Дръж се лошо с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дръж се лошо с мен
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1191 пъти
Здравейте. Наскоро започнах да излизам с млад и приятен мъж. Комуникацията върви гладко, разбираме се добре. Миналата седмица специално ми обърна внимание на това колко много цени, че не се правя на интересна като други жени, няма номера. Не обърнах внимание на това, защото да си коректен и вежлив с хората за мен не е бонус, а задължителен минимум. Мисля, че имам много хора, които искат да общуват с мен именно, защото се отнасям уважително. Вчера обаче този мъж каза, че точно преди да ме срещне за кратко се е виждал с една жена, в която се влюбил. Думите му бяха:” Ти си много по-красива външно, секси и си с много готин характер, но тя ме използваше да и плащам всичко и затова я разкарах, но си знаеше цената и ми въртеше номера. Именно и затова се влюбих в нея”. Обясних му, че за мен да си привлечен от хора, които се държат лошо с теб и те използват е белег на лошо самочувствие и дори някакъв вид дисфукционалност. Но все пак се замислих за себе си: дали не греша в това, че съм на разположение, а когато не мога да съм, предупреждавам от рано, когато знам, че мъжът не е много добре финансово, си делим сметката, дори и ако настоява да черпи. Може би не давам възможност мъжът да влага усилия и средства във връзката, което реално би го привързало към жената? Наблюдавам този тип поведение главно при други жени: твърдят, че искат добри и “свестни” момчета, а тичат след някой, който грам не му пука за тях, че и дори се отнася лошо. Аз винаги съм давала и изисквала добро и уважително отношение на/от мъжете до мен. Но не знаех, че и аз самата трябва да го “играя” кучка, за да ме ценят и обичат. Не го разбирам това и се надявам някой да може да ми го обясни. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: b930d29c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако си му казала, че е дисфункционален считай, че сте скъсали. Ама откъде ги намирате тия думи, бе, от курс на Кобилкина ли?!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c716710bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   За жалост е така. Като си точна и влизаш в положението на мъжа, то не си му интересна. Мъжете предпочитат тип кучка, да му е трудно с нея, да не я получава лесно. Иначе явно няма предизвикателство.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f85f51e526
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен пък мъж ми е казвал, че е ниско самочувствие жена да тръгне да си плаща сметката на стеща, че било все едно казваш- знам, че не съм ценна и не заслужавам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d3b0fd20ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Да позволяваш на някого да се държи с теб като парцал наистина е белег на лошо самочувствие. Авторке, не се променяй. Бъди себе си. Светът има нужда от повече истински хора.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4f0a83ec83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това което описваш е характерна част от човешката природа. И иронично го правят най-вече хора с високо самочувствие! Т. н. връзки, са една психологична игра, и имат много малко общо с любов при повечето. Върти се околко игри на доминация, на "спечелване", на драми, на зависимости, на това обича ли ме, не ме ли обича, филмиране. Това което реално кара хората да са един с друг е точно тая игра, това надлъгване, което захранва и собственото им самочувствие. Когато я няма, им става скучно, нищо не ги обединява с другия. Ако е вече и спечелен, няма какво да си доказва.

За мен най типичният пример всъщност са жените, когато наистина "спечелят" един мъж и той "клектне" пред тях. Автоматично губят уважение към него, и започват да гледат с уважение... ама буквално всеки друг. Мъжът им може да е адвокат и кара мерцедес, идва водопроводчика да им смени тръбата, и... той им изглежда по-интересен.

Така че да не те разочаровам, но хора които си падат по тези игрички, са неспособни наистина да обичат и ценят другия. Бързо им омръзва, и си търсят следващият, заради "тръпката".

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4755c7610a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 4, какви са тези глупости? Жена съм, за мен е въпрос на възпитание да си платя сметката. Вече, ако той настоява, ще плати той. Но да си на среща и дори да не си извадиш портмонето за мен е крайно неуважително към отсрещния човек.
Към авторката- звучиш като добър човек, не се променяй. Аз лично бих избягала на мига, ако чуя от човека до мен, че се е влюбил, защото са му въртели номера.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d9f234715c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Това е подобно на женското привличане към лоши момчета, само че нас ни пуска по-бързо и се осъзнаваме по-лесно. Има нещо, което прави жените, които знаят как да ни играят интересни и привлекателни, но много скоро се осъзнаваме и ги разкарваме, както е направил и приятеля ти. В крайна сметка искаме уважаващо ни момиче, което ни цени и го показва и не върти номера. По някакъв сбъркан начин номерата са ни интересни, но за много малко. И после шута и доброто момиче. Споделил ти е просто, не го приемай като "трябва да съм такава, за да ме ценят и обичат". Каквато си ще имаш много повече успех и уважение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker