Отново за бившата съпруга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отново за бившата съпруга
преди: 4 години, 4 дни, прочетена 2227 пъти
Здравейте, имам връзка с разведен мъж с две деца. Той е най-милия човек, който можете да си представите. Грижи се много за децата си, вижда ги редовно и плаща издръжка. Обаче бившата му настройва децата срещу мен. Те не искат да ме виждат изобщо, а аз нямам нищо против да сме заедно, да ходим на почивки и т. н. Аз винаги съм се държала добре с тях.

Бившата не желае да контактува с бащата, нито да го вижда по никакъв повод. Имали са трудна раздяла и много обтегнати отношения. Но след като всичко е приключило, с какво право се държи така, какво сме и направили, че има такава злобна реакция? Когато някое от децата е в дома на баща си и аз отида при тях, детето излиза от стаята и даже не ме поздравява. Това започва да ме дразни адски много. Какво може да се направи, след като бившата отказва всякаква комуникация, поне да разберем какво има против? Били ли сте в такава ситуация? От една страна се радвам, че такъв злобен човек като нея не ни създава други проблеми, но как да намерим път към децата? Едното е момче на 16 год., а по-малкото е момиче на 13.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 дни
hash: 8152ab987f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ей този „най-милият, който може да си представите“ е за ****! Той, ако откаже да се намеси и реши проблема, като говори с децата си, не с онази откачалка, значи ти нямаш работа с този човек! Намери си свестен.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 33810a675e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо да не ти пука, в "кривата"възраст са и двете деца, нормално е, разбирайте се с баща им и един ден като пораснат ще се променят

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 09dd97e535
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сядаш с децата и баща им на масата и ясно им казваш без много словоидлияния, че отношенията между майка им и баща им е приключила, че всеки е тръгнал по своя ът и със злоба и такова невъзпитано отношение никой няма ползва. И какви почивки на 16 г. с вас. Те са вече големи и баща им е добре ясно да им обясни реалността каква е, а не е лошо и с майка им да си поговори. В избиването на злоба и собствени разбирания, родителите не осъзнават, че съсипват дечицата си за цял живот и утре попадат в същия филм. Нито ти е нужно да имаш толкова близки отношения с тях. Някъде бях чела, че създаването на такива отношения, настройване срещу другият родител и насаждане на отчуждение също е подсъдно и има основание защо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 4b9320c6e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Госпожо, децата виждат във ваше лице жената, която е разделила родителите им. Дори да не е така, дори да сте започнали връзката си след развода им, не се знае как представя нещата майка им. Трудно ви е, но се опитайте да ги разберете-за тях това са техните родители, вие сте излишния човек в картинката. Вие наистина ли не очаквахте проблеми когато се събрахте с мъж с две деца? И прощавайте, защо този "най-мил човек"е допуснал такава тежка раздяла с жена си? Вие гледате от вашата гледна точка, а нещата не са толкова едностранчиви. Запомнете, никога не е виновен само единия. Никоя жена не би разбила семейството си ако се чувства добре в него. Като се огледате колко жени понасят и бой, и унижения и пак търпят заради децата си-не казвам че са прави, но и едва ли съпругата на вашия приятел е единствено виновна за развода им. Не я демонизирайте, вие сте пристрастна и по тая причина не сте обективна.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: a10f01e6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За това избягвай разведените. Баща ми има първи брак, аз съм дете от втория му и мога да ти кажа, че цял живот ме занимава с другите си деца, жена и т.н.. Ти сега имаш проблем с неговото семейство, след време децата ти ще имат проблеми с неговото първо семейство. Пази си нервите и любовта и бъдещето, помисли струва ли си да си с човек, който се раздвоява.
Аз лично избягвам мъже втора употреба.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 часа
hash: 627562cedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Баща им ще си контактува с тях и ще си носи грижата, защото ги е създал, ти нямаш общо с това. Като не те приемат децата, стоиш си настрана и толкова. Не си им роднина, не си им никаква. Не са длъжни да комуникират с теб.
Бившата му жена не ти дължи никакви обяснения, ти на нея също. Няма за какво да се разбира с теб. Ако е за нещо, засягащо децата им, трябва да се разбере с мъжа ти (най-добре в присъствието на адвокат). Щом спазва съдебното решение и осигурява свиждането с баща им, както е присъдил съдът и както сама казваш, не създава проблеми, не може да се иска нищо от нея.
Не можеш да искаш от никой добро отношение към себе си. Това, че нещо те дразни си е твой проблем. Знаела си, че се събираш с разведен с деца. А в такива случаи отношенията много често са комплицирани.
Имах роднина, който казваше "Мислете какво правите, че е много тежко да имаш деца от два брака." #5 е изяснила защо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 12ee91994b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми какво очакваш от бившата жена? Майка ми е същата. Вкъщи, когато се ядосаше за най-малкото, започваше да крещи колко гаден е татко ми, как е вървял по жени и как я е оставил, заради друга. Такива са жените. Поне не успя добре да ме Настрои срещу него и се виждахме. Но откакто съм била на 2, докато съм била на 5 е бил с любовницата, заради която са се развели и после тя го е оставила. После не са ме дразнили гаджетата му, ама ако още беше с нея, докато бях по-голяма сигурно и аз щях да се дразня така. Както някой написа може да им е казала, че заради тебе са се развели. А пък бивша жена и нова жена на един мъж няма нужда да се виждат. И защо пък е нужно да се разбираш с децата му?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ae0f11863c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм втора съпруга и наскоро разбрах, че е затоплил взаимоотношенията с бившата си жена. Работят заедно по проекти. Обяди и. пр. Не знам какво да правя? Родих му две деца, с какво ли не му угодих и ето резултата. Той има дъщеря от бившата си, която е ужасна лигла и целият свят се върти около нея. А аз и момчетата сме някакъв придатък към него или казано по друг начин сме междудругото в живота му.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 627562cedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Госпожи тъй наречени втори съпруги, да сте мислили като се свързвали с мъже с деца от друг брак. С майките им са разведени, да, но не и с децата си. За онези, които преди да били и любовници на татковците не ми се и говори. Каквото сте искали, получили сте го. Като не ви кефи - разведете се и вие.
Децата имат право да решават сами дали да ви приемат и допуснат до себе си- за тях вие сте буквално никои. И да ревнувате и да се мъчите да поставите под контрол отношенията на мъжа си с децата му, резултатът ще бъде да го ядосате и отдалечите от себе си.
№ 8 - казваш родих МУ 2 деца. Тоест родила си ги за него, а не и за себе си ли? Или мислеше, че те са достатъчни да забрави , че има дъщеря? Очевидно не са. Какво да правиш? Ами питай някоя изоставена с деца първа съпруга, те от опит знаят най-добре. И внимавай да не се окажеш и ти сред тях. Да отнемеш мъж от друга е лесно, трудно е да го задържиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bb5b4118a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами пак същия проблем - готовността ти да правиш компромиси и да преглъщаш обиди. Няма как да свърши добре. Нека стоят в друга стая келешите, като им е толкова акъла и възпитанието. И ако мъжът до теб не те подкрепя и защитава при такива прояви, то значи не те заслужава.
Жени, имайте самоуважение като се хващате с разведени мъже с деца - компромисите са хубаво нещо, но само ако се правят и от двете страни.
Зарязвайте ги тези мъже, ако не ви показват нужното отношение. А децата като не оценяват жестовете, заслужават след вас баща им да си хване за приятелка някоя по-намахана и самоуверена дама, която директно да ги отсвири и така да завърти главата на нещастника, че да и ходи по петите и да не знае на кой свят се намира.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 50cfa4572c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Родих МУ деца е култово независимо дали става дума за първи или н-ти брак, просто кърти мивки. Значи раждаш МУ децата, даряваш МУ ги и чакаш отплата :-) Как не съм се сетила по-рано?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d81da4eb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Госпожо, аз съм разведена с едно дете, биешият ми мъж има биполярно разстройство и продължава да настройва детето срещу мен и да ме тормози по всякакви начини. Майка му също се включва. Детето се връща от там и ми казва, че съм тъпа и че ме мрази. Ходим по психолози. С възрастта започва да разбира май, че не е правилно, но знаеш ли. Извинявайте, но вашият "проблем" е никакъв. Такива хора като бившата жена на мъжа ви ще има винаги, те не се променят. Явно не случайно с разведени. Не правете нищо. Децата ще разберат сами, че са сгрешили или пък няма да разберат никога. Какво ви пука на вас? Не е като да ви тормозят, просто не искат да ви виждат, оставете ги. Светът не е справедлив. Те не са длъжни да ви приемата за съжаление, добре щеше да е поне да имат възпитание, но уви.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d81da4eb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Към номер 5 - момиченце, един ден може ти да си "жена втора употреба" като омръзнеш на мъжът ти и те зареже за някоя друга примерно. Не бъди толкова арогантна, защото живота ни го връща на всички.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9528f2dbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не само бившата, но и любимия ти има вина в ситуацията. И двете деца са на възраст, в която могат да се водят нормални разговори като с големи хора. Явно баща им ги третира като малки деца!
Когато моя брак приключи, детето беше на 14. Обяснихме ситуацията, без да спестим причините. След месеци вече си говорихме с него за бъдеще, връзки и т. н.
Две години по-късно, вече често ме пита, дали няма мъж в живота ми.
И заявява, че ще е щастлив ако срещна и съм щастлива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker