Защо предпочитате нещастния семеен живот пред несигурното щастливо бъдеще? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо предпочитате нещастния семеен живот пред несигурното щастливо бъдеще?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1559 пъти
Здравейте, скъпи читатели. Аз съм жуна на 27 години, както личи от заглавието предлагам дискусия по въпроса защо все повече обвързани и женени мъже и жени, които са нещастни с партньорите си, избират да останат в тези токсични отношения, вместо просто да ги напуснат и да се борят за щастието си. От известно време насам чета с интерес историите в сайта, където все повече мъже и жени оправдават нещастните си връзки и бракове с финансовата зависимост от партньора, с децата, със страх от несигурното бъдеще. Същите тези хора всякаш не търсят решение как да намерят щастието си, а по-скоро подкрепа за това, че е правилно да търпят какво ли не в един брак, защото ну се знае дали следващите им отношения няма да са по-добри. Четем за изневери, за побой, за унижения и депресии. Да следващите партньори може да не са по-добри, но това не го знаят, докато е константа, че със сегашните се чувстват зле и това няма да се промени. Лично за себе си мога да кажа, че силно се надявам да срещна истинската любов в скоро време и да създам семейство в близките години. Но, ако любовта си отиде, без значение пари, деца и страх от несигурността, ще напусна този брак, за да търся щастието си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 07cb34bc89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще видим дали ще говориш така след няколко години брак и деца. Има неща, с които мигат да се направят компромиси, и други, заради които си заслужава да напуснеш партньора си. Ме забравяй, че няма нито перфектни хора, нито перфектни семейни отношения. Просто не трябва да се излиза от границите на допустимото.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: de3a0d40f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мързи ги и дълбоко в себе си не смятат, че заслужават по-добро. Това е най-лошото - хем се чувстваш зле, хем смяташ, че по-добро няма да намериш. А някой вече ти е смачкал самоуважението и те използва за изтривалка... Тъжно, но факт.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 96cce5139c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Брака не е цветя и рози, трябва да се работи за успешен брак.. С друга половинка пак се стига до същия период.. Ако двамата изпитват чувства и искат да са заедно защо да се разделят. Гледаме прекалено много филми и аз искам романтични вечери, почивки, цветя, но няма да оставя мъжа ми, че не го прави например. Идеализиран образ не се намира в живота

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3b39a0fa0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма как да разбереш, защото не си в джаза. И да ти се обяснява, няма да приемеш мненията на околните. Само личен опит.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9408ef5064
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Както неведнъж съм писала под подобни теми- страх ги е от това да поостанат сами за известно време. Дотолкова, че са склонни да търпят непростимо отношение, дори изневери. Самотата явно наистина е за силните хора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 021c1fda35
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе те нека си стоят в токсичните отношения, но да не си позволяват да натрапват на останалите хора в обществото, че това което правят е нещо „нормално“, и че „това е семейният живот“.
Номер2 е право в целта.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7507a7f0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Защото са мишки и финансови пиявици, чисти егоисти.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c3383eb38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Едва когато създадеш семейство , ще разбереш че всичко е ежедневна борба и приказките за романтичните двойки от сериалите, ще ти се струват много странни. Ако си отиде любовта казваш , а децата които си създала нямат ли право да бъдат обичани или някой чужд ще милее за децата ти , или ако няма мъж ти ще играеш и неговата роля , когато детето ти дойде разплакано от училище и иска тати да го води сутрин или да го посреща вечер, кредитите за семейно жилище , което е твоя принос към децата , ще ги зарежем и банките да вземат наполовина изплатено жилище , което с всяка вноска си ставала все по-собственик.....
Създай семейство и се моли твоите мисли да не появят при съпруга ти, ти да не омръзнеш на него
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4963a2febd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като се омъжиш, родиш и поживееш семейно няколко години, ще получиш отговора на въпроса си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5653b2471e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Заради нисък стандарт и грандомания. Хващаш си един обикновен хубавец без кола, щастлива си и те подлудява от кеф, но приятелката има гадже с Q7, нормално да искаш и ти,е, нормално е според кривото съвремие. Това си го представи с много хора. Ето ти причините. Бившата се мъчеше с един абсолютен тъпанар по характер, но беше икономически зависима от него. Само аз си знам канви неша преживяхме, неща, на които този не се е надявал да преживее, но вече се отказах от нея. Тя си остана при угнетяващ и неразбран егоист, защото е с много по-видок стандарт от мен. Така е с много двойки и то много преди да нсправят деца. Освен това, много хора правят деца, защото трябвало така според обществените разбирания за семейство, защото гарантирало издръжка от мъжа и уреждане на финансовите несполуки., също и заради примерчето горе, че примерно приятелката има дете и чакай и аз да родя. Това е тъжната истина и не е мнение, а факт. Това са прекалено явни неща.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a0348e8d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер две - е моя фаворит за правилен отговор.
Познавам такива индивиди- точно описание!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b9cc60accf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защото, когато си на 30, семеен и с дете. Когато имаш горе долу някаква стабилност в този така жесток вече свят - просто предпочиташ да заложиш на сигурното. На спокойствието, на принципите си, на това, че някога точно това си търсил. Няма по - голямия проклятие от това умът ти да е някъде другаде - тогава на моменти се мразиш.. Желанието ти нито се осъществява, нито ти минава с времето. Но прпсто знаеш, че можеш да рискуваш стабилното и сигурното, за да гониш дивото. Защото вече имаш дълг към цяло едно семейство, а не само към поредното '"гадже"! Това според мен е причината много хора да стоят в подобни бракове!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4963a2febd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Когато се опариш веднъж или повече пъти, ставаш много по-несигурен в бъдещето. Започваш да гледаш хората с недоверие и не приемаш всичко казано на доверие. Опитът е най-големият учител.
Както е казал Толстой всяко нещастно семейство е нещастно по своему. Причините да се раздели или да остане са различни при всеки. Каквото и да пишем тук, когато човек го изпита разбира истината.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8a573ea73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Проблемът е, че хората много бързат да намерят любовта. По-добре бъдете сами, отколкото с неподходящия. И когато са нещастни предпочитат първо да си намерят любовник/любовница и тогава да се разведат. Всеки може да каже кога обича някой, но много малко хора могат да погледнат някой и да кажат "Не те обичам вече" Когато се чудите дали да продължите да сте с някой или да се разделите се сетете, че Животът е един. А любовта е толкова хубаво нещо, което просто още не сте намерили.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0022195917
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Защото не искам да съм сама, защото исках деца, защото не срещнах по-добър до 30 години. Сега да изгледаме заедно децата, после на старини да си подаваме водата. Всъщност не че е нещастен брака, а не е идеален. Ама колко двойки живеят безумно щастливи дълги години? Според мен това е илюзия и познавам моми над 40, които още я чакат. Е, аз не исках да съм така. Ние се взехме с ясната представа един за друг и за неидеалната ни връзка. Затова никой не се чувства прецакан или поне не толкова, че да си тръгне.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 47c3201491
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много често е страх от самотата. Нещастен си в тези отношения, но и не знаеш какво да правиш със себе си, ако се освободиш. Плашиш се. И си казваш, че е по-добре така.
Надеждата, че ще мине. Отчуждението, сръдните, кавгите. Казваш си, че нещата ще се променят и не може да се откажеш просто ей така. Понякога опитваш да поправиш живота ви, друг път чакаш другия.
Липсата на друга, по-добра възможност. Ако се влюбиш в друг, перспективен за теб човек, е по-лесно да се измъкнеш. Но като няма такъв индивид, нямаш стимул да го направиш.
Чест. При раздяла с дългогодишен партньор винаги го има този елемент на лек или не толкова лек срам, че не сте се справили. Че не сте останали заедно завинаги, както се е очаквало.
Децата. Почти всеки смята, че е по-добре да живеят в обкръжението на нещастните си родители, отколкото да живеят в среда на разведени родители.

И още много хиляди причини, за всеки различно. Често причините за всеки един от двамата са различни.

Лично аз съм на твоето мнение, че ако съм нещастна в дадени отношения, били те и дългогодишни, обвързани с брак или деца, бих ги напуснала. Разбира се, ще мине някакво време преди да реша, че нещата не са поправими. Ако имаме деца, които ми се налага да гледам сама денонощно в продължение на година заради работата на съпруга ми, определено няма да се чувствам особено щастлива. Но ако има вероятност работата му да не заема толкова време след тази година, не би било нужно да се разделям с него. Ако има причина в определен момент да не ми отделя нужното ми внимание, ще изчакам причината да отмине. Ако ми се сърди за нещо и стане груб, било то и за месеци, няма да бързам да затръшна вратата.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c87832bd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Я си представете, че не ги мързи и не ги е страх от самотата, а просто са финансово зависими. Не е лесно да издържаш децата сама, когато работиш за бг заплатите. Толкова ли е трудно да се проумее. Не забравяйте, че живеем в бедна страна и ако нямаш родители/подкрепа как да си тръгнеш. Само с желание не може. Или трябва най-безотговорно да си заминеш и да оставиш децата на мъжа/жена си и ти да живееш само за себе си. Не че няма и такива случаи, но нейсе.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 406ceba37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Защото това е един безкраен извратен повтарящ се цикъл. Те са възпитани и отраснали така и са станали мазохисти и извратеняци. Които създават мизерно потомство, което докато расте бива мачкано психически от създателите си, които просто си изкарват разочарованието от мизерното си съществуване върху това потомство и го учат на глупости. Така то израства по същия начин превръща се в същия увреден мизерник като родителите си и намира още един такъв мизерник също увреден от родителите си и историята се повтаря отново и отново до безкрайност. Семейната и идилия за която всички сме принудени да мечтаем! Без май майтап повече коментари тук са писани от точно такива индивиди и постоянно се опитват да те причисляват към своя клан на мизерниците!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker