Стокхолмски синдром, или защо се връщаме при насилника пак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стокхолмски синдром, или защо се връщаме при насилника пак
преди: 4 години, 4 дни, прочетена 1515 пъти
Да аз страдам от Стокхолмски синдром, разбирам го, знам го.... не мога да се справя с това, то е по-силно от мен.
Избягах, връщах се, пак и пак. Разбих си живота, но вътре ми е коктейл от емоции. И приятели се опитваха да ме вразумят, и аз го знам. Но това вътрешно усещане, това е някаква химия. За нормалния човек, аз съм луда, недоумяват как и защо пак си го причинявам.
Ходих на психолог, не помогна. Ходих на психиятър 2 пъти, пих хапчета. Не става хора....
Това е като окови, от които не можеш да избягаш. Чувстваш се на крилете на щастието, когато си в периода love bombing, после те обезценяват, накрая те изхвърлят. Вече знам и периодите, анализирам ги, проследявам ги, знам какво следва и как ще протече. Мразя го и го искам.... като магия е.
Пробвах, 2 години без контакт и нищо.... изстрадах го, изплаках го и накрая какво? Пак при него, като знам какъв е развоя винаги.
Книга мога да ви напиша, как действат насилниците. А едно само не мога, да сложа края завинаги.
Какво да правя хора, кажете вие как излекувахте стокхолмския синдром? Как спряхте?
Погубих си живота, психиката помогнете..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 дни
hash: d460821f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като се научиш да обичаш себе си. Като разбереш, че не ти трябва мнението на някакъв мъж за теб. Като си намериш друг мъж,който ще те обича. Като решиш да не си жертва и да се унизяваш. Като се научиш да цениш себе си, здравето си.
Направи нещо различно. Живей в друг град примерно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 4073147e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз да чукам на дърво, винаги съм бил със здрава психика за разлика от повечето наоколо. Огромното мнозинство са като теб. Примерно излязоха рейтингите и Бойко се е вдигнал покрай "пандемията". Това ако не ти показва колко хора са като теб и са в силно "интимни" отношения с насилниците си...

Иначе как се оздравява... Това само по-себе си не е болестта, така че е основната грешка е да се опитваш директно с това да се бориш. Болестта е на личностно ниво - липса на индивидуалност, липса на поемане на лична отговорност, прехвърлянето на нещо което зависи от теб и ти трябва да свършиш, върху някой друг, липса на правилна преценка за себе си и другите. "Насилникът" всъщност се явява като заместник на собствената ти индивидуалност. На много хора вътрешно им олеква, когато някой друг поеме отговорността и ти казва какво да правиш, какъв да бъдеш. Олеква ми, че те няма нужда да избират, и реално... да живеят... Повечето хора не искат да живеят, а да се носят по течението. Избери си някаква област в която не го прояваваш това поведение и си виж липсите в другите области. За човек който постоянно се носи по течението, е особено трудно...

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 625a98c01c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не спирай да ходиш на психолог и/или психиатър! В твоя случай май само това ти е надеждата. Или той да ис намери нова и да скъса всякакви взаимоотноешения с теб, но опасното е,че можеш да си посегнеш на живота, дори и само за привличане на вниманието. Много хора развиват твоя синдром, но мисля,че при теб нещата отиват на обсебване и за това насилника ти няма вина, проблемите ти са по-сериозни. И аз съм имала насилник в живота си, но в момента, в който се откопчих от влиянието му, и психиката ми се избистри, при теб е обратното.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fe3bb13b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина, както казва Номер 1 с любов към себе си. Не може да обичаш себе си и насилник едновременно. Развивайки любов към себе си, чрез това да си даваш грижа и време, право на всичко, което чувстваш, развивайки потенциала си на личност. Когато започнеш да го правиш малко, по малко започваш да се харесваш, връщаш си харизмата, виждаш как останалите те приемат, става очевидно, че си била умишлено потискана просто да не бъдеш себе си. Усилията ти започват да имат материална форма- по-добро здраве и вид, работа, контакти, качество на времето. А вкъщи контролът се засилва и вече задушава душата ти. Ти си като влюбена в личността, която си открила в себе си, в потенциала си. Преди при раздели си имала един ентусиазъм към по-добра версия на себе си и си била активна в грижата си в тези периоди, но без време новото те е плашило и си се връщала към рутината, некомфортната зона на комфорт. Страхуваш се, че толкова много си вложила вече, толкова много любов за него, че нямаш за себе си. Изморена си за ново аз. А, когато си имаш насилник си подчинен, не си отговорен за щастието си и това те устройва. Както един войник, някак си не е виновен, че убива под заповед. В крайна сметка нещо умира-твоето щастие, без значение на кого си дала отговорността за него. Да не взимаш решение, също е решение, както и да не действаш, също е действие с последствия.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5931f4f9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Обичай себе си и се уважавай. Изисквай и другите да те уважават.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c9bbe31f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никаква магия, просто латентен мазохизъм. Не искаш да го признаеш, но и вие, дето се връщате и търпите да ви мачкат сте също толкова сбъркани, колкото насилниците ви. Ако някой насилва мен, няма да го обичам, а ще го очистя. Но те просто надушват потенциалните жертви.
Никой не може да ти помогне, всичко е в твоите ръце. Ти трябва да проявиш воля и да го зарежеш- завинаги.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a839991f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бях с такъв тип преди време - бях ужасно влюбена, както и той, побърквал ме е от ревност. Първият път, в който ми посегна беше пиян, от ревност стана всичко разбира се.... извинява ми се после дълго, простих му като му казах само 1 път ще простя. 2рия път когато ми посегна беше отново от ревност... през цялото време ме е държал на тръни, влюбени бяхме и 2мата но успяваше да ми всява страх и тогава си спомням си мислех как никога няма да мога без него, обожавах секса и когато се държеше добре нямаше равен. След 2рия път, го оставих колкото и да ми беше трудно, просто си тръгнах. След като го оставих, предруса и щеше да умре. Трябва да ти кажа, че както си мислех, че никога няма да мога без него и ми се късаше сърцето, така просто станах и си тръгнах. Страдах, умирах от мъка, колкото и гадно да ми беше, оставих го и не се върнах, просто се заинатих и си казах няма да се върна при него. В един момент ми стана жал за самата мен - казах си това ли заслужавам, такъв посяга ли и прави ли те на нищо с времето ще става по-зле и по-зле и ще те мисли за парцал и жалка жена, която не заслужава любов и си казах това просто НЕ МОГА ДА СИ ГО ПРИЧИНЯ САМА НА СЕБЕ СИ.
Ти като можеш и смяташ, че си готова да търпиш унижения и какъвто и да било тормоз - търпи, всичко си е за теб. В един момент ще се обърнеш назад и ще видиш колко пропилени години, близките страдат отстрани, ако има и деца.... просто без коментар.
Аз докато бях в тая връзка, постоянно чувствах страх, постоянно се съобразявах с него.... спрях да излизам, проверки през половин час, дори и във вкъщи на видео за да се убеди, че съм сама и не го лъжа. Пълен тормоз постоянно как съм облечена, къде ходя, защо съм се забавила в магазина 10мин и търпях, защото влюбена патка и го обичах истински. Мислех си как ме обича и че прави всичко просто защото ме обича и много го е страх да не ме загуби. Ама не е така, тея типове са психично болни и винаги ще те държи така, стига да му се подчиняваш и да го слушаш. В един момент ще се превърнеш в една жалка и смешна жена, която той ще тъпче и ще знае, че няма къде да мърдаш, понеже си слаба и нямаш достойнството и силата да му се противопоставиш. Такъв никога няма да те уважава и да те обича, просто ще ти съсипе живота.
Само ще ти кажа момента, в които почнеш да се обичаш сама, да имаш достойнство, да решиш и повярваш, че заслужаваш най-доброто и най-вече, че няма мъж, който да има абсолютно никакво право да те тормози, удря и т. н., тогава ще разбереш, че тази "любов" е болна, токсична, извратена и най-вече това НЕ Е ЛЮБОВ. Колкото и да си слаба и лабилна психически, толкова в следващия момент можеш да се обърнеш и да станеш една достойна и истинска жена, заслужаваща да бъде обичана, ценена и уважавана. Всичко ти е в главата и повярвай ми може да стане, стига ти самата да го поискаш. Не да си повтаряш постоянно ама аз не мога.... никой не може да го направи вместо теб и си помисли за себе си. Наистина ли си толкова жалка и без достойнство да се връщаш при такъв олигофрен?
Аз изобщо не съжалявам, че го оставих и трябва да ти кажа, че сега като се обърна и не мога да повярвам, че съм била способна изобщо да допусна да се забъркам с такъв тип. Страдах, плаках, чувствах се ужасно слаба, но си казах край дотук бях с него и приключих. И не съм била по-спокойна и на мястото си от тогава. Изборът и животът са си твои, ти си прецени дали искаш да ги пропилееш за такъв мухльо.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b3c1b5c84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всичко е в мозъка ти. Всичко се разваля и оправя там. Всичко зависи от теб и никой от друг. Съдбата ти е в твоите ръце и ако не направиш нищо, нищо няма да се промени.
Брат ми е същия капут. Беше женен за една Женя, и все проблеми. Да еба и Женито да еба, разказа му играта - мързелива, захлупена и настроенията и се меняха всеки пет минути. Тя го третираше като кретен, и той продължаваше да се връща при нея.... Абе тъпа история... Накрая се разведоха и тя му взема всичко.
Ведъж тръгне ли така, така и ще си върви. Бягай от него и започвай отново.

 
  ...
преди: 2 години, 21 дни
hash: 862c10d722
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей!
Потърсила си помощ,осъзнаваш го.Искам да те питам,това не те ли направи по- силна?
При мен същото осма година се случва и всеки път анализирах на глас случващото се ,може би и смс - ите ,които му изпращах колко ме боли от него и какво мисля ,помагаха( за жалост се отразиха зле на финансовото ми състояние),или четенето на книги ,ангажименти с дете и работа,карането на колело ,и да,Бог,с който все си му ховоря сама ,на глас .

Ти нямаш нужда от него.Най - хубавото в моя случай е,че насилникът в моя живот е доста безхаберие за страданието,което ми е причинил,което го сътвори до едно изкривено чувство,че той е жертвата на мен ,а не обратното.Защо по- хубаво е в този вариант? Защото ,давайки ми своето безхаберие,ми дадевремето да осмисля

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker