никакъв режим това бебе. Как можи да си ляга в полунощ? Вероятно и следобед спи до късно и вечер не му се спи. Слагай го на режим - ставане, хранене, спане, къпане - всичко по часове. И си вземи книга за отглеждане на деца, за да знаеш как да си справяш с конкретните ситуации. Веднъж да го вкараш в ритъм, ще свикне

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 6940067996
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Благодаря ти за откровението. За пореден път се убеждавам, че съм взел правилно решение относно това, че съм childfree.

Мъж, 30 г.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: f0e4b941d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Изобщо не усетих от написаното, че обичаш това дете. Та ти направо си каза, че си ти е по- добре без него. Егоизъм. В момента може да ви влудява точно защото усеща, че нещо не е наред. Давайте любов и с любов ще ви се отвръща. Вероятно и това ще ви е единственото детенце и няма да имате възможност за друго, давайте най- доброто от себе си за него, за да стане един ден пълноценен човек, а не гневен тийнейджър със съсипана психика. Децата много страдат, когато научат, че родителите им са си били по- добре без тях. Вземете мерки на време! Опитайте да виждате нещата от добрия ъгъл, не е нужно да сте толкова скиптични към горкото детенце, и ако смяташ, че тук ще намериш подкрепа- лъжеш се. Бъдете най- добрите родители за вашето дете, независимо колко е трудно понякога. Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 4bd572cd48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Превъзбудена нервна система очевидно. Ако бебето е здраво, няма температура, не го болят зъбките/ стомаха и няма наскоро поставени ваксини или запек, значи причината е, че се нуждае от спокойствие поне час преди лягане. Първо, задължително се изкъпва (банята отпуска), после хапва за вечер (мляко, в малки количества, не бива да му е тежко и да се прехранва), после следва приспиването, като при нас вършеше работа тихичкото пеене (след годинка и 4 месеца почнахме и с приказките, но съвсем елементарни), на тишина, без телевизори в стаята и други подобни и на нощно осветление или направо тъмно, само с държене за ръчичка. Поне за 20 минути, докато заспи дълбоко, му трябва абсолютна тишина. Не бива да се чува телевизор дори от съседната стая. Това се случва всяка вечер по едно и също време точно в 21 часа. За една седмица ще му създадеш навик, гарантирам ти. Играта с тати е ПРЕДИ банята и преди тези ритуали. Всякакви бурни игри са забранени след 20 часа. Ние се редувахме с таткото да пеем (някои вечери - аз, някои - той), като пеенето е монотонно и тихо. Ако настоява за баща си, казваш, че вече спинка. Не бива да проявяваш нетърпение и нервност - усеща ги. Сядаш/ лягаш до него и нани-на, все едно имаш цяла нощ на разположение. Ако си спокойна и нежна, бързо ще се отпусне и ще заспи. Добре е, да не е заобиколен от много играчки и предмети. Само една - мекичка и така да се каже, нощна. През деня не го слагай да спи няколко пъти, само един - следобяд, и то по час, час и половина, два най-много. Не му позволявай да спи по всяко време, колкото си иска. Трябва ти да му създадеш режим. Някои бебета след 6 месеца даже въобще не спят през деня, всяко е различно. Но това 3 часа на пресекулки очевидно е много и го зарежда за нощни подвизи. Предполагам, че сладки храни, извън прясно изцедени сокове не му даваш, но все пак, ако му даваш ги премахни от менюто. Включително и кремчета! Излишно е да казвам, че всякакви снаксове и други също водят до превъзбудени деца. Спокойно, ще се справиш, само прояви търпение и твърдост, но с нежен тон. Ако си нервна или му се караш и той е нервен. До 2 години няма как да се занимава сам. Учи го вече сам да се храни (нищо, че в началото храната ще е навън повечето, отколкото вътре в устата), ако ходи, правете гимнастика, разбира се елементарна, показвай му животни и предмети, към една годинка вече трябва да го подготвяш за самостоятелност. Сам да сложи примерно в количката шише с вода, когато излизате на разходка и други такива. Остави го да се учи да ходи, не го оставяй в проходилка за много време. т.е. попрочети с какво да го занимаваш през деня, че да не е толкова нервен и неудовлетворен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: 761ac7b6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Какво пък толкова не му харесвате на номер 6? Не е ли така? Има хора, които са готови на всичко за родни деца, но съдбата не им дава. А и децата са избор - като не ти понася на нервите, не прави деца. Защото цялото това нещо няма как да не се прехвърли волно или неволно на децата. По-добре да има по-малко деца, но да са възпитани както трябва, отколкото да има повече, но всяко второ да е гамен, защото майка му го родила по задължение и после не са и издържали нервите. Бабите ни са гледали по 5 деца и пак не са ревали.

Аз 2 г. не съм спал като хората, секс почти не съм правил с жена си, на работа също имах проблеми и въпреки всичконе ми тежеше, защото много исках дете и до ден днешен си го обичам и не съжалявам за нищо. Направих всичко с ясното съзнание, че няма да е лесно и че никой няма да ми ръкопляска. Така че ако не сте сигурни, просто не правете деца. Това е. И все пак не отивайте в крайности и не чакайте да станете милионери преди това, защото най-вероятно ще си останете без деца. Най-вече желание трябва, на другото му се намира начина. Ама ако нямате желание, става ето това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 90af960731
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   26, това, че авторката е преуморена не значи, че не го иска това дете. Какво значи като не сте знаели или нещо от сорта, да не сте правили дете? Никой не знае как ще понесе безсъние с едно бебе. И предпочитам искреността на авторката, пред някой псевдо родители, за които гордостта на живота им е, че не са се оплаквали като са им плакали децата. А и от всяко дърво свирка не става. Познавам обичащи и перфектни родители с деца гамени, както и обратното. Понякога родителите, особено младите такива, си мислят, че всичко е плод на възпитание. Не е така, всяко дете се ражда с характер. И оценявам родители, които са склонни да споделят, че грешат във възпитанието си, в подхода, че са преуморени, пред перфектните моралисти, които си остават такива само за себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 761ac7b6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   27, аз пък предпочитам родители, които са сигурни, че искат деца и малко недоспиване няма да го виждат като проблем на фона на огромното щастие. Родител, който е сигурен в желанията и любовта си никога няма да го вижда това като бреме. И ние сме гледали деца, не сме умрели.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: 90af960731
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   27, бъркаш решението на някой да има деца с недоспиването. Хората са различни, едни се оплакват от едно - други от друго. Предпочитам авторката пред майка, която от позицията си на съдник говори кой и къде имал право да си разкрачва краката - интересно такава майка какво ще възпита? Не и добър човек, определено.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 6b68d4d27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Всеки има дни в които не му се занимава с никой, вчера децата ми до обяд само ме побъркаха, а до вечерта бях разбита. Днес е по- добре. Не виждам лошо човек и да се пооплаче малко. Когато нямаш време за себе си е тежко. Когато не мога да се занимавам с малкото ми дете го оставям в кошарата, върша си работата която имам и като отида да го видя вече спи. Родителството е едно от най- големите предизвикателства, налага се да забравяш за себе си. Но щом са здрави, всичко е наред, когато са болни е най- тежко.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 2bde9d41c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Да, номер 27, гледали сте, знаем нашите родители как са гледали деца: с баби, които се пенсионират на 55 г., с ясли, в които има места за всички, същото и с детската градина и в първи клас дете, което ходи само на училище и само излиза да си играе навън. Ето така мога и 5 деца да отгледам.
Авторке, стискай зъби, много е трудно с дете. Само, който не се е излъгал, само той не знае колко ужасно трудно е. Особено без помощ от баби! Аз и двете деца ги гледам без помощ от баби и ми е много трудно, но най, най-хубавото е, че децата порастват. Няма по-хубаво от това. Това си повтаряй, че ще порасне. Най-много ми допадат съветите на номер 25. Прочети ги внимателно. Но знай, че ако го слагаш да спи по-рано, в 21 например, в 7 сутринта ще се е събудил. Бебето ти се нуждае се от сън между 12 и 15 часа на денонощие. Тоест ако то спи от 22 вечерта до 8 сутринта, сън от 2 часа през деня ще му е достатъчен. В чужбина ги слагат за нощен сън в 7 вечерта, нищо чудно че бебето става в 5 сутринта.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 дни
hash: a03e8f6306
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   :( Стана ми тъжно за бебето. И да - знам какво е бебе да ме буди по няколко пъти на нощ в продължениена 3 години. Не е леко! Но не съм си позволила даже да помисля подобни неща за детето си, а камо ли да ги изрека или напиша. Не искам да те обвинявам, но и не мога да те оправдая. Потърси помощ от психолог.
ж33

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: baac833a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   По чудо Уживя??!

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: a298d24b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Децата ми са с разлика 1г и 4 м. Живеехме далеч от роднини. Свекърва нямам. Майка ми е на 10 ч път. Ужасно трудно е. Побъркващо, но.... не са вечно бебета. Отгледахме ги. Здрави прави. Съвет няма да дам. Само ще кажа сега ревеш от него, после за него. Много ми е празно децата ми заминаха да учат в чужбина. Все пак съм щастлива, че във всичкото това трудно станаха човеци. Радвай се на детето си докъто можеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: 6b68d4d27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Като си легне по рано , ще стане по- рано на другия ден . Сутрин може да пиеш едно кафе на спокойствие . Имате само едно дете , не е толкова трудно ...
Но си иска внимание все пак ...

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 96c45be228
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Ако спи след обяд, лягай и ти да си починеш.Така ще си отпочинала за вечерта.
Слагай го в кошара за игра,в която то ще се занимава и играе с играчки и разглежда книжки,а ти през това време спокойно ще си вършиш домашната работа.

За сладкото и прехранването вечер вече са ти споменали.

Все пак оставяйте го един ден при свекърва ти да го гледа,за да може малко да ти починете.

Много майки се чувстват преуморени и изнервени от недоспиване и грижи,не си само ти в такава позиция.Има моменти в които ти се струва,че полудяваш,но и това минава...Като тръгне на градина и ти излезеш от дома ще е вече друго.
Момчетата са по-буйни и енергични и по-трудно се гледат,за това трябва да се въоръжиш с търпение...Добре е,че растат и всичко минава.

Не одобрявам грозните коментари на някои тук...Жената е откровена и преуморена и има нужда от подкрепа и съчувствие,а не от нападки.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 5eadfc5b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Значи авторката можа да ползва нета за да се оплаче от детето си, но не можа да прочете как да му създаде дневен режим. Няма лошо, сайтът е за това, но така става като човек няма реална представа за това какво всъщност иска. Дете се гледа по-трудно от куче, да и не е само за гушкане като плюшена играчка. Не бебето те подлудява , авторке, подлудяваш се сама и с истериите си ще изнервиш и него. Проблемът не е детето, а в теб. При толкова литература , материали в нета, съвети , не е оправдано да изпадаш в ужас от гледането на собственото си дете и да съжаляваш, че ви пречело да си гледате кефа. Трябва да си промениш мисленето на първо място, да четеш и да се учиш да бъдеш родител. Послушай съветите, които са ти дали предишните коментатори, няма да ги повтарям.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: f4d7478b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Представям си Ви с Вашият съпруг, колко скучни егоисти сте, всеки в неговото си кресло с книга в ръка, и се чува само цъкането на часовника в коридора. Питате се шепнейки някакви неща и дълго време се стискате, а после тръгвате към тоалетната на пръсти, да не би да вдигнете прашинки от пода и да настане невъобразим хаос в хола! Изведнъж взе че се пръкна тоя вандал у вас и мирът напусна ежедневието ви, така ги виждам нещата, според написаното...
Вие, госпожо, сте една студена и безчувствена змия! Не разбирам защо Ви е било въобще да раждате! Ако не се промените и не започнете да обичате, това дете ще порасне с дефицити, които след това ще търси да получи и запълни чрез чуждите хора, а много от тях просто ще го използват и захвърлят. Отгледайте истински смел, напорист и храбър мъж, ако ли не е по силите Ви - дайте го за осиновяване, а Вие се върнете обратно в змийската си дупка!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7d817f7789
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Децата са хубаво нещо.Стига да имаш силни успокойтелни! :D

Двама мои приятели се деряха за деца и от както се пръхнаха са под постоянна депресия и панически атаки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker